Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta - Skupina A

29.05.2021 o 11:15

Česko
6 : 1
(1:0, 3:1, 2:0)
Veľká Británia
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty.

Ďalší program:

Česko
Pondelok 31. 5. 2021, 15:15: Česko – Dánsko

Veľká Británia
Utorok 1. 6. 2021, 11:15: Švajčiarsko – Veľká Británia

Česi v tretej tretine kontrolovali zápas a svoje víťazstvo ešte vylepšili ďalšími dvomi gólmi, ktoré pridali Radan Lenc a Libor Šulák. Briti sa síce snažili hrať smerom dopredu, s blížiacim sa záverom zápasu už ale bolo zjavné, že im začínajú pomaly dochádzať aj sily. Od piateho českého gólu sa tak zápas už viac-menej len dohrával, čo však Čechom rozhodne nevadilo. Na svoje konto si pripísali povinné tri body, po piatich zápasoch majú osem bodov a postup do štvrťfinále majú vo vlastných rukách. Veľká Británia zostáva na štyroch bodov a už prišla i o teoretickú šancu na postup do play-off.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 14:5 (46:19)

Najlepší hráči zápasu:

Česko – Robin Hanzl
Veľká Británia – Jonathan Phillips

Koniec zápasu.

59:45

Briti vyhodili puk cez všetky čiary a rozhodcovia už ani neodpískali zakázané uvoľnenie.

59:10

Chytil si na modrej čiare vymenil puk s Musilom a jeho strelu z prvej vyrazil britský gólman Bowns do rohu vlastného obranného pásma.

58:36

Zápas sa už viac-menej len dohráva. Česi majú puk pod kontrolou a Briti sa ich snažia vytlačiť aspoň na ich polovicu klziska.

57:58

Česko dalo gól!
Česko opäť navyšuje svoj náskok! Hanzl prihral puk sprava na modrú čiaru na LIBORA ŠULÁKA, ktorý si ho ešte posunul bližšie k bránke a jeho strelu tečoval obranca Jones hokejkou k pravej žŕdke vlastnej bránky. Asistencie: Robin Hanzl, Lukáš Klok.

57:16

Stránský strieľal spomedzi kruhov, jeho pokus ale Bowns zastavil a britský gólman úspešne zasiahol betónom i proti Stránského dorážke.

56:45

Odtiaľ ho Briti vyhodili až k českému brankárovi Willovi, ktorý hneď rozohral na opačnú stranu.

56:15

Blümel si zasekol protihráča a strelou z pravého kruhu donútil britského gólmana Bownsa k zákroku. Puk skončil v rohu útočného pásma.

55:44

Clements zastavil prihrávku na Kubalíka, jeho prihrávku do útočného pásma ale dostal Dowd v ofsajdovom postavení.

55:11

Sklenička pripravil prihrávkou na modrú strelu Klokovi, ktorého pokus príklepom vyrazil brankár Bowns na ochrannú sieť.

54:34

Smejkal sa pekne uvoľnil na pravom krídle cez Tetlowa a pristavil za seba puk Flekovi, ktorý vystrelil mimo Bownsovej bránky.

53:55

Práve tento hráč potom rozohral na opačnú stranu, kde sa puk dostal na ľavé krídlo k Lakeovi. Ten sa chcel prekľučkovať k strele, cez dvojicu protihráčov sa k nej ale nedostal.

53:09

Česi prestriedali a i ďalšia päťka sa vrátila do útočného pásma. Hronkovo nahodenie od pravého mantinelu zrazil za vlastnú bránku O'Connor.

52:40

Ani Česi už ale nehrajú úplne naplno a skôr sa snažia do streleckých pozícii prekombinovať. Britom sa ich preto podarilo vytlačiť do stredného pásma.

52:07

Česko kombinuje v útočnom pásme a je zjavné, že Britom pomaly začínajú dochádzať sily.

51:33

Česko dalo gól!
Česi opäť vedú o štyri góly! Hanzl vybojoval puk pri ľavom mantineli a posunul ho medzi kruhy na voľného RADANA LENCA, ktorý z prvej namieril do ľavého horného rohu Bownsovej bránky. Asistencia: Robin Hanzl.

