Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára: Chcem zostať v Ottawe

Veľký postavou i výkonom na ľade. Zdeno Chára patrí aj v tejto sezóne k pilierom Ottawy Senators v zámorskej NHL. O pár dní sa bude na jeho skúsenosti spoliehať aj slovenská hokejová reprezentácia na olympijskom turnaji v Turíne.

03.02.2006 05:55
debata

Aj po prehre s New Jersey sa Ottawa drží v popredí tabuľky východnej konferencie. Vládne v tíme pohoda?
Zatiaľ nie je dôvod na paniku, sme druhí. Zopár zápasov sme prehrali, lebo sme sa na ne dostatočne nepripravili, ale v tíme je pohoda.

Je NHL atraktívnejšia než pred výlukou?
Z pohľadu fanúšika určite áno. Hra je rýchlejšia, diváci si prídu na svoje. Aj samostatné nájazdy, ktoré rozlúsknu nerozhodný výsledok, považujem za prospešnú novinku.

Ako ste prijali nové pravidlá?
Je to zmena, ale dotýka sa všetkých. Teraz už viem, čo a ako sa píska, takže som si zvykol.

Prekvapilo vás, ako sa v tíme uchytil obranca Andrej Meszároš?
Áno aj nie. Andrej je vynikajúci hráč a na to, aký je mladý, si počína veľmi dobre. Pomohlu mu však, že mal vynikajúci tréningový kemp, kde potvrdil svoje kvality.

Rezonuje už v kabíne Ottawy olympiáda?
Zatiaľ nie, hoci sa odlieta už o desať dní… Na olympiádu začnem myslieť, až keď sa budem baliť do Talianska. Dovtedy ma čaká ešte práca v drese Ottawy.

Pred štyrmi rokmi ste prišli za mužstvom do Salt Lake City, no na turnaji ste si nezahrali. Čo pre vás znamená účasť na olympiáde?
Pre mňa je veľkou cťou, že v Turíne oblečiem reprezentačný dres. Olympiáda je vrcholom kariéry pre väčšinu športovcov a ja nie som výnimkou. Dúfam, že nám to vyjde a dosiahneme dobrý výsledok.

S ktorými slovenskými hráčmi z NHL ste najčastejšie v kontakte?
S Mariánom Hossom a Petrom Bondrom.

Kanadské médiá pretriasajú otázku vášho nového kontraktu, chcete zostať v Ottawe?
Médiá o tom špekulujú, to nemôžem to ovplyvniť. Koncentrujem sa iba na hokej, rokovania o novom kontrakte má na starosti agent. Môžem však potvrdiť, že by som v Ottawe rád zostal. Máme skvelý tím a aj mesto sa mi páči.

Magazín The Hockey News vás nedávno zaradil medzi stovku najvplyvnejších ľudí v hokeji. Ako to vnímate?
Dlho som to ani netušil a musím priznať, že ma to prekvapilo. Čo k tomu dodať? Snažím sa podať na ľade čo najlepší výkon a na hodnotenie sú tu iní.

Ottawa ho berie – za dobrú cenu

Zdeno Chára je najväčšou postavou v obrane Ottawy, na konci sezóny sa mu však končí zmluva. Ak sa s ním klub nedohodne, po 9. marci ho môžu vymeniť. Podľa Chárovho agenta Matta Keatora vedenie Senators obrancu stratiť nechce: „Mali sme predbežné rokovania. Klub ho podpísať chce, povedali, že vynaložia všetko potrebné úsilie,“ citoval agenta denník Ottawa Sun. Generálny manažér Senators John Muckler sa vyjadril, že Ottawa si Cháru i jeho obrannú dvojičku Wadea Reddena udržať dokáže. „Ak budú za dobrú cenu,“ dodal. „Teraz sa koncentrujem na zisk Stanleyho pohára pre môj tím. Toto nie je správny čas myslieť na seba, špekulovať, aký plat by som si želal. Rokovania nechávam na agenta,“ uviedol pre Ottawa Sun Zdeno Chára.

debata chyba