Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Štvrťfinále

25.03.2022 o 18:00

HKM Zvolen
5 : 1
(1:1, 3:0, 1:0)
HC 05 Banská Bystrica
Naposledy zmenené pred 2 rokmi
obnoviť
Filter

Aj v úplnom závere sme videli ďalšiu šarvátku, takže stredoslovenské derby, čo sa týka počtu vylúčení rozhodne nezaostalo za očakávaniami. Zvolen však potvrdil rolu papierového favorita a do štvrťfinálovej série vkročil správnou nohou, pretože v domácom prostredí zdolal Banskú Bystricu 5:1. O všetkom podstatnom sa rozhodlo najmä v druhej tretine, treba však podotknúť, že domáci využili na gól obidve presilovky o dvoch hráčov, aj preto si dnes víťazstvo určite zaslúžili. Hostia sa dostali do vedenia vďaka šťastnému gólu, ale odvtedy sa na nich v zakončení lepila smola. Banská Bystrica má šancu na reparát už zajtra a bude bojovať o to, aby sa na svoj ľad vrátila za vyrovnaného stavu v sérii. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný piatkový večer!

Koniec zápasu.

59:47

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Bača – 2 min., podrazenie).

59:40

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Gabor – 2 min., hrubosť).

59:40

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Paukovček – 2 min., napadnutie).

59:40

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Saracino – 2+2 min, hrubosť).

59:40

Tak ešte sa strhla pri hosťujúcej striedačke zbytočná mela, ktorá bude znamenať viacero trestných minút na oboch stranách.

59:19

O prvom víťazstve pre Zvolen v tejto sérii nie je pochýb, domáci fanúšikovia na tribúnach zaslúžene tlieskajú za skvelý výkon svojim miláčikom, ktorí môžu pohodlne dohrať zápas pred Belányim.

58:37

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Crevier-Morin – 2 min., krosček).

58:15

Hain sa vrátil z trestnej lavice takým spôsobom, že dostal dlhú prihrávku a rútil sa sám na Belányiho, ale nemal dostatočnú rýchlosť a ani neprevapil hosťujúceho brankára strelou pod hornú tyčku.

56:25

Tak to už je neskutočné, čo hostia zahodia, najprv Berger od pravého mantinelu neprestril Rahma, ale potom Šoltés v jasnej pozícii sám už po niekoľkýkrát nepochodil proti domácemu brankárovi.

56:05

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Hain – 2 min., hákovanie).

55:17

Jednoduchá práca pre Rahma, ktorý skrotil odrazený puk a radšej prerušil hru, aj keď Zvolen má zápas plne pod kontrolou.

53:30

Všetky strelecké pokusy hostí sú naďalej márne, navyše domáci už dostali puk aspoň do stredného pásma a môžu si vydýchnuť.

51:58

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Marcinek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

50:11

Čas hrá proti Banskej Bystrici, navyše domáci sú stále istí na puku, aj zblokovaná strela Jedličku ich priblížila k cieľu.

49:21

Príležitosť aj pre Výhonského, ktorého našiel spoza brány po individuálnej akcii Cardwell, lenže aj tentokrát Rahm predviedol spoľahlivý zákrok.

48:32

Ďalšie sekundy pre Zvolen, ktorý hrá v početnej prevahe a približuje sa k prvému triumfu v sérii, hra je prerušená pre vysokú hokejku.

46:39

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Urbánek – 2 min., zovretie puku).

46:18

Hostia mohli streliť svoj druhý gól, ale Šoltés nedokázal zužitkovať nádhernú krížnu prihrávku kvôli tomu, že Rahm sa presunul k druhej tyčke a vytiahol parádny zákrok betónom.

45:39

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Roy – 2 min., držanie).

43:29

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Hain – 2 min., krosček).

42:26

Zvolen dal gól!
Domáci využívajú po druhýkrát v zápase presilovú hru o dvoch hráčov, keď sa Zvolen dostal do obrovského tlaku, aj keď Belányi vychytal toho veľmi veľa, ale Pulišovu strelu z medzi kruhov iba vyrazil pred seba, kde bol pripravený MAREK VIEDENSKÝ, ktorý už pohodlne zavesil! Asistencia: Puliš

41:21

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., zdržiavanie hry).

