Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta - Štvrťfinále

03.06.2021 o 19:15

Rusko
1 : 2
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Kanada
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Semifinálové dvojice:

USA – Kanada
Fínsko – Nemecko

Predĺženie sa odohrávalo pod taktovkou Kanaďanov. Prvú obrovskú gólovú príležitosť zámorského celku ešte zastavil svojím zákrokom brankár Bobrovskij, keď vyrazil Henriqueovu strelu, v druhej však už po krásnej akcii obrancu Stechera rozhodol o kanadskej výhre Andrew Mangiapane. Kanada predviedla v tomto zápase skvelý taktický zápas a aj keď do štvrťfinále postúpila i trochu so šťastím, tak dnes dokázala vyradiť zrejme najväčšieho favorita na titul a môže sa tešiť na semifinále.

Strely na bránku v predĺžení (celkovo): 1:2 (25:24)

Najlepší hráči Ruska na MS:

  • Alexandr Samonov
  • Ivan Provorov
  • Anton Burdasov

Najlepší hráči zápasu:

Rusko – Sergej Bobrovskij
Kanada – Owen Power

Koniec zápasu.

62:12

Kanada dala gól!
Kanada rozhoduje krásnou akciou predĺženie a víťazí! Mangiapane prihral puk z ľavého kruhu k modrej čiare Stecherovi, ktorý si puk potiahol do ľavej strany, obišiel dvoch Rusov a naservíroval ho i s prispením teču brankára Bobrovského k zadnej žŕdke práve k ANDREWOVI MANGIAPANEOVI. Ten ho pohotovo nasmeroval do odkrytej ruskej bránky. Asistencia: Troy Stecher.

61:42

Brown prihrávkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Henriquea, ktorého pokus ale vyrazil výborným reflexívnym zákrokom gólman zbornej Bobrovskij.

61:21

Orlov takmer vypichol pri mantinelu puk Powerovi, ktorý ho nakoniec zastavil korčuľou. Ich ďalší útok opäť začína spred brankára Kuempera.

60:51

Kanaďania následne puk získali a zacúvali s ním do vlastnej obrannej tretiny. Odtiaľ štartuje kanadský útok.

60:20

Rusi vyhrali úvodné buly a majú puk. Tarasenko hneď prvým útokom donútil brankára Kuempera k zákroku.

60:01

Začalo sa predĺženie.

Predĺženie sa bude hrať vo formáte 3 proti 3 a bude trvať maximálne 10 minút (ak sa nerozhodne).

Ani tretia tretina nepriniesla zmenu v obraze hry, Rusi však svoj tesný náskok udržať nedokázali. Kanaďania si vytvorili niekoľko veľmi dobrých gólových príležitostí a napokon dokázala skórovať, keď Henrique využil presilovku svojho tímu a vyrovnal. Sergej Bobrovskij v ruskej bránke potom podržal zbornú a keďže Rusi kanadského gólmana Kuempera poriadne ani nezamestnali, tak bude po krátkej prestávke nasledovať predĺženie.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 7:7 (24:22)

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:40

Nahodenie za svoju bránku ale gólman Bobrovskij zastavil a rozohral na spoluhráčov v obrane. Predĺženie je už v tejto chvíli istotou.

59:22

Kanaďania obrali Barabanova o puk a sami zakladajú ešte jeden svoj útok.

58:52

Nesterov zo stredného pásma vypálil priamo na Kuempera, ktorý puk musel prikryť. Ruský obranca tak získal pre svoj tím vhadzovanie v útočnom pásme.

58:23

Veľmi nebezpečnú strelu cez ruského obrancu od modrej vyrazil brankár Bobrovskij koncovkou brankárskej hokejky. Teraz mali Rusi veľké šťastie!

58:06

Rusi dostali puk z vlastného obranného pásma, Brown ho ale okamžite nahodil naspäť a za ruskou bránkou ho Kanaďania vybojovali.

57:44

Ferraro vyštartoval do útočného pásma, kde prenechal puk v útočnom pásme Anderson-Dolanovi a jeho pokus musel gólman Bobrovskij vyraziť ľavým betónom.

