Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Semifinále

16.04.2022 o 18:30

HKM Zvolen
2 : 5
(0:2, 0:2, 2:1)
HK Nitra
Naposledy zmenené pred 2 rokmi
obnoviť
Filter

Nitra získava postupový mečbal. Rozhodujúce chvíle zaknihovala v prvej aj druhej tretine, keď vyhrávala hladko 4:0. Zvolen čiastočne vstal z mŕtvych a Saracino ešte naznačoval, že to nebudú mať hostia jednoduché. Ich ale upokojil Buncis, ktorý pečatil skóre pri power-play domácich. O postupe do finále budú môcť Nitrania rozhodnúť v pondelok vo svojej pevnosti. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

58:50

Nitra dala gól!
Chyba Zvolenčanov a FILIPS BUNCIS stanovuje výsledok na 2:5 strelou do prázdnej bránky HKM. Bez asistencie.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:55

Zvolen hrá power-play! Adam Trenčan ostáva na striedačke!

57:55

Zvolen oddychový čas!

Reklamná prestávka.

56:05

Jakub Meliško mal puk na čepeli. Vylepšil si pozíciu, ale neprekonal súperovho gólmana.

55:47

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

54:36

Výborne zahratá časť zvolenskej presilovky! Oldrich Kotvan sa oprel do strely a O´Connor môže ďakovať svojim tyčkám, od ktorých sa odrazil puk do jeho moci!

53:47

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Bajtek – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

Dnešné šieste semifinále sleduje 4858 divákov!

53:03

Čo sa to deje vo Zvolene? Majster robí veľké tlaky na Nitru! O´Connor bol tesne od tretieho inkasovaného gólu!

50:42

Adam Sýkora predviedol neuveriteľnú drzosť a chýbali mu centimetre, aby pokoril Trenčana, ktorý už bol rozvalený v bránkovisku! Obeťou nitrianskeho tínedžera bol Meliško, ktorého poslal do bufetu!

50:19

Stupka lepšie nevyužil zaváhanie súpera v obrannom pásme.

49:39

Po treťom zvolenskom góle poškuľoval bronzový olympionik Peter Zuzin. Brankár Nitry si dostatočne obsadil pravú tyčku.

Reklamná prestávka.

49:26

Na ľadovej ploche sa ocitlo spojivo, ktoré drží pokope plexisklo. Všimli si to rozhodcovia, a tak sa to bude musieť opraviť. Zvolen – Nitra 2:4 desať minút pred koncom tretej časti.

49:26

Zvolen pridal výrazným spôsobom do plynu. Krieger sa ešte slovne počastoval s Bajtekom a takýchto obrázkov bude určite pribúdať. O´Connor pre dobro radšej prikryl puk a hra je prerušená.

48:41

Iniciatíva je už naplno presťahovaná na hokejky Zvolenčanov. Corgoni sa ako keby opustili a v týchto fázach duelu ťahajú za kratší koniec povrazu.

47:40

Oldrich Kotvan robil, čo mohol, aby zachránil tretinu majstrovi. Jeho bekhend bol už oneskorený a je z toho postavenie mimo hry.

47:18

Zvolen dal gól!
Zvolen sa prebral k životu a výrazne prehovára do zápasu v tretej tretine. Leskinen natiahol na seba Bajteka a medzi kruhmi sa otvorilo miesto pre NICKA SARACINA a ten sa nemýlil do odkrytej nitrianskej bránky. Neskoro si prišiel plniť povinnosti i Martin Bodák. Asistencia: Ville Leskinen.

47:01

Stupka srdnato pracoval s hokejkou pri mantineli proti Mezeiovi v snahe vytiahnuť puk spod hráčov. Hra je zastavená.

46:14

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Krivošík – 2 min., držanie).

45:55

Jozef Baláž sa rozbehol a chcel sa vyhnúť stretu s Leskinenom, ktorý sa už k nemu približoval. Adam Trenčan nedopustil strelenie gólu na 1:5.

Reklamná prestávka.

44:03

Holešinskému sa často darí presadzovať z ľavého krídla. Tentoraz si položil na ľad mladého Barcíka, ktorého Oremus zapojil do diania, ale neurobil efektívnejšiu kľučku.

43:29

Pred Bučeka padol vyhodený puk z hĺbky vlastného obranného pásma. Nitriansky kanonier sa pokúsil zrýchliť okolo Kubku, ktorý s ním držal krok a neumožnil mu celkom stopercentne ohroziť Trenčana.

43:03

Zvolen dal gól!
NICK SARACINO prijal výzvu od Jakuba Meliška. Ten to trafil peknou prudkou strelou nad ľavé rameno nitrianskeho muža v maske. Asistencia: Jakub Meliško.

41:32

Branislav Kubka sa aj pomocou mantinelu presunul do útočného pásma. Tesne po jeho prekonaní vypálil smerom na O´Connora. Bol to veľmi vysoký pokus.

40:47

Adam Rockwood si sprvoti prebral zaujímavú a dobrú prihrávku. Následne už bol viac z ľavého uhla, odkiaľ už strela neprišla.

40:18

Zvolen hrá s piatimi hráčmi.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 20:20.

Nitra hrá vo veľkej pohode. Druhú tretinu začala vynikajúco. V priebehu jedenástich sekúnd skórovala dva razy a účinkovanie v zápase ukončila Robinovi Rahmovi.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:18

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Leskinen – 2 min., podrazenie).

36:43

Marek Viedenský si neodniesol zranenie od faulu kolenom od Vitáloša. Teraz sa snažil dostať do nitrianskej bránky nastrelený puk.

36:16

Roy adresoval dopredu Chlepčokovi takzvaný lob! Zvolenský mladík odmietol túto šancu premeniť na prvý gól majstra!

35:23

Hraško dokorčuľoval súboj s Rockwoodom, ktorého chcel následne trafiť telom za bránkou. Rozmyslel si to, keďže sa hra prerušila a nechcel tak svojmu tímu privodiť ďalšiu komplikáciu.

Reklamná prestávka.

34:40

Nick Saracino možno aj dúfal, že prelomí čaro O´Connora. Sám sa však presvedčil, že strela bola dobre mierená nad lapačku, ale bez potrebnej razancie.

34:04

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

33:03

Zvolenčania sú jednoznačne zdecimovaní tým „uragánom“ z úvodu tejto tretiny, kedy dostali dva góly a menili brankárov. To ich ťaží pri tejto početnej výhode. Zatiaľ nič nevymysleli.

32:30

Leskinen sa zbavil kľučkami protihráčov. Roy stál na čiare, ale dostal veľmi zlý puk, ktorý vyhnal Zvolen z tretiny.

32:04

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Vitáloš – 2 min., faul kolenom).

Reklamná prestávka.

29:48

Koniec polovice zápasu v znamení tlaku Zvolena. Hráči majstra ale často to hrajú iba po obvode. O´Connor postával v bránke, ale nezaznamenal robotu.

29:13

Kotvan si šikovne zabehol za hráčov Nitry, ale nedokázal vystreliť.

28:19

Samuel Buček najskôr nespracoval nahrávku, ktorú dostal na korčule. Krátko na to disponoval už lepšou šancou, no nebol presnejší z bekhendu.

27:38

Nebol z toho gól na 5:0! Róbert Varga veľkú dieru vo zvolenskej obrane patrične nevyužil! Mýlil sa zoči-voči Trenčanovi!

26:51

Hostia sa dostali jednoducho do brejku. Pomohla im k tomu zlomená hokejka Diakova. Róbert Varga viedol puk a v tesnom závese mal Drábeka. Trenčan sa k zákroku nedostal.

25:53

Holešinský si veril vo svojom prechode útočným pásmom a dôrazne sa pretlačil medzi dvojicu domácich obrancov. Trenčana však nedokázal poriadne preveriť.

24:59

Dvaja zvolenskí hokejisti postávali pred nitrianskou bránkou. Od modrej čiary letela dobrá strela, no Csányi s Chlepčokom ju netečovali.

24:17

Marek Tvrdoň bol o jeden krok vpred pred Royom, no ten mu dokázal v ideálnej chvíli vypichnúť puk.

Reklamná prestávka.

22:11

Juraj Mikúš dostal vynikajúcu prihrávku na útočnú modrú čiaru! Nemal až tak veľa času premyslieť si koncovku, preto hneď išiel do toho švihom! Minul bránku Nitry!

21:16

Nitra dala gól!
Výborný blafákový forhend SAMUELA BUČEKA. Adam Trenčan bez akéhokoľvek zákroku ihneď vyťahuje puk spoza svojho chrbta. Bez asistencie.

21:16

Viedenský hákoval protihráča a Nitra má výhodu trestného strieľania! Jeho exekútor bude ostrostrelec Samuel Buček!

21:05

Striedanie v tíme HKM Zvolen: z ihriska odchádza Rahm, prichádza Trenčan.

21:05

Nitra dala gól!
FILIP KRIVOŠÍK sa predral cez všetkých Zvolenčanov. Zasahovať musel Rahm ľavým betónom, ale na dorážku už nemal nárok. Asistencia: Filips Buncis.

20:33

Zvolen vyvíjal veľkú snahu. Roy sa nepresadil pokusom z ľavej strany a po ňom Krieger z opačnej neohrozil O´Connora.

20:31

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 19:25.

Zvolen dostali dva góly od Hrnku i Raskoba. Ešte má šancu po príchode zo šatní vsietiť kontaktný presný zásah, pretože Krivošíkovi ostáva pol minúta do vypršania trestu.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:31

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Krivošík – 2 min., vrazenie na mantinel).

17:56

Nebezpečná situácia pred bránou Zvolena! Kubkovi zachytil prihrávku Holešinský a v domácom bránkovisku sa začal tuhý boj o puk! Robin Rahm ale všetko vyriešil!

17:17

Saracino ľahko obohral Nemca, ale jemu napokon poskytli pomoc spoluhráči.

16:00

Nitrania boli v procese založenia útoku. Ale prišla aj veľmi dlhá prihrávka, po ktorej sa pískalo zakázané uvoľnenie.

14:51

Rahm si počkal na zakončenie Adriána Holešinského. Nitriansky útočník nasmeroval svoj pokus rovno na švédskeho brankára. Pre neho nebol problém zakročiť.

Reklamná prestávka.

13:53

Marek Viedenský použil hru telom na protihráča Buncisa a spomalil ho pri mantineli. Úradujúci majster prešiel vzápätí na opačnú stranu klziska. Tam sa však dlho neohrial.

12:50

Nitra dala gól!
Eufória na strane Corgoňov. Hostí však treba pochváliť za veľký dôraz pri bráne, z ktorého vyťažil druhý gól Nitry WILLIE RASKOB. Holešinského puk zrazil Kotvan pri bránení Adama Sýkoru a Rahm bol na následnú dorážku prikrátky. Asistencie: Adrián Holešinský a Adam Sýkora.

11:13

Veľké príležitosti Nitranov! Samuel Buček dvihol hlavu a vyslal na bránku Šimona Nemca! Naša veľká nádej len šermovala, ale neprekonala Rahma na tri razy!

10:27

Pred domácou striedačkou hráči zašliapli puk. A keďže ho stratili rozhodcovia z dohľadu, hru prerušili. V druhej polovici úvodnej tretiny Nitra vedie pod Pustým hradom 1:0.

Reklamná prestávka.

09:13

Ďalšia veľmi dobrá strela domácich hokejistov. V tejto chvíli sa snažil o gólový zápis Leskinen zakončením z voleja. O´Connor len natiahol lapačku, ale nedosiahol na puk.

08:36

Peter Zuzin vyprodukoval domácu akciu, na ktorej konci bol Diakov. Pálil dobre a presne, ale hosťujúci gólman odolal aj tejto zvolenskej snahe.

07:17

Výborné zakončenie Csányiho. O´Connor dostal puk na pravý betón a reflexom ho vykopol k striedačke, kde si ho chcel prevziať Roy.

06:49

Druhý súboj zvolenského hráča Kubku s nitrianskym brankárom O´Connorom. Rozdiel bol iba v tom, že tentoraz volil skúsený Zvolenčan zakončenie príklepom.

06:18

Stupka obkorčuľoval celé útočné pásmo a pripojil k sebe Kubku. Tomu však puk poskakoval okolo korčúľ a nemal to na strelu.

05:50

Zakázané uvoľnenie hráčov Zvolena. Buly po pravej ruke Robina Rahma.

05:15

Švarný zvádzal osobný súboj pri vlastnom brankárovi s Pulišom. Ich vzájomnú pasovačku využil na ohrozenie bránky Branislav Kubka. O´Connor sa premiestnil k ľavej žŕdke a zachytil puk.

