Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta - Skupina A

29.05.2021 o 15:15

Švajčiarsko
1 : 4
(0:0, 0:1, 1:3)
Rusko
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty.

Ďalší program:

Švajčiarsko
Nedeľa 30. 5. 2021, 15:15: Bielorusko – Švajčiarsko

Rusko
Pondelok 31. 5. 2021, 19:15: Rusko – Švédsko

Dlho vyrovnaný zápas v obrovskom tempe nakoniec vyriešila posledná tretina, v ktorom sa hra prerušovala minimálne. Švajčiari síce vyrovnali zásluhou Hischiera, veľmi rýchlo ale dostal svojím presným zásahom Rusov do vedenia Karnauchov a ako sa ukázalo, bol to víťazný gól. Rusi po tomto góle predviedli skvelú obranu, vylepšili svoj náskok gólom Tolčinského a Švajčiarov až na jednu príležitosť Kurasheva pri power-play nepustili k ničomu. Výhru Rusov ešte tesne pred koncom podčiarkol gólom do prázdnej bránky a svojím druhým v zápase zrejme najlepší hráč stretnutia Sergej Tolčinskij.

Rusi sa vďaka tejto výhre dostávajú do čela skupiny A s 12 bodmi a už sú jednou nohou vo štvrťfinále. Švajčiari zostali na 9 bodoch, majú ale pred sebou ešte zápasy s Bieloruskom a Veľkou Britániou.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:6 (23:26)

Najlepší hráči zápasu:

Švajčiarsko – Philipp Kurashev
Rusko – Sergej Tolčinskij

Koniec zápasu.

59:58

Rusko dalo gól!
Rusi definitívne pečatia svoje víťazstvo! Po tom, čo Hofmann minul puk pri náprahu na strelu z pravého kruhu, sa dostal k Barabanovovi, ktorý obhodil švajčiarskeho hráča odrazom o mantinel a SERGEJ TOLČINSKIJ puk doviezol až do prázdnej švajčiarskej bránky. Asistencie: Alexander Barabanov, Pavel Karnauchov.

59:31

Oddychový čas Švajčiarska.

59:19

Strieľanú prihrávku z vrcholu kruhov tečoval medzi kruhmi Kurashev a puk sa odrazil od hornej žŕdky Samonovovej bránky.

58:50

Provorov získal odrazený puk, podržal ho a s prehľadom vyhodil do švajčiarskeho obranného pásma. Hra sa vôbec neprerušuje.

58:23

Slepyšev dotlačil popri mantineli puk do stredného pásma, Švajčiari sa ale rýchlo vrátili do útočnej tretiny a obliehajú ruskú päticu.

57:43

Reto Berra odchádza na striedačku, Švajčiari hrajú so šiestimi korčuliarmi.

57:33

Gavrikov potom vlastným prienikom zamestnal dokonca trojicu Švajčiarov, ktorá sa musela vrátiť až do vlastného obranného pásma, aby získali puk.

56:52

Diaz sa s pukom dostal z pozície obrancu až za ruskú bránku, kde ale v súboji pri mantineli o puk prišiel. Rusi znovu dostali hrací predmet do stredného pásma.

56:26

Siegenthalerovo nahodenie na zadný mantinel získali opäť Rusi. Tentoraz sa ale podarilo Švajčiarom puk získať a môžu kombinovať.

56:02

Barabanov sa pokúsil prekľučkovať cez dvojicu švajčiarskych obrancov, puk mu ale pred švajčiarskym bránkoviskom odskočil.

55:31

Hischier zaviezol puk za ruskú bránku, kde ho narazil na mantinel Zadorov. Jeho spoluhráči potom dostali puk do útočného pásma.

55:04

Až Corvimu sa to podarilo a krížnou prihrávkou potom pripravil strelu z pravého krídla Hofmannovi, ten však minul Samonovovu bránku.

54:36

Rusi ale bránia od inkasovaného gólu skvele a Švajčiarov vôbec nepúšťajú na dlhšiu dobu do vlastného obranného pásma.

54:08

Ani ruský útok ale k nebezpečnému streleckému pokusu neviedol a Švajčiari tak môžu rýchlo rozohrať na opačnú stranu.

53:40

Švajčiari majú veľký problém dostať sa cez prehustené stredné pásmo do ruskej obrannej tretiny a dvakrát za sebou v tejto časti klziska o puk prišli.

53:01

Švajčiarska útočná akcia k úspechu neviedla a po súbojoch pri mantineli o puk prišli. Rusi puk hneď vyhodili z vlastného obranného pásma.

52:38

Rusko dalo gól!
Rusi vedú už o dva góly! SERGEJ TOLČINSKIJ využil, že Siegenthaler pri snahe o odpálenie prihrávky Slepyševa do útočného pásma spadol, a dostal sa do samostatného úniku. Ten zakončil bekhendovým blafákom do pravej strany, ktorým poslal puk pod hornú žŕdku Berrovej bránky. Asistencie: Anton Slepyšev, Ivan Provorov.

52:05

Šalunov sa pokúsil o individuálny prienik po pravej strane, Švajčiari mu ale puk najprv odpálili a potom ho v strednej tretine získali.

51:35

Hofmann potiahol puk po ľavej strane za ruskú bránku, tam oň ale v súboji s obrancom prišiel. Rusi otáčajú hru na opačnú stranu.

51:10

Švajčiari musia pri vlastnej rozohrávke opäť čeliť vysokému ruskému napádaniu, puk ale zatiaľ držia na svojich hokejkách.

50:26

Rusko dalo gól!
Rusi sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia! Tolčinského pri jeho prieniku po pravom krídle podrazil Geisser, jednou rukou sediac na ľade ale posunul puk pred švajčiarske bránkovisko na PAVLA KARNAUCHOVA a ten ho pohotovo nasmeroval za chrbát švajčiarskeho brankára Berru. Asistencie: Sergej Tolčinskij, Alexander Barabanov.

49:53

Provorov potom vyviezol puk do útočného pásma, nahodenie na zadný mantinel ale nedokázal Voronkov vybojovať. Švajčiarom získali puk pred vlastnou striedačkou.

49:31

Hischier sa snažil obtočiť okolo ruskej bránky, pri ľavej žŕdke ho ale od puku čisto odtlačil Voronkov.

48:57

Švajčiarov strelený gól povzbudil a zrazu majú veľké problémy s rozohrávkou kvôli napádaniu od súpera Rusi.

48:12

Švajčiarsko dalo gól!
Je vyrovnané! Ambühl na pravom krídle, pri bránkovej čiare udržal puk a z otočky ho prihrával pred bránku. Na zadnej žŕdke bol úplne voľný NICO HISCHIER, ktorý svojím prvým gólom na turnaji nasmeroval puk za chrbát presúvajúceho sa brankára Samonova. Asistencia: Andres Ambühl.

47:30

Hofmann prenikol do útočnej tretiny po ľavom krídle a jeho nahodenie na bránku musel brankár Samonov puk chytiť.

47:06

Gavrikov vypichol v strednom pásme puk Herzogovi a Švajčiari museli pred napádajúcimi Rusmi zacúvať do vlastného obranného pásma.

46:36

Andrighetto dostal puk z vlastného pásma a Barabanov, ktorý ho chcel hneď dostať do útočnej tretiny, sa dostal do ofsajdu.

46:01

Meier našiel prihrávkou medzi ruských obrancov Andrighetta, ktorý z dobrej pozície minul Samonovovu bránku.

45:32

Gavrikovovu strelu od modrej vyrazil brankár Berra a Švajčiari puk získali. Musia však opäť čeliť vysokému ruskému forčekingu.

45:04

Naďalej sa hrá v extrémne vysokom tempe bez akýchkoľvek prerušení. uk majú na hokejkách Rusi v útočnom pásme.

44:31

Geisserovu strelu zastavil brankár Samonov betónom. Puk sa následne vrátil na hokejky Švajčiarov.

44:06

Simion zaviezol puk do útočného pásma po pravom krídle a Švajčiari sa konečne usadili v útočnej tretine, kde môžu kombinovať.

43:32

Siegenthaler tvrdo, ale čisto narazil Šalunova na mantinel. Hofmann si hneď mohol nakorčuľovať na pas za ruskú obranu, bol však v ofsajdovom postavení.

43:01

Zadorov bol pri nahodení Meiera na zadný mantinel ako prvý a hneď rozohral na opačnú stranu. Jeho spoluhráči sa snažia preniknúť do útočného pásma.

42:40

Scherwey to potom skúsil individuálne, ani on ale neprešiel cez bielu ruskú hradbu na modrej čiare.