41:16

Domáci majú k dispozícii ďalšiu presilovku, ale za súčasného stavu sa asi príliš dopredu hrnúť nebudú, v tejto chvíli ich zastavilo postavenie mimo hry.

40:58

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., držanie).

40:01

Začala sa tretia tretina.

Zvolen spravil v druhej tretine možno rozhodujúci krok k prvému víťazstvu v štvrfinálovej sérii s Banskou Bystricou, pretože zaznamenal dôležité tri góly. V presilovkách sa presadili Mikúš a Osterberg, zatiaľ posledný gól strelil Kotvan. V závere sa strhla menšia bitka, čo značí hlavne o nervozite na strane hostí, ktorí musia dohánňať v záverečnej tretine trojgólové manko. Tretia tretina sa začína približne o 20:02.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:37

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Gabor – 2 min., hrubosť).

39:37

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Bačík – 2 min., hrubosť).

39:37

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Osterberg – 2 min., hrubosť).

39:37

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Leskinen – 2 min., hrubosť).

38:40

Veľká šanca pre Kabáča, ktorý pálil ihneď z otočky po tom, ako sa k nemu puk odrazil po práci Fossiera, ale Rahm od inkasovaného gólu drží domácich skvelými zákrokmi.

36:57

Teraz to už celkom vrelo pred domácou bránkou, ale Rahm si najprv poradil s nebezpečnou strelou Šoltésa a neskôr radšej prerušil hru pokrytím puku.

36:21

Hostia by potrebovali streliť gól v početnej prevahe, aby sa aspoň trochu vrátili do zápasu, ale zatiaľ sa im nedarí vybojovať si územie.

35:46

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Osterberg – 2 min., sekanie).

32:57

Striedanie v tíme HC 05 Banská Bystrica: z ihriska odchádza Weninger, prichádza Belányi.

32:57

Zvolen dal gól!
No a toto môže byť definitívne K.O. pre Banskú Bystricu, pretože Zvolen približne po dvoch minútach pridáva aj dôležitý štvrtý gól, keď Zuzin nabil na modrú čiaru OLDRICHOVI KOTVANOVI, ktorý nekompromisnou delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste! Asistencia: Zuzin

31:00

Zvolen dal gól!
Domácim trvalo naozaj len pár sekúnd, aby využili veľkú šancu na strelenie tretieho gólu v presilovej hre 5 na 3, tentokrát to bola ukážková akcia druhého útoku, keď Leskinen poslal vynikajúcu prihrávku na bránkovisko pre KYLEHO OSTERBERGA, ktorý už mal pred sebou len prázdnu bránu! Asistencia: Leskinen, Krieger

30:45

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Gabor – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

30:10

Vynikajúci zákrok Weningera betónom proti tvrdej strele Mikúša z druhej vlny, ktorý sa tak zatiaľ nedočkal hattricku.

29:26

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Kostromitin – 2 min., krosček).

28:30

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Krieger – 2 min., vrazenie na mantinel).

28:30

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Crevier-Morin – 2 min., hrubosť).

27:35

Domáci sa dostali v oslabení do prečíslenia dvoch proti jednému a Jedlička chcel ponúknuť gól Saracinovi, ktorý však netrafil z tutovej pozície bránu hostí.

27:07

Hostia sa sami vyhnali z útočného pásma po nepresnej prihrávke Fossiera a nakoniec sa bude vhadzovať pred Weningerom.

25:54

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Viedenský – 2 min., sekanie).

23:57

Zvolen dal gól!
Domácim to však predsa len padlo v presilovej hre, keď to zohrali naozaj šikovne a úplne vyšachovali statickú obranu Banskej Bystrice, Zuzinova krížna prihrávka na ľavú stranu našla pripraveného JURAJA MIKÚŠA, ktorý nemal problém zavesiť do odkrytej časti brány a Weninger sa už nestihol presunúť! Asistencia: Zuzin, Puliš

23:15

Zaujímavá akcia v podaní druhej formácie domácich, keď Osterberg hľadal na teč hokejku Kriegera, ale Weninger dokázal zakročiť.

22:15

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., sekanie).

