Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Semifinále

14.04.2022 o 18:00

HK Nitra
2 : 3
(0:1, 1:1, 1:1)
HKM Zvolen
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.

HKM Zvolen vyrovnáva sériu na 2:2 po veľmi zaujímavom, napínavom a napätom priebehu. Stalo sa toho naozaj dosť a aj z pohľadu nestranného fanúšika sa veru bolo na čo pozerať.

Koniec zápasu.

59:34

O´Connor smeroval z bránky von, keď Nitra puk stratila. Strela z diaľky odkrytú svätyňu minula.

59:12

Nitra sa nedostala k možnosti odvolať brankára. Chcela to skúsiť cez hybridný icing, lenže Krivošík nebol pri puku skôr ako zvolenský obranca. Všetko sa sťahuje do útočného pásma Zvolena.

58:31

Zvolen dal gól!
Po zakázanom uvoľnení Nitry síce domáci vyhrali buly, ale Peter Krieger bol na zadnom mantineli pri puku ako prvý, natlačil sa k prihrávke pred bránku a NICK SARACINO nemohol nedať. Dosť možno rozhoduje zápas. Protesty Nitranov nepadli na úrodnú pôdu.

58:25

Zakázané uvoľnenie Nitry.

58:07

Najbližší gól môže rozhodnúť a mohol ho streliť Viedenský, ktorý dostal puk medzi kruhy. Strela z prvej išla od neho priamo do O´Connora.

56:46

Nitra sa snažila zatlačiť súpera v jeho pásme. Buček mal jednu celkom fajn pozíciu, ale výraznejšie ohrozenie bránky Rahma z toho nebolo.

55:23

Menšia roztržka v strednom pásme, zapojili sa do nej traja hráči. Hra sa neprerušila, rozhodcovia to upokojili a hráme ďalej.

54:57

Zuzin hľadal spoluhráčov pred bránkou, nenašiel Puliša ani Viedenského. Puk objavil vo svojich chráničoch O´Connor.

54:06

Zvolen je v plnom počte.

53:24

Znova mal veľkú šancu Krivošík, bol úplne sám pri bránke, ale zakončil priamo do Rahma, ktorý si chránil bližšiu žrď.

52:11

Hneď po vhadzovaní sa dostal do veľkej šance Krivošík, ktorému sa puk zamotal pod nohami a nezakončil ideálne. Nakoniec v páde trafil puk hokejkou, to už bolo neskoro a navyše nepresné.

52:06

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Ján Chlepčok.

51:36

Nitrania sa dvakrát nedostali zo svojej tretiny, využil to Kubka. Jeho pokus nepriniesol nebezpečenstvo. Na druhej strane Buček od mantinelu takisto nebol presný.

50:48

Radovan Puliš cez obrancu strieľal po ľadovej ploche, O´Connor očami situáciu kontrovalo. Ani tento puk nešiel na bránku.

50:19

Sýkora v ďalšej dobrej pozícii, opäť dostal presnú prihrávku, lenže minul priestor troch žrdí.

49:58

Kotvan poslal tvrdú strelu od modrej čiary, trafil hráčov súpera. Neujal sa ani následný pokus od Meliška.

48:54

Zvolen sa snaží znova prejsť do vedenia, nedarí sa mu uspieť v útočnom pásme, kde sa momentálne hrá zväčša iba pri mantineloch.

47:36

Nitra dala gól!
Hraško prehral súboj na zadnom mantineli, navyše tam dostal úder do tváre. Hralo sa ďalej, puk zobral Rockwood, prihral ho cez bránkovisko a ideálne postavený ADAM SÝKORA vyrovnáva.

46:21

Krivošík na pravom kruhu, mohol strieľať. Ešte prihral pod seba, Bučeka postrážil Marcinek a nepustil ho do koncovky.

45:46

Vitáloš poslal tvrdý pokus od modrej čiary, puk spadol do bránkoviska, kde nastal chaos, Rahm ležal na ľade. Nakoniec to lepšie dopadlo pre Zvolen, neprišla gólová dorážka.

44:24

Holešinský dostal puk do útočného pásma, nepodarilo sa mu zakončiť. Na druhej strany mal dobrú pozíciu Csányi, z ľavého kruhu mieril do O´Connora.

