Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina F

27.08.2021 o 19:05

Leksands IF
5 : 3
(0:2, 2:1, 3:0)
HC Slovan Bratislava
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Slovan ešte päť minút pred koncom vyhrával v Leksande 3:2, ale napokon prehráva 3:5 a to hlavne vďaka vlastnej nedisciplinova­nosti. Vylúčenia Goliana a Gachulinca krátko po sebe znamenali presilovku 5 na 3, ktorú zohrali domáci profesorsky a vyrovnávajúci gól zaznamenal Kloss. Potom vyhodil puk bez teču Maier a rozhodujúci gól strelil Ruohomaa, ktorý potom pridal aj druhý gól do prázdnej brány a spečatil obrat Lekasndu v záverečných piatich minútach. Slovanu tak na víťazstvo nestačili tri góly, ktoré strelili Gašpar, Bezák a Sukeľ. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný piatkový večer!

Koniec zápasu.

59:16

Leksands dal gól! Tri body pre Leksand definitívne potvrdil MIKAEL RUOHOMAA, pretože Slovan nedokázal udržať puk v útočnom pásme, naopak do rýchleho brejku sa pustil Lang a prihral na opačnú stranu fínskemu útočníkovi, ktorý strieľa druhý gól v priebehu dvoch minút! Asistencie: Lang, Ahnelöv

59:00

Vstupujeme do poslednej minúty, Slovan drží útočné pásmo a už riskuje hrou bez brankára!

58:08

Leksands dal gól! No a toto je doslova pohroma pre Slovan, ktorý stráca dobre rozohraný zápas v úplnom závere dvomi gólmi v oslabení. Leksand rýchlo potrestal vylúčenie Maiera, keď vyhral buly, Caito posunul na Veronneaua, ktorý nastrelil puk pred Gudlevskisa a tam sa dokázal presadiť MIKAEL RUOHOMAA, ktorý posiela Leksand v predposlednej minúte do vedenia! Asistencie: Veronneua, Caito

58:02

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Maier – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

57:10

Až teraz si Slovan môže na chvíľu vydýchnuť, pretože prečkal ešte vylúčenie Gachulinca a je v plnom počte, lenže Leksand sa bude určite snažiť rozhodnúť pred predĺženíím.

55:02

Leksands dal gól! Tak to bola ukážkovo zohratá presilovka 5 na 3, keď obranu Slovana vykombinovala trojica Ruohomaa, Caito a JUSTIN KLOOS! Poslednému menovanému nabil práve Caito a Gudlevskis bol prekonaný prudkou strelou do ľavej šibenice! Asistencie: Caito, Ruohomaa

54:49

Oddychový čas domácich.

54:49

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Gachulinec – 2 min., podrazenie).

53:58

Caito ukončil dlhú kombináciu Leksandu v útočnom pásme strelou od modrej čiary, ktorú dokázal udržať Gudlevskis.

53:11

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Golian – 2 min., držanie).

52:09

Ruohomaa dlho miešal puk na pravej strane, potom ho dokázal prehodiť na stred, kde bol voľný Veronneau, ale strelou bez prípravy Gudlevskisa neprekonal.

50:41

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Matoušek – 2 min., sekanie).

49:37

Jääskeläinen mohol pridať štvrtý gól, ale ani on nedotiahol ďalší brejk hostí a z dobrého priestoru pred bránkoviskom trafil priamo do Koskisuou.

48:21

Takáč sa ocitol v dobrej pozícii, keď Slovan znova rýchlo prešiel cez stredné pásmo, ale ukážkový semafor predviedol ľapačkou Kaskisuo.

46:58

Kytnár rýchlo prešiel do útočného pásma a vystrelil na Kaskisuoa,, ktorý mal menšie problémy skrotiť puk, a potom sa pred ním spustila aj malá šarvátka.

46:43

Vylúčenie v tíme Leksands IF (Ashton – 2 min., nedovolené bránenie).

