Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta - Skupina A

21.05.2021 o 15:15

Rusko
4 : 3
(1:1, 1:1, 2:1)
Česko
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa.

Ďalší program:

Rusko
Sobota 22. 5. 2021, 15:15: Veľká Británia – Rusko

Česko
Sobota 22. 5. 2021, 19:15: Česko – Švajčiarsko

Česi predviedli smerom dopredu v tretej tretine výrazne viac, vlastnými hrubými chybami sa ale pripravili o body. Rusov dostal tretíkrát do vedenia Barabanov, ktorý využil chybu Radila v rozohrávke. Česi však tretíkrát dokázali vyrovnať, keď využil presilovku zhruba 2 a pol minúty pred koncom tretej tretiny Kubalík. Predĺženie sa však nehralo, pretože v úplnom závere predviedli Česi obrovskú chybu pri striedaní, ktorú využil na víťatný gól 19 sekúnd pred koncom Grigorenko a aj keď mali Česi ešte šancu vyrovnať, tak sa im to už to nepodarilo. Rusi tak na úvod šampionátu získavajú všetky tri body, naopak Česi môžu ľutovať neuveriteľné chyby v obrane, ktoré ich dnes stáli body.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 7:12 (28:25)

Rusom zaznel po zápase úryvok z Čajkovského Klavírneho koncertu č. 1, keďže kvôli trestu za štátom organizovaný doping nemôžu štartovať na medzinárodnej pôde pod ruskou vlajkou a s národnými symbolmi.

Najlepší hráči zápasu:

Rusko – Alexandr Samonov
Česko – David Musil

Koniec zápasu.

59:57

Česi sa vrhli do útoku a ešte mali šancu na vyrovnanie! Hronkova strela od modrej skončila mimo Samonovovej bránky, puk ale vrátil pred bránku Chytil a práve Hronek sa snažil puk doraziť. Puk však už cez ruského gólmana za bránkovú čiaru nepretlačil.

59:49

Česi sa dostali do ruského obranného pásma a brankár Šimon Hrubec preto odchádza na striedačku. Česi budú hrať so šiestimi korčuliarmi.

59:41

Oddychový čas Česka.

59:41

Rusko dalo gól!
Rusi sa po obrovskej chybe Čechov pri striedaní dostávajú v úplnom závere štvrtýkrát do vedenia! Moravčík viedol puk do stredného pásma, kde mu ho vypichol Provorov. Hrací predmet sa odrazil na ľavú stranu priamo k rozbehnutému MICHAILOVI GRIGORENKOVI, ktorému v jeho útoku nikto nebránil a z pravého kruhu tak mohol strelou do horného rohu prekonať brankára Hrubca. Asistencia: Ivan Provorov.

58:50

Zohornovo nahodenie cez cloniacich hráčov brankár Ruska Samonov nevidel a mal veľké šťastie, že ho puk trafil.

58:20

Rusi vysokým forčekingom držia Čechov v ich obrannom pásme. Česi sa napriek tomu stále snažia útočiť.

57:23

Česko dalo gól!
Česi tretíkrát v zápase vyrovnávajú! Kovář prihrávkou od zadného mantinelu posunul puk na modrú čiaru na Hronka, ktorý ešte posunul puk doprava na DOMINIKA KUBALÍKA. Aj keď jeho tvrdá strela zrejme letela mimo, tak sa od korčule ruského obrancu Zuba odrazila priamo za chrbát brankára Samonova. Asistencie: Filip Hronek, Jan Kovář.

57:01

Vrána ďalšou tvrdou strelou minul ruskú bránku, puk je ale naďalej na českých hokejkách.

56:30

Česi vyhrali buly v útočnom pásme a hneď po ňom pálil z pravej strany Kubalík. Ten z voleja tesne minul Samonovovu bránku.

56:18

Vylúčenie v tíme Rusko (Jevgenij Timkin – 2 min., hákovanie).

56:00

Dlhé obliehanie ruskej obrany ale skončilo ďalšou stratou puku a následné nahodenie za ruskú svätyňu zastavil gólman zbornej Samonov.

55:10

Šulák to napokon zobral na seba a zaviezol puk do útočného pásma. Jeho strelu od modrej zablokoval Provorov. Český tlak sa postupne predsa len zvyšuje.