43:25

Viedenský sa ocitol pred bránkou voľný, kde ho aj hľadal Zuzin. Nakoniec tam nebol teč ani dorážka po zákroku O´Connora.

42:54

Leskinen bol z veľkého uhlu, no skúsil strelecký pokus z prvej. O´Connor bol pripravený, puk navyše smeroval iba do bočnej siete.

41:44

Stupka v páde a navyše bránený dostal puk na backhand, prihral ho dokonca pred bránkovisko, kde sa ale k strele nedostal Mikúš.

41:21

Zuzin strieľal z ľavého kruhu, avšak O´Connor s tým nemal veľa práce. Hru jednoduchým zákrokom prerušil.

40:53

Zvolen sa s prvou formáciou dostal do útočného pásma, tam prebehli súboje pri mantineli a viac sa neujalo.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Veľmi zaujímavá druhá tretina je na konci, videli sme v nej dva góly. Zvolen sa dostal do vedenia po momente, ktorý sa určite ešte bude preberať a rovnako ani zásah Švarného nebol úplne bežný. Tešme sa na vyvrcholenie!

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:08

Začala sa posledná minúta a Holešinský bol sám pred Rahmom, švédsky gólman skvele zasiahol. Až teraz po vyhodení puku, nie na icing, môžu zvolenskí hráči striedať.

38:39

Hrnka dostal k bránkovisku prihrávku od Tvrdoňa, backhandom okolo Rahma nasmeroval puk do bočnej siete.

38:09

Nitra pokračovala v tlaku aj po presilovke, hráči Zvolena sú tam už takmer tri minúty. Raskobova nebezpečná prihrávka pred bránku zakončená nebola.

37:37

Zvolen je v plnom počte.

37:06

Samuel Buček z ľavého kruhu a aj Šimon Nemec z osi ihriska svojimi dobrými strelami iba o centimetre minuli bránku Rahma.

36:22

Rockwood si to nasmeroval pred bránkovisko, vo veľkej šanci proti jeho strele zasiahol Rahm a puk sa pomaličky kĺzal vedľa. Neskoro tam boli Nitrania na dorážku.

36:03

Zvolen vyhodil puk cez všetky čiary. Nitra sa rýchlo chcela dostať do pásma, zastavil ju ofsajd.

35:37

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ján Chlepčok – 2 min.).

35:37

Gól platí aj po skúmaní cez challenge, ktorý si zobral Peter Oremus. Nitra navyše bude hrať presilovku, keďže výzva nebola úspešná.

35:37

Ešte nie je koniec celej situácie, Peter Oremus si berie challenge a tentoraz sa ide preverovať, či tam nebol faul na brankára Rahma.

35:37

Arbitri po porade s videorozhodcom gól uznali. Nitra znížila skóre!

35:37

Nitra dala gól!
Krátko po tom ako sa oba tímy sformovali do pätice domáci prešli do brejku. Osamotený sa pred bránkoviskom ocitol IVAN ŠVARNÝ a backhandom zakončil do Rahma. Ten sa však po ľade skĺzol za čiaru, takmer celý. Aj s prispením Bodáka. Nitrania sa tešia, znova sa to však ide riešiť cez videorozhodcu. Opäť náročná úloha na rozsúdenie, nakoľko puk ostal v chráničoch Rahma a nie je vidieť, či naozaj prešiel za čiaru. Nakoniec videorozhodca zásah uznal.

35:25

Oba tímy sú v plnom počte.

35:14

Peter Zuzin strieľal z pravého kruhu na zadnú žrď. O´Connor vyrazil puk betónom a mohli mu obrancovia.

34:30

Roy dostal puk na modrú čiaru a poslal tvrdú ranu z osi ihriska. O´Connor si našiel puk v lapačke, čím prerušil hru.

34:01

Zvolen nezačína presilovku podľa svojich predstáv, pretože Nitra už dvakrát po sebe vyhodila puk cez všetky čiary.

33:25

Zvolen ide po vylúčení Bajteka hrať presilovku 4 na 3 v trvaní minúty a 55 sekúnd.

33:25

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Filip Bajtek – 2 min., sekanie).

33:20

Dosť dlho sa nehralo a riešila sa ďalšia kuriózna situácia. Nitrianskej lavičke sa to nieslo veľmi ťažko, ale gól platí a Zvolen vyhráva o dva zásahy.

