Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

19.03.2021 o 17:00

HC Košice
2 : 3
(2:2, 0:0, 0:1)
HC 07 WPC Koliba Detva
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Skončil sa dôležitý boj o šieste miesto tabuľky, ktorý zvládli lepšie hokejisti Detvy. Tí si po výhre v pomere 3:2 poistili priamu účasť v play-off Tipos extraligy. Oceliari pôjdu do predkola.

Koniec zápasu.

59:51

Domáci v plnom počte.

59:45

Posledné sekundy. Košice to skúšajú stále v šestici.

59:13

Zakončoval Réway, ktorý to mieril do odkrytej časti bránky. Petrík s fantastickým zákrokom, hoci jeho bránka opustila svoje miesto.

59:01

Posledná minúta. Košice hrajú bez brankára.

58:34

Oddychový čas domácich.

58:34

Detva dala gól!
Stredoslováci robia veľký krok na ceste za priamou účasťou v play-off! Minútu a pol pred koncom totiž Riečickému prepadla strela TOMÁŠA KLÍMU. Detva vedie 3:2. Asistencie: Daniel Gachulinec.

58:13

Košičania si pred Petríkom pýtali presilovú hru, obaja hlavní arbitri však ostávajú pokojní. Dopredu teraz pôjdu hokejisti Detvy.

58:01

Začali plynúť posledné dve minúty tretej tretiny.

57:26

Pavlin vybojoval puk pri mantineli, dopredu ho nahodil Milý. Po kontakte s Lapšanského hokejkou následne opustil hraciu plochu. Hra je vykázaná do stredného pásma.

56:49

Ani Žilka nezachytil prihrávku svojho spoluhráča. Detva síce následne ešte ostala v pásme, ale Riečického prekvapiť nedokázala.

55:40

Pavlinovi prepadol puk cez čepeľ, domáci celok nemohol pokračovať v prechode pred Petríka. Riadna hracia doba sa pomaly blíži k svojmu koncu, stále pritom platí stav zo záveru prvej tretiny.

54:37

Zápas sa nám poriadne naťahuje. Opäť je Riečického bránka von zo svojej pozície.

54:30

Ščurko sa po buly pred Petríkom dostal k voľnému puku a vyštartoval s ním smerom dopredu. Príliš ďaleko sa však nedostal, Košice ho zastavili v strednom pásme.

53:28

Domáci mohli útočiť v trojici. Puk si vo výpade pýtal Chovan, ale košický kapitán sa napokon musel zaobísť bez streleckého pokusu.

52:43

Fekiač našiel Ščurka, ten sa snažil v rýchlosti zakončiť. Napokon ale priestor RIečického bránky minul.

52:01

Po dlhšom čase šanca aj pre Košice. Marek Baránek nabral na ľavej strane rýchlosť a dostal sa aj k zakončeniu spoza kruhu. Petrík vo svojom zákroku úspešný.

51:00

Pokračujeme v hre piatich proti piatim.

50:37

Hrá sa za Petríkom. Domáci môžu byť pokojní.

50:07

Už to však neplatí. Košice sa oslobodzujú a pôjdu striedať. Čerstvé sily pošle na ľadovú plochu aj tréner Ernest Bokroš.

49:50

Kingovo nahodenie na zadný mantinel. Hostia ostanú pred Riečickým.

49:05

V úvode sa Detvania držali v útočnom pásme, ale potom odtiaľ boli vykázaní do toho stredného. Buly pri ich útočnej modrej čiare.

48:46

Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Petran – 2 min., hákovanie).

48:27

Klímov prechod cez útočnú modrú čiaru. Dostal sa však do prehusteného priestoru, v ktorom nedokázal nájsť lepšie postavených spoluhráčov.

48:04

Jacobs zakončoval z uhla, Petrík pri zákroku bránku odtlačil k mantinelu. Okamžite sa za to všetkým ospravedlnil, to totiž v úmysle nemal.

