Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikto nám nedával šancu na výhru, o to je to krajšie, tešil sa Halák

Zaslúžene si úžíva pocity slávy. Slovenský brankár Jaroslav Halák dokázal, že nič nie je nemožné. V troch dueloch proti tímu s najlepšou ofenzívou v celej NHL inkasoval zo 134 striel len tri góly a Montreal potiahol do 2. kola. Po rozhodujúcom siedmom zápase série s Washingtonom poskytol pre zámorské médiá množstvo rozhovorov.

29.04.2010 12:09
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata (3)

Opäť ste čelili množstvu striel, no ani tie hráčom Washingtonu na triumf nestačili…
Bola to nádherná séria. Prehrávali sme 1:3, no povedali sme si, že ak pôjdeme od zápasu k zápasu, nemáme čo stratiť. Dali sme do toho všetko a napokon sme vyhrali. Washington má samozrejme skvelý tím, ale my sme sa úžasne zomkli a napokon ich zdolali.

Washington sa dostal tri minúty pred koncom duelu späť do hry, keď znížil na 1:2. Nezačali ste sa trochu báť o výsledok?
Vôbec som nebol nervózny, nemal som dôvod. My sme stále viedli a ten kto musel, boli hráči Capitals.

Celý tím pracoval na 100%. Ako hodnotíte skutočnosť, že vaši spoluhráči zblokovali viac ako 40 striel iba v poslednom zápase?
Je to niečo neuveriteľné a krásne. Hráme ako jedno mužstvo, všetci bojujú. Chlapci mi veľmi pomohli, vrhali sa do striel a blokovali ich ako sa len dalo.

Vnímali ste skutočnosť, že výhrou by ste sa zapísali do histórie NHL ako prvé mužstvo, ktoré z pozície ôsmeho tímu vyradí víťaza základnej časti, hoci v sérii prehrávalo už 1:3?
Ani nie. Vôbec som nemyslel na to, že je to rozhodujúci siedmy zápas, pristupoval som k nemu práveže ako k obyčajnému duelu. Ak by som na to totiž myslel, asi by som bol pod oveľa väčším tlakom.

Aký je to pocit vyradiť Washington?
Nádherný. Pred začiatkom série nám nikto nedával šancu na výhru v čo i len jednom zápase, no my sme všetky pochybnosti vyvrátili. Za stavu 1:3 v sérii sme ukázali obrovskú silu a vôľu.

Pomohli vám aj skúsenosti z olympiády, kde ste odchytali ťažké zápasy proti Rusku (s Ovečkinom či Siominom) a Švédsku (s Bäckströmom), teda tímom, kde hrali vaši terajší protihráči?
Olympiáda bola pre mňa veľkou skúsenosťou, chytal som proti najlepším hráčom sveta. Po skončení turnaja mi pohoda vydržala a začalo sa dariť aj celému Montrealu. Vybojovali sme si miestenku v play-off, no s tým sme sa nechceli uspokojiť. Vyradili sme Washington a sme v 2. kole, je to krásne.

V ňom vás čaká Pittsburgh…
Ďalší extrémne silný tím. Opäť pôjdeme do série ako outsider, no opäť nemáme čo stratiť. Hlavne sa rýchlo musíme zregenerovať, pretože séria sa začína už o dva dni.

3 debata chyba