33:20

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Krieger – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Bodák – 2 min., hrubosť).

33:20

Zvolen dal gól!
Gól naozaj platí a hostia vyhrávajú o dva presné zásahy. VILLE LESKINEN si zaslúži obrovskú pochvalu, pretože v čase, kedy sa všetci sústredili na strkanicu Kriegera s Bodákom, zobral puk a prekvapil nitriansky štadión.

33:20

Ešte nemáme rozhodnutie od videorozhodcu, ale všetko nasvedčuje tomu, že Leskinen poslal puk za čiaru ešte pred hvizdom a prerušením hry.

33:20

Krieger spadol a stratil hokejku za bránkou, navyše sa tam do neho pustil Bodák. Všetko sa upriamilo na túto šarvátku, medzi čím sa hralo. Leskinen to chcel využiť, zobral puk a dostal ho do siete popri betóne O´Connora. Teraz je otázne, či vôbec rozhodcovia zaregistrovali, že sa okrem strkanice aj hrá. Málokto vie, kedy sa hra prerušila hvizdom. Ide sa aj telefonovať, rieši sa možný gól Zvolena.

31:57

Raskob strieľal od modrej čiary vysoko nad bránku Rahma, puk sa odrazil k jeho spoluhráčom a domáci pokračujú v aktivite.

31:22

Mezei poslal tvrdú strelu, ktorá sa odrazila ku Krivošíkovi a ten v dobrej pozícii nasmeroval puk do bočnej siete. Tlak Nitry sa začína stupňovať.

31:01

Baláž získal puk pri mantineli a poslal ho smer bránka. Rahm s ďalším rutinným zákrokom.

30:22

Peter Krieger z ľavého kruhu vyslal iba propagačný pokus, s tým O´Connor nemal žiadny problém a schoval puk v lapačke.

29:23

Stupka posunul puk na ľavé krídlo, odkiaľ strieľal Tomáš Török. Prestrelil bránku O´Connora, ten nemusel zasahovať.

28:42

Šimon Nemec skvelou prihrávkou našiel pri bránkovisku voľného Róberta Vargu, ten mal odkrytú časť svätyne, avšak Robin Rahm predviedol fantastický zákrok a drží ďalej čisté konto.

28:09

Zvolenčania zaváhali v strednom pásme, čo nepotrestal Drábek, pretože sa nepresadil okolo Meliška. Puk Rahm prikryl iba pre istotu.

27:23

Török spomedzi kruhov neprestrelil jedného z obrancov pred ním, na druhej strane zas Marcinek zablokoval pokus od modrej čiary.

26:16

Mezei sa ocitol za bránkou súpera, pred ňu neprihral presne. Následne sa neujal ani pokus Tvrdoňa z pravého kruhu.

25:39

Zakázané uvoľnenie Zvolena.

25:03

Zvolen sa teraz nevedel plynulo dostať do útočného pásma, nakoniec z toho bol ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.

23:54

Nitra v posledných chvíľach vytvorila celkom dobrý tlak. Bodák nepríjemne ohrozil Rahma nahodením od modrej čiary, švédsky gólman odolal.

22:49

Buncis krásnou zadovkou poslal puk na Bučeka, ktorý išiel sám na Rahma, avšak v poslednej chvíli mu puk ušiel a nezakončil podľa predstáv.

21:42

Viedenský stratil puk pred svojou modrou čiarou, mohla z toho plynúť šanca pre Nitru. Domáci hráči sa však vystavili do ofsajdu.

21:07

Raskob si nakorčuľoval pred bránkovisko, kde dostal presnú prihrávku. Z prvej mieril pod brvno, výborne sa stihol premiestniť Rahm.

20:31

Krieger nahodil puk pred bránku, kde mal dvoch spoluhráčov, ale O´Connor dokázal hokejkou nasmerovať kus čiernej gumy mimo dosah Zvolenčanov.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Úvodné dejstvo prinieslo síce iba jeden gól, ale sledovali sme veľmi veľa šancí, mnohé po zaváhaniach defenzívnych na jednej aj druhej strane. Druhá tretina sa začne zhruba o 18:54.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:36

Z ničoho-nič sa puk po súbojoch pri mantineli odrazil medzi kruhy, kde defenzíva Zvolena totálne zabudla na voľného Tomáša Hrnku, ktorý mal obrovskú možnosť. Rahm predviedol skvelú lapačku.