54:38

Ďalší český útok sa rozbil o zoradenú ruskú obranu v strednom pásme. Česi musia zacúvať s pukom až do vlastného obranného pásma.

53:51

Zadinu navyše pripravil v strednom pásme o puk Grigorenko, ktorý puk dostal do ruskej útočnej tretiny. Za českou bránkou oň Karnauchov potom prišiel.

53:24

Česi sa dostali naspäť do útočného pásma, ani tentokrát ale ich aktivita k ničomu neviedla a Rusi puk dostali do stredného pásma.

52:49

Kamenev vyviezol puk z vlastného obranného pásma až do útočného a strelou zápästím cez obrancu vystrelil mimo Hrubcovej bránky.

52:25

Česi postupne zvyšujú obrátky a snažia sa dostať do tlaku, ich hre ale zatiaľ chýba častejšia streľba. Rusi ich navyše zatiaľ veľmi dobre vytláčajú vo vlastnom obrannom pásme do rohov a k mantinelom.

51:44

Šalunov tečoval Zadorovovu strelu od modrej čiary do žŕdky českej bránky.

51:25

Česi sa rýchlo vrátili do útočnej tretiny, Hronkova strela od pravého mantinelu ale skončila mimo Samonovovej bránky a Rusi otáčajú hru na opačnú stranu.

50:50

České nahodenie skončilo taktiež za bránkou súpera, kde puk vybojovali Rusi. Slepyšev sa pokúsil prejsť stredným pásmom individuálne, puk ale na útočnej modrej čiare stratil.

50:10

Kubalíkova strela neprešla cez korčule Zadorova a až potom sa Rusi dostali k puku. Nevydarenou rozohrávkou ho ale prakticky len vyhodili za Hrubcovu bránku.

49:45

Kubalík si narazil puk na pravej strane s Vránom, jeho strelu ale zablokoval Timkin. Puk zostal na hokejkách Čechov.

49:19

Musil zlomil hokejku, jeho spoluhráči ale puk vybojovali, a tak môže ísť vystriedať. Aj Rusi odchádzajú striedať.

49:01

Česko v plnom počte.

48:24

Rusi pokračujú v obliehaní českého obranného štvorca. Burdasov pálil po krížnej prihrávke z pravej strany, brankár Hrubec sa ale stihol presunúť.

48:00

Smejkalovo vyhodenie zastavili Rusi na modrej strane a z pravého kruhu na konci tohoto rýchleho útoku strieľal Slepyšev. Jeho strelu gólman Hrubec zlikvidoval.

47:38

Česi hneď na úvod oslabenia vyhodili puk z vlastnej obrannej tretiny, Rusi sa ale k nemu rýchlo dostali a už tlačia Čechov do obrany.

47:01

Vylúčenie v tíme Česko (Ondřej Vitásek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

46:33

Rusov strelený gól poriadne povzbudil a zrazu sú všade. Česi sú zatiahnutí vo vlastnom obrannom pásme a snažia sa Rusov vytláčať aspoň k mantinelom.

45:28

Rusko dalo gól!
Rusko sa tretíkrát v zápase dostáva do vedenia! Radilova nevydarená rozohrávka spoza bránky sa po súboji s napádajúcim Voronkovom odrazila priamo medzi kruhy na voľného ALEXANDRA BARABANOVA, ktorý si puk spracoval a prudkou strelou ho poslal presne k pravej žŕdke Hrubcovej bránky. Asistencia: Dmitrij Voronkov.

44:57

Česi majú v týchto chvíľach výraznú prevahu a Rusom sa vôbec nedarí podržať puk na hokejkách. Samonov musel ukončiť ďalšiu českú útočnú akciu tým, že chytil nahodenie z ľavej strany.

44:31

Zohorna dokorčuľoval Zadinovo nahodenie za ruskou bránkou, odkiaľ skúsil prekvapiť gólmana Samonova. Ten si dal pozor a puk vyrazil.

43:56

Česi medzitým pomaly striedali, Hronkovi ale na modrej čiare puk odskočil a Rusi ho dotlačili až do českej obrannej tretiny. Oba tímy striedajú.

