Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára: Najdôležitejšie je vyhrávať

Dôležitý dvojzápas s rivalom v boji o play off vyšiel hokejistom Bostonu skvele. O prvom z dvoch víťazstiev nad New Yorkom Rangers Zdeno Chára sám rozhodol. Druhé si Boston v New Yorku vydrel ako tím. "Tvrdo pracujeme, len vďaka tomu sme zvíťazili aj tu," zdôrazňoval v kabíne kapitán Bruins.

22.01.2008 05:39
debata

V sobotu ste netradične zažiarili v rozstrele – ako nekompromisný strelec. Nacvičujete samostatné nájazdy?
Máme na ne na tréningu zopár cvičení, skôr so zámerom zasúťažiť si. Trénujeme ich, hoci v zápase sú skôr neobvyklé. Podstata je jednoduchá – hráč ide sám na bránkára, musí dať gól. Ale keď už sa to stane, musíte byť pripravený veľmi dobre.

V New Yorku ste víťazstvo zopakovali. Vďaka čomu?
Víťazstvo áno, to sa zopakovalo. Ale zápas to bol troška iný. Po celý čas mimoriadne vyrovnaný, každú chvíľku sa mohol otočiť. Rozhodla naša zodpovednosť a dôraz, súperovi sme vôbec nedali priestor. Dlho sme viedli len o gól, až neskôr sa podaril druhý. Potom už museli Rangers riskovať, z toho sme vyťažili tretí. Ale vôbec to nebolo také jednoduché, ako by naznačoval výsledok.

Oba zápasy sa hrali skoro popoludní. Nie je to pre hokejistu privčas?
Je to určite trošku iné ako obvykle. Sme zvyknutí hrávať navečer, okolo siedmej – pol ôsmej. Z toho vyplýva aj denná rutina: ráno si zakorčuľujeme, potom ideme na obed, po ňom odpočívame. Pri poobedňajších zápasoch je celá príprava úplne iná, všetko je veľmi rýchle. Už samotnými raňajkami…

Ak hráte o jednej, raňajkujete alebo obedujete?
Musíme raňajkovať, samozrejme. A najmä do seba musíme dostať viac ako v normálnych dňoch. Potrebujeme, aby energia vydržala až do tretej – štvrtej poobede.

Stačíte ísť aj na rozkorčuľovanie?
V tomto prípade rozkorčuľovanie nemáme. Iba hráči, ktorí vedia, že nebudú hrať, alebo sú zranení, môžu okolo ôsmej – deviatej ísť na ľad.

V Bostone vhodil úvodné buly prvý hráč čiernej pleti v NHL, Willie O'Ree. Hrával za Bruins – videli ste sa už predtým?
Pred zápasom som sa s pánom O'Reem stretnúť nestihol, ale poznáme sa osobne. Byť prvým afro-americkým hráčom v NHL je historický čin. Čo dosiahol, bolo pre NHL dôležité. Začal novú éru.

Cez víkend si zahráte Zápas hviezd. Je pre NHL dôležitá aj šou?
Mne určite nejde o šou. Dôležitejšia je prestíž. Som veľmi ctižiadostivý, chcem vyhrávať. Najprv ide o to, aby sa nám podarilo dostať sa do play off. Tam už človek nikdy nevie. A túžim po tom, aby sme vyhrali Stanleyho pohár.

debata chyba