19:18

Puliš v súboji za bránkou s dvomi protihráčmi. Bola z toho zhodená svätyňa na O´Connora, čiže hra sa prerušuje. Konečne sa prerušila hra, hlavne pre Nitru to je fajn, keďže sa nevedela plynule dostať z vlastného pásma.

18:38

Zvolen je v tejto fáze zápasu veľmi aktívny. Snaží sa o ďalšie akcie, defenzíva Nitry to zatiaľ zvláda. Napriek tomu fanúšikovia tŕpli pri kľučkách Puliša pred bránku.

17:39

Meliško dostával prihrávku k bránke. Puk sa síce od neho odrazil, ale tak nebezpečne, že išiel pred prázdnu časť svätyni. Leskinen tam bol o chlp neskôr ako mal.

16:53

Rockwood obišiel dvoch hráčov Zvolena, prihral na ľavý kruh. Tam mal dobrú streleckú pozíciu Krivošík, ešte prihrával pod seba. Táto aktivita už skončila zákrokom zvolenských obrancov. Mohla to byť veľká možnosť.

16:16

Meliško sa krásne dostal okolo dvoch hráčov súpera do ľavého kruhu, kde už v páde po kontakte nebezpečne strieľal na zadnú žrď. O´Connor to zvládol, lenže znova nebol najistejší.

15:20

Nitra je v plnom počte.

14:47

Zvolen je v plnom počte.

14:32

Zakázané uvoľnenie Nitry.

13:49

Puliš sa natlačil k bránkovisku, kde mal dobrú šancu. Zblízka nedostal puk za O´Connora. Na druhej strane z uhlu backhandom neprekvapil Rahma strieľajúci Buček.

13:20

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Filip Bajtek – 2 min., nedovolené bránenie).

12:47

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Kiriil Diakov – 2 min., podrazenie).

12:31

Török spoza bránky dostal puk do bránkoviska, kde bol aktívny Juraj Mikúš. Nedokázal ho precediť okolo O´Connora, ktorý sa pritlačil k svojej žrdi.

11:48

Krivošík sa dostal k strele cez ležiaceho Kubku a jeho hokejku. Mieril do pravého betónu brankára Robina Rahma.

11:27

Marcinek strieľal spomedzi kruhov, O´Connor puk iba vyrazil pred seba. Chlepčok bol následne zablokovaný a nedostal sa k dorážke.

10:49

Zvolen sa dostal do útočného pásma, kde prišla nepresná prihrávka na Saracina. Nitrania sa preto ubránili.

10:00

Tomáš Török sa nedostal do útočného pásma dovoleným spôsobom. Spravil ešte jednu kľučku navyše a píska sa ofsajd.

09:09

Kubka nahodil puk od modrej čiary, O´Connor ho vyrazil pred seba a osamotený Zuzin v obrovskej možnosti netrafil bránku, mieril trestuhodne vedľa.

08:32

Na strelu od modrej čiary O´Connor nevidel prakticky vôbec. Puk sa dostal za neho odrazom od Saracina, lenže nenasmeroval si to do bránky, iba tesne vedľa nej.

06:53

Samuel Buček strieľal pomedzi nohy jedného z obrancov, nie dôrazne. Preto nemal Rahm náročnú prácu.

06:41

Prihrávka Puliša pred bránkovisko sa neujala. Viedenský ešte puk poslal na modrú čiaru a Hraško zakončením našiel lapačku O´Connora.

05:49

Domáci mohli okamžite odpovedať, pretože Rockwood sa dostal do samostatného nájazdu. Pokus o backhandový blafák lapačkou vystihol Rahm.

05:18

Zvolen dal gól!
Po vhadzovaní pred nitrianskou bránkou získal na mantineli od Pupáka puk Krieger, prihral ho k bránkovisku a voľný NICK SARACINO otvára skóre.

05:06

Nitrania spravili chybu v rozohrávke za vlastnou svätyňou, takže Chlepčok okamžite prihral pred bránku a obrovskú možnosť mal Marcinek. Trafil do pripraveného O´Connora.

