Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossovi sa z roka na rok totálne zmenil život

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa teší na blížiacu sa sezónu vo farbách Detroit Red Wings. Štart nového ročníka je pre odchovanca trenčianskej Dukly diametrálne odlišný od toho predchádzajúceho. Presne pred rokom bol hráčom Atlanty s minimálnou šancou na zisk Stanleyho pohára.

10.09.2008 15:40
Marián Hossa Foto: ,
Najlepší hokejista Slovenska Marián Hossa.
debata

Tentoraz je v úplne inej situácii, po rozkorčuľovaní s novými spoluhráčmi v Joe Louis Arene vyjadril veľkú spokojnosť s rozhodnutím upísať sa „červeným krídlam“. „Nebolo to jednoduché rozhodnutie. V Pittsburghu sa okolo hokeja pohybovalo veľa vynikajúcich ľudí, v kádri bolo veľa mladých hráčov. Aj keď majú ‚tučniaci‘ stále veľkú šancu na napredovanie, rozhodol som sa prijať ponuku Detroitu. Cítil som, že na celkový triumf tu mám vyššie šance,“ prezradil Hossa, ktorému okrem Red Wings predložili ponuku aj Edmonton, Montreal, Vancouver a aj Pittsburgh.

„Jeho základným cieľom je vyhrávať. Povedal som mu, že nepoznám lepšie miesto, kde majú víťazstvá lepšie korene, ako práve v Detroite. Myslí si, že urobil správne rozhodnutie. Určite to pre neho nebolo ľahké,“ prezradil Hossov spoluhráč a krajan, útočník Tomáš Kopecký.

Marián Hossa sa do profiligy dostal cez 1. kolo draftu v roku 1997, vybrala si ho kanadská Ottawa. Počas pôsobenia v zámorí sa už päťkrát predstavil v Zápase hviezd NHL. Celkovo odohral 701 duelov základnej časti s bilanciou 299 gólov a 349 asistencií, jeho premiérový zásah do čierneho v novom drese bude jeho okrúhlym trojstým. Po siedmich rokoch v Ottawe sa po lockoute presťahoval výmenou za Danyho Heatleyho do Atlanty, odkiaľ v roku 2008 putoval do Pittsburghu a následne do Detroitu.

debata chyba