57:12

Ani jeden z tímov už teraz zbytočne neotvára hru a je jasné, že tento zápas už rozhodne jediný gól. Puk majú na hokejkách kanadskí obrancovia.

56:47

Rusi po vyhranom buly prenikli do útočného pásma, opäť sa ale nedokázali dostať od mantinelov do streleckej pozície.

56:16

Morozov s Timkinom zaviezli puk do útočného pásma, Kanaďania ich ale vytlačili za modrú čiaru a napokon sa ruskí útočníci dostali do ofsajdu.

55:32

Rusi vysokým forčekingom donútili Kanaďanov k chybnej rozohrávke, tí ich však vzápätí vytlačili až do ruského obranného pásma.

54:53

Morozov puk vyhodil do kanadského obranného pásma. Walker potom od modrej nahadzoval puk na teč Henriqueovi, puk ale vyrazil brankár Bobrovskij ešte pred kanadským kapitánom.

54:22

Až teraz môžu zaútočiť i Kanaďania. Foudy zatiahol puk do rohu útočného pásma, kde ho však nedokázal v súbojoch s Rusmi vybojovať.

53:52

Rusi stupňujú svoj tlak. Provorovovu strelu z ostrého uhla vyrazil brankár Kuemper, puk sa ale vrátil na hokejky hokejistov zbornej.

53:19

Orlov sa prekľučkoval z pozície obrancu až pred bránkovisko, v rozhodujúcej chvíli mu ale puk pred kanadským gólmanom odskočil z čepele.

52:41

Grigorenko zaviezol puk do útočnej tretiny po ľavom krídle a popri mantineli si vymenil puk so Slepyševom. Rusi napokon skončili v súbojoch s kanadskými obrancami v rohu.

52:15

Kanaďania sa dostali do útočného pásma, dlho sa v ňom však neohriali a Rusi ich vytlačili naspäť do strednej tretiny.

51:46

Rusi v posledných minútach pridali a dostávajú Kanaďanov pod tlakom. Zámorskí hráči ale zatiaľ stíhajú tempo Rusov a držia ich kombináciu pri mantineloch.

51:09

Slepyšev sa pri mantineli na ľavej strane otočil a nahodil puk na bránku. Ten tečoval Voronkov, Kuemper ale bol s betónmi na ľade a hrací predmet zastavil.

50:44

Grigorenko vystihol v strednom pásme kanadskú rozohrávku a zaviezol puk za Kuemperovu bránku.

50:08

Rusko v plnom počte.

49:55

Až v závere presilovky sa Kanada konečne usadila v útočnom pásme. Powerovo nahodenie od modrej sa odrazilo od cloniacich hráčov pred bránkovisko, kde Bobrovskij puk skryl do lapačky.

49:29

Vilardi potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, jeho prihrávku na Pirriho ale zastavil Švec-Rogovoj, ktorý puk rezolútne odpálil za Kuemperovu bránku.

48:58

Kanaďania sa od tohto streleckého pokusu nie sú zatiaľ schopní vrátiť sa do útočného pásma. Rusi medzitým stihli aj vystriedať.

48:29

Kanada vyhrala buly v útočnom pásme. Hneď po ňom pálil od modrej Walker, jeho strelu ale obetavo zablokoval Kamenev.

48:08

Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Nesterov – 2 min., podrazenie).

47:44

Brown s Karnauchovom sa dostali do súboja pri ruskej bránke a tú napokon posunuli. Hra je prerušená.

47:11

Stecher zakončil kombináciu v útočnom pásme tvrdou strelou, ktorú zablokoval Barabanov. Rusi získali puk, musia však už ísť striedať.

46:43

Kanaďania vytlačili Rusov do ich obranného pásma a dokonca ich vysokým forčekingom obrali o puk.

46:17

Zubovo nahodenie tečoval pred kanadským bránkoviskom Kamenev mimo bránky. Kamenevovu prihrávku na modrú čiaru potom zastavil Foudy.

45:37

Rusi sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení a nedarí sa im založiť solídnejší útok, ktorým by sa dostali cez stredné pásmo.

45:03

Kanada dala gól!
Kanaďania využívajú presilovku a vyrovnávajú! Brown si prevzal puk od Comtoisa, potiahol ho po pravom krídle a prihrávkou z rohu útočného pásma našiel na prednej žŕdke ADAMA HENRIQUEA, ktorý puk nasmeroval nad ľavé rameno ruského gólmana Bobrovského. Asistencie: Connor Brown, Maxime Comtois.

44:40

Kanaďanom sa nedarí preniknúť do útočného pásma. Rusi ich držia v strednej tretine.

44:25

Rusi začali oslabenie tak, že vyhodili puk za kanadskú bránku.

44:03

Vylúčenie v tíme Rusko (Vladimir Tarasenko – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

43:46

Beaudin vypichol puk pred vlastnou bránkou Grigorenkovi, ktorý sa s ním vytočil pred bránkovisko okolo ľavej žŕdky Kuemperovej bránky.

43:11

Kanaďania držia puk v útočnom pásme, nedokážu sa však cez brániacich sa Rusov dostať do streleckej pozície a posúvajú si puk len popri mantineli.

42:42

Paulova nepresná strela sa odrazila od zadného mantinelu pred ruskú bránku a Pirriho strelu z prvej musel ramenom vyraziť nad svoju svätyňu gólman Bobrovskij.

42:12

Rusi dostali puk z vlastného obranného pásma a vystriedali. Voronkov potom získal napádaním rozohrávky Kanaďanov puk.

41:50

Tolčinskij si nedokázal spracovať prihrávku na modrú čiaru z vlastného obranného pásma a i zbornej je teda odpískané zakázané uvoľnenie.

41:19

Tarasenko sa popri bránkovej čiare dostal z ľavého krídla pred bránkovisko, puk mu ale pri pokuse o blafák odskočil. Kanaďania potom dostali puk z vlastného obranného pásma.

40:47

Ani druhý pokus Kanaďanov o rozohrávku v tejto tretine nebol úspešnejší a opäť skončil zakázaným uvoľnením.

40:24

Rusi zdržovali kanadskú rozohrávku vysokým napádaním a Kanaďania museli pod tlakom vyhodiť puk na zakázané uvoľnenie.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 20:51.

Druhá tretina bola pokračovaním prvého dejstva, čo sa týka obrazu hry. Oba tímy mali pasáže, v ktorých boli aktívnejší a žiadny z nich nemal ani veľký tlak na obranu súpera a až na výnimky ani žiadne vyložené gólové príležitosti. Rusom sa však predsa len vydaril jeden útok, kedy využil chaos v kanadskej obrane obranca zbornej Orlov, ktorý si nakorčuľoval na Kamenevovu prihrávku a po jeho neúspešnom zakončení dorazil puk do siete Jevgenij Timkin. Po dvoch tretinách sú tak bližšie k postupu do semifinále Rusi, ktorí majú najtesnejší možný náskok.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 9:9 (17:15)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:46

Úspešne. Slepyšev získal puk, potiahol ho do útočnej tretiny a strelou z vrcholu pravého kruhu minul Kuemperovu bránku.

39:24

Slepyšev dostal puk z vlastného obranného pásma a Rusi vyrážajú napádať rozohrávku Kanaďanov do útočného pásma.

39:00

Paul zakončil dlhý kanadský útok strelou príklepom z ľavého kruhu priamo do brankára Bobrovského.

38:24

Danforth obral pred ruskou bránkou o puk Zadorova a naservíroval ho z pravej strany pred bránkovisko na Pirriho. Ten z prvej tesne minul ruskú bránku.

37:55

Voronkov sa pokúsil o individuálny prienik, ten mu ale nevyšiel a následne pokazil i spätnú prihrávku na Slepyševa. Rusi bojujú o puk pri mantineli v útočnom pásme.

37:25

Bunting vybojoval puk za ruskou bránkou, jeho prihrávku na modrú čiaru ale spoluhráči nespracovali a puk skončil v strednom pásme.

36:45

Orlov nastrelil puk od modrej na teč Karnauchovovi, ten však puk svojím tečom i trochu zbrzdil a hrací predmet napokon skončil v Kuemperovej lapačke.