51:22

Smejkal s Hanzlom sa dostali do prečíslenia 2 proti 1, ktorého zakončil sám Smejkal z pravého kruhu strelou mimo.

50:45

Blümel našiel medzi kruhmi voľného Skleničku, ktorého ale vychytal výborným zákrokom gólman Bowns.

50:09

Pobyt Britov v útočnej tretine sa ale skončil bez výraznejšieho úspechu a po strate puku museli bleskurýchlo zacúvať do obrany.

49:40

Jones prenikol po pravej strane do útočného pásma, k strele sa ale nedostal. Každopádne môžu jeho spoluhráči kombinovať v útočnom pásme.

49:06

Česi kontrolujú dianie na ľade a zrejme nie je pochýb o tom, že tento zápas dotiahnu do víťazného konca. I teraz sa hokejisti Veľkej Británie bránia českej kombinácii.

48:43

Jackson Whistle po tomto zákroku odkríval z bránky a zamieril v sprievode lekára rovno do šatne. Zraneného britského brankára musí teda vystriedať jeho náhradník Ben Bowns.

48:43

Po vhadzovaní vypálil od modrej Sklenička, brankár Whistle ale jeho strelu videl a chytil ju.

48:29

Briti sa v strednom pásme zmocnili puku, ich rýchla rozohrávka ale skončila zakázaným uvoľnením.

48:04

Klokova strela z ľavého kruhu sa od korčule Davida Phillipsa odrazila mimo britské obranné pásmo. Briti rýchlo striedajú.

47:26

Sekáč peknou zadovkou pred bránkoviskom posunul puk k pravej žŕdke na Kovářa, ktorý však puk pred odkrytou bránkou netrafil.

47:00

Kovář vybojoval za britskou bránkou puk a založil útok svojho tímu. Česi rýchlymi prihrávkami obliehajú britskú obranu.

46:37

Česko v plnom počte.

46:16

O'Connorovu strelu od modrej tečoval Lake tesne pred brankárom Willom, ktorý ju ale dokázal zastaviť. Puk, ktorý mu vypadol, potom hneď pre Lakeom prikryl lapačkou.

45:44

Hammondova strela od modrej k Willovi nedošla a český gólman následne úspešne zasiahol proti Dowdovej strele z ľavého kruhu.

45:18

Briti museli tvrdo bojovať o nahodený puk pri mantineli, napokon ho ale získali a môžu rozvinúť svoju presilovkovú kombináciu.

44:58

Česi začínajú oslabenie vyhodením puku za britskú bránku.

44:37

Vylúčenie v tíme Česko (Libor Šulák – 2 min., hrubosť).

44:22

Kirk prenikol individuálne cez českých obrancov až pred bránkovisko, forhendovým blafákom ale brankára Willa neprekonal.

43:48

Hokejisti Veľkej Británie naďalej kombinujú v útočnom pásme, puk si ale prihrávajú hlavne popri mantineli, odkiaľ sa nemôžu dostať do streleckej pozície.

43:16

Briti odpovedali svojím útokom, z ktorého vyťažili len jednu nepresnú strelu Jonathana Phillipsa od modrej čiary.

42:42

Zadina si spracoval puk v pravom kruhu a pohotovou prihrávkou z otočky hľadal spoluhráčov na opačnom krídle. Tam však nebol v tej chvíli žiadny z jeho spoluhráčov.

42:10

Briti sa konečne dostali k vlastného obranného pásma a Lachowicz ho forčekingom dokonca vybojoval.

41:39

Skleničkovi strela spomedzi kruhov nesadla, puk sa ale dostal na ľavé krídlo k Sekáčovi, ktorého bekhendovú strelu gólman Whistle vyrazil.

41:17

Česi pokračujú v obliehaní britskej obrany a Briti už začínajú byť viditeľne vyčerpaní.

40:43

Po Kovářovej prihrávke spoza bránky strieľal spomedzi kruhov z prvej Kubalík, sám pred britským brankárom ale tesne minul britskú svätyňu.

40:20

Česi začínajú tretiu tretinu kombináciou v útočnom pásme. Briti sa ich snažia vytlačiť k mantinelom.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 12:51.

Česi vstúpili do druhej tretiny veľmi aktívne a zaslúžene svoj náskok navýšili v jej priebehu už na rozdiel štyroch gólov. Už zhruba po pol minúte druhého dejstva skóroval Hronek a tretí gól českých obrancov v zápase strelil následne Libor Šulák. Po polovici zápasu strelil prvý gól českých útočníkov Filip Chytil a Česi trochu poľavili až po tomto presnom zásahu. Až do vylúčenia Šustra sa ale Briti i tak k ničomu nedostali. Presilovka však outsiderovi pomohla, niekoľkokrát totiž donútili českého brankára Willa k ťažkému zákroku a nakoniec ho dorážkou Richardsonovej strely od modrej prekonal Myers. Pred treťou tretinou však Česi smerujú za tromi bodmi, ktoré by im veľmi pomohli v boji o štvrťfinále.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 14:5 (32:14)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:37

Veľká Británia dala gól!
Briti využívajú presilovú hru a tesne pred prestávkou znižujú! Richardson si na modrej čiare niekoľkokrát vymenil puk s Kirkom a nakoniec nahodil puk na českú bránku. Gólman Will ho vyrazil pred seba, odkiaľ pohotovo dorážal MATTHEW MYERS a puk pomedzi betóny českého brankára prešiel do siete. Asistencie: Mark Richardson, Liam Kirk.

38:57

O'Connor dlhou prihrávkou od modrej do pravého kruhu našiel Connollyho, ktorý z pomerne ostrého uhla trafil presúvajúceho sa českého brankára Willa.

38:33

Ďalšiu Dowdovu strelu zablokoval Hájek a Musil potom vyhodil puk do britského obranného pásma.

38:10

Hneď po buly musel český gólman Will vyraziť Dowdovu strelu z ľaého kruhu.

37:57

Vylúčenie v tíme Česko (Andrej Šustr – 2 min., sekanie).

37:41

Šulákovu spätnú prihrávku vystihol Kirk, ktorého strelu z ľavého kruhu vyrazil brankár Will. Kirkova strela bola vôbec druhou britskou strelou v tejto tretine.

37:20

Kubalík sa pokúsil o individuálny prienik, už za modrou čiarou mu ale puk vypichol Dowd.

36:49

Po štvrtom českom góle tempo zápasu trochu opadlo, napriek tomu majú Česi dianie na ľade plne pod kontrolou a súpera nepúšťajú prakticky k ničomu.

36:01

Flek sa na konci tohto českého útoku dostal k ďalšej strele z podobnej pozície, teraz ho ale vychytal brankár Whistle.

35:34

Ehrhardt nedokázal vyhodiť nahodenie Čechov a Flek z pravého kruhu pohotovo vyskúšal pozornosť britského gólmana Whistlea.

34:58

Tetlowova strela bola blokom českého hráča tak spomalená, že pomaly dokĺzala k brankárovi Willovi. Ten si ho spracoval a rozohral hokejkou.

34:20

Connolly zakopol v strednom pásme, puk ale stihol nahodiť za českú bránku. Tam ho vybojoval Dowd.

33:43

O'Connor znovu nahadzoval puk na českú bránku, opäť ho ale zrazil blokujúci Klok. Až po tomto bloku sa Česi dostali k puku a môžu zaútočiť.

33:15

O'Connorovo nahodenie na českú bránku zrazil do rohu Klok. Britom sa podarilo dostať Čechov pod tlak.

32:51

Kubalíkovo nahodenie od modrej vyrazil gólman Whistle. Briti rýchlo rozohrávajú svoj útok.

32:07

Česko dalo gól!
Česi navyšujú svoj náskok na rozdiel štyroch gólov! FILIP CHYTIL potiahol puk zo stredného pásma po pravom krídle k bránke Veľkej Británie. Z pomerne ostrého uhla pri ľavej žŕdke britskej bránky si puk rýchlo posunul na forhend a prekonal brankára Whistlea, ktorý strelu už zrejme asi ani nečakal. Asistencia: David Musil.

31:34

Blümel si korčuľoval za kolmicou z vlastného obranného pásma, puk ale nespracoval a ten tak skončil v lapačke brankára Veľkej Británie Whistlea.

31:06

Briti trochu vyrovnali hru a Čechom sa dvakrát za sebou nepodaril prechod stredným pásmom. Britskí hokejisti môžu znovu založiť svoj útok.

30:25

Flek ale vyrazil Dowdovi puk z vlastného obranného pásma a britské nahodenie za českú bránku zastavil gólman Will.

29:59

Briti sa snažia aktívnejšie napádať, čo im prinieslo zisk puku po nevydarenej českej rozohrávke a možnosť zaútočiť.

29:30

Veľká Británia v plnom počte.

28:57

Špaček potom dvakrát za sebou pripravil krížnou prihrávkou do pravého kruhu strely Vránovi, v prvom prípade ale trafil tiež ľavú žŕdku a v druhom jeho pokus vyrazil gólman Whistle.

28:25

Špaček tvrdou strelou z ľavého kruhu trafil ľavú žŕdku britskej bránky.

28:05

Česi sa však veľmi rýchlo vrátili do útočného pásma a už kombinujú okolo britského obranného štvorca.

27:45

Briti vyhrali vhadzovanie a na úvod svojho oslabenia vyhodili puk za českú bránku.

27:30

Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Ciaran Long – 2 min., podrazenie).

27:00

Česi majú výhodu, ktorú trávia v útočnom pásme proti už takmer sa nepohybujúcej a úplne vyčerpanej britskej pätici.

26:32

Sklenička od modrej minul britskú bránku a keď sa znovu dostal k puku, tak trafil blokujúceho britského hráča.

26:02

Opäť ale museli bleskurýchlo vystriedať a zacúvať do obrany. Sklenička netrafil puk v pravom kruhu, pred Britom ho ale udržal a pokračuje v útoku.

25:35

Hronek namieril z vrcholu kruhov do brankára Whistlea a až potom Briti konečne dostali puk aspoň do stredného pásma.

25:01

Česi ani po dvoch góloch v tejto tretine nepoľavujú v napádaní a Britom naďalej robia obrovské problémy.

24:29

Česko dalo gól!
Česko vedie už o tri góly! Špaček prihral puk z pravej strany na vrchol ľavého kruhu na LIBORA ŠULÁKA, ktorý si ho spracoval a presnou strelou zápästím poslal k pravej žŕdke britskej bránky. Asistencie: Michael Špaček, Jiří Sekáč.

24:12

Vrána si z pravého krídla naviedol puk na os klziska, jeho strelu však zrazil blokujúci britský obranca do rohu.

23:47

Česi puk i tak získali, táto útočná akcia ale neviedla k ničomu a Briti rýchlo otočili hru na opačnú stranu.

23:08

Až teraz majú Briti konečne puk na dlhšiu dobu na svojich hokejkách, stále sa ale kvôli vysokému forčekingu Čechov nie sú schopní dostať z vlastného obranného pásma.

22:40

Šustr si nakorčuľoval pred bránkovisko Veľkej Británie, odkiaľ sa snažil doraziť puk po nevydarenej strele jeho spoluhráča, ktorý sa vytočil s pukom spoza bránky. Zblízka však nasmeroval hrací predmet len do betónu brankára Whistlea.

22:15

Česi pokračujú v nápore v úvode druhej tretiny a Briti sa ešte poriadne nedostali na českú polovicu klziska.

21:39

Stránský prenikol po pravej strane až pred britskú bránku, pred ktorou ešte prihrával doľava na Lenca. Pred ním puk na poslednú chvíľu zrazil na ochrannú sieť britský obranca.

21:10

Hammondovu rozohrávku vystihol Vrána, ktorý však v súboji s dvojicou Britov pri zadnom mantineli o puk prišiel.

20:33

Česko dalo gól!
Česi hneď v úvode druhej tretiny odskakujú na rozdiel dvoch gólov! Zadina obral britského hráča pri zadnom mantineli o puk a posunul ho do pravého kruhu na FILIPA HRONKA. Ten si ho posunul pred bránkoviskom doľava na bekhend a okolo brankára Whistlea ho zasunul do bránky. Asistencia: Filip Zadina.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 12:04.

