Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Kaufland Challenge

05.05.2022 o 18:00

Slovensko
4 : 5
(1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
Nórsko
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

V nájazdoch sa nepresadil ani jeden slovenský hráč. Patrik Rybár bol prikrátky na dva pokusy Nórov a do Kaufland Cupu vstupujeme prehrou 4:5. Nasleduje deň voľna pre Slovákov a turnaj zakončia v sobotu proti Francúzsku. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Najlepší hráči zápasu:

Peter Čerešňák (SR)
Jonas Arntzen (Nórsko)

Koniec zápasu.

0:2

V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Nórsko. Rozhodujúci nájazd premenil MATHIAS TRETTENES.

0:2

Baláž nepremieňa.

0:2

Fladeby premieňa.

0:1

Holešinský nepremieňa.

0:1

Jakobsson nepremieňa.

0:1

A. SÝKORA nepremieňa.

0:1

Haga nepremieňa.

0:1

Valach nepremieňa.

0:1

Trettenes premieňa.

0:0

Samostatné nájazdy začínajú.

Samostatné nájazdy sa začnú o 20:40.

Nórsko sa vôbec nevedelo dostať k Patrikovi Rybárovi. Slováci mali viac z hry aj preto, že hrali presilovku. Avšak rozhodnutie nepadlo. Ideme si teda zmerať sily v nájazdovej lotérii.

65:00

Predĺženie sa skončilo.

64:00

Prebieha posledná minúta predĺženia.

63:21

Nórsko hrá s piatimi hráčmi.

62:15

Čerešňák posunul Lantošimu, čím sa mu revanšoval za prvú šancu v predĺžení. Róbertova strela bola zablokovaná.

61:21

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Olsen – 2 min., sekanie.

60:37

Róbert Lantoši fantasticky našiel kapitána Petra Čerešňáka samého pred bránkou! Arntzen však zasiahol a podržal Škandinávcov!

60:01

Začalo sa predĺženie.

Predĺženie sa začne o 20:26.

Pôjdeme do nadstaveného času, ktoré bude v horizonte piatich minút. V tretej tretine to s nami vyzeralo zle, pretože nám Nóri gólovo odskočili zásluhou Kena Olimba a Ludviga Hoffa. Na tieto góly našli odpovede Kristián Pospíšil a Andrej Kollár.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:06

Patrik Rybár si pripomenul chvíle z Pekingu! S úplným pokojom v náročnej situácii chytá šancu Fladebyho, ktorý chcel nakloniť misky váh na nórsku stranu z pravého kruhu!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:36

Slovensko dalo gól! Predsa len vyrovnávame na 4:4! ANDREJ KOLLÁR si prevzal na osi ľadovej plochy parádnu nahrávku a ukázal, ako sa to vešia do vinkla. Asistencia: Adrián Holešinský.

56:15

Gachulinec sa neulakomil na zakončenie a vytvoril pri sebe miesto Tamášimu. Neprešlo to za chrbát nórskeho gólmana.

55:13

Adam Liška mohol zariadiť vyrovnanie! Nóri mali veľký kus šťastia!

54:51

Bratská spolupráca nórskych útočníkov. Skončila na Rybárových betónoch.

52:56

Peter Čerešňák zakončoval priamo na bránku. Arntzen ostal kľačať na betónoch a Regenda bol tesne od úspešného teču.

51:27

Slovensko dalo gól! Nórom odpovedáme rovnakou mincou. Práve KRISTIÁN POSPÍŠIL trestá faul na neho. A naozaj ukážkovo. Famózne pohybom vyškolil Salstena a Arntzen sa nestihol spamätať. Asistencia: Mislav Rosandić.

50:38

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Roymark – 2 min., podrazenie.

50:22

Nórsko dalo gól! Ivan nechal za sebou pred bránkoviskom LUDVIGA HOFFA, ktorý sa nám pomstil presilovkovým zásahom. Asistencia: Mathias Trettenes.

50:10

Vylúčenie v tíme Slovensko:
M. Lunter – 2 min., nedovolené bránenie.

Reklamná prestávka.

48:48

Chlapci sa trochu pochytili medzi striedačkami. Ronnild sa vzoprel Holešinskému, ktorého chránil Mário Grman. Bude to bez trestov.

48:25

Na záver nórskej presilovky mal prácu Patrik Rybár. Jeho zamestnávateľom bol v tomto momente tečujúci Hoff.

48:23

Slovensko hrá s piatimi hráčmi.

48:03

Haga strieľal prudko, ale vysoko. Rybár bez zákroku.

47:19

Našťastie pre nás, že sa nórski hokejisti núkali do streleckého pokusu. Inak by nám hrozilo nebezpečenstvo, keď sme boli veľmi laxní v obrannej činnosti.