21:57

Ďalší pokus jediného strelca Zvolena Mikúša, keď mu opäť prenechal puk Saracino, ale Weninger tentokrát nenechal puk prejsť za svoj chrbát.

20:01

Začala sa druhá tretina.

V úvodnej tretine prvého štvrťfinálového zápasu stredoslovenského derby medzi Zvolenom a Banskou Bystricou padli dva góly. Do vedenia sa dostali hostia gólom Lampera vďaka Rahmovej chybe, ale domáci odpovedali zásluhou Mikúša. Videli sme aj veľké množstvo striel, takže snáď podobný ofenzívny hokej bude pokračovať aj v ďalšom priebehu. Druhá tretina sa začína približne o 18:59.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:42

Hostia sa musia brániť v poslednej minúte prvej tretiny zvolenskému náporu, ale teraz opäť len vyhodili puk cez všetky čiary, preto nemôžu striedať.

17:56

Po dlhšej dobe sme sa dočkali aj zakázaného uvoľnenia, hra sa vráti pred Weningera po nevydarenej rozohrávke hostí.

17:05

Hra pokračuje v dobrom tempe po vyrovnávajúcom góle Zvolena, tentokrát sa pokúsil strelou z diaľky zaskočiť Rahma Cardwell, ale domáci brankár chytil puk do lapačky.

14:42

Zvolen dal gól!
Krátko na to už je vyrovnané, keď sa puk dostal popri ľavom mantineli na voľného Saracina, ktorý si všimol ešte lepšie nakorčuľovaného JURAJA MIKÚŠA pred bránou a ten neváhal, pretože ihneď z prvej prekonal presne mierenou strelou Weningera! Asistencie: Saracino, Hraško

14:27

Gólová príležitosť pre Puliša, ktorý si spracoval náročnú prihrávku na bekhend a dokonca hneď dvakrát trafil pripraveného Rahma.

13:34

Hra sa nám trochu rozprúdila, lenže momentálne ju prerušilo postavenie mimo hry domácich a nasleduje reklamná prestávka.

12:20

Saracino obkorčuľoval hosťujúcu bránku a snažil sa zasunúť puk za Weningera, ale brankár Banskej Bystrice bol včas u vzdialenejšej tyč­ky.

11:56

Na opačnej strane sa pripomenuli domáci Weningerovi, nakoniec však Royova strela z uhla nebola až tak nebezpečná.

09:23

Bubela nabral rýchlosť na pravej strane a preveril Rahmovu pozornosť nebezpečnou strelou, ktorý si však v tejto chvíli dal väčší pozor a schoval puk vo výstroji.

07:59

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Diakov – 2 min., napadnutie).

07:29

Banská Bystrica dala gól!
Ale skóre sa mení na opačnej strane a to hlavne kvôli obrovskej chybe brankára Rahma, ktorý si neporadil s jednoduchým nastrelením PATRIKA LAMPERA od modrej čiary a puk sa záhadným spôsobom dostal až do domácej brány! Asistencia: Crevier-Morin, Bubela

06:25

Registrujeme prvú veľkú šancu na strane Zvolena, ktorý sa mohol presadiť v presilovej hre, ale z blízkosti neuspel Viedenský a k dorážke sa nedostal Mikúš.

04:55

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Šoltés – 2 min., krosček).

03:06

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Crevier-Morin – 2 min., hrubosť).

03:06

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Krieger – 2 min., hrubosť).

03:06

Prvý zákrok pre Weningera, ktorý si až na dvakrát poradil so strelou Osterberga z uhla, ale dočkáme sa vzájomného vylúčenia.

02:34

Hra sa stále iba kúskuje, tentokrát sa píska ofsajd aj domácim.

01:58

Píska sa postavenie mimo hry Banskej Bystrice a zatiaľ stále čakáme na prvú strelu na bránu, zatiaľ čo sa hrá naozaj vo výbornej diváckej atmosfére.