Briti i v tomto zápase predvádzajú veľmi sympatický výkon a držia korčuliarsky krok so súperom, Česi ale ukázali svoju kvalitu a mali výrazne viac streleckých príležitostí. Jediným strelcom prvej tretiny sa stal Lukáš Klok, český národný tím ale mal hromadu príležitostí na to, aby svoj náskok navýšil. Britov však drží skvelým výkonom brankár Whistle, ktorý predviedol niekoľko skutočne famóznych zákrokov. Napriek tomu sa dá tesný náskok Česka po prvej tretine považovať za zaslúžený a naši západní susedia tak smerujú za ziskom ďalších troch bodov.

Strely na bránku v 1. tretine: 18:9

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:46

Po takmer 20 sekundách ho konečne vybojoval Klok, ktorý hneď založil český útok. Zadina ho zakončil strelou z vrcholu ľavého kruhu, ktorú Whistle chytil.

19:13

Briti nahodili puk na zadný mantinel, kde oň tvrdo bojujú dvaja Briti a dvaja Česi.

18:50

Špaček krížnou prihrávkou posunul puk doľava na Stránského, ktorého strelu z prvej výborným zákrokom vyrážačkou vyrazil britský brankár Whistle.

18:30

Stránský zaviezol puk za britskú bránku a odtiaľ ho posunul do ľavého krídla na úplne voľného Špačka. Ten namieril do britského gólmana.

17:59

Kirk ukázal svoju šikovnosť, keď sa po ľavom krídle dostal k strele. Tú s menšími problémami vyrazil český gólman Will.

17:22

Lakeova strela od modrej bola zrazená k ľavej žŕdke, kde bol úplne voľný Hammond. Ten si však pred odkrytou českou bránkou nestihol prikopnúť puk a nasmeroval ho len do betónu brankára Willa.

16:49

Ani druhý pokus Veľkej Británie o založenie útoku oveľa lepší nebol a Hronek získal puk pri pravom mantineli. Česi prechádzajú do útoku.

16:22

Britskú rozohrávku v strednom pásme zastavil Kovář, do útočného pásma sa ale nedostali a puk skončil na hokejkách Britov.

15:59

Blümel našiel krížnou prihrávkou na ľavom krídle Vránu, ktorý mu puk vracal do pravého kruhu. Blümel v dobrej streleckej pozícii hrací predmet minul.

15:22

Dlho sa však Briti v útočnom pásme nezdržali a opäť museli zacúvať do obrany. Brankár Whistle musel zasahovať proti strele Kloka z vrcholu pravého kruhu.

14:58

Vhadzovanie vo vlastnom obrannom pásme sa však Britom podarilo vyhrať a naopak, nahodením na brankára Willa získali sami buly v útočnom pásme.

14:42

Briti sa oslobodili spod českého tlaku len za cenu zakázaného uvoľnenia.

13:56

Šulák obišiel britskú bránku a spoza nej prihral na vrchol pravého kruhu Blümelovi. Ten z prvej príklepom namieril do britského gólmana.

13:25

Briti po dlhšej dobe kombinujú v útočnom pásme, Česi ich ale dobre vytláčajú k mantinelom a nepúšťajú ich do streleckej pozície.

12:58

Česi obliehali britskú obranu, k strele sa ale tentokrát nedostali a sami sa napokon vyhnali nepresnou prihrávkou na modrú čiaru do útočného pásma.

12:27

Connollyho nahodenie dokorčuľoval Dowd, jeho prihrávku na O'Connora ale zastavil Zadina. Práve český útočník založil ďalší útok svojho tímu.

11:56

Česi sú v posledných minútach o niečo aktívnejší. Ďalšiu Hronkovu strelu od modrej musel britský gólman vyraziť betónom.

11:30

Špaček zaviezol puk po ľavom krídle a prihrávkou na vrchol kruhov ho posunul k Šustrovi. Ten vystrelil mimo britskej bránky.