43:32

Česi teraz zatlačili Rusov do ich obranného pásma a prihrávajú si puk okolo už pomerne unavených hokejistov zbornej.

42:58

Flek sa dostal do úniku na pravom krídle a prihrávkou medzi kruhy posúval puk na voľného Smejkala. Ten v skvelej streleckej pozícii puk nespracoval.

42:31

Česi vyhrali buly vo vlastnej obrannej tretine, Rusi ale vytlačili svojich protihráčov za českú bránku, kde ich rozohrávku zdržali.

41:41

Ďaleko sa však nedostali a rýchlo sa museli vrátiť do obrany. Niekoľko hráčov bojovalo v rohu českého obranného pásma o puk, napokon ho ale pod svoju kontrolu vybojovali českí hokejisti.

41:06

Zadorov prenechal puk zadovkou na Slepyševa, ktorý z prvej namieril do brankára Hrubca. Česi môžu prvýkrát v treťom dejstve zaútočiť.

40:15

Rusi sa hneď na úvod tretej tretiny usadili v českom obrannom pásme a Zub trafil tvrdou strelou od modrej cloniaceho Karnauchova do korčule.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 16:58.

Obraz hry v druhej tretine sa v porovnaní s prvým dejstvom vôbec nezmenil. Rusi boli strelecky aktívnejší, k čomu im pomohla i presilová hra, brankár Čechov Hrubec ale výbornými zákrokmi držal svoj tím. Ten však úplne pokazil vlastnú presilovku a Švec-Rogovoj dokázal využiť chyby v českej obrane na to, aby dostal Rusov znovu do vedenia. Zborná však tento náskok do prestávky neudržala, keď zabudli pri svojom tlaku na Vránu a ten po krásnej Kubalíkovej prihrávke do samostatného nájazdu vyrovnal. Pred treťou tretinou sú tak šance oboch tímov na body z dnešného zápasu naďalej vyrovnané.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 12:8 (21:13)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:50

Smejkalovo nahodenie Rusi s veľkými problémami zastavili a vyhodili puk za českú bránku. Zdá sa, že tam druhá tretina skončí.

39:12

Čechom sa však teraz podarilo puk vyhodiť omnoho rýchlejšie a stihli prestriedať. Rusi sa vrátili dozadu, aby rozohrali od vlastných obrancov.

38:48

Rusi sa hneď po inkasovanom góle usadili v útočnej tretine a znovu kombinujú okolo brániacich sa českých hráčov.

37:53

Česko dalo gól!
Česi získali puk a po krásnej rýchlej akcii vyrovnávajú! Kubalík krásnou kolmicou z vlastnej obrannej tretiny vysunul do samostatného nájazdu JAKUBA VRÁNU, ktorý si puk potiahol bližšie k ruskej bránky a strelou k pravej žŕdke prekonal ruského brankára Samonova. Asistencie: Dominik Kubalík, Libor Hájek.

37:39

Ruská pätica sa prihrávkou okolo celej útočnej tretiny snaží unaviť českých hráčov, ktorí prestávajú za Rusmi stíhať.

37:19

Švec-Rogovoj je po strelenom góle pri chuti a napádaním pripravil Čechov o puk. Rusi sa potom usadili v útočnom pásme.

36:41

Rusko v plnom počte.

36:10

Česi sa dostali do útočnej tretiny a Šulákovu tvrdú strelu vyrazil brankár Samonov len pred seba. Odtiaľ puk odpálili ruskí obrancovia len naspäť k Šulákovi na modrú čiaru.

35:27

Rusko dalo gól!
Rusi sa v oslabení dostávajú opäť do vedenia! Vránovu prihrávku vystihol Kamenev, ktorý si puk potiahol za modrou čiarou doľava a prihrávkou za obrancov ho posunul na voľného ARŤOMA ŠVEC-ROGOVÉHO, ktorý zblízka strelou pod ľavú ruku prekonal českého brankára Hrubca. Asistencia: Vladislav Kamenev.

35:09

Úvod presilovky sa Čechom vôbec nevydaril a Rusi im puk vyhodili až do ich obrannej tretiny.

34:41

Vylúčenie v tíme Rusko (Michail Grigorenko – 2 min., podrazenie).