00:53

Úvodné sekundy patrili hosťom, ktorý sa na chvíľu usadili v útočnom pásme, ale potom Zvolen už získal puk, lenže dopustil sa zakázaného uvoľnenia.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) – Kotvan, Hain, Diakov, Roy, Hraško (A), Kubka, Meliško – Zuzin (A), Viedenský, Puliš © – Leskinen, Krieger, Osterberg – Jedlička, J. Mikúš, Saracino – Csányi, Marcinek, Török
Trenér: P. Oremus

HC 05 Banská Bystrica: Weninger (Belányi) – Bačík, Cardwell (A), Crevier-Morin, Björkung, Kostromitin, Ďatelinka, K. Jendroľ – Šoltés, Berger ©, Urbánek – Výhonský, Bubela, Bača – Kabáč (A), Tamáši, Fossier – Gabor, Paukovček, Lamper
Trenér: A. Karhula.

Príjemný podvečer zo Zvolena…

Vážení športoví priatelia, dnes je na programe prvý súboj ďalšieho štvrťfinále Kaufland Play off Tipos extraligy a my vás srdečne vítame pri sledovaní stretnutia HKM Zvolen – HC´05 Banská Bystrica. Zo stretnutia pod Pustým hradom vám opäť prinášame textový prenos, vďaka ktorému vám určite neunikne nič podstatné. Z miesta komentátora vás ako vždy z modrej čiary zdraví Števo Lasab.

Dnes teda štartuje štvrťfinálová séria medzi odvekými rivalmi z rieky Hron. Naposledy sa títo súperi stretli v play-off počas sezóny 2012/13, kedy tiež vo štvrťfinále vyhral Zvolen. Dva roky predtým sa tešila Banská Bystrica.

Zvolen skončil v základnej časti na druhom mieste so ziskom rovných sto bodov, o štyri zaostal za Slovanom. Obhajca majstrovského titulu strelil 175 gólov a 135 inkasoval. Najproduktívnejší hráči Peter Krieger a Maroš Jedlička získali zhodne 38 kanadských bodov. Krieger strelil 19 gólov, obranca Kotvan nazbieral 25 asistencií.

Banská Bystrica obsadila v základnej časti ôsmu priečku so 69 bodmi, iba o dva zaostala za šiestym Popradom. V predkole ale „Barani“ porazili Duklu Trenčín 3:1 na zápasy a vrátili jej prehru v rovnakej fáze spred roka. Lídrom tímu je Chase Berger, so 47 bodmi dominoval produktivite v základnej časti, ale ďalších osem už pridal v predkole play off. Brankár Wenninger si drží priemer zákrokov 92,24%.

Porovnanie štatistík ZV – BB
(v zátvorke je poradie v lige)
Využitie presiloviek: 18,94% (6.) – 16,67% (9.)
Úspešnosť v oslabení: 81,58% (5.) – 80,18% (9.)
Úspešnosť streľby: 9,74% (4.) – 8,63% (8.)
Počet trestných minút: 612 v 50 zápasoch (4.) – 833 v 54 zápasoch (10.)
Úspešnosť na buly: 51,66% (3.) – 51,32% (4.)

Vzájomné zápasy v aktuálnej sezóne:
18.02.2022 Banská Bystrica – Zvolen 4:3sn
09.01.2022 Banská Bystrica – Zvolen 0:1
30.12.2021 Zvolen – Banská Bystrica 3:2sn
21.12.2021 Banská Bystrica – Zvolen 0:4
19.11.2021 Zvolen – Banská Bystrica 5:4pp
08.10.2021 Zvolen – Banská Bystrica 4:3sn

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HKM Zvolen

HKM Zvolen

  • Rahm (Trenčan)
  • Kotvan
  • Hain
  • Diakov
  • Roy
  • Hraško (A)
  • Kubka
  • Meliško
  • Zuzin (A)
  • Viedenský
  • Puliš (C)
  • Leskinen
  • Krieger
  • Osterberg
  • Jedlička
  • J. Mikúš
  • Saracino
  • Csányi
  • Marcinek
  • Török
HC 05 Banská Bystrica

HC 05 Banská Bystrica

  • Weninger (Belányi)
  • Bačík
  • Cardwell (A)
  • Crevier-Morin
  • Björkung
  • Kostromitin
  • Ďatelinka
  • K. Jendroľ
  • Šoltés
  • Berger (C)
  • Urbánek
  • Výhonský
  • Bubela
  • Bača
  • Kabáč (A)
  • Tamáši
  • Fossier
  • Gabor
  • Paukovček
  • Lamper