Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Niedermayer podpísal Anaheimu

Najlepší obranca v doposiaľ poslednom odohranom ročníku hokejovej NHL Scott Niedermayer si definitívne našiel svoj nový klub pre najbližšie štyri sezóny. Momentálne najžiadanejší bek na trhu sa dohodol na štvorročnej zmluve na 6,725 milióna dolárov na sezónu s Anaheim Mighty Ducks.

04.08.2005 18:35
debata

Držiteľ Norrisovej trofeje sa v Kalifornii stretne v jednom tíme so svojím bratom Robom, ktorý podľa nového kontraktu zinkasuje počas štyroch rokov spolu 8 miliónov dolárov. Obaja bratia v jednom tíme NHL ešte doteraz nehrali, stretli sa len v kanadskej reprezentácii na „zlatých“ majstrovstvách sveta 2003 v Helsinkách.

Scott Niedermayer pôsobil od roku 1992 v New Jersey, kde ho rok predtým draftovali z 3. miesta. Počas dvanástich sezón v drese „diablov“ sa stal trikrát víťazom Stanleyho pohára a v roku 2004 získal aj Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL. Scott Niedermayer je členom elitného klubu, keď okrem MS a Stanleyho pohára vyhral ako jeden zo šestnástich hráčov na svete aj zimného olympijské hry.

Je aj držiteľom juniorského Memorial Cup-u a zlata z MS do 20 rokov. S Kanadou vyhral aj Svetový pohár. Je tak jediným hokejistom v histórii, ktorý vyhral všetkých šesť spomínaných trofejí. Okrem Anaheimu mali o Scotta Niedermayera záujem aj v San Jose, svoju oporu si chceli udržať aj funkcionári New Jersey.

Leetch dostane v Bostone vraj 4 milióny USD

Tridsaťsedemročný veterán Brian Leetch podpísal ročný kontrakt s tímom NHL Boston Bruins. Finančné podrobnosti zmluvy ani jedna zo strán nezverejnila, ale podľa odhadov kanadskej televíznej spoločnosti TSN zinkasuje americký veterán 4 milióny dolárov. V doposiaľ poslednom odohranom ročníku NHL zaznamenal vo svojej sedemnástej sezóne v drese Rangers 36 kanadských bodov v 57 stretnutiach. Tesne pred záverom prestupového obdobia zamieril do Toronta, kde si na svoje konto pripísal 15 bodov v rovnakom počte stretnutí. Leetch je po Alovi MacInnisovi druhým najproduktívnejším aktívnym obrancom NHL a druhým najproduktívnejším Američanom v histórii profiligy za Philom Housleym.

Ručinský mieri do New York Rangers

Český hokejový veterán Martin Ručinský bude v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť v drese New York Rangers, kam sa vracia po krátkej anabáze vo Vancouveri. Pre skúseného krídelníka je návrat do tímu Rangers už druhým v kariére, keď v minulosti obliekal dres jazdcov v ročníku 2001/2002. Ručinský odohral v NHL 817 stretnutí a na svoje konto si pripísal 208 gólov a 300 asistencií. Okrem „jazdcov“ obliekal aj dresy Edmontonu, Québecu, Colorada, Montrealu, Dallasu, St. Louis a Vancouveru.

Olympijský víťaz z Nagana a trojnásobný majster sveta je po Martinovi Strakovi v krátkom čase druhým Čechom, ktorý posilnil Rangers. “Martin má za sebou excelentné vystúpenie na majstrovstvách sveta vo Viedni. Aj počas svojich predchádzajúcich sezón v Rangers predvádzal solídne výkony,“ povedal generálny manažér klubu Glen Sather.

Columbus posilňuje obranu – získal aj Berarda

Columbus posilňuje svoju obranu. Po Adamovi Footovi získali modrokabátnici do svojich radov aj Bryana Berarda, ktorý sa im upísal na dva roky za 4,5 milióna dolárov. Berard je jedným z desiatich obrancov NHL, ktorý v posledných dvoch odohratých ročníkoch dali 10 a viac gólov. V ročníku 2003/04 bol ako hráč Chicaga Blackhawks najúspešnejším v Západnej konferencii v priemere bodov na zápas medzi bekmi (0,82) a ôsmy v celej súťaži v produktivite obrancov (47 bodov).

Dvadsaťosemročný obranca debutoval v NHL v drese New York Islanders v ročníku 1996/97, v ktorom sa stal nováčikom roka. V kariére ho pribrzdilo zranenie oka, keď musel po nešťastnom zákroku Mariána Hossu hokejkou do oblasti oka pauzovať počas celej sezóny 2000/01. V ročníku 2003/04 odohral za Chicago 58 stretnutí a na svoje konto si pripísal 13 gólov a 34 asistencií.

debata chyba