47:21

Nasleduje komerčná prestávka.

47:10

Eliašovo nenápadné nahodenie vyletelo do vzduchu, v predbránkovom priestore si ho chcel spracovať Lapšanský. Petrík so šťastím neinkasoval.

46:30

Na opačnej strane neuspel Mráz. Hra konečne má spád a tempo.

45:28

Ščurkov individuálny výpad. Dostal sa však medzi dvoch brániacich hráčov, odkiaľ nevystrelil presvedčivo.

44:59

Dva neuveriteľné zákroky teraz predviedol Dominik Riečický. V samostatom úniku najskôr neuspel Cox, následne ani jeho spoluhráči. V košickom bránkovisku následne skončilo azda všetkých desať korčuliarov.

44:20

Eliaš nenašiel adresáta. Pokračujeme v nezáživnom hokeji.

43:44

Rymsha bol nútený zacúvať pred Petríkovu svätyňu. Tam si ešte puk rozhodil so svojimi spoluhráčmi, košickí hokejisti medzitým stihli prestriedať.

42:56

Riečický prerušuje hru, vhadzovať sa bude pred jeho bránkou.

42:18

Chovan našiel zadovkou Eliaša, ten to mieril k bližšej žrdi. Ani tento puk ale nezasiahol priestor bránky. V úvode tretej tretiny sú brankári bez práce.

41:20

V dobrej pozícii medzi kruhmi bol Cox. Skúšal to poslať pod hornú žrď Riečického bránky, tento priestor napokon minul.

40:49

Ščurko sa síce dopredu nedostal, získal však cenné sekundy pre svoj tím. Košičania to už počas presilovej hry nestihli, vylúčený Sýkora je na ľade. Pokračuje sa tak v hre piatich proti piatim.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Prostredná časť riadnej hracej doby je napokon bezgólová, aj po 40 minútach hry tak v Košiciach platí nerozhodný stav 2:2.

Tretia tretina sa začne približne o 18:59.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:10

Posledná minúta druhej tretiny. Puk je pri Riečickom.

38:39

Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Ján Sýkora – 2 min., hákovanie).

37:54

Ďalšia nepríjemnosť v tíme Detvy. Po zákroku Petrana schádza z ľadu veľmi ťažko Downing. Nuž, veríme, že to nebude také vážne, ako v prípade Frederika Fekiača.

37:38

Rymsha si pýtal puk na pravú stranu, nedostal ho. Tlak Detva pokračuje.

36:45

Coxovo nahodenie bránku netrafilo. V závere dvojnásobnej presilovky sa Detva dostala aj pred Riečického, ktorý bol na ľade, ale neinkasoval. Slovák je už späť v hre.

36:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., hákovanie).

35:55

Teraz Sýkora zachytáva puk až pred Petríkom.

35:31

Košičania majú problém dostať sa von z obranného pásma. Detva zároveň nevysiela presvedčivejšie strely. Táto presilová hra je mierne statická.

34:45

Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., podrazenie).

33:08

Individuálne najskôr Klhůfek, na opačnej strane následne aj Rymsha. Ani v jednom prípade sme lepšie zakončenie nevideli. Nasledovať bude komerčná prestávka.

32:20

Obe mužstvá hrajú medzičasom v plnom počte.

32:04

Vráťme sa však k zápasu. Košičania dohrávajú posledné sekundy zo svojej presilovej hry. Baránek to trafil Petríkovi priamo do lapačky, jednoduchý zákrok pre hosťujúceho brankára.

31:55

Frederik Fekiač opúšťa ľad v sprievode domácich doktorov a odchádza na košickú striedačku. Zápas sa pre neho pravdepodobne skončil.

31:55

Tak toto je veľmi nepríjemné! Frederik Fekiač dostal puk Mráza priamo do tváre a padá na ľad. Už sú tam aj krvavé stopy.

30:51

Belluš priťukol Pavlinovi, ten s bombