Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

24.10.2021 o 18:00

HC Košice
6 : 2
(2:1, 2:0, 2:1)
HKM Zvolen
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Aj keď prvá tretina naznačovala vyrovnaný zápas, v zvyšných dvoch periódach ťahali za dlhší koniec povrazu domáci Košičania. Tí napokon váťazia jasným pomerom 6:2. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera.

Koniec zápasu.

59:14

Kedže Hraško dostal trest 2+2 minúty, aj naďalej zostáva na trestnej lavici. Košickí fanúšikovia v Steel aréne už oslavujú víťazstvo.

59:14

Košice dali gól!
Košičania napokon využívajú presilovku a do zvolenskej siete pridávajú aj šiesty gól. PAVEL KLHŮFEK dostal prihrávku medzi kruhy a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Michal Chovan, Denis Paršin.

58:55

V samom závere zápasu sa hostia ešte bránia. Košice držia puk v útočnom pásme a pokúšajú sa rozostaviť presilovkový vzorec, ale zatiaľ neúspešne.

58:43

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Hraško – 2 min., držanie hokejky + 2 min., nešportové správanie).

58:21

Vylúčený Cibák sa vracia na ľadovú plochu. Hosťujúcemu trénerovi ťah s odvolaním brankára nevyšiel. Zápas sa už iba dohráva.

56:26

Košice dali gól!
Domáci hokejisti vyhrali buly a strelou cez všetky čiary zvyšujú svoj náskok. Gól do prázdnej bránky strelil RADEK DEYL, oficiálne ide o presný zásah v oslabení. Asistencia: Allan McPherson.

56:21

Brankár Rahm zostáva na striedačke. Zvolen bude hrať so šiestimi korčuliamri, Košice sa budú brániť vo štvorici.

56:21

Hosťujúci tréner Peter Oremus si vyžiadal oddychový čas. Po ňom bude nasledovať buly pred Riečickým a presilovka Zvolena.

56:21

Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

55:59

Zvolen mohol znížiť! Ihneď po víťaznom buly v útočnej tretine prišla strela od modrej čiary, ktorú sa pred bránkou pokúšal upratať Jedlička. Ani niekoľko pokusov mu však nevyšlo a gól z toho nie je.

55:07

Zvolen stále zostáva v pásme. Marcinek to skúšal zo strany, ale puk netrafil ideálne a bránku súpera minul. Hostia zvyšujú svoj tlak a je jasné, že so zápasom sa ešte niečo pokúšajú urobiť.

54:51

Zvolen prešiel do ofenzívy. Tvrdo zakončoval Ully, ale zlomil pri tom hokejku. Dobrú pozíciu medzi kruhmi preto nevyužil.

54:14

Slovák v strednom pásme posunul puk McPhersonovi. Ten ho dostal do útoku, ale tam sa jeho ofenzívna snaha skončila. Hostia môžu založiť novú akciu.

53:57

Zvolen sa dostal do pásma a podarilo sa mu tam aj udržať. Od modrej čiary to strelecky skúsil Hain, ale pred bránkou teč neprišiel a úspešný zákrok si pripísal Riečický.

53:08

Po veľmi dlhej dobe sa prerušuje. Rozhodcovia do píšťalky fúkli po viac ako šiestich minútach a nasledovať bude rovno reklamná prestávka.

51:34

Domáci tím teraz zodvihol divákov zo sedadiel. Chovan si nakorčuľoval pred bránku, kam prišla aj prihrávka, ale napokon z toho presný zásah nebol.

51:00

Do konca riadnej hracej doby zostáva presne 9 minút. Zvolenu nemožno uprieť snahu, ale výsledná koncovka neprichádza.

50:11

Cibák si prevzal puk a zakladá novú útočnú akciu. Hrá sa dlhšie bez prerušenia, takže oba celky striedajú počas hry.

49:10

Hosťom sa však vôbec nedarí dostať puk pod kontrolu a už vôbec sa nevie usadiť v útočnom pásme. Košičania držia hru ďaleko od svojho brankára.

48:27

Vylúčený Hraško sa vracia na ľadovú plochu. Zvolen je v pätici a pred sebou má iba približne 12 minút, aby zabojoval o bodový zisk na východe Slovenska.

47:22

Ešte jeden pokus od McPhersona, ale opäť neúspešný. Košičania sú v presilovke aktívni, no na výraznejšie šance diváci v Steel aréne iba čakajú.

47:10

Košičania sa v presilovke usadili v pásme. Do pravého kruhu dostal prihrávku McPherson a skúšal to strelecky. Bartánusovi sa však tečovať nepodarilo a Rahm si poradil.

46:27

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Hraško – 2 min., hákovanie).

45:40

Vylúčený Romančík sa medzičasom vrátil na šadovú plochu. Košičania pokračujú v plnom počte.

45:35

Zvolen dal gól!
Hostia okamžite využili presilovku a dostali sa späť do hry! JÉRÉMY ROY dostal puk po výhernom buly k modrej čiare, okamžite vystrelil a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Peter Krieger.

45:30

Vylúčenie v tíme HC Košice (Romančík – 2 min., napadnutie).

44:20

Mikúš nahodil puk za domácu bránku. Aj keď sa ho hostia pokúšali dokorčuľovať, neuspeli. Riečický pomohol spoluhráčom rozohrať.

43:55

Saracino si teraz vymenil puk s Törökom. Druhý menovaný sa ho ešte pokúšal vrátiť do predbránkového priestoru, ale tam svojich spoluhráčov nenašiel.

43:39

Zvolen sa veľmi snaží nebezpečnejšie ohroziť domácu bránku. Strelecky to teraz skúšal Hain, ale jeho pokus Riečický dobre videl a hru radšej prerušil.

42:55

Teraz prišlo zo strany Zvolena akési dlhé nahodenie. Hostia následne odišli striedať, ale domáci gólman hru neprerušuje. Pomohol si lapačkou a hneď so spoluhráčmi rozohráva.

41:50

Zvolen sa stále snaží ohroziť domácu bránku. Kotvan teraz puk zachytil na modrej čiare a hosťom udržal aspoň útočné pásmo.

41:31

Zvolen sa natlačil do útočnej tretiny. Krieger bol až priamo pred Riečickým, ale napokon obaja spadli a rozhodcovia hru prerušili.

40:32

Košičania dohrávali presilovku zo záveru druhej tretiny, ale neúspešne. Hain sa vracia na ľad a Zvolen môže ešte o body zabojovať v pätici.

40:01

Začala sa tretia tretina.

V druhej tretine strieľali góly iba domáci hokejisti. Košičania preto svojmu súperovi odskočili na pomerne pohodlný rozdiel. Mali aj niekoľko šancí, aby ho ešte navýšili. Zdá sa, že zvolenská aktivita postupne upadá a hostia majú stále čoraz väčši problém sa vôbec uadiť v útoku.

Tretia tretina sa začne približne o 19:46. 

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:46

Ďalšia dobrá presilovková šanca domácich. Pereskokov zostal osamotený v pravom kruhu a po prihrávke ihneď pálil, ale mieril iba nad pravý horný roh Rahmovej svätyne.

38:50

Košičania sa ihneď ujali puku a usadili sa v útočnom pásme. McPherson vystrelil a puk sa od korčúľ niektorého z obrancov odrazil k Slovákovi, ale nebol pripravený a strela do prázdnej časti bránky z toho nebola.

38:32

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Samuel Hain – 2 min., nedovolené bránenie).

37:40

Z nenápadnej akcie mohlo byť zníženie! Jedlička vybojoval puk pri mantineli a posunul ho pred bránku, kde vznikol chaos. Riečický ale nechal betón na ľade a priestor si postrážil.

36:47

Zvolen výhodu buly v útočnom pásme nevyužil. O puk prišiel a pri pokuse o návrat do ofenzívy sa dopustil ofsajdu.

36:20

Zvolen sa napokon dostal aj do útoku. Krieger nahadzoval puk pred bránku, ale zakončenie odtiaľ neprišlo a Košičania hru prerušili zakáazným uvoľnením.

35:34

Zvolen dvakrát za sebou vyhodil puk zo svojej obrannej tretiny. Domáci tím si ho však vždy pevezme v strednom pásme a okamžite zakladá novú útočnú akciu.

35:00

Zuzin sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu a Zvolen už poračuje v plnom počte. Do konca tejto tretiny zostáva už iba päť minút.