36:19

Kamenevovi utiekol v strednom pásme puk, Kanaďania ale potrebovali vystriedať, a tak ho len nahodili za ruskú bránku.

35:47

Zborná si však poradila a dostala puk do útočného pásma. Tam jej útok skončil v súbojoch s Kanaďanmi pri mantineli.

35:19

Kanada okamžite odpovedá svojím útokom, ktorým zatlačila Rusov do obrany.

34:32

Rusko dalo gól!
Rusi otvárajú skóre! Kamenev krížnou prihrávkou od pravého mantinelu našiel na ľavom krídle úplne voľného Orlova, ktorý sa dostal až pred brankára Kuempera. Toho forhendovým blafákom do ľavej strany neprekonal, puk ale poza ležiaceho kanadského gólmana prihral pred bránkovisko a odtiaľ ho bekhendom nasmeroval do ľavého horného rohu kanadskej svätyne JEVGENIJ TIMKIN. Asistencie: Dmitrij Orlov, Vladislav Kamenev.

34:10

V jeho rohu puk vybojovali, Timkinovo nahodenie od modrej ale bolo zrazené na ochrannú sieť.

33:49

Mangiapane z otočky z ľavého kruhu minul Bobrovského bránku. Rusi hneď zaviezli puk do útočného pásma.

33:14

Anderson-Dolan si vylepšoval pozíciu na modrej čiare a nakorčuľoval si s pukom až na vrchol ľavého kruhu. Odtiaľ namieril priamo do hrude ruského brankára Bobrovského.

32:53

Kanaďania preto odišli vystriedať, znovu rozohrali a Powerovo nahodenie od modrej musel brankár Bobrovskij prikryť lapačkou.

32:29

Pirri vystihol rozohrávku Morozova, puk sa ale od Tarasenka pri mantineli odrazil ku kanadským obrancom do stredného pásma.

32:01

Barabanov nahodil puk zo stredného pásma na kanadskú bránku a Kuemper pred jedným z napádajúcich Rusov musel puk prikryť lapačkou.

31:31

Gavrikovovu strelu od modrej zablokoval Comtois. Kanaďania zaviezli puk za ruskú bránku, tentoraz to bolo ale skôr kvôli tomu, že potrebovali vystriedať.

31:02

Kanaďania sa i tak dostali do útočného pásma, dlho v ňom ale nepobudli a rýchlo o puk prišli. Rusi môžu sami zaútočiť.

30:39

Rusi vysokým napádaním zdržali kanadskú rozohrávku, puk ale nezískali a musia zacúvať do stredného pásma.

30:11

Burdasov dostal prihrávku od Tolčinského na útočnú modrú čiaru, z vrcholu pravého kruhu ale vystrelil tak, že gólman Kuemper jeho pokus vyrazil.

29:50

Až po takmer minúte sa Kanaďania konečne dostali k puku, aj ich útok ale skončil v strednom pásme stratou puku.

29:15

Rusom sa konečne podarilo zatlačiť Kanadu do obrany, zo svojej aktivity ale vyťažili len nahodenie Provorova, ktorého zablokoval jeden z hráčov v bielych dresoch.

28:32

Rusi získali hrací predmet v strednom pásme. Švec-Rogovoj dokorčuľoval nahodenie na zadný mantinel, aj on sa ale dostal do súboja s kanadským obrancom.

27:57

Aj ďalší ruský útok skončil stratou puku za kanadskou bránkou. Zápas pokračuje vo veľmi rýchlom tempe a bez väčších prerušení.

27:32

Ani oni sa ale k ničomu nebezpečnému nedostali a Schneider puk nahodil na Bobrovského, ktorý ho chytil.

26:48

Burdasov sa od zadného mantinelu dostal pri pravej žŕdke do zakončenia, bekhendom ale namieril len do kanadského brankára Kuempera.

26:10

Zborná sa k puku síce nedostala, Kanaďania ale nechtiac vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.

25:49

Paul si potiahol puk do útočného pásma a z vrcholu ľavého kruhu nepresne vystrelil. Rusi hneď nahodili puk na zadný mantinel.

25:16

Stecher trafil strelou od modrej Timkina. Puk sa odrazil naspäť ku Kanaďanom, ktorí pokračujú v útoku.

24:58

Tolčinskij vyštartoval za prihrávkou z obranného pásma, pri spracovávaní puku sa ale dostal do ofsajdu.

24:25

Burdasov nepresnou kolmicou na útočnú modrú čiaru poslal puk do rohu útočného pásma. Kanaďania poďakovali a puk vrátili Rusom.

23:56

A v tomto útoku sa už ani nedostanú, pretože im Rusi odpálili puk do ich obranného pásma. Oba tímy striedajú.

23:34

Kanaďania sa vrátili do útočného pásma, v tejto chvíli sa ale nie sú schopní dostať od mantinelov do streleckej pozície.

23:06

Nesterov odpálil puk spoza svojej bránky. Obranca zbornej potom podporil útok a nakorčuľoval si do útočného pásma na Tarasenkovu prihrávku, strelou zápästím ale namieril do brankára Kuempera.

22:42

Rusko v plnom počte.

22:34

Bobrovskému vypadol puk po strele Vilardiho, jeho spoluhráči ale puk odpratali aspoň do rohu.

22:10

Rusi však nedovolili Kanade ani jednu strelu a keďže vystihli prihrávku cez kruhy, tak vyhodili puk do kanadského obranného pásma.

21:46

Kanaďania sa ale rýchlo dostali do útočného pásma a už kombinujú okolo brániacej sa ruskej štvorice.

21:16

Kanada začala presilovku mizerne a Rusi dostali puk až za Kuemperovu bránku.

20:42

Vylúčenie v tíme Rusko (Jevgenij Timkin – 2 min., napadnutie).

20:42

Vilardiho po strele spomedzi kruhov zrazil úderom zboku na ľad Timkin. Kanadský útočník sa dvíha z ľadu len veľmi pomaly.

20:25

Kanaďania nahodili puk do útočného pásma, odtiaľ ho ale dostal do stredného pásma Grigorenko.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 19:59.

Aj keď Rusko bolo pred zápasom favoritom, tak v prvej tretine výraznú prevahu rozhodne nemalo. Zborná síce vstúpila do zápasu veľmi aktívne, Kanaďania ale postupne vyrovnali hru a v niektorých pasážach dokonca dostala Rusov pod výrazný tlak. Napriek tomu, že sa hral rýchly hokej zo strany na stranu, sme videli minimum vyložených príležitostí a ak sa do nich hráči dostali, tak ich zradila koncovka. Po prvej tretine sú tak šance oboch tímov na postup do semifinále tam, kde boli na začiatku zápasu.

Strely na bránku v 1. tretine: 8:6

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:33

Kanada na záver prvej tretiny ešte zaútočila, nedarí sa jej ale zatiaľ dostať sa k strele.

19:10

Kanada v plnom počte.

18:50

Provorov minul kanadskú bránku a z ostrého uhla puk okamžite nahodil do bránkoviska Barabanov. Kuemper i s pomocou obrancu udržal hrací predmet pred bránkovou čiarou.

18:23

Orlov našiel prihrávkou do ľavého kruhu voľného Tarasenka, ktorý však z výbornej streleckej pozície tesne minul kanadskú bránku.

17:56

Kanaďania dokonca získali puk a Foudy ho zaviezol do útočného pásma. Brankár Bobrovskij musel rozohrať od svojej bránky na obrancov.

17:29

Rusi vyhrali buly po pravici Kuempera, Kanaďania ich však následne vytlačili do stredného pásma.

17:10

Vylúčenie v tíme Kanada (Owen Power – 2 min., nedovolené bránenie).

16:37

Zubovo nahodenie od modrej chcel tečovať pred bránkoviskom Karnauchov, letiaci puk ale nezasiahol. Za kanadskou bránkou sa puk odrazil k Rusom.

16:05

Zámorský tím však hrá v obrane veľmi disciplinovane a ani teraz nepustil Rusov k ničomu nebezpečnému. Kanada otáča hru na opačnú stranu.

