Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off

24.04.2022 o 17:00

Vlci Žilina
0 : 4
(0:1, 0:2, 0:1)
MHk 32 Liptovský Mikuláš
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Je dobojované! Vlci Žilina ani druhý rok po sebe nepostupuje do Tipos extraligy, keď nezvládol barážovú sériu s Liptovským Mikulášom, ktorý ostáva medzi elitou aj pre sezónu 2022/23. Obrovský smútok v žilinskom tábore. Čo už, snáď do tretice sa to už podarí pod Dubňom. Zároveň sa obom klubom skončil tento 29. ročník. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

58:29

Liptovský Mikuláš dal gól!
Martin Kriška je už trikrát vedený na listine strelcov. Nebol skúpy a možno gólovú bodku za barážovou sériou i potvrdením extraligy na Liptove v budúcom ročníku doprial MAREKOVI HOVORKOVI. Jeho ľahučký bekhend došiel do prázdnej brány Žiliny. Asistencie: Martin Kriška a Lukáš Handlovský.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:21

Vladimír Vybiral vrátil puk za seba, ale Marco Halama nezmazal nulu súperovmu gólmanovi.

56:49

V tejto chvíli sa už nepredišlo zakázanému uvoľneniu Liptovského Mikuláša. Liptáci ostávajú v spoločnosti najlepších, o tom už niet žiadnych pochýb. Otázkou akurát ostáva iba udržanie čistého konta Lietavu.

55:58

Elo kvalitným pohybom neumožnil rozhodcom pískať zakázané uvoľnenie, hoci sa na neho Vlci spoliehali. Z ľavého rohu klziska nepreniesol hru pred opustenú svätyňu.

55:00

Žilina hrá bez brankára!

Reklamná prestávka.

54:03

Škorvánek sa nebál ihneď odohrať puk, ktorý uchopil po šanci Artursa Saliju.

52:26

Niekoľkonásobný súboj o puk v pravom rohu hracej plochy. Rozhodca ho však videl a počkal na to, kým ho niekto nevytiahne z klbka von.

50:00

Pravdepodobne je pred oboma tímami záverečných desať minút aktuálnej sezóny. Liptovský Mikuláš má jasnú kontrolu nad hrou a vyhráva zaslúžene 3:0 v Žiline.

49:05

Matúš Paločko korčuľoval oproti Škorvánkovi, ale rozhodne nebol sám, pretože ho zozadu bránil Adrián Sloboda. A najmä kvôli tomu nezvládol bekhendový blafák.

46:39

Žilinským hráčom zrejme odchádzajú už aj sily. Ich strely nie sú razantné, čo sa stalo Markovičovi pri snahe zamestnať Lietavu.

Reklamná prestávka.

44:58

Marek Hovorka mal presnú mušku, ale zo súboja so Škorvánkom vyšiel ako porazený. Liptovský Mikuláš je na najlepšej ceste ostať medzi elitou.

44:09

Jaroslav Markovič vytiahol puk od mantinelu, prešiel cez pravý kruh a nasledovala príprava na koncovku. Puk nechal za sebou.

41:57

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

41:28

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

40:34

Žilina dorážala puk, ale Lietavovi ostáva naďalej čisté konto!

40:01

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Haluška – 5 min., nešportové správanie + osobný trest do konca zápasu, nešportové správanie).

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 18:57.

V druhej tretine padli dva góly a znova do bránky žilinských Vlkov. Patrik Lietava sa okrem úspešnej záchrany môže dočkať aj vychytanej nuly.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:57

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Markovič – 2 min., údery).
Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Kurali – 2 min., údery).

39:57

A je tu šarvátka! Jaroslav Markovič sa dlho krosčekoval so Salijom, ale do úsmevu si skočil s Kuralim! Dvojica leží v objatí na ľade a čiarový rozhodca ich musí od seba oddeliť!