46:23

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Koch – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

Reklamná prestávka.

44:59

Nórsko hrá s piatimi hráčmi.

44:23

Vstupná previerka na domácom turnaji má množstvo trhlín a zlých momentov. Druhý gól padol so šťastím a tretí sme Nórom doslova darovali.

43:39

Nórsko dalo gól! Pykáme za veľkú benevolentnosť Škandinávcom. KEN OLIMB bol úplne sám pred Patrikom Rybárom a keďže nášmu brankárovi nikto nepomohol, dostávame tretí gól vo vlastnom oslabení. Asistencia: Mats Olsen.

42:59

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Krogdahl – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

41:58

Horúco nastalo pred bránkou Nórska. Započal ho Regenda, pokračoval Valach a Mário Grman ho uzavrel streleckým pokusom.

41:28

Kristián Pospíšil čakal do poslednej chvíle. Zľava sa mu objavil v predbránkovom priestore Mário Lunter. Arntzen veľa roboty nemal.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:43.

Rovnaký výsledok sa zrodil aj po druhej tretine – 1:1. Nóri viedli po našej slabej hre v obrane. Do zápasu nás vrátil Adam Sýkora parádnou ranou hore.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:28

Slováci sa prebudili a sú nepríjemnejší.

36:56

Valach sa mohol pridať do streleckej listiny! Dorážal a chcel profitovať z predošlej práce Pavla Regendu! Arntzen to ako – tak zvládol!

36:42

Slovensko dalo gól! ADAM SÝKORA je autor premiérového gólu v seniorskej reprezentácii! A zavesil to chladnokrvne, až premiešal nápoj brankárovi Arntzenovi! Parádny okamih! Asistencia: Andrej Kollár.

36:10

Adam Sýkora sa uvoľnil a hľadal v kruhu Kollára. Puk už k nemu nedošiel, pretože ho jeden z Nórov nasmeroval do hľadiska.

Reklamná prestávka.

34:00

Maličký priestor nezúročil Valach pred bránkoviskom Nórov. Neskúsil sa natlačiť do koncovky.

32:43

Za Rybárom sme mali troch hráčov, ale ani jeden dostatočne nepokrýval Ronnilda, ktorý sa podieľal na vyrovnávajúcom góle Roymarka.

Reklamná prestávka.

31:22

Rovnovážna hra nám v tejto chvíli až tak neprekážala. Ale aj presilovka mala šťavu, no možno bolo potrebné vo väčšom objeme zakončovať. Rosandić zaknihoval ranu, ktorú Arntzen chytil.

30:59

Nórsko hrá s piatimi hráčmi.

30:32

Regenda chráničmi tečoval bombu Lantošiho! Arntzen nebol veľmi zorientovaný!

30:00

Polovica zápasu je minulosť. Slovensko prehráva v Žiline so súperom z Nórska 1:2, ale hrá momentálne presilovku.

29:30

Lantoši zaznamenal dobrú strelu k ľavej žŕdke. Škoda, že to nepadlo dnu.

28:59

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Haga – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

28:14

Nórsko dalo gól! Prehrávame 1:2. Prichádza tak logický výsledok, aj keď tento gól bol šťastný, keďže sa strela JOHANNESA JOHANNESENA odrazila od nášho kapitána Petra Čerešňáka. Bez asistencie.

28:02

Máme za sebou ťažký herný úsek. Nevedeli sme viackrát upratať alebo získať puk. Fladeby dostal veľa miesta a vypálil pokus na Rybárov betón.

26:01

Dve výborné strely Slovákov. Prvú zaznamenal Jozef Baláž, hoci už bol viac z ľavého uhla. Šancu na hokejke mal aj Róbert Lantoši a z oveľa lepšej pozície. Arntzen to vybavil.

24:55

Haga seknutím po výstroji Rybára spustil aktivitu našich hráčov a videli sme prvé mletie! Nórskeho hráča si vzal do parády Regenda, no v kolónke vylúčených ostáva naďalej svietiť nula!

24:23

Koch sa zmocnil puku pri stredovom kruhu. Ihneď ho od seba neodhadzoval, práve naopak. Ideálne využil voľné pravé krídlo a následne zvolil pokus bekhendom, ale nebolo nič nebezpečné pre Arntzena.

23:19

Gachulinec predviedol silu svojej delovky. Arntzen toto nemal šancu stiahnuť k sebe, no akékoľvek dorážanie Balážovi zakázal Pedersen.

22:15

Andreas Klavestad absolútne ľahko sa uvoľnil na pravom kruhu a Trettenes poslal presný letiaci puk. Patrik Rybár počkal v bránkovisku a nakoniec nezasiahol.