15:35

Kanaďania Rusov vytlačili k zadnému mantinelu, puk ale nedokázali vybojovať a len sa bránia kombinujúcim ruským hokejistom.

15:07

Oba tímy si teraz vymenili puk nevydarenými nahodeniami a napokon sa vrátil na hokejky zbornej. Tá sa dostáva do útočného pásma.

14:33

Zadorovovu prihrávku za ruskou bránkou vystihol Bunting, tomu ale našťastie pre Rusov nevyšla prihrávka pred bránku a puk skončil zase u Rusov.

14:04

Mangiapane prihrávkou cez ruského obrancu našiel medzi kruhmi neobsadeného Henriquea, ktorý tesne minul Bobrovského bránku.

13:42

Grigorenkovi na útočnej modrej čiare puk odskočil, Rusi sa do útočného pásma ale rýchlo vrátili.

13:17

Rusi postupne preberajú iniciatívu a teraz sú to oni, kto kombinuje v útočnom pásme.

12:51

Karnauchov nahodil puk na Kuempera, ktorý ho vyrazil do rohu. Burdasov odtiaľ poslal puk do bránkoviska a kanadský gólman ho radšej prikryl lapačkou.

12:21

Po dlhšej dobe sa Rusi dostali do útočného pásma a Tarasenko z ľavého kruhu minul Kuemperovu bránku.

11:45

Foudy obral o puk Rusov za Bobrovského bránkou a prihral puk pred bránkovisko, kde sa dostal medzi kruhy k Paulovi. Ten namieril do ruského gólmana.

11:19

Švec-Rogovoj nahodil puk za kanadskú bránku, tam ho ale znovu vybojovali Kanaďania. Comtoisov oblúčik sa snažil zasiahnuť Bunting, pred bránkoviskom ho ale čisto odtlačil Nesterov.

10:45

Zubovu kolmicu na Slepyševa zastavil Ferraro. Kanada okamžite otáča hru naspäť do útočného pásma a Rusi majú veľký problém vôbec rozohrať.

10:13

Mangiapane obkrúžil s pukom celé útočné pásmo, nenašiel ale žiadneho voľného spoluhráča, ktorému by mohol prihrať.

09:47

Hra sa takmer vôbec neprerušovala a už majú za sebou takmer polovicu prvej tretiny. Kanada má v tejto chvíli prevahu.

09:18

Teraz sa zbornej podarilo puk dostať aspoň do stredného pásma, Kanada ho ale rýchlo vrátila späť do útočného pásma a pokračuje v útočnom nápore.

08:32

Kanada je už v týchto chvíľach dokonca aktívnejšia a Rusi majú veľký problém dostať sa z obranného pásma.

08:05

Danforth si spracoval prihrávku na ľavé krídlo, tvrdou strelou ale Bobrovského bránku minul. Kanaďania sa držia v útočnom pásme.

07:38

Timkin po zisku puku vyštartoval z vlastnej obrannej tretiny do útočnej, tam sa ale jeho pokus o individuálny prienik skončil.

07:00

Walkerov vysoký oblúčik skončil v rohu a Voronkov puk vyhodil do stredného pásma. Rusi odišli striedať a stihli to včas, aby mohli brániť ďalší kanadský útok.

06:33

Kanaďania prvýkrát v zápase zatlačili Rusov do obrany a Henrique z prvej z pravého kruhu minul ruskú bránku.

06:06

Kanada vyrovnala po aktívnom ruskom úvode hru. Hagel vystihol v strednom pásme ruskú rozohrávku a dostal sa s pukom do útočnej tretiny.

05:34

Gavrikov od modrej trafil kanadského obrancu. Beaudin potom nahodil puk hneď na opačnú stranu, vo vlastnom obrannom pásme sa k nemu však dostali ruskí hokejisti.

05:05

Power prihrávkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Paula, ktorému ale strela príliš nesadla a trafil ňou len brankára Bobrovského.

04:35

Puk napokon vybojovali Rusi. Tarasenko ho hneď zaviezol do útočného pásma, kde bekhendom z pravého kruhu minul kanadskú svätyňu.