39:28

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (hráčska lavica Liptovský Mikuláš – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:19

Liptovský Mikuláš dal gól!
Každou minútou sú Liptáci bližšie k záchrane v Tipos extralige, ale pomáhajú im k tomu domáci Vlci chybami. MARTIN KRIŠKA korunuje svoj výkon tretím zásahom, čo znamená hetrik. Asistencia: Ildar Šiksatdarov.

Reklamná prestávka.

37:21

Walegov solídny prienik. Za modrou čiarou výrazne zrýchlil, aj obohral Jansonsa a ešte si vytvoril miesto na zakončenie pred bránkoviskom. Stav sa nezmenil.

35:34

Žilina a Liptovský Mikuláš hrajú s piatimi hráčmi.

35:21

Domáci nedali veľmi zabrať Patrikovi Lietavovi. Lapačka zachytila nie náročné zakončenie Vlkov. Obranca Jakub Pišoja už stojí v civile medzi striedačkami. Je jasné, že sa už na ľade neukáže.

33:59

Handlovský bol teraz poriadne stabilný na korčuliach a hrozbu pre neho neznamenala ani postava Petrana, ktorý skončil prekvapivo v mantineli po strate rovnováhy.

33:34

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Šidlík – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Šiksatdarov – 2 min., hrubosť).

Reklamná prestávka.

32:19

Prvoligový víťaz je úplne neškodný. Nevychádza mu vôbec nič a urputne sa bráni vo svojej tretine. A to hráme v rovnovážnom poč­te.

30:44

Krišku nerozhodil atak Jakuba Cígera, ktorý mu nadvihol hokejku. Puk si nedal uchmatnúť. Začala druhá polovica zápasu. Žilina prehráva 0:2.

29:25

Veľké žilinské chyby vo vlastnom predbránkovom priestore. Adam Haluška mohol trochu lepšie páliť, ale Škorvánek bol na správnom mieste.

28:18

Prevaha je už na strane Liptovského Mikuláša. Jemu sa hrá ľahšie, pretože vyhráva pod Dubňom 2:0. Práca pre Škorvánka. Tretí gól si nedal streliť.

27:51

Kamil Walega neuplatnil hokejové heslo nedáš – dostaneš. Škorvánek mu stihol zamknúť betóny, kde to mierilo. Vzápätí pri druhej strele hosťujúci Poliak trafil Pišoju do oka a odchádza z ľadu zakrvavený.

27:17

Žiline sa lepí smola na hokejky a trpí tiež na nepresnosť. Jednu teraz ukázal Patrik Koyš, ktorý nepretavil na gól prihrávku Safaralejeva.

26:26

Liptovský Mikuláš dal gól!
Žilinské šance predĺžiť si sezónu i boj o extraligu sa zmenšujú. MARTIN KRIŠKA bol dôsledný pri zakončení a z bekhendu zdolal ležiaceho Škorvánka. Asistencia: Sameli Ventelä.

Reklamná prestávka.

25:41

Samuel Rehák, Linet a Pišoja. Z tejto trojice ani jeden nebol najbližšie k zariadeniu vyrovnania.

24:05

Marcel Petran zadržal puk na útočnej modrej čiare a po nej vyzval na strelecký pokus Slobodu, ktorý si to ešte potiahol bližšie, ale absolútne netrafil.

23:02

Musíme pochváliť domácich hokejistov za nástup po návrate z kabín. Liptovský Mikuláš je mierne pozadu v tempe, ktoré vidíme v necelej päťminútovke tretiny.

22:46

Lietava sa zaskvel proti domácej strele. Puk vytesnil do bezpečnej vzdialenosti, takže Žilina nemala ani najmenší náznak príležitosti na dorážanie.

21:57

Macek sa vložil do súboja s protihráčmi a spoza neho vytiahol puk Jaroslav Markovič a Vlci mierili do kontry. Do kombinácie sa ponúkal Koyš, no prihrávky sa nedočkal.

21:09

Safaralejev s dobrou strelou cez celú dĺžku útočného pásma. Marco Halama následne odstavený čistým a dovoleným spôsobom pred bránkou.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 17:57.