42:14

Verminovu prihrávku v strednom pásme vystihol Rafikov. Ten puk stratil v rohu útočného pásma.

41:55

Až teraz konečne zaútočili i Švajčiari. Siegenthalerovu strelu od modrej Samonov vyrazil do rohu vlastného obrnaného pásma, kde puk získali jeho spoluhráči.

41:13

Švajčiari však urobili pod tlakom chybu a Rusi opäť kombinujú v ich obrannom pásme.

40:51

Šalunov z ľavého kruhu minul bránku a až po takmer minúte môžu rozohrať svoj útok Švajčiari.

40:26

Rusi hneď po úvodnom buly zatlačili Švajčiarov do ich obranného pásma a snažia sa dostať do streleckej pozície.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 16:49.

V druhej tretine začali aktívnejšie Švajčiari, ktorí mali niekoľko nádejných príležitostí na skórovanie, výborne chytajúceho brankára Samonova sa im však nepodarilo prekonať. Rusi postupne prebrali iniciatívu, dostali Švajčiarov pod tlak a napokon strelil zatiaľ jediný gól zápasu v presilovke po krásnej individuálnej akcii Anton Burdasov. V závere druhej tretiny ešte zazvonila za oboma brankármi žŕdka, ani jeden z nich už ale neinkasoval. Pred treťou tretinou však majú bližšie k výhre ruskí hokejisti.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 8:12 (17:20)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:42

Ruský kapitán Slepyšev ale vystrelil mimo. Švajčiari vyrazili do protiútoku, na konci ktorého bolo nahodenie Hischiera z pravej strany. Puk zastavil brankár Samonov.

39:23

Dvakrát za sebou však Rusi vybojovali puk v strednom pásme a dokonca sami môžu zaútočiť.

38:56

Švec-Rogovoj zastavil švajčiarsku rozohrávku a puk vyhodil do stredného pásma. Švajčiari sa chcú rýchlo vrátiť do útočnej tretiny.

38:35

Hofmann naservíroval prihrávku spoza bránky puk pred bránkovisko Herzogovi. Jeho veľmi nevydarenú strelu zrazil ruský obranca do ľavej žŕdky svojej bránky a puk následne prikryl gólman Samonov.

38:04

Voronkov si potiahol puk takmer z bránkovej čiary medzi kruhy a strelou cez skrumáž pred švajčiarskym brankárom trafil ľavú žŕdku Berrovej bránky.

37:41

Po dlhšej dobe dostali Švajčiari Rusov pod tlak, tí však obetavo blokujú ich strely.

37:10

Až teraz sa Ambühl dostal z pravého krídla pred ruskú bránku, puk ale poslal bekhendom tesne mimo ruskej svätyne.

36:44

Gólman Berra vyrazil Rafikovovu strelu do rohu, kde puk vybojovali Švajčiari. Tým sa však prechod stredného pásma znovu nevydaril a puk získali Rusi.

36:17

Geisser musel pod tlakom napádajúcich Rusov rýchlo rozohrať, puk ale nepresnou prihrávkou vyhodil na zakázané uvoľnenie.

35:44

Až Simion po viac ako 30 sekundách prerušil ruský kolotoč. Puk však za vlastnou bránkou znovu získali Rusi a môžu pokračovať v tlaku.

35:26

Rusi pokračujú v tlaku i po strelenom góle a naďalej hra prebieha vo švajčiarskom obrannom pásme.

35:01

Rusko dalo gól!
Rusi využívajú presilovku a otvárajú skóre! ANTON BURDASOV nabral v strednom pásme rýchlosť, z pravého krídla si naviedol puk pred bránkovisko a odtiaľ strelou z forhendu namieril do pravého horného rohu švajčiarskej bránky. Asistencia: Emil Galimov.

34:35

Nesterov pod tlakom rozohral nepresne na Fricka, ktorý strelou na Samonova navyše získal buly v útočnom pásme.

34:21

Rusom sa táto presilovka zatiaľ nedarí. Herzog si naviedol puk až za ruskú bránku, kde ho podržal.

33:56

Bertschy potom vyhodil dostal puk do ruskej obrannej tretiny, čím získal Švajčiarom veľa cenných sekúnd.

33:35

Rusi vyhrali buly v útočnom pásme. Po prihrávke spoza bránky pálil z ľavého kruhu Tolčinskij, Berra však jeho pokus zastavil.

33:19

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Romain Loeffel – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

33:05

Ambühl si nespracoval dlhú prihrávku od Loeffela na útočnú modrú čiaru a puk tak skončil na zakázanom uvoľnení.

32:31

Rusi prebrali iniciatívu a v obrane majú v tejto pasáži zápasu problémy Švajčiari. Tým sa teraz podarilo zastaviť ruskú rozohrávku už v strednom pásme.

31:55

Prvý ruský pokus založiť útok nebol úspešný a druhý sa skončil ofsajdom.

31:22

Morozovovu prihrávku za švajčiarsku bránku vystihol Bertschy. Rozohrávku tohto hráča potom Rusi zastavili v strednom pásme.

31:05

Nesterov sa potom ešte snažil z prvej páliť na bránku, pretože Berra ležal na ľade pom predošlom zákroku. Jeho strelu obetavo zablokoval Vermin.

30:46

Rusi postupne striedajú. Zadorovovu strelu tečoval jeden z hráčov pred bránkou, Berra ale úspešne zasiahol betónom a Voronkov puk z dorážky nepretlačil za švajčiarskeho gólmana.

30:08

Rusi sa trochu krkolomne dostali spod tlaku, nakoniec sa im ale podarilo i preniknúť do útočného pásma, kde kombinujú.

29:41

Ambühl našiel dlhou prihrávkou na útočnú modrú čiaru Hischiera, ktorého strela z ľavého krídla bola zrazená na ochrannú sieť.

29:16

Geisser sa spoza bránky snažil dostať do streleckej pozície, k strele ale vôbec nedostal, pretože mu puk pri otočke odskočil.

28:46

Galimov potom nedokorčuľoval nahodenie do útočného pásma a pri puku bol ako prvý brankár Berra.

28:10

Galimov sa z pravého krídla nepretlačil cez obrancu pred švajčiarsku bránku a za ňou o puk prišiel. Okamžite prichádza švajčiarsky protiútok.

27:37

Slepyšev sa snažil vytočiť spoza bránky s pukom, pri ľavej žŕdke mu ale pri zakončení bekhendom puk odskočil.

27:09

Švajčiari pokračovali v tlaku i po konci presilovky a ešte tak pol minútu držali Rusov v ich obrannom pásme.

26:41

Rusko v plnom počte.

26:33

Kurashevovu strelu príklepom vyrazil Samonov, v rohu ale puk vybojovali Švajčiari, ktorí pokračujú v tlaku.

26:14

Hofmannovu strelu z vrcholu pravého kruhu vyrazil brankár Samonov a jeho spätná prihrávka na modrú na Diaza bola tak nepresná, že puk skončil až vo švajčiarskom obrannom pásme.

25:50

Helvéti sa rýchlo vrátili do útočného pásma, stále sa ale nedostali k nebezpečnej strele.

25:24

Tá sa im ale vôbec nevydarila a Zadorov puk vyhodil až za Berrovu bránku.

25:01

Švajčiari sa usadili v útočnom pásme a rozvíjajú svoju presilovkovú kombináciu okolo brániacej sa štvorice Rusov.

24:41

Vylúčenie v tíme Rusko (Rušan Rafikov – 2 min., podrazenie).

24:34

Tam puk vybojovali Rusi, ktorí pokračujú v kombinácii v útočnom pásme. Švajčiari ich vytláčajú k mantinelom.

24:09

Timkin prenikol po pravej strane do útočného pásma, jeho strela ale bola zrazená do rohu.

23:36

Siegenthaler nahodil puk od modrej čiary na teč, puk ale tentokrát nikto nezasiahol a hrací predmet tak skončil v Samonovovej lapačke.

23:05

Herzog prehral súboje pri mantineli s dvojicou Rusov, puk si ale vybojovali Švajčiari v strednom pásme naspäť pod svoju kontrolu.

22:35

Alatalovu strelu od modrej tečoval medzi kruhmi Meier a puk vysokým oblúčikom spadol za hornú žŕdku ruskej bránky.

22:10

Ruský gólman Samonov trochu zariskoval pri rozohrávke mimo svojej bránky, puk ale dostal do stredného pásma.

21:45

Rusi sa prvýkrát v druhej tretine usadili v útočnej tretine, ich kombinácia ale k ničomu nebezpečnému neviedla.