34:08

Ani on ale nič nevymyslel a hneď prišiel ruský protiútok. Česi okamžite zacúvali dozadu a nepustili kombinujúcich Rusov k ničomu.

33:36

Ten ale k ničomu neviedol a Švec-Rogovoj v súboji pri mantineli o puk prišiel. Špaček hneď pohotovo zaviezol puk po pravej strany do útočného pásma.

33:04

Smejkala na hranici pravidiel zrazil na ľad Gavrikov, hra ale pokračovala ďalej a práve Gavrikov potom založil ďalší ruský útok.

32:40

Barabanov obkrúžil s pukom takmer celú českú obrannú tretinu, až sa dostal na vrchol kruhov a odtiaľ vystrelil do brankára Hrubca. Tomu puk vypadol, pred dorážajúcimi Rusmi ho ale dokázal napokon prikryť.

32:17

Ožiganov mal po prihrávke z ľavého kruhu v pravom veľa priestoru, puk ale nedokázal spracovať. Následnú strelu kapitána Ruska Slepyševa zrazil jeden z českých obrancov na ochrannú sieť.

31:58

Český tlak ale pokračoval ďalej a Vránova strela z otočky sa odrazila od cloniacich hráčov priamo k pripravenému brankárovi Samonovi, ktorý puk skryl do lapačky.

31:34

Šulák pri strele od modrej zlomil hokejku. Sklenička potom nahodil puk aspoň za ruskú bránku.

31:06

Šulákovu rozohrávku vystihol Zub. Ten rýchlo rozohral na útočnú modrú čiaru na Kameneva, ktorého čistým hitom pripravil o puk Vrána.

30:40

Česi konečne získali puk a mali čas i priestor na rozohrávku. Pri pokuse o prechod útočnej modrej čiary im však jeden z brániacich Rusov vypichol puk na ruskú striedačku.

30:03

Česi v krátkom časovom slede dvakrát za sebou pokazili rozohrávku a vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.

29:49

Hrubec spadol pri pokuse zastaviť ruské nahodenie za svojou bránkou, našťastie pre jeho tím ale Rusi boli v útoku v ofsajde.

29:09

Grigorenko sa dostal po prihrávke z pravej strany pred brankára Hrubca, ktorého sa pokúsil prekonať blafákom do ľavej strany. To sa mu ale nevydarilo, pretože tam mal český gólman pravý betón včas.

28:09

Kubalíkovu prihrávku z pravej strany usmernil Šulák korčuľou, nevyspytateľne sa kĺzajúci puk ale dokázal ruský gólman Samonov betónom zastaviť.

27:43

Sklenička, ktorý naskočil z trestnej lavice, vytlačil puk do stredného pásma. Nahodenie na svoju bránku potom chytil český brankár Hrubec.

27:10

Česko v plnom počte.

27:06

Rusi majú v tejto presilovke permanentný tlak. Česi sa nedokážu dostať k puku, dobre ale vytláčajú Rusov aspoň k mantinelom.

26:54

Provorovova bomba od modrej skončila mimo Hrubcovej bránky a Barabanova strela z pravého kruhu bola potom zrazená na ochrannú sieť.

26:26

Najaktívnejší ruský strelec Burdasov znovu strieľal z pravej strany, strela sa mu ale tentoraz nevydarila a puk skončil v lapačke brankára Hrubca.

26:10

Česi puk vyhodili a vystriedali. Rusi sa rýchlo vrátili do útočnej tretiny a Burdasovova strela z voleja skončila tentokrát mimo Hrubcovej bránky.

25:50

Smejkal zablokoval tvrdú strelu od modrej, puk sa ale odrazil naspäť k Rusom a Burdasosovu strelu z pravého kruhu dokázal presúvajúci sa Hrubec vyraziť.

25:10

Vylúčenie v tíme Česko (David Sklenička – 2 min., hákovanie).

24:43

Rusi po nevydarenom vstupe do druhej tretiny začali výrazne viac útočiť a opäť sa usadili v útočnom pásme. Puk si zatiaľ posúvajú popri mantineli.

24:06

Barabanov si spracoval medzi kruhmi po prihrávke z rohu klziska a hneď vypálil do horného rohu. Český gólman Hrubec skvelým zákrokom lapačkou strelu vyrazil.