44:15

Domáci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, preto sa hra vráti pred Kaskisuoa a okrem toho Leksand nemôže prestriedať.

43:00

Počet hráčov na ľade je už vyrovnaný a Gudlevskis nemal úplne dobrý výhľad na ďalšiu strelu Leksandu po vyhranom vhadzovaní, ale našťastie si s ňou poradil.

42:30

Vyslovene to Slovanu nejde v tejto veľmi dlhej presilovke, preto sa Leksand bráni úplne s ľahkosťou a posúva puk znova z vlastného pásma.

41:40

Ďalší vystrelený puk cez všetky čiary, a tak sa musí zapojiť do rozohrávky Gudlevskis.

40:20

Bolo by dobré, ak by Slovan zužitkoval dlhú presilovku na strelenie štvrtého gólu, ale začiatok tretej tretiny nevyzerá z pohľadu hostí príliš útočne.

40:01

Začala sa tretia tretina.

V druhej tretine sme videli tri góly a Slovan má stále bližšie k víťazstvu. Domáci jednoznačne zintenzívnili útočnú snahu a strieľali o veľa častejšie. Zaslúžene preto vyrovnali po góloch Langa a Ahnelöva, ale Slovan sa nečakane rýchlo dostal znova do vedenia, keď sa presadil Sukeľ. V závere dostal veľmi tvrdý trest Bichsel, keď v tomto zápase dohral a okrem toho Slovan bude pokračovať v päťminútovej presilovke na začiatku tretej tretiny. Tretia tretina začína približne o 20:52.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:30

Slovan má veľkú šancu streliť štvrtý gól vo veľmi dlhej presilovke, ale zatiaľ sa mu nedarí čo i len vyslať strelu na Kaskisuoa.

37:50

Matoušek našiel Harrisa, ale toho doslova zostrelil Bichsel, ktorý dostal trest 5 minút + do konca zápasu!

37:50

Vylúčenie v tíme Leksands IF (Bichsel – 5 min.).

37:39

Bichsel našiel zadovkou Amana v dobrej pozícii, ktorý zakončoval na bližšiu tyč, ale tento priestor si postrážil Gudlevskis.

36:00

Do konca druhej tretiny zostávajú štyri minúty a Leksand musí začať svoj útok až z vlastného pásma, čo Slovanu rozhodne vyhovuje.

34:28

MacKenzie po vyhranom buly strieľal od modrej čiary, ale Kaskisuo zachytil puk a radšej ho ani nepustil.

34:10

Slovan mohol ísť do rýchlej kontry, lenže Gašpar neudržal stabilitu, a tak nemohol spracovať prihrávku.

32:54

Slovan Bratislava dal gól!
Ale výborná odpoveď hostí, keď JAKUB SUKEĽ vracia Slovan rýchlo do jednogólového vedenia. Prihrávkou ho našiel Urbánek a potom zakončil aj trochu so šťastím, lebo prvý pokus zblokoval domáci obranca pre Leksand dosť nešťastne a Sukeľ už druhýkrát zakončoval prakticky do odkrytej brány! Asistencia: Urbánek, Valach

30:09

Leksands dal gól! A domáci predsa len zaslúžene vyrovnávajú z ďalšej akcie, keď puk z rohu poslal Kloos na JONAS AHNELOVA, ktorý jednoducho strelou švihom z ľavého kruhu prestrelil Gudlevskisa a vyrovnáva na 2:2! Asistencie: Kloos, Lang

29:20

Tak to bola neprehľadná situácia pred Gudlevskisom, keď sme dlho nevideli, kde sa nachádza puk, ale našťastie ho nikto z domácich hráčov neupratal do brány Slovana.

29:00

Až teraz sa hostia oslobodili, keď ich Leksand točil v obrannom pásme, ale bez strely na bránu.

27:43

Domáci hokejisti sa postupne zlepšujú a začínajú pribúdať strely, ktoré musí Gudlevskis riešiť a ten si pripísal ďalší zákrok.