04:11

Kanaďania si puk posúvajú popri mantineli, stále sa ale od neho nie sú schopní dostať.

03:50

Comtois konečne dostal puk do ruského obranného pásma, Rusi ale Kanaďanov vytlačili do rohu.

03:29

Voronkov tesne pred bránkoviskom tečoval strelu Provorova od modrej, našťastie pre Kanadu však puk nasmeroval len do chráničov gólmana Kuempera.

02:53

Provorov nahodil puk za kanadskú bránku, puk ale získali Kanaďania, ktorí ho vyhodili aspoň do stredného pásma.

02:22

Burdasov si potiahol puk na ľavé krídlo, z kruhu ale tiež minul kanadskú bránku. Kanaďania sa ešte poriadne nedostali za červenú čiaru.

01:40

Zub tvrdou strelou od modrej minul Kuemperovu bránku. V rohu potom vybojoval puk Tarasenko, ktorý ho krížnou prihrávkou posúval na ľavé krídlo na Morozova, ten ale puk netrafil.

00:58

Rusi vstúpili do zápasu veľmi aktívne a už sa znovu tlačia do útočného pásma. Kanaďania zastavili nahodenie na zadný mantinel, puk ale z vlastného obranného pásma nevyhodili.

00:27

Ruský kapitán Slepyšev zatiahol puk za kanadskú bránku, tam oň ale prišiel. Kanada následne prišla o hrací predmet v strednom pásme.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Rusi budú hrať v červených dresoch, Kanada v bielych.

Oba tímy už sú na ľadovej ploche, posledný zápas v hale Olympic Sports Centre na tomto šampionáte sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Rusko: Bobrovskij (Samonov) – Zadorov, Nesterov, Provorov, Gavrikov (A), Orlov, Zub, Ožiganov – Grigorenko, Voronkov, Slepyšev © – Burdasov (A), P. Karnauchov, Tolčinskij – Tarasenko, Ivan Morozov, Barabanov – Švec-Rogovoj, Kamenev, Timkin – E. Galimov.

Kanada: Kuemper (Hill) – S. Walker, Ferraro, Stecher (A), Power, Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Co. Brown (A), Henrique ©, Mangiapane – Bunting, Vilardi, Comtois – Pirri, Danforth, N. Paul – Anderson-Dolan, Foudy, Hagel – Perfetti.

Rozhodca: Björk (SWE), Nord (SWE) – Hynek (CZE), Ondráček (CZE).

Lotyšská vláda v rámci uvoľňovania opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 schválila, že od 1. júna môžu byť na dejiskách MS diváci v obmedzenom počte. Maximálna kapacita Olympic Sports Centre bola stanovená na 1 058 miest.



Vzájomné zápasy

Rusko a Kanada sa na vrcholných podujatiach stretli doteraz 24-krát a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Kanady, ktorá zdolala Rusko 14-krát a prehrala s ním 10-krát. Kanaďania navyše vyhrali posledné štyri vzájomné súboje proti Rusku (tri na MS, jeden na Svetovom pohári 2016), pričom úplne posledným zápasom týchto dvoch reprezentácií bolo tiež štvrťfinále na MS. V roku 2018 v Kodani sa z postupu po výhre 5:4 po predĺžení radovala Kanada. Rusi naposledy zdolali Kanadu vo štvrťfinále MS 2011 na Slovensku (2:1). Zaujímavosťou je tiež, že posledných 11 zápasov týchto dvoch národných tímov sa odohralo v play-off, z toho trikrát vo finále – v rokoch 2008 a 2009 vyhralo titul Rusko, v roku 2015 Kanada.