23:36

Rusi sa po vyhranom vhadzovaní usadili v útočnej tretine, tvrdým a súčasne i čistým súbojom ale vybojoval puk v súboji s Karnauchovom Zadina.

23:04

Moravčík na modrej čiare zastavil vyhodenie Švec-Rogového, okamžite ale o puk i prišiel a práve Švec-Rogovoj potom nahodením od pravého mantinelu vyskúšal pozornosť českého brankára Hrubca.

22:50

Smejkal potom zaviezol puk do rohu útočnej tretiny, kde ho podržal a založil útok svojho tímu.

22:18

Morozov našiel prihrávkou zľava medzi kruhmi úplne voľného Ožiganova, jeho strelu ale zablokoval Smejkal. Česi následne vyhodili puk radšej na zakázané uvoľnenie.

21:38

Česi začali druhé dejstvo veľmi aktívne a ruský gólman Samonov musel vzápätí zlikvidovať i strelu Radila z ľavého kruhu.

21:21

Zadina potiahol puk do útočnej tretiny, kde ho prenechal za sebou Moravčíkovi a ten tvrdou strelou od modrej namieril priamo do ruského brankára Samonova.

20:40

Kubalík si prihrávku od obrancov nespracoval, spolu s Vránom ale aktívnym forčekingom výrazne skomplikovali Rusom rozohrávku.

20:18

Česi vyhrali buly na úvod druhého dejstva a zacúvali do vlastného obranného pásma.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 16:04.

Prvá tretina priniesla vyrovnaný boj, v ktorom ani jeden z tímov nedokázal svojmu súperovi výraznejšie odskočiť. Rusi už v úvode zápasu získali po faule Hronka na Galimova pri jeho samostatnom úniku presilovku, ktorú dokázal presne s koncom trestu pre českého obrancu využiť na prvý gól turnaja Burdasov. Rusi následne dokázali dostať Čechov pod tlak, ten sa ale postupne otupil a Flek dokázal z prečíslenia 2 proti 1 vyrovnať. O niečo aktívnejší boli i po inkasovanom góle Rusi a v ich najväčšej príležitosti trafil Zub bránkovú konštrukciu Hrubcovej svätyne, ďalší presný zásah sme však už nevideli a pred druhou tretinou je tak zápas otvorený.

Strely na bránku v 1. tretine: 9:5

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:58

Puk sa od súbojov za českou bránkou odrazil do bránkoviska, kde puk musel prikryť český brankár Hrubec.

19:34

Zohorna buly po ľavici Samonova prehral a Rusi odpálili puk do českej obrannej tretiny. Tam ho po nevydarenej rozohrávke českých obrancov získali.

19:04

Musil potom vypichol Rusom puk do ich obranného pásma. Kamenev chcel rýchlo rozohrať na Voronkova do útočného pásma, puk ale nechtiac vyhodil na zakázané uvoľnenie.

18:34

Ruský prechod stredným pásmom nebol úspešný, puk sa ale k červeným vrátil a Grigorenkovi následný pokus o individuálny prienik do útočného pásma nevyšiel.

18:10

Okulov zablokoval Šulákovu strelu od modrej čiary. Puk sa potom dostal do stredného pásma, odkiaľ ho chceli Česi rýchlo dostať naspäť do útočnej tretiny, pritom sa ale previnili proti pravidlám ofsajdom.

17:34

Česi sa dostali do ruského obranného pásma a snažia sa vytvoriť tlak na obranu súpera. Rusi vytláčajú protihráčov aspoň k mantinelom.

16:55

Českého gólmana Hrubca chcel potom strelou z uhla zaskočiť Grigorenko, gólman českého výberu si ale dal pozor a bol pri svojej pravej žŕdke.

16:31

Zub krásnou kolmicou hľadal za českými obrancami Karnauchova, ten si ale prudkú prihrávku nedokázal spracovať.

15:59

Ďalší pokus Čechov zastavil za vlastnou bránkou Samonov, ktorému sa ale rozohrávka nevydarila a puk museli pracne vybojovať naspäť jeho obrancovia.

15:22

Česi dvakrát za sebou nahodili puk do ruského obranného pásma, tam ho ale nedokázali dokorčuľovať.