21:46

Raketová bomba Regendu, keď mu to nabil po vhadzovaní Valach.

21:27

Pavol Regenda si plnil povinnosti v nórskom bránkovisku. Prekorčuľoval popred bránku a Arntzen sa venoval pokusu Mareka Valacha, ktorý zlikvidoval.

20:49

Ivan sa nebál vysunúť sa medzi kruhy a číhať na prípadný puk. Ten k nemu prišiel, ale neohrozil Arntzena, pretože nevystrelil.

20:18

Baláž vymyslel peknú nahrávku vzduchom pre Róberta Lantošiho. Nová posila Mladej Boleslavi to chcela zakončiť tenisovým úderom.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:50.

Slovensko vyhrávalo, keď Liška pekne tečoval Grmanov puk. Najtesnejšie vedenie sme neudržali. Chybná komunikácia v defenzíve si vyžiadala krutú daň – Roymark sa trafil do čierneho 33 sekúnd pred sirénou.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:27

Ešte sme chceli strelecky prehovoriť v samom závere úvodnej tretiny! Vyvolalo to vzruch na tribúnach, ale puk sa neocitol v bráne po Lantošiho práci!

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:51

Nórsko dalo gól! Dostávame gól do šatne, ale zaslúžene, pretože sme mali neporiadok v obrane. Rybár prakticky pristavil puk Grmanovi, ktorý sa ho neujal a trest prišiel z hokejky MARTINA ROYMARKA. Asistencia: Martin Ronnild.

18:13

Michal Ivan chce potvrdiť oprávnenosť svojho pôsobenia v tomto kempe. Streleckú možnosť z modrej čiary nepretavil na presný zásah.

17:22

Rosandić výborne a včas reagoval na prihrávky hostí. Vypichol puk a rysovala sa zaujímavá akcia. Vybral si natlačeného Regendu pred bránkou, ale už to nestihol poslať na bránu.

16:02

Koch nemal prehľad o súperovi! Zmätene sa otáčal medzi vlastnými kruhmi a spoza neho sa pokúšal presadiť Ken Olimb! Náš hokejista to však napravil vsunutím hokejky v poslednej chvíli!

15:08

Regenda ideálne strieľal švihom. Arntzen ťažšie vyrážal ľavým betónom.

14:11

Pospíšil si nakorčuľoval pred útočnú modrú čiaru a pred ním boli dvaja Nóri. Nepustil sa do súboja, pretože puk mu odskočil od korčule.

13:36

Pobyt v útočnom pásme sme okorenili aktívnou hrou, dobrým pohybom a výborným zakončením Martina Bučka, ktoré mu pripravil kapitán Čerešňák.

12:39

Daniel Gachulinec zahodil dobrú príležitosť na gól, ktorý by bol pre neho prvý v národnom drese! Presne z medzikružia to namieril iba do Arntzena!

Dnešný súboj sleduje 6800 divákov (vypredané)!

12:11

Rokseth bol nenápadný a žiadnym spôsobom nedal o sebe vedieť, preto na neho nereagovali naši obrancovia. Mathis Olimb mu poslal prihrávku, ale neohrozil Rybára.

Reklamná prestávka.

11:10

Lunter jemne pomasíroval Henriksena v skrumáži pri mantineli počas srdnatého boja viacerých hokejistov o puk.

10:21

Slovensko dalo gól! Grman s plným vedomím adresoval nahodený puk na pripravenú hokejku ADAMA LIŠKU, ktorý telom zakrýval súperov a výborne usmernil pokus tečom do siete. Asistencie: Mário Grman a Jozef Baláž.

09:01

Okamžitá strela nórskeho obrancu Klavestada takzvane do ohňa, keď Rybár musel byť v pozore. Jeho bránku netrafil.

08:55

Nóri pokorili modrú čiaru. Náš brankár bol ovinutý do hradby tiel, ale nemusel riešiť nepríjemnú situáciu.

08:08

Marek Valach urobil veľmi dobrú robotu. Viackrát úspešne pokrýval a vyháňal z nášho obranného pásma Henriksena, ktorý to opakovane neskúšal.

07:24

Nevydarený bekhend Olsena. Puk zavítal na našu striedačku. Našťastie nikomu neprivodil zranenie. Buly v strednej tretine.

Reklamná prestávka.

06:24

Pospíšil pritlačil na nórskeho obrancu, ktorý urobil chybičku v defenzíve. Nášmu útočníkovi sa však nepodarilo preniesť hru pred bránku.

04:53

Koniec prvej päťminútovky piateho prípravného zápasu poznačený viacerými prerušeniami, ktoré prichádzajú najmä zo strany súpera.