Veľmi dlhá tretina, ktorá bola prešpikovaná častými prerušeniami, končí. Žilinčania ju prehrali o gól a Mikuláš si od začiatku pestuje šance na ukončenie barážovej série a pokračovaniu v extralige.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:24

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:31

Lukáš Handlovský tečoval strieľaný puk Venteläho, ktorý sčasti vystrašil Stanislava Škorvánka.

17:24

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Vybiral – 2 min., hákovanie).

Reklamná prestávka.

16:51

Haluška sa neulakomil. Dvihol hlavu, pozrel sa vpravo a šancu vystreliť ponúkol Matúšovi Paločkovi.

14:35

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

14:27

Matúš Paločko dvihol varovný prst pri nesúrodej hre v domácom obrannom pásme. Všetko ostalo na Škorvánkovi, ktorý mu chytil dobre mierenú strelu na vyrážačku.

13:56

Žilinskí hokejisti sú bezmocní. Nejde ani tak o to, žeby nevedeli zahrať dvojnásobnú početnú výhodu, ale narážajú na nesmiernu obetavosť Liptákov. Lietava neriešil ani jeden puk.

12:53

Safaralejev si prichystal zakončenie. Zradil ho však švih, z ktorého nevystrelil.

12:32

Branislav Pavúk sa nebál hodiť do tvrdej strely domáceho Koyša. Domáci hokejista ho zostrelil v pravom kruhu. Takéto zápasy bolia, ale všetko je to robené pre mužstvo.

11:56

Drtina minul jazdnú dráhu Hovorku, ktorý bol rýchlejší i obratnejší. Nakoniec iba zobral puk pri domácej bránke a vrátil ho dozadu na spoluhráčov.

11:09

Jansonsova delovka poštípala dolnú časť tela Šiksatdarovovi, ale ten to veľmi rýchlo strávil a pokračuje v bránení žilinskej presilovky.

10:35

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Cebák – 2+2 min, nebezpečná hra vysokou hokejkou).

Reklamná prestávka.

09:41

Linet si zgustol na Walegovi, ktorý v plnej miere pocítil jeho tvrdosť. Patrik Lietava krátko na to zasahoval po útočnej snahe Jansonsa, ktorého nestihol dostúpiť Pavúk.

09:05

Šťastie Žiliny! Walega si vylomil zuby na domácom gólmanovi a neprepálil ho ani Michal Uhrík, keď ležal bezmocne na ľade!

08:43

Drtina podľa predstáv neovládol vlastnú obrannú zónu. Dovolil do nej preniknúť Ventelämu i Uhríkovi a rastie mikulášsky tlak na Škorvánka.

07:23

Sloboda vyvinul útočný tlak, v ktorom mu pomáhali ostatní hráči. Potreboval to však dostať na Lietavu. V tom mu zabránili brániaci Liptáci a telom zblokovali dva puky.

06:49

Mário Kurali inkasoval akurátnu prihrávku od obranného partnera Saliju a odhodlal sa k streleckému pokusu. Prestrelil.

Reklamná prestávka.

05:17

Salija pohrozil Žilinčanom. Väčšiu časť otvorenej bránky však nezasiahol.

04:21

Sympatický a dravý prienik predviedol hosťujúci útočník Ďuriš. Cez domáci betón, ktorý vytvárali dvaja obrancovia, získal sekundu na to, aby zamieril na Škorvánka.

03:53

Škorvánek sa podpísal pod slabú a nepresnú rozohrávku, ktorou sa pokúšal podporiť Vlkov. Následne to nebezpečne okolo neho lietalo a Mikuláš mohol aj myslieť na druhý puk v jeho sieti.

03:04

Liptovský Mikuláš dal gól!
Blesková gólová akcia hosťujúcich hráčov. Šiksatdarov sa rozbehol medzi pásmami, miešal a hľadal na druhej strane MARTINA KRIŠKU, ktorého koncovka prepadla Škorvánkovi dnu. Asistencia: Ildar Šiksatdarov.