21:20

Hischier si spracoval dlhú prihrávku na pravé krídlo a z vrcholu pravého kruhu vystrelil. Samonov tento pokus vyrazil a jeho obrancovia potom pokryli dorážajúcich Švajčiarov.

21:01

Ambühl z otočky vystrelil z pravého kruhu a jeho strelu tečoval do protipohybu brankára Samonova korčuľou Kurashev. Ruský gólma skvele zareagoval a puk zastavil.

20:27

Oba tímy si už v úvode druhej tretiny vystriedali kontrolu nad pukom a v tejto chvíli ho majú na hokejkách Švajčiari.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 15:59.

Prvá tretina nám ponúkla rýchly hokej vo vysokom tempe, veľa vyložených gólových príležitostí sme ale nevideli. V jej prvej polovici boli o niečo aktívnejší ruskí hokejisti, ktorí vysokým forčekingom robili Švajčiarom obrovské problémy. Postupom času sa však Švajčiari s týmto štýlom hry súpera vyrovnali a sami prebrali iniciatívu. Brankári Berra i Samonov ale niekoľkými výbornými zákrokmi potvrdili svoju kvalitu a udržali svojím tímom v úvodných 20 minútach čisté konto. Pred druhou tretinou sú tak šance oboch tímov na body vyrovnané.

Strely na bránku v 1. tretine: 9:8

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:49

Corvi našiel prihrávkou z rohu útočného pásma v pravom kruhu Corviho, ktorý z prvej ale namieril len do hrude brankára Ruska Samonova.

19:35

Švajčiari sú v závere prvej tretiny jednoznačne aktívnejší. I teraz držia puk v útočnom pásme a snažia sa dostať k strele.

19:07

Ambühl si nakorčuľoval medzi kruhy na prihrávku z pravého krídla a usmernil puk korčuľou. Samonov skvele zasiahol a reflexívnym zákrokom puk chytil do lapačky.

18:48

A aj ich akciu protihráči zastavili. Heldner potom vypálil od modrej mimo Samonovovej bránky.

18:24

Teraz sa Rusi nedokážu dostať z rohu útočného pásma, kam ich natlačili brániaci švajčiarski hokejisti.

18:01

A napokon sa im to nepodarilo vôbec. Rusi získali puk a sami prešli do útoku.

17:38

Švajčiari sa teraz nasťahovali do útočného pásma, kde sa im ale v tejto chvíli nedarí odlepiť sa od mantinelu.

17:03

Meier si spracoval prihrávku na pravé krídlo a vystrelil, ramenom ale dokázal ruský gólman puk vyraziť mimo svojej svätyne.

16:32

Hofmannovu prihrávku si spracoval medzi ruskými obrancami Simion, ktorý minul Samonovovu bránku.

16:06

Švajčiarska konštruktívna rozohrávka útoku nevyšla a následný pokus o rýchlu rozohrávku skončil zakázaným uvoľnením.

15:35

Rusi chceli rýchlo rozohrať, puk ale len nahodili za Berrovu bránku, kde ho nikto v bielom drese nedokázal vybojovať.

15:08

Rusi nahodili puk za švajčiarsku bránku, tam ho ale zastavil gólman Berra. Švajčiarsky protiútok sa potom skončil v strednom pásme.

14:31

Švec-Rogovoj si spracoval pas na ľavé krídlo a jeho strelu z kruhu musel vyraziť gólman Berra ramenom.

14:05

Galimov dostal puk na ľavom krídle do útočnej tretiny, tam ho ale Geisser narazil na mantinel a obral o hrací predmet.

13:41

Podobne ale dopadli i Švajčiari a oba tímy si tak nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom.

13:10

Rusi okamžite po návrate Zadorova z trestnej lavice získali v strednom pásme puk, do útočnej tretiny sa ale dostať nedokázali.

12:47

Rusko v plnom počte.

12:19

Meier z pravej strany, z ostrého uhla, rozvlnil bočnú sieťku. Puk sa potom odrazil naspäť k Švajčiarom.

11:52

Tlak Helvétov ale pokračuje, pretože sa rýchlo vrátili do útočného pásma. Rusi obetavo blokujú strely Švajčiarov.

11:22

Švajčiari kombinovali v útočnom pásme. Alatalovu strelu od modrej ale ruský obranca zastavil a vyhodil puk do strednej tretiny.

10:47

Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Zadorov – 2 min., držanie).