26:33

Tak netrvalo to príliš dlho a bolo jasné, že puk sa celým objemom nedostal za bránkovú čiaru, preto nie je vyrovnané!

26:33

No a teraz hlavný rozhodca ide skúmať, či Karlsson nedostal puk cez Gudlevskisove betóny za čiaru!

26:00

Minúty bežia veľmi rýchlo, pretože sa hra zbytočne nekúskuje, napriek tomu vidíme stále málo príležitostí.

23:51

Leksands dal gól! A je znížené po celkom nevinne vyzerajúcej akcii, ktorú potiahol Ahnelov a najprv preveril Gudlevskisa, potom sa s odrazeným pukom dostal za bránu a ihneď ho poslal pred ňu, kde bol pripravený OSKAR LANG a ten už dopravil puk do brány Slovana! Asistencie: Ahnelov, Rosen

21:54

Aman našiel Berga, ktorý pálil z prvej z pravého kruhu do pozorného Gudlevskisa.

21:20

Opatrný začiatok druhej tretiny, do hry sa zapojil aj Gudlevskis, ktorý puk vyhodil mimo hraciu plochu za pomoci Valacha.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Máme za sebou prvú tretinu Slovana Bratislava v Lige Majstrov a môžeme byť mimoriadne spokojní s doterajším výkonom a hlavne výsledkom. Hostia nielenže držia Leksand na dištanc, čo sa týka nemohúcej domácej ofenzívy, ale dvakrát udreli po akciách Gašpara a Bezáka. Všetko je tak na najlepšej ceste, aby si Slovan pripísal tri body, lenže ešte musí vydržať dve tretiny. Druhá tretina začína približne o 19:54.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:56

Ešte jedno zakázané uvoľnenie hostí v prvej tretine, ale Leksand už má minimálnu šancu na strelenie kontaktného gólu.

19:34

Slovan sa dopustil postavenia mimo hry, ale ešte predtým preveril Bichsel z pravej strany Gudlevskisa a ten vyrazil pravým betónom.

17:56

Bichsel nahadzoval puk zrejme na teč, lenže Gudlevskis mal dobrý výhľad, a preto puk bez problémov zachytil.

17:34

Yogan s ľahkou strelou na Kaskisuoa, ktorý puk radšej podržal, a preto sa bude vhadzovať pred ním.

16:40

Pretečovaný puk sa dostal do pásma Slovana, ale tam ho získal Golian, ktorý ho ihneď vyhodil.

15:17

Pokračuje sa v hre po druhej reklamnej prestávke a pre postavenie domáceho hráča v bránkovisku sa hra presunie do stredného pásma.

14:56

Slovan stále nemôže vvstriedať, pretože sa dopustil už tretieho icingu a Leksand môže pokračovať v dobývaní.

14:28

Dve zakázané uvoľnenia Slovana v priebehu šiestich sekúnd, keďže domáci zatlačili a snažia sa streliť kontaktný gól.

13:50

Teraz to trochu horelo pred Gudlevskisom, keď po strele Ahnelova a vyrazenom puku takmer mohol zakončiť do odkrytej brány Knuts.

12:25

Domáci vybojovali puk v ľavom rohu vlastného pásma a môžu začať ďalšiu útočnú akciu.

11:38

Leksand stále pôsobí bezradne, keď sa ani nedokáže usadiť v útočnom pásme a naopak Harris pred reklamnou prestávkou získal pásmo pre hostí.

09:44

Slovan Bratislava dal gól!
Tak to je fantastický vstup do zápasu od Slovana, ktorý navyšuje svoje vedenie vďaka ADAMOVI BEZÁKOVI, ktorý sa puku zmocnil pri striedačke Leksandu a potom individuálnou akciou na dvakrát prekonal Kaskisuoa! Bez asistencie

09:10

Dvakrát nahodený puk pred bránu Leksandu narobil starosti Kaskisuovi, ale ten ho dokázal vyraziť do bezpečnej vzdialenosti.