04:45

O´Connor si poradil so šancou Viedenského, ktorý mal solídny priestor po vynikajúcej prihrávke Meliška!

Reklamná prestávka.

04:27

Zvolenčania vytvorili tlak, ale nevyrovnali! O´Connor spadol na zadok pri zákroku a miesto za sebou ešte istil lapačkou, aby mu puk do bránky neposlali Puliš so Zuzinom!

03:40

Neistá rozohrávka hosťujúceho brankára O´Connora. Sčasti ponúkol Zvolenu šancu, ale nie najlepšie sa zorientoval produktívny obranca Roy, ktorý nezakončil.

02:42

Nitra dala gól!
Je po nitrianskej presilovke. Corgoni si to skvelo rozohrali. Raskob uplatnil svoju veľmi dobrú strelu, ktorú v klbku hokejistov tečoval TOMÁŠ HRNKA. Puliš teda predčasne opúšťa lavicu hanby. Asistencie: Marek Tvrdoň a Willie Raskob.

01:48

Krivošík znova predviedol otočku pred zvolenskou bránkou a preniesol hru na Rockwooda. Ten vystrelil z hranice pravého kruhu. Rahm zasiahol.

01:38

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Puliš – 2 min., hákovanie).

01:02

Druhý strelecký pokus od nitrianskeho obrancu Švarného bol pokrytý zvolenským brankárom. Krieger už naberal rýchlosť, ale hostia ho stopli na červenej čiare.

00:51

Dlho sa motali hráči Nitry v útočnom pásme. Šimon Nemec vytiahol hru na modrú čiaru. Ivan Švarný vystrelil priamo na Rahma, ktorý si našiel puk v lapačke.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: Rahm – Kotvan, Meliško, Diakov, Roy, Hraško, Kubka, Barcík, Brumerčík – Zuzin, Viedenský, Puliš – Leskinen, Krieger, Saracino – Stupka, J. Mikúš, Jakúbek – Csányi, Marcinek, Chlepčok.
Trenér: Peter Oremus.

HK Nitra: O´Connor – Mezei, Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Buncis, Krivošík – Holešinský, Rockwood, A. Sýkora – Tvrdoň, Hrnka, Bajtek – Drábek, Baláž, R. Varga – Múčka.
Trenér: Antonín Stavjaňa.

Rozhodca: Štefík, M. Korba – Bogdaň, Crman..

Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 5. kola semifinále play-off Tipos extraligy medzi Zvolenom a Nitrou.

Zvolen
vracia domov sériu za veľmi dobrého stavu 2:2. Aj posledný duel v Nitre bol plný sporných okamihov, ktoré sú živé aj s odstupom dvoch dní. Druhý tím po základnej časti však dokazuje, že jeho sila je obrovská a stále sa drží série, kedy neprehral viac ako dve stretnutia po sebe.

Nitra si môže spytovať svedomie, pretože na konci štvrtkového zápolenia neubránila Saracina, ktorý ju dokatoval v 59. minúte rozhodujúcim gólom na 3:2. Corgoni by potrebovali, keby sa k Bučekovi pridali i ďalší ofenzívni lídri a podporili tak mužstvo väčším množstvom strelených gólov. Majster z roku 2016 opäť nebude v tom sám. Pod Pustý hrad pricestuje znova veľká masa jeho priaznivcov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

HKM Zvolen

HKM Zvolen

  • Rahm (22. Trenčan)
  • Kotvan
  • Meliško
  • Diakov
  • Roy
  • Hraško
  • Kubka
  • Barcík
  • Brumerčík
  • Zuzin
  • Viedenský
  • Puliš
  • Leskinen
  • Krieger
  • Saracino
  • Stupka
  • J. Mikúš
  • Jakúbek
  • Csányi
  • Marcinek
  • Chlepčok
HK Nitra

HK Nitra

  • O´Connor
  • Mezei
  • Nemec
  • Švarný
  • Raskob
  • Vitáloš
  • Bodák
  • Pupák
  • Buček
  • Buncis
  • Krivošík
  • Holešinský
  • Rockwood
  • A. Sýkora
  • Tvrdoň
  • Hrnka
  • Bajtek
  • Drábek
  • Baláž
  • R. Varga
  • Múčka