10:20

Burdasov prešprintoval na pravom krídle obrancu, zasekol si ho a prihral puk medzi kruhy na Galimova, ktorého strelu z ideálnej streleckej pozície vyrazil betónom gólman Berra. Ten potom zastavil i dorážku Morozova z ostrého uhla.

10:03

Ožiganovovi na útočnej modrej čiare odskočil puk a Švajčiari vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý zakončil zrazenou strelou na ochrannú sieť Andrighetto.

09:38

Kamenev si individuálne naviedol puk do útočného pásma a nahodil puk na brankára Berru, ktorý ho chytil.

09:18

V rohu útočnej tretiny ho Rusi opäť vybojovali, nepresná prihrávka na modrú čiaru ich ale stála útočné pásmo. Rusi striedajú.

08:49

Provorov vypálil výborne od modrej cez cloniaceho Karnauchova, jeho pokus ale brankár Berra vyrazil.

08:27

Corvi prenechal v útočnom pásme puk pre Diaza, ktorý si naviedol puk medzi kruhy a švajčiarsky kapitán trafil pravý betón brankára Samonova.

08:00

Nesterov napriahol k tvrdej strele od modrej, brankár Berra ju ale videl a úspešne vyrazil. Švajčiari prechádzajú do protiútoku.

07:34

Heldner vo vlastnom obrannom pásme prerušil kombináciu Rusov. Rozohrávka však už nebola tak dobrá a skončila na hokejkách protihráčov.

07:03

Puk sa zasekol v ruskom obrannom pásme pri mantineli, kde ho napokon vybojovali ruskí obrancovia. Tí zakladajú útok svojho tímu.

06:40

Meier vypálil z pravej strany hneď po prechode útočnej modrej čiary, ruský brankár Samonov úspešne zasahuje.

06:01

Tolčinskij dostal prihrávku na pravé krídlo a ešte chcel puk cez celé útočné pásmo prihrať na opačnú stranu na Karnauchova. Ten hrací predmet v dobrej streleckej pozícii netrafil.

05:35

Helvétom sa i tak podarilo vybojovať puk a ten sa dostal do pravého kruhu k Ambühlovi, ktorého strelu zápästím vyrazil brankár Samonov do rohu.

05:01

Morozovovu prihrávku medzi kruhy Švajčiari zastavili, ich nahodenie ale skončilo na hokejkách Rusov.

04:26

Švec-Rogovoj nahodil puk od modrej mimo švajčiarskej bránky. Švajčiari rýchlo vyrazili do útoku, ten ale zastavil prihrávkou rukou Andrighetto.

03:55

Ruský brankár Samonov zastavil nahodenie Švajčiarov a jeho obrancovia rozohrali útok svojho tímu.

03:30

Alatalovu prihrávku na modrú čiaru Geisser nespracoval a puk skončil na zakázanom uvoľnení.

03:06

Voronkovovu prihrávku na Slepyševa zastavil obranca Švajčiarska Frick. Ten posunul puk dozadu, aby jeho spoluhráči mohli vystriedať.

02:38

Rusi ho vybojovali po nahodení na zadný mantinel a Galimov pohotovo strieľal z ľavého kruhu. Lapačkou úspešne zasiahol brankár Berra.

02:13

Bertschy sa pri snahe o vyvezenie puku do útočného pásma dostal do ofsajdu. Oba tímy rýchlo striedajú.

01:49

Rusi odpovedali svojím útokom a kombinujú vo švajčiarskom obrannom pásme.

01:11

Zadorovovu prihrávku dozadu zastavil za ruskou bránkou Ambühl, ktorý prihrávkou do ľavého kruhu vyzval k strele Meiera. Ten Samonovovu bránku minul.

00:49

Rusi začali zápas veľmi aktívne a vysokým napádaním robia Švajčiarom obrovské problémy pri ich rozohrávke.

00:13

Slepyšev sa snažil dorážať nahodenie Voronkova od pravého mantinelu a jeho dorážka sa napokon zastavila vo švajčiarskom bránkovisku.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Švajčiari budú hrať v červených dresoch, Rusi v bielych.

Oba tímy už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Švajčiarsko: Berra (Nyffeler) – Diaz ©, Geisser, Loeffel, Siegenthaler, Frick, Heldner, Alatalo – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl (A), Hischier (A), Kurashev – Meier, Vermin, Andrighetto – Scherwey, Herzog, Bertschy – Rod.

Rusko: Samonov (Bočarov) – Zadorov, Nesterov, Gavrikov (A), Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Voronkov, Slepyšev ©, Šalunov – Tolčinskij, P. Karnauchov, Barabanov – Ivan Morozov, Burdasov (A), E. Galimov – Timkin, Švec-Rogovoj, Kamenev.

Rozhodca: Bruggeman (USA), Gouin (CAN) – Constantineau (FRA), McCrank (CAN).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Rusov, ktorí so Švajčiarmi prehrali naposledy ešte na MS 2000 v Petrohrade (2:3). V roku 2005 sa podarilo Švajčiarom proti zbornej bodovať naposledy vďaka remíze 3:3, odvtedy však prehrali ďalších 9 zápasov proti Rusku na MS za sebou. Naposledy sa tieto dve reprezentácie stretli na MS 2019 v Bratislave a Rusi vtedy vyhrali 3:0.

Posledných 5 vzájomných zápasov na MS:
MS 2009 (skupina): Rusko – Švajčiarsko 4:2
MS 2014 (skupina): Švajčiarsko – Rusko 0:5
MS 2016 (skupina): Rusko – Švajčiarsko 5:1
MS 2018 (skupina): Rusko – Švajčiarsko 4:3
MS 2019 (skupina): Švajčiarsko – Rusko 0:3



Rusko

Zborná vyhrala z prvých štyroch zápasov na turnaji tri, okrem Česka, ktoré zdolala gólom v poslednej minúte po zlom striedaní Čechov, však vyhrala len nad papierovo slabšími súpermi – Veľkou Britániou (7:1) a Dánskom (3:0). Štvrtým zápasom bol súboj s našou reprezentáciou, v ktorom Rusi prehrali 1:3. V tabuľke tak majú 9 bodov a sú na tom po 4 odohraných zápasoch rovnako ako Švajčiari a Slováci. V porovnaní so Švajčiarskom ich však ešte čakajú Švédi a v poslednom zápase Bielorusi, ak teda Rusi nechcú bojovať o postup do posledného zápasu, mali by dnes nad Helvétmi vyhrať.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Rusko – Česko 4:3
Veľká Británia – Rusko 1:7
Slovensko – Rusko 3:1
Rusko – Dánsko 3:0



Švajčiarsko

Švajčiari vstúpili do šampionátu dvomi výhrami – 5:2 nad Českom a 1:0 nad Dánskom, ktorému dovolili za celý zápas len štyri strely na bránku. Potom však v zápasoch Švajčiarska prišli dva debakle. Prvý schytali Švajčiari od Švédov, ktorí do tohto zápasu nezískali ani bod a druhý uštedrili slovenskej hokejovej reprezentácii sami Švajčiari. Po štyroch odohraných zápasoch tak majú na svojom konte 9 bodov (rovnako ako Rusko a Slovensko) a pred sebou okrem tohto zápasu súboje s Bieloruskom a Veľkou Britániou. Zisk bodov z dnešného zápasu by preto Švajčiarsko výrazne priblížil k postupu do štvrťfinále.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Česko – Švajčiarsko 2:5
Dánsko – Švajčiarsko 0:1
Švajčiarsko – Švédsko 0:7
Švajčiarsko – Slovensko 8:1

Vitajte pri on-line prenose pri zápase skupiny A Majstrovstiev sveta medzi Švajčiarskom a Ruskom. Stretnutie sa začne o 15:15.

Švajčiarsko

Švajčiarsko

  • Berra (Nyffeler)
  • Diaz (C)
  • Geisser
  • Loeffel
  • Siegenthaler
  • Frick
  • Heldner
  • Alatalo
  • Hofmann
  • Simion
  • Corvi
  • Ambühl (A)
  • Hischier (A)
  • Kurashev
  • Meier
  • Vermin
  • Andrighetto
  • Scherwey
  • Herzog
  • Bertschy
  • Rod
Rusko

Rusko

  • Samonov (Bočarov)
  • Zadorov
  • Nesterov
  • Gavrikov (A)
  • Provorov
  • Ožiganov
  • Rafikov
  • Dronov
  • Voronkov
  • Slepyšev (C)
  • Šalunov
  • Tolčinskij
  • P. Karnauchov
  • Barabanov
  • Ivan Morozov
  • Burdasov (A)
  • E. Galimov
  • Timkin
  • Švec-Rogovoj
  • Kameněv