02:11

Koyš sa narýchlo potreboval zorientovať pred brankárom Lietavom. Lepšie nezakončil, pretože čelil tlaku Liptákov. Dohratie Walegu bolo bolestivé a už sa dvíha z plochy.

01:35

Handlovský vytvoril streleckú parketu Uhríkovi, ktorý skúšal šťastie netradične z modrej čiary. Škorvánek neprišiel do kontaktu s pukom.

01:14

Halama sa medzi lavičkami neprebil cez skúseného Handlovského.

00:10

Striedanie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Klimčák, prichádza Lietava.

00:10

Striedanie brankárov Liptovského Mikuláša. Tobias Klimčák si pripísal desaťsekundový debut a smeruje na striedačku.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Hostia posielajú do bránky premiérovo 16-ročného tínedžera Tobiasa Klimčáka. Veľmi zaujímavý a zvláštny krok extraligového klubu. Nechajme sa prekvapiť, či to bude mať víťazný efekt.

Žilinčania idú do kľúčového a existenčného stretnutia bez silnej ofenzívnej dvojky Sebastiána Šmídu a Šimona Petráša. Oboch vyradila choroba.

Úvodné zostavy:

Vlci Žilina: Škorvánek – Jansons, Šidlík, Petran, A. Sloboda, Drtina, J. Nahálka, Pišoja – Cíger, Skladaný, Mikula – Safaralejev, M. Halama, Tibenský – Macek, Markovič, Koyš – S. Rehák, Linet, Vybiral – Lopušan.
Trenér: Stanislav Škorvánek st.

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Klimčák – Cebák, Ventelä, Kurali, Salija, Pavúk, Mezovský, Kalousek – Kriška, Hovorka, Šiksatdarov – Handlovský, Elo, Uhrík – Matúš Paločko, Walega, Haluška – Michalík, D. Babka, D. Ďuriš – J. Jurík.
Trenér: Peter Mikula.

Rozhodca: Baluška, Hronský – Orolín, Synek..

Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 5. kola baráže o Tipos extraligu medzi Žilinou a Liptovským Mikulášom.

Žilina
je tesne pred druhým neúspechom po sebe. Minulý rok neprešla cez Spišskú Novú Ves, a tak sa jej návrat do extraligy posunul. Teraz si boli Vlci vedomí, že budú čeliť nepopulárnej baráži, v ktorej sa im nedarí. V nedeľu majú poslednú šancu ešte nejakým spôsobom do týchto súbojov prehovoriť. Inak ostanú prvoligoví aj v nasledujúcom ročníku.

Liptovský Mikuláš sa herne prebral a asi mu k tomu pomohli prípravné duely s Breznom a Kladnom. Posledný tím extraligovej sezóny vkročil do baráže zle, ale potom chytil druhý dych. Svoju silu predviedol v piatkovom zápase, keď otočil z 1:2 na 3:2 a vybojoval si tak mečbal. Sme zvedaví, koľkokrát si ho nechá oddialiť.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Vlci Žilina

Vlci Žilina

  • Škorvánek
  • Jansons
  • Šidlík
  • Petran
  • A. Sloboda
  • Drtina
  • J. Nahálka
  • Pišoja
  • Cíger
  • Skladaný
  • Mikula
  • Safaralejev
  • M. Halama
  • Tibenský
  • Macek
  • Markovič
  • Koyš
  • S. Rehák
  • Linet
  • Vybiral
  • Lopušan
MHk 32 Liptovský Mikuláš

MHk 32 Liptovský Mikuláš

  • Klimčák (1. Lietava)
  • Cebák
  • Ventelä
  • Kurali
  • Salija
  • Pavúk
  • Mezovský
  • Kalousek
  • Kriška
  • Hovorka
  • Šiksatdarov
  • Handlovský
  • Elo
  • Uhrík
  • Matúš Paločko
  • Walega
  • Haluška
  • Michalík
  • D. Babka
  • D. Ďuriš
  • J. Jurík