14:36

Morozov postupoval stredným pásmom bez toho, aby ho niekto napádal a v útočnom pásme si narazil puk s Galimovom. Jeho tvrdá strela skončila mimo Hrubcovej bránky.

13:41

Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom, až napokon skončil opäť na hokejkách Čechov.

13:00

Česi mali konečne viac času na rozohrávku, čo využil Hronek, ktorý založil českú útočnú akciu. Bieli sa po nej dostali do útočného pásma.

12:20

Brankár Hrubec zastavil ruské nahodenie a rozohral na Fleka na pravé krídlo. Ten sa dostal s pukom do rohu útočného pásma, kde v súboji s Okulovom oň prišiel.

12:02

Karnauchov vystrelil z otočky spomedzi kruhov, jeho slabú strelu ale Hrubec vyrazil ľavým betónom. Česi puk vyhodili aspoň do stredného pásma.

11:33

Rusi pokračujú vo svojom nápore. Provorovovu strelu od modrej Hrubec vyrazil, puk sa ale znovu odrazil na hokejky hráčov v červených dresoch.

11:02

Burdasovova strela z pomerne ostrého uhla skončila na tyči z vonkajšej strany a puk sa potom odrazil medzi kruhy k voľnému Zubovi, ktorý trafil z prvej spojnicu Hrubcovej bránky.

10:39

Puk však udržali pod kontrolou a kombinujú okolo českých obrancov. Tvrdú Zubovu strelu od modrej vyrazil gólman Hrubec do rohu.

10:08

Vitásek sa nechal zatlačiť napádajúcimi Rusmi k vlastnej bránke a Burdasov napokon jeho prihrávku vystihol. Našťastie pre Čechov si hráči zbornej neporozumeli a vytlačili sa do rohu.

09:26

Česko dalo gól!
Je vyrovnané! Špaček vypichol na vlastnej modrej čiare puk Šalunovovi a vyrazil do prečíslenia 2 proti 1 spolu s JAKUBOM FLEKOM, na ktorého puk v strednom pásme posunul. Ten ho potiahol do útočnej tretiny a vystrelil z pravého kruhu a aj keď jeho strela nebola úplne vydarená, tak brankárovi Samonovovi prešla pod pravým ramenom do siete. Asistencia: Michael Špaček.

09:05

Rusi si hru zatiaľ nijak nekomplikujú a puky jednoducho vyhadzujú z vlastného pásma. Po Skleničkovej prihrávke strieľal z vrcholov kruhov priamo do stredu ruskej svätyne Radil.

08:27

Rozohrávka sa zbornej nevydarila, nahodenie Čechov za ruskú bránku ale získal za vlastnou bránkou Slepyšev a vyhodil puk do stredného pásma.

08:05

Vrána zatiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, jeho strela ale bola zrazená za ruskú bránku. Tam sa puku zmocnili ruskí obrancovia, ktorí sa snažia založiť útok svojho tímu.

07:35

Hronek potom nepresnou prihrávkouj na Kovářa tiež vyhodil puk na zakázané uvoľnenie svojho tímu.

07:15

Hneď po buly v ruskej obrannej tretine vypálil tvrdo od modrej Hronek, Samonovovu bránku ale minul. Česi potom s pukom zacúvali do vlastného obranného pásma.

06:55

A nakoniec nepresná prihrávka Provorova na spoluhráča na útočnej modrej čiary skončila zakázaným uvoľnením Rusov.

06:31

Moravčík ich kombináciu prerušil a vyhodil ho do stredného pásma. Rusi sa hneď vrátili naspäť do českej obrannej tretiny, odkiaľ sa potom vyhnali sami.

06:07

Rusi sa vrátili do útočného pásma, kde si prihrávkami popri mantineli rýchlo posúvajú puk.

05:22

Až po takmer minúte získali Česi konečne puk a Zadina ho individuálne potiahol do útočného pásma. Jeho strelu z bekhendu zlikvidoval pri ľavej žŕdke bránky ruský gólman Samonov.

05:01

Česi akoby boli inkasovaným gólom trochu zaskočení a zatiaľ sa im nedarí hrací predmet získať pod svoju kontrolu.

