Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iginla bude v rebčíku zárobkov v Top 5

Jedna z najväčších hviezd kanadsko-americkej NHL útočník Jarome Iginla podpísal novú lukratívnu zmluvy s tímom Calgary Flames. Vedenie finalistu Stanleyho pohára zo sezóny 2003/04 podpísalo s 28-ročným krídelníkom trojročnú zmluvu na 21 miliónov USD.

04.08.2005 09:55
debata

Ak budú podmienky zmluvy potvrdené, excelentný strelec sa dostane v rebríčku najlepšie zarábajúcich hráčov prestížnej profisúťaže na piate miesto za Čecha Jágra, Američana Tkachuka, Švéda Lidströma a Rusa Jašina.

Iginla ako kapitán doviedol Flames v zatiaľ poslednej sezóne NHL až do finále play off, kde podľahli Tampe. Práve v tejto sezóne sa Iginla so 41 gólmi stal jedným z trojice najlepších strelcov základnej časti a ďalších 13 gólov pridal ako líder zakončovateľov v play off.

Iginla mal možnosť prijať kvalifikačný kontrakt na 5,32 milióna dolárov a po skončení nasledujúceho ročníka mohol byť neobmedzeným voľným hráčom. Skúsený útočník sa však napokon rozhodol zaviazať sa Calgary na ďalšie tri roky.

Finalista doposiaľ posledných bojov o Stanleyho pohár si udržal aj obrancu Jordana Leopolda, ktorý sa klubu upísal na dva roky za 2,3 milióna dolárov. „Chcel som ostať v Calgary. Verím smerovaniu tímu a chcem mu pomôcť zvíťaziť,“ povedal Leopold.

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo dohodnúť s najlepším hokejistom, ktorý bol k dispozícii na trhu s voľnými hráčmi,“ nechal sa počuť tréner Calgary Darryl Sutter. Ďalšou úlohou vedenia Flames je uzavretie dohody s fínskym brankárom Miikkom Kiprusoffom.

Markus Näslund sa dohodol s Vancouverom

Po ročnom lockoute v hokejovej NHL sa do tímu Vancouver Canucks vráti švédsky kapitán Markus Näslund. S vedením Canucks sa dohodol na trojročnej zmluve na 18 miliónov dolárov. Švéd medzičasom odmietol dve podobné ponuky od iných klubov. „Po roku v Európe môžem povedať, že NHL je skutočne najlepšou súťažou na svete. Severoamerický hokej mi vyhovuje,“ povedal Näslund.

Švéd v zatiaľ poslednej sezóne v NHL 2003/04 odohral za Vancouver 78 stretnutí s bilanciou 35 gólov a 49 asistencií. Tridsaťdvaročný rodák z Örnsköldsviku začínal v NHL v roku 1993 v drese Pittsburghu, o dva roky neskôr ho vymenili do Vancouveru. V zámorí sa špekulovalo, či by pred novým ročníkom neposilnil spolu so svojím priateľom Petrom Forsbergom Colorado alebo iný klub. „Viacero tímov malo o moje služby záujem. Chcel som byť voľným hráčom, aby som zažil túto situáciu. Želal som si vedieť, kto prejaví záujem, ale pri záverečnom rozhodovaním som nepochyboval o zotrvaní vo Vancoveri. Nezáležalo na ponukách konkurentov,“ dodal Näslund.

debata chyba