11:04

Šulákovi odskočil puk na modrej čiare a musel sa tak vrátiť až do vlastného obranného pásma. Oba tímy striedajú.

10:37

Na opačnej strane pálil z ľavého kruhu Lachowicz, Willovu bránku ale minul a skončil za českou bránkou.

10:02

Hájek našiel krížnou prihrávkou pred bránkoviskom Sekáča, ktorý chcel puk ešte posunúť na Chytila. Ten hrací predmet nezasiahol.

09:20

Hronek nahodil puk na Whistlea, ktorý ho vyrazil pred seba a pred ním sa snažil dorážať Kubalík. Puk popod britského gólmana nedošiel do bránky.

08:52

Briti kombinovali v útočnom pásme, ich akcia ale neviedla k nebezpečnému streleckému pokusu. Česi po zisku puku otáčajú hru na opačnú stranu.

08:34

A už to mohlo byť 2:0 pre Čechov! Flekova prihrávka od pravého mantinelu medzi kruhy síce nebola ideálna, k strele sa ale i tak dostal Smejkal, ktorý však namieril do lapačky brankára Whistlea.

08:01

Česko dalo gól!
Česi otvárajú skóre! Špaček posunul na pravej strane puk na LUKÁŠA KLOKA, ktorý si ho od pravého mantinelu naviedol na os ihriska a strelou zápästím cez cloniacich hráčov namieril do pravého horného rohu britskej bránky. Asistencia: Michael Špaček.

07:41

Špaček našiel prihrávkou spoza bránky medzi kruhmi voľného Sekáča, ktorého ale skvelým zákrokom lapačkou vychytal gólman Whistle.

07:26

Connolly vystihol českú prihrávku a vyštartoval do otvorenej obrany Česka. Jeho strelu z vrcholu pravého kruhu musel gólman Will vyraziť.

06:45

Briti chceli po zisku puku vyraziť do rýchleho protiútoku, prihrávka na Kirka ale bola príliš prudká a skončila zakázaným uvoľnením.

06:30

Veľká Británia v plnom počte.

06:15

Stránský našiel prihrávkou medzi kruhy v dobrej streleckej pozícii Špačka, ten ale namieril do lapačky brankára Whistlea.

05:49

Briti puk vyhodili a stihli vystriedať. Česi sa po niekoľkých sekundách vrátili do útočného pásma.

05:02

Puk sa odrazil po strele sprava na ľavé krídlo k Zadinovi, ten ale namieril namiesto do odkrytej bránky Veľkej Británie do Kovářa.

04:30

Vylúčenie v tíme Veľká Británia (David Phillips – 2 min., sekanie).

04:30

Hronek dostal prihrávku na pravé krídlo od Kovářa a prihrávkou k opačnej žŕdke hľadal Blümela. Ten puk dobre netrafil a nasmeroval ho pred odkrytou britskou bránkou len do betónu brankára Whistlea, cez ktorý ho do bránky nepretlačil ani Kovář.

03:56

Šustrovu strelu vyrazil britský gólman Whistle a hra sa znovu otáča na opačnú stranu. Tempo hry je zatiaľ pomerne vysoké.

03:32

Connolly sa dostal k tvrdej strele z ľavého kruhu, Willovu bránku však minul. Česi otáčajú hru na opačnú stranu.

03:12

Oba tímy v plnom počte.

02:55

Zadina si nespracoval prihrávku za britskú obranu a gólman Whistle rýchlo rozohral puk na opačnú stranu.

02:19

Spoza bránky sa vytočil do streleckej pozície Špaček, Whistleovu bránku však minul. Briti potom puk vyhodili do stredného pásma.

01:50

Hrá sa teda 4 proti 4. Česi zatiaľ kombinujú v útočnom pásme okolo presúvajich sa britských hokejistov.

01:12

Vylúčenie v tíme Veľká Británia (David Clements – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, nešportové správanie). Trest odpyká Ciaran Long.

01:12

Vylúčenie v tíme Česko (Jiří Sekáč – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).

01:12

Sekáč pri snahe doraziť puk vletel do zasahujúceho brankára Whistlea. Svojho gólmana sa okamžite vydal brániť Clements, ktorý Sekáča napadol.