04:16

Rusko dalo gól!
Rusi v úplnom závere svojej presilovky otvárajú skóre! Kombinácia okolo českého obranného štvorca skončila prihrávkou Grigorenka z pravého kruhu doľava na voľného ANTONA BURDASOVA, ktorý si puk spracoval a presnou strelou z vrcholu ľavého kruhu ho poslal do pravého horného rohu Hrubcovej bránky. Asistencie: Michail Grigorenko, Ivan Morozov.

04:15

Česko v plnom počte.

04:00

Moravčík vyhodil hneď po buly puk do ruskej obrannej tretiny. Tam Rusov výborným forčekingom drží Flek.

03:36

Burdasov po buly minul z pravého kruhu českú bránku. Puk sa odrazil na ľavú stranu, odkiaľ cez cloniaceho Voronkova vystrelil Grigorenko a český gólman až na dvakrát puk prikryl.

03:05

Rusko sa usadilo v útočnej tretine k svojej presilovkovej kombinácii a tú zakončil strelou od modrej Provorov. Žiadny z hráčov pred brankárom Hrubcom puk netečoval, ten tak český gólman chytil.

02:15

Vylúčenie v tíme Česko (Filip Hronek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

02:15

Galimov nabral rýchlosť a po tom, čo dostal puk do stredného pásma, sa pomedzi obrancov Česka dostal do samostatného úniku. Jeho blafák do ľavej strany zneškodnil betónom brankár Hrubec, Rusi ale budú hrať presilovku.

02:07

Radil našiel na vrchole kruhov neobsadeného Šuláka, ktorý z prvej minul Samonovovu bránku. Zborná až potom konečne získala puk pod svoju kontrolu.

01:20

Úvodný nápor Česka končí tým, že gólman Ruska Samonov chytil nahodenie Moravčíka od modrej čiary.

01:13

Rusi sa stále nedokážu dostať k puku a naďalej sa bránia. Zohorna našiel prihrávkou do pravého kruhu Vránu, ktorý z prvej vystrelil tiež mimo Samonovovej svätyne,

00:36

Český tím vyhral prvé buly a hneď sa nasťahoval do útočného pásma. Prvá strela od modrej, ktorú vyslal Hronek, skončila mimo ruskej bránky.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Rusi budú hrať v červených dresoch s logom s olympijskými kruhmi a plameňom vo farbách ruskej trikolóry, Česi v bielych dresoch.

Oba tímy už sú na ľadovej ploche, úvodný zápas skupiny A sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Rusko: Samonov (Bočarov) – Zub, Zadorov, Gavrikov (A), Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Okulov, Šalunov, Barabanov – P. Karnauchov, Grigorenko, Slepyšev © – Ivan Morozov, Burdasov (A), E. Galimov – Timkin, Švec-Rogovoj, Kamenev – Voronkov.

Česko: Hrubec (Will) – D. Musil, Hronek (A), Hájek, Moravčík, Šulák, Vitásek, D. Sklenička – D. Kubalík, Jan Kovář ©, J. Vrána – Chytil, T. Zohorna (A), Zadina – Sekáč, R. Hanzl, Radil – Smejkal, A. Musil, Flek – Špaček.

Rozhodca: Bjork (SWE), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE).

Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia v zápasoch Ruska proti Česku na veľkých turnajoch v minulom desaťročí bola vyrovnaná – oba tímy vyhrali po 4 zápasy a po jednom zápase po nájazdoch / predĺžení. Zatiaľ posledné vzájomné súboje na MS sa odohrali v roku 2019 v Bratislave a v oboch súbojoch vyhrala zborná – v skupine 3:0 a v zápase o bronz 3:2 po nájazdoch.

Obe reprezentácie sa stretli v priebehu poslednej sezóny i v rámci turnajov Euro Hockey Tour a úspešnejší boli Rusi, ktorí vyhrali 3 zo 4 zápasov proti Česku. Posledný súboj v sobotu v Prahe ale tesne pred odletom do Lotyšska vyhrali Česi 4:0.