04:18

Na útočný výlet sa vybral Patrik Koch, ktorý sa chcel prekľučkovať do pozície, volajúcej po prvom presnom zásahu. Nezvládol záverečnú sťahovačku, ale zároveň nestagnoval vzadu.

03:47

Premyslená akcia hostí. Olsen časoval puk na pravé krídlo. Odtiaľ Nóri určite počítali s prvou strelou na Rybára, čo sa nestalo.

02:53

Vysoký dôraz našich hokejistov. Adam Liška pozbieral puk za súperovou bránkou, po ktorom išiel naplno. Napokon tesne minul ľavý betón brankára Arntzena.

02:27

Škandinávci chceli ísť do rýchleho prechodu. Píska sa iba zakázané uvoľnenie.

01:31

Veľkú aktivitu vyvíjal Trettenes, ktorý v pravom rohu poriadne povytáčal Patrika Kocha. Nórska prihrávka na modrú čiaru nebola v súlade s pravidlami. Ofsajd.

01:09

Druhý slovenský pokus prináša zakončenie na bránku Nórov. Štadión v Žiline s úvodným potleskom. Mimochodom, je vypredané.

00:48

Slováci boli chvíľku v útočnom pásme, ale nepodarilo sa im vystreliť na bránku Arntzena. Rosandić musí založiť akciu od Rybára.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Slovensko: Rybár – Rosandić, Čerešňák, Ivan, Gachulinec, Koch, Grman, Bučko – Liška, Baláž, Lantoši – M. Lunter, Tamáši, K. Pospíšil – Minárik, Valach, Regenda – A. Sýkora, Kollár, Holešinský.
Trenér: Craig Ramsay.

Nórsko: Arntzen – Lilleberg, Johannesen, Bull, Krogdahl, Rokseth, Klavestad, Pedersen, Ronningen – Olsen, M. Olimb, K. Olimb – Salsten, Haga, Fladeby – Hoff, Trettenes, Jakobsson – Roymark, Henriksen, Ronnild.
Trenér: Petter Thoresen.

Rozhodca: Stano, J. Konc ml. – D. Konc ml., Synek.

Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní prvého zápasu Kaufland Cupu medzi Slovenskom a Nórskom.

Slovensko
po dvoch rokoch bude hrať na domácom turnaji. Ten posledný sa konal ešte vo februári 2020 v Poprade a stalo sa našou korisťou. Slováci sú v plnej príprave na MS vo Fínsku. Uplynulý víkend vyzlieklo reprezentačný dres šesť hráčov a prišlo ďalších jedenásť. Kuriózna situácia nastala na brankárskom poste. Adam Húska ani nestihol pricestovať, keďže ho zobral do taxi tímu NY Rangers. Vracia sa tak Dominik Riečický, ktorému najskôr oznámili po zápasoch v Nemecku, že nepokračuje. K dispozícii by mal byť aj Tomáš Tatar, ktorý svoje účinkovanie oficiálne ohlásil vo videu tento týždeň. Naši hokejisti odohrajú piaty prípravný zápas. Doteraz majú bilanciu tri výhry a jedna prehra.

Nórsko sa prediera prípravou pred majstrovstvami sveta väčšinou porážkami. Dokonca dvakrát ani neskórovalo – a to v derby súbojoch s Dánmi a Švédmi. Aj Nóri svoj ostatný duel absolvovali poslednú aprílovú sobotu. V Žiline to teda bude rovnaká štartovacia čiara.

Výsledky SR v príprave pred MS 2022:

SR – Česko 3:1
SR – Česko 3:4sn
Nemecko – SR 1:3
Nemecko – SR 2:3

Výsledky Nórska v príprave pred MS 2022:

Nórsko – Švédsko 3:2pp
Nórsko – Švédsko 0:7
Fínsko – Nórsko 6:2
Fínsko – Nórsko 2:1
Nórsko – Dánsko 0:2
Nórsko – Dánsko 3:1

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Slovensko

Slovensko

  • Rybár
  • Rosandić
  • Čerešňák
  • Ivan
  • Gachulinec
  • Koch
  • Grman
  • Bučko
  • Liška
  • Baláž
  • Lantoši
  • M. Lunter
  • Tamáši
  • K. Pospíšil
  • Minárik
  • Valach
  • Regenda
  • A. Sýkora
  • Kollár
  • Holešinský
Nórsko

Nórsko

  • Arntzen
  • Lilleberg
  • Johannesen
  • Bull
  • Krogdahl
  • Rokseth
  • Klavestad
  • Pedersen
  • Ronningen
  • Olsen
  • M. Olimb
  • K. Olimb
  • Salsten
  • Haga
  • Fladeby
  • Hoff
  • Trettenes
  • Jakobsson
  • Roymark
  • Henriksen
  • Ronnild