07:00

Dlhšie sa hrá bez prerušenia, ale zároveň ani jedno mužstvo nedokáže získať územie, preto nevidíme strely.

05:17

Slovan Bratislava dal gól!
Tak teraz Golian vymyslel nádhernú prihrávku na úplne zabudnutého RASTISLAVA GAŠPARA, ktorý išiel úplne sám od modrej čiary na Kaskisuoa a puk poslal presne pomedzi betóny fínskeho brankára! Asistencia: Golian

04:44

Gudlevskis hru prerušil, pretože domáci hráči teraz v presilovke zavreli Slovan do hlbokej defenzívy.

04:00

Slovan vyhodil puk až za bránu domácich, ale predtým Leksand strieľal zásluhou Ruohommu.

02:46

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Kytnár – 2 min., držanie).

01:42

Znova celkom zbytočne vyhodený puk cez všetky čiary a Slovan sa môže pokúsiť niečo vymyslieť v útočnom pásme, ak vyhrá buly.

01:22

Domáci vyhodili puk cez všetky čiary a hra sa dostane pred Kaskisuoa.

00:44

Prvá nebezpečná situácia pred Gudlevskisom, keď sa pred neho natlačil Ashton, ale už nedokázal presne zakončiť.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Leksands IF: Kaskisuo(Axel) – Själin, Caito, Ashton, Ruohomaa, Kloos – Ahnelöv, Bichsel, Lang, Zackrisson, Rosén – Berg, Noren, Heineman, Åman, Veronneau – Lundqvist, Ritola, Karlsson, Knuts, Forsberg

HC Slovan Bratislava: Gudlevskis(Hlavaj) – Maier, MacKenzie, Takáč, Harris, Gašpar – Golian, Gachulinec, Yogan, Rapuzzi, Jääskeläinen – Valach, Štajnoch, Matoušek, Kytnár, Zigo – Sersen, Kundrik, Sukeľ, Bezák, Urbánek

Rozhodca: Nord, Harnebring – Nordlander, Almerstedt.

Vitajte pri sledovaní prvého zápasu Slovana Bratislava v novej edícii hokejovej Ligy majstrov v skupine F, kde ho čaká súboj na ľade švédskeho Leksandu. Favoritom zápasu sú domáci hokejisti, ktorí v uplynulej sezóne skončili na treťom mieste v švédskej najvyššej súťaži, ale potom nečakane hladko Leksand prehral vo štvrťfinále play-off s Örebro 0:4 na zápasy. V príprave odohral tri zápasy proti švédskym súperom, pripísal si dve prehry po nájazdoch s Djurgårdenom a Frölundou, uspel iba v poslednom zápase proti Färjestadu. Slovan zažil veľmi dobrú prípravu, keď sa stal víťazom Eastern Cupu po tom, či si postupne poradil s Klagenfurtom, Michalovcami a Košicami. Prehral iba hneď prvý prípravný zápas s Capitals Bratislava a odvtedy ťahá sériu šiestich víťazstiev. Boli by sme veľmi radi, ak by túto sériu natiahol na sedem triumfov, ale Leksand bude pre Slovan určite ťažkým sústom.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:05.

Leksands IF

Leksands IF

  • Kaskisuo(Axel)
  • Själin
  • Caito
  • Ashton
  • Ruohomaa
  • Kloos
  • Ahnelöv
  • Bichsel
  • Lang
  • Zackrisson
  • Rosén
  • Berg
  • Noren
  • Heineman
  • Åman
  • Veronneau
  • Lundqvist
  • Ritola
  • Karlsson
  • Knuts
  • Forsberg
HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava

  • Gudlevskis(Hlavaj)
  • Maier
  • MacKenzie
  • Takáč
  • Harris
  • Gašpar
  • Golian
  • Gachulinec
  • Yogan
  • Rapuzzi
  • Jääskeläinen
  • Valach
  • Štajnoch
  • Matoušek
  • Kytnár
  • Zigo
  • Sersen
  • Kundrik
  • Sukeľ
  • Bezák
  • Urbánek