04:29

Nitra sa snažila získať puk v útočnom pásme, to sa jej hráčom nepodarilo. Nevyšla ani kontra Zvolenčanov.

03:01

Nemec obišiel dvojicu súperov, našiel na pravom kruhu Baláža, ktorý z prvej strieľal švihom. Rahm puk chytil a prerušil hru.

02:06

Rahm strelu od modrej čiary vyrazil pred seba, kde boli dvaja útočníci Nitry, no ani jeden nedokázal doraziť kus čiernej gumy za švédskeho gólmana.

01:17

Meliško zaváhal a z ľavého kruhu strieľal nedávno spomenutý Róbert Varga. Zrazený pokus neohrozil bránku Rahma.

00:51

Sám na kasu mohol ísť Róbert Varga. Dostal dobrú prihrávku na útočnú modrú čiaru, puk si neprebral ideálne a nechal ho za sebou.

00:29

Nitra vyhrala buly a spoza vlastnej bránky sa postupne dostala do útočného pásma. Prvé nahodenie brankár Rahm rieši bez problémov.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HK Nitra: O´Connor (Honzík) – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Mir. Pupák – Buček, Buncis, Krivošík – Holešinský, Rockwood, R. Varga – M. Tvrdoň, Hrnka, A. Sýkora – Bajtek, J. Baláž, Drábek – Múčka
Trenér: Antonín Stavjaňa

HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) – Meliško, Kotvan, Roy, Diakov, Kubka, Hraško, Brumerčík, Barcík – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, Krieger, Leskinen – Török, J. Mikúš, Stupka – Chlepčok, Marcinek, Csányi
Trenér: Peter Oremus

Rozhodca: Baluška, Štefik – Synek, Kacej – Kontšek.

Séria medzi Nitrou a Zvolenom pokračuje štvrtým zápasom. Pred ním majú výhodu hráči spod Zobora, keďže v predošlom stretnutí sa ujali vedenia 2:1 na zápasy. Získajú zverenci trénera Antonína Stavjaňu vo štvrtok mečbal alebo tím úradujúceho šampióna zo Zvolena vyrovnaná?

HKM Zvolen – HK Nitra 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly a asistencie: 29. Leskinen (Diakov, Osterberg), 50. Krieger (Osterberg, Leskinen) – 9. Krivošík (Rockwood, Buček), 22. Rockwood (Sýkora, Raskob), 27. Nemec (R. Varga)

HKM Zvolen – HK Nitra 6:5 (2:1, 2:3, 2:1)

Góly a asistencie: 11. J. Mikúš, 13. Meliško (Puliš, Viedenský), 34. Török (Marcinek), 35. Marcinek (Csányi, Diakov), 42. Roy (Leskinen), 47. Viedenský (Osterberg, Roy) – 6. Nemec (Rockwood, Buček), 26. Krivošík (Bodák, Honzík), 26. Hrnka (Tvrdoň, Holešinský), 36. Buček (Krivošík), 46. Hrnka (Bajtek)

HK Nitra – HKM Zvolen 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly a asistencie:
8. Buček (Nemec), 27. Hrnka (Holešinský, Tvrdoň), 51. Rockwood (Buček, Švarný) – 15. Zuzin (Viedenský, Roy), 24. Leskinen (Kubka, Krieger)

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HK Nitra

HK Nitra

  • O´Connor (Honzík)
  • Mezei
  • Š. Nemec
  • Švarný
  • Raskob
  • Vitáloš
  • Bodák
  • Mir. Pupák
  • Buček
  • Buncis
  • Krivošík
  • Holešinský
  • Rockwood
  • R. Varga
  • M. Tvrdoň
  • Hrnka
  • A. Sýkora
  • Bajtek
  • J. Baláž
  • Drábek
  • Múčka
HKM Zvolen

HKM Zvolen

  • Rahm (Trenčan)
  • Meliško
  • Kotvan
  • Roy
  • Diakov
  • Kubka
  • Hraško
  • Brumerčík
  • Barcík
  • Puliš
  • Viedenský
  • Zuzin
  • Saracino
  • Krieger
  • Leskinen
  • Török
  • J. Mikúš
  • Stupka
  • Chlepčok
  • Marcinek
  • Csányi