33:58

Košice dali gól!
Oceliari využívajú skrátenú presilovku a zvyšujú svoj náskok. Od morej čiary prudko vystrelil Saucerman a jeho puk do siete tečoval KEVIN TANSEY, pre ktorého je to už druhý gól v zápase. Asistencie: Colton Saucerman, Allan McPherson.

33:28

Hostia ale využili puk na hokejke a vypýtali si vhadzovanie pred Riečickým. Postaral sa o to Kubka svojím streleckým pokusom, ktorý ale nebol z kategórie nebezpečných.

33:22

Slovák sa vrátil na ľadovú plochu a Košičania si zahrajú krátku presiovku.

33:00

Na ľadovej ploche je teraz viac priestoru. Košičania sa presunuli do útoku, kde si puk niekoľko sekúnd vymieňali. Napokon to od modrej čiary skúsil Šedivý, ale Rahm všetko dobre videl.

32:04

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Zuzin – 2 min., sekanie). Oba tímy budú hrať vo štvorici.

31:30

Zvolen vyhral buly a mohol znížiť! Po krížnej prihrávke cez celé útočné pásmo strieľal z ľavého kruhu Mikúš, ale jeho ranu si pri pravej žrdi pokryl Riečický.

31:22

Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Slovák – 2 min., podrazenie).

30:55

Košičania chceli hru preniesť na opačnú polovicu ľadovej plochy. McPherson chcel nájsť niektorého zo svojich kolegov z formácie, ale puk poslal len na hokejky hostí.

30:15

Košičania za svojou bránkou straili puk a Zvolen môže útočiť. Od modrej čiary nahadzoval Kubka, ale bránku úplne minul a nikto nemohol ani tečovať.

29:11

Po dlhej dobe sa do pásma dostal aj Zvolen, ale nemal šancu niečo tam vymyslieť. Saracino dostal puk v ľavom kruhu a chcel strieľať, ale cez korčule košickej defenzívy sa mu to nepodarilo.

27:54

Košičania puk nahodili na zadný mantinel, kde si ho dokorčuľoval Paršin. Skúšal to aj strelecky, ale pokus obetavo zblokoval Marcinek.

27:05

Zvolen nedokáže prejsť ani stredným pásmom. Puk mu tam teraz vzal McPherson a okamžite založil novú útočnú akciu domácich.

26:46

Košice sú v druhej tretine aktívnejšie než ich súper. Zvolenu by teraz mohla pomôcť reklamná prestávka.

26:30

Košičania mohli vyhrávať už o tri góly! Lapšanský dostal prihrávku v strednom pásme a individuálne prenikol až do útoku. V situácii jeden na jedného však zvíťazil zvolenský gólman, ktorý nechal betón na ľade a puk za čiaru nepustil.

25:10

Košičania skúsili založiť útočnú akciu krížnou prihrávkou. Na ľavej strane si ju pri mantineli prevzal McPherson, ale hostia ho rýchlo dostúpili a zakončenie z toho nebolo.

24:19

Vylúčený Klhůfek sa vracia na ľadovú plochu. Zvolen sa síce v presilovke veľmi snažil, ale nebezpečnejšie ohrozenie bránky sme nevideli.

23:14

Hosťujúci Roy to teraz vôbec nemyslel zle. Na modrej čiare sa otočil okolo vlastnej osi, čím sa zbavil súpera a pokračoval s pukom k bránke. Tam ale domáci priestor ustrážili a nebezpečné zakončenie z toho nebolo.

22:58

Zvolenčania sa hneď usadili v pásme, ale nič tam nevymysleli. Leskinen dorážal iba zo zlého uhla a domáci tím následne puk vytlačil do bezpečia.

22:19

Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

22:19

Oceliari chceli opäť zaútočiť, ale na modrej čiare ich zastavil ofsajd. Nasledovať bude buly v strednom pásme.

21:47

Košičania aj po góle zostávajú v útočnej tretine. Romančík si s pukom nakorčuľoval za bránku a chcel aj zakončovať, ale zvolenská defenzíva si ho postrážila.