00:49

O'Connor nahodil puk na pravé krídlo na Kirka, ktorý puk dostal do útočného pásma. Strelu Davida Phillipsa od modrej potom vyrazil brankár Will do rohu hlavou.

00:08

Prvý rýchly útok Česka po úvodnom buly zakončil strelou do britského gólmana Whistlea Hronek.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Česi budú hrať v červených dresoch, Briti v bielych.

Oba tímy už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Česko: Will (Kváča) – Hronek (A), D. Musil, Klok, D. Sklenička, Šustr, Šulák, Hájek – Zadina, Jan Kovář ©, D. Kubalík – J. Vrána, Chytil, Sekáč – Lenc, Špaček, M. Stránský – Flek, R. Hanzl (A), Smejkal – Blümel.

Veľká Británia: Whistle (Bowns) – Richardson (A), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Clements, Ehrhardt, Jones – Dowd (A), Connolly, Kirk – Hammond, Perlini, Lake – J. Phillips ©, Myers, Davies – Betteridge, Lachowicz, Ferrara – Long.

Rozhodca: Frandsen (DEN), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Tieto dve hokejové reprezentácie sa doteraz nikdy nestretli.



Veľká Británia

Outsider skupiny A si zatiaľ vedie veľmi dobre a na svojom konte má po piatich odohraných zápasoch štyri body. Tie získal vďaka prehre 2:3 po predĺžení s Dánskom a výhre 4:3 nad Bieloruskom, ktoré tým prakticky pripravil o šancu na postup do štvrťfinále. Debakel dostal len v úvodnom zápase skupiny s Ruskom (1:7), poriadne však potrápil Slovensko (1:2) a Švédsko (1:4). Aj dnes budú Briti veľkým outsiderom a zisk čo len jediného bodu by bol veľkým prekvapením.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Veľká Británia – Rusko 1:7
Veľká Británia – Slovensko 1:2
Veľká Británia – Dánsko 2:3 po predĺžení
Bielorusko – Veľká Británia 3:4
Švédsko – Veľká Británia 4:1



Česko

Jeden z hlavných favoritov na medaily vstúpil po skvelej príprave, v ktorej vyhral všetkých deväť zápasov, do šampionátu veľmi rozpačito. V úvodnom zápase si Česi prehrali zápas s Ruskom chybou pri striedaní v poslednej minúte, po ktorej inkasovali víťazný gól Rusov na 4:3 a v druhom podľahli Švajčiarom 2:5. V ďalších dvoch súbojoch však vybojovali dva body po výhre 3:2 po predĺžení nad Bielorusmi a po skvelej poslednej tretine, ktorú vyhrali 4:0, vyhrali zrejme v kľúčovom zápase v boji o postup do štvrťfinále nad Švédskom. Majú tak päť bodov a postup vo vlastných rukách, naň však potrebujú dnes nutne získať všetky tri body proti outsiderovi Veľkej Británii.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Rusko – Česko 4:3
Česko – Švajčiarsko 2:5
Česko – Bielorusko 3:2 po predĺžení
Švédsko – Česko 2:4

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny A Majstrovstiev sveta medzi Českom a Veľkou Britániou. Stretnutie sa začne o 11:15.

Česko

Česko

  • Will (Kváča)
  • Hronek (A)
  • D. Musil
  • Klok
  • D. Sklenička
  • Šustr
  • Šulák
  • Hájek
  • Zadina
  • Jan Kovář (C)
  • D. Kubalík
  • J. Vrána
  • Chytil
  • Sekáč
  • Lenc
  • Špaček
  • M. Stránský
  • Flek
  • R. Hanzl (A)
  • Smejkal
  • Blümel
Veľká Británia

Veľká Británia

  • Whistle (49. Bowns)
  • Richardson (A)
  • Tetlow
  • D. Phillips
  • O'Connor
  • Clements
  • Ehrhardt
  • Jones
  • Dowd (A)
  • Connolly
  • Kirk
  • Hammond
  • Perlini
  • Lake
  • J. Phillips (C)
  • Myers
  • Davies
  • Betteridge
  • Lachowicz
  • Ferrara
  • Long