Posledných 5 vzájomných zápasov na MS:
MS 2010 (štvrťfinále): Rusko – Kanada 5:2
MS 2011 (štvrťfinále): Kanada – Rusko 1:2
MS 2015 (finále): Kanada – Rusko 6:1
MS 2017 (semifinále): Kanada – Rusko 4:2
MS 2018 (štvrťfinále): Rusko – Kanada 4:5 po predĺžení



Kanada

Kanaďania nepriviezli do Lotyšska príliš hviezdny tím, napriek tomu sa ale rozhodne nečakalo, že bude musieť tvrdo bojovať o postup zo skupiny. Kanada prehrala úvodné tri zápasy na turnaji (s domácim Lotyšskom, USA a Nemeckom), pričom v nich strelila len dva góly, a už po nich bolo jasné, že Kanaďania musia na postup uhrať dostatok bodov na postup v ostávajúcich štyroch zápasoch. Tri zápasy Kanada vyhrala a aj keď s Fínskom vybojovala v poslednom zápase len bod kvôli prehre 2:3 po nájazdoch, tak i so šťastím postúpila zo štvrtého miesta vďaka výhre nad Kazachstanom. Napriek týmto problémom má Kanada v kanadskom bodovaní turnaja na 2. mieste Connora Browna (2 góly + 8 asistencií) a na 4. mieste Adama Henriquea (4 góly + 5 asistencií). Pokiaľ sa však pozrieme na body na zápas, tak je jednoznačne najlepším Kanaďanom Andrew Mangiapane, ktorý odohral len posledné štyri zápasy a získal v nich 8 kanadských bodov (4 góly + 4 asistencie). V dnešnom štvrťfinále však bude Kanada i tak pomerne výrazným outsiderom.

Zápasy v skupine B:
Kanada – Lotyšsko 0:2
Kanada – USA 1:5
Nemecko – Kanada 3:1
Kanada – Nórsko 4:2
Kazachstan – Kanada 2:4
Taliansko – Kanada 1:7
Kanada – Fínsko 2:3 po nájazdoch



Rusko

Rusi v základnej časti potvrdili pozíciu zrejme najväčšieho favorita skupiny A a vyhrali túto základnú skupinu. Zo siedmich zápasov v nej vyhrali šesť (z toho proti Švédom po nájazdoch) a prehrali raz – so Slovenskom 1:3. Rusko strelilo v základnej časti najviac gólov zo všetkých tímov na turnaji (28 strelených gólov) a ich najproduktívnejším hráčom je Alexandr Barabanov (4 góly + 4 asistencie). Výborne na tom však bola i obrana, ktorá inkasovala len 10 gólov a bola spolu s Fínskom druhou najlepšou v základnej časti šampionátu. Napriek tomu sa Rusi rozhodli tím ešte posilniť tromi hráčmi z NHL. Do bránky Rusom prišiel Sergej Bobrovskij (Florida Panthers), do obrany Dmitrij Orlov (Washington Capitals) a do útoku Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues). Orlov a Tarasenko už odohrali posledné dva zápasy v skupine. Podľa postavenia po základnej časti bude Rusko v tomto štvrťfinále favoritom.

Zápasy v skupine A:
Rusko – Česko 4:3
Veľká Británia – Rusko 1:7
Slovensko – Rusko 3:1
Rusko – Dánsko 3:0
Švajčiarsko – Rusko 1:4
Rusko – Švédsko 3:2 po nájazdoch
Rusko – Bielorusko 6:0

Vitajte pri on-line prenose zo štvrťfinále Majstrovstiev sveta medzi Ruskom a Kanadou. Stretnutie sa začne o 19:15.

Rusko

Rusko

  • Bobrovskij (Samonov)
  • Zadorov
  • Nesterov
  • Provorov
  • Gavrikov (A)
  • Orlov
  • Zub
  • Ožiganov
  • Grigorenko
  • Voronkov
  • Slepyšev (C)
  • Burdasov (A)
  • P. Karnauchov
  • Tolčinskij
  • Tarasenko
  • Ivan Morozov
  • Barabanov
  • Švec-Rogovoj
  • Kamenev
  • Timkin
  • E. Galimov
Kanada

Kanada

  • Kuemper (Hill)
  • S. Walker
  • Ferraro
  • Stecher (A)
  • Power
  • Bernard-Docker
  • Beaudin
  • Schneider
  • Co. Brown (A)
  • Henrique (C)
  • Mangiapane
  • Bunting
  • Vilardi
  • Comtois
  • Pirri
  • Danforth
  • N. Paul
  • Anderson-Dolan
  • Foudy
  • Hagel
  • Perfetti