20:39

Košice dali gól!
Domáci tím začal druhú tretinu bleskovým presným zásahom. Puk dostal do útoku McPherson, ktorý z pravej strany prihrával za kruhy. Tam bol úplne osamotený MAREK SLOVÁK a jeho prudkú strelu zastavila až sieť. Asistencie: Allan McPherson, Eduard Šedivý.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Prvá tretina priniesla divákom v košickej Steel aréne zaujímavé gólové hody. Hneď v úvodných minútach sa presadili aj domáci, aj hostia a tempo hry bolo pomerne vysoké. Zvolen veľmi aktívne napádal rozohrávku súpera a Košice takmer k ničomu nepustil. Napokon ale raz zaváhal a domáci to využili, vďaka čomu odchádzajú do šatní s tesným náskokom.

Druhá tretina sa začne približne o 18:52.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:33

Hostia teraz prišli o puk v útočnej tretine a pri pokuse o návrat do pásma ich zastavil ofsajd. Hra sa preto ešte tesne pred koncom tretiny prerušuje.

19:01

Hostia to skúsili nenápadnou strelou spoza obrany. Od modrej čiary pálil Kotvan, ale Riečický puk dobre videl a hru prerušil.

18:15

Vylúčený Kreger sa vracia späť na hraciu plochu. Zvolen bez väčšieho zaváhania prečkal oslabenie a pokračuje v plonom počte.

17:20

Košičania sa vrátili do pásma. Slovák s vymieňal puk s Bartánusom, ale Rahma neprekvapil ani jeden z nich.

17:01

Zvolen sa zatiaľ bráni vynikajúco. Puk vytlačil do stredného pásma a hostia odchádzajú striedať.

16:27

Zvolen sice prvé buly v svojej oslabovke prehral, ale potom puk vynikajúco zatlačil k mantinelu. Súperovi vôbec nedovoľuje zakončiť.

16:15

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Krieger – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

15:00

Tempo teraz mierne spomalilo. Do konca prvej tretiny zostáva päť minút. Oba celky striedajú.

14:50

V samom závere početnej nevýhody domáci tím opäť vyhadzuje puk cez všetky čiary. Zvolen musí zase začať od svojej bránky a o pár sekúnd už bude hrať proti piatim Košičanom.

13:46

Zvolen sa vrátil do ofenzívy a pokúsil sa rozostaviť útočnú formáciu, ale napokon z toho žiadne nebezpečné zakončenie nebolo. Riečický puk pri pravej žrdi pre istotu prikryl a hra sa prerušuje.

13:00

Košičania hneď v úvode svojho oslabenia puk vyhodili cez všetky čiary. Zvolen preto musí začínať od vlastnej bránky.

12:53

Vylúčenie v tíme HC Košice (Denis Paršin – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

11:34

Košice dali gól!
Domácim sa podarilo založiť útočnú akciu a veľmi rýchlo ju pretavili na gól. ALLAN MCPHERSON nebol v predbránkovom priestore dobre pokrytý, a tak puk po prihrávke od mantinelu šikovne prepasíroval za bezmocného Rahma. Asistencie: Marek Slovák, Colton Saucerman.

10:00

Máme za sebou polovicu úvodnej tretiny. Hosťujúci Zvolen je veľmi aktívny a napáda všetky rozohrávky domáceho tímu.

08:50

Marcinek napokon prešiel až k bránke, ale puk už nedostal a Riečický zasahovať nemusel. Hra sa teraz upokojila, oba tímy odchádzajú striedať.

08:34

Hostia stále pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite. Od modrej čiary sa teraz puk pokúsil nahodiť Marcinek, ale trafil iba súpera a zakončenie z toho nebude.

07:55

A hostia už mohli aj vyhrávať! Krieger najskôr dorážal k pravej žrdi a potom bránku aj obkrúžil, ale Riečický sa stihol presuúť.

06:53

Zvolen dal gól!
TOMÁŠ TÖRÖK naskočil z trestnej lavice späť na ľadovú plochu a bleskovo vyrovnáva! Domácí si ho vôbec nepostrážili, a tak Török rýchlo prešiel do útočného pásme a z pravého kruhu to trafil presne do pravého horného rohu.. Asistencie: Ville Leskinen, Patrik Marcinek.

06:42

Domáci teraz zahodili veľmi sľúbnú šancu! Po krížnej prihrávke cez celé pásmo pálil z ľavého kruhu Belluš, ale Rahm sa ukážkovo presunul k žrdi a puk schoval vo výstroji.