Posledných 5 vzájomných zápasov na MS:
MS 2016 (skupina): Česko – Rusko 3:0
MS 2017 (štvrťfinále): Rusko – Česko 3:0
MS 2018 (skupina): Česko – Rusko 4:3 po predĺžení
MS 2019 (skupina): Rusko – Česko 3:0
MS 2019 (zápas o bronz): Rusko – Česko 3:2 po nájazdoch



Česko

Čakanie na medailu, ktoré v prípade Česka trvá od roku 2012, sa bude snažiť na MS v Lotyšsku ukončiť tím, ktorý je považovaný za jedného z najväčších favoritov turnaja. Jednotkou našich západných susedov bude zrejme Šimon Hrubec, ktorý vychytal Omsku výhru v play-off KHL. Do obrany a útoku prišlo Čechom šesť hráčov z NHL. Obranu posilnili Libor Hájek (New York Rangers) a Filip Hronek (Detroit Red Wings) a útok Filip Zadina, Jakub Vrána (obaja Detroit Red Wings), Dominik Kubalík (Chicago Blackhawks) a Filip Chytil (New York Rangers).

Ambície Čechov podporila i prakticky bezchybná príprava, keďže Česi vyhrali všetkých 9 zápasov pred týmito MS. Dvakrát si poradili s Rakúskom (5:0 a 7:2), Nemeckom (4:1 a 5:4), Slovenskom (2:0 a 2:1) a na záver vyhrali i domáci turnaj Euro Hockey Tour vďaka výhram 2:1 nad Fínskom, 3:2 po predĺžení nad Švédskom a 4:0 nad Ruskom.



Rusko

Rusi budú na týchto MS obhajovať bronzové medaily z MS 2019 na Slovensku, kde turnaj zakončili výhrou v zápase o bronz práve nad Čechmi. Zborná mala v priebehu roka fantastickú formu na turnajoch Euro Hockey Tour, keď si vo výraznom predstihu zaistila celkovú výhru a prehrala až posledné dva zápasy – s Fínskom (1:4) a Českom (0:4). Záver prípravy celkovo nezastihol Rusov v dobrej forme, z posledných piatich prípravných zápasov totiž až štyri prehrali. Okrem dvoch vyššie uvedených zápasov nezvládli Rusi ani dvojzápas so Švajčiarskom, s ktorým prehrali 1:3 a 0:1.

Zborná priviezla do Lotyšska tím, v ktorom sú najpočetnejšie zastúpené kluby KHL SKA Petrohrad a CSKA Moskva. Z NHL prišlo Rusom sedem posíl, a to predovšetkým do obrany, ktorú vystužia Vladislav Gavrikov (Columbus Blue Jackets), Nikita Nesterov (Calgary Flames), Ivan Provorov (Philadelphia Flyers), Nikita Zadorov (Chicago Blackhawks) a Arťom Zub (Ottawa Senators). Útok Ruska posilnila z NHL len dvojica Alexandr Barabanov (San Jose Sharks) a Michail Grigorenko (Columbus Blue Jackets), ofenzívu by ale mali viesť hlavne práve hráči SKA Petrohrad a CSKA Moskva, ktorých doplní predovšetkým najužitočnejší hráč play-off KHL Sergej Tolčinskij (Omsk). Vzhľadom k súpiskám ostatných tímov patria Rusi medzi hlavných favoritov tohoto šampionátu.

Vitajte pri on-line prenose z úvodného zápasu skupiny A Majstrovstiev sveta, v ktorom sa stretnú Rusko a Česko. Stretnutie sa začne o 15:15.

Rusko

Rusko

  • Samonov (Bočarov)
  • Zub
  • Zadorov
  • Gavrikov (A)
  • Provorov
  • Ožiganov
  • Rafikov
  • Dronov
  • Okulov
  • Šalunov
  • Barabanov
  • P. Karnauchov
  • Grigorenko
  • Slepyšev (C)
  • Ivan Morozov
  • Burdasov (A)
  • E. Galimov
  • Timkin
  • Švec-Rogovoj
  • Kameněv
  • Voronkov
Česko

Česko

  • Hrubec (Will)
  • D. Musil
  • Hronek (A)
  • Hájek
  • Moravčík
  • Šulák
  • Vitásek
  • D. Sklenička
  • D. Kubalík
  • Jan Kovář (C)
  • J. Vrána
  • Chytil
  • T. Zohorna (A)
  • Zadina
  • Sekáč
  • R. Hanzl
  • Radil
  • Smejkal
  • A. Musil
  • Flek
  • Špaček