06:01

Domácí sa vrátili do útočné tretiny. Takmer od modrej čiary strieľal Chovan, ale jeho puk bol zblokovaný na ochrannú sieť.

05:50

A hostia sa už oslobodili. Puk posali ďaleko od svojej bránky a môžu pokojne vystriedať. V tejto početnej nevýhode sa zatiaľ bránia veľmi dobre a súperovi vážnejšie ohrozenie bránky nedovolili.

05:27

Domáci stále pokračujú v ofenzívnom presilovkovom tlaku. Pred bránkou dostával prihrávku Slovák, ale puk mu napokon preskočil hokejku a strela z toho nebola.

04:53

Košičania vyhrali prvé presilovkové buly a hneď sa usadili v útočnom pásme. Po strele od modrej pred brankárom tienil Bartánus, ale hosťujúci gólman sa nenechal rozrušiť.

04:45

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Tomáš Török – 2 min., nedovolené bránenie).

03:47

Košice dali gól!
Domáci hráči sa ujímajú vedenia. KEVIN TANSEY ostal osamotený za kruhmi, kam mu spoza bránky prihral Paršin. Zakončujúcemu hráčovi už iba stačilo presne namieriť a Rahm nestihol zareagovať. Asistencie: Denis Paršin, Michal Chovan.

01:34

Hosťujúci Kubka teraz výborn zapracoval v defenzíve, keď puk zatlačil k mantinelu a útočiaceho hráča k žiadnemu zakončeniu nepustil.

00:51

Košičania založili útočnú akciu a prenikli do ofenzívy. S pukom na hokejke prešiel Paršin spoza bránky až na vnútornú hranicu kruhov, odkiaľ strieľal, ale hostia jeho pokus zblokovali.

00:20

Duel v košickej Steel aréne sa začal. Prvé buly vyhrali domácí hokejisti, ktorí sa s pukom hneď stiahli do svojej obrannej tretiny a budú rozohrávať.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický (Košarišťan) — Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko — Bartánus, Slovák, McPherson — Pereskokov, Chovan, Paršin — Belluš, Klhůfek, Lapšanský — Milý, Havrila, Jokeľ

HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) — Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, Barcík, Ďuriš — Jedlička, Mikúš, Zuzin — Török, Krieger, Ully — Saracino, Marcinek, Leskinen — Chlepčok, Gubančok, Csányi

Rozhodca: Snášel, Moller — Ordzovenský, Šoltés.

Vážení športoví priatelia, Tipos extraliga patrí hokeju a my pri tom nemôžeme ani tentokrát chýbať. V rámci 11. kola si priamo z košickej Steel arény priblížime súboj medzi HC Košice a HKM Zvolen.

Pôjde o zápas celkov z prvej polovice tabuľky — šiesti východniari budú hostiť úradujúceho majstra nachádzajúceho sa na štvrtej priečke. Rozdiel medzi obomi tímami je trojbodový a v prípade košickej výhry tak môže byť zmazaný. Oceliari sú naladení dobre, veď po vysokej výhre v pomere 7:1 na ľade Spišskej Novej Vsi im sebavedomie značne stúplo. Ešte lepšie sú na tom však Zvolenčania, tí neprehrali z posledných piatich zápasov ani jeden a spolu s Nitrou vedú rebríček celkov s najpozitívnejšou sériou výsledkov. Domáci celok doposiaľ nastrieľal 34 gólov a 27 ich inkasoval, hostia zo stredného Slovenska sa trafili 37-krát a z vlastnej brány lovili celkovo 30 pukov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice

HC Košice

  • Riečický (Košarišťan) — Saucerman
  • Šedivý
  • Tansey
  • Deyl
  • Romančík
  • Cibák
  • Jacko — Bartánus
  • Slovák
  • McPherson — Pereskokov
  • Chovan
  • Paršin — Belluš
  • Klhůfek
  • Lapšanský — Milý
  • Havrila
  • Jokeľ
HKM Zvolen

HKM Zvolen

  • Rahm (Trenčan) — Hain
  • Kotvan
  • Roy
  • Meliško
  • Kubka
  • Hraško
  • Barcík
  • Ďuriš — Jedlička
  • Mikúš
  • Zuzin — Török
  • Krieger
  • Ully — Saracino
  • Marcinek
  • Leskinen — Chlepčok
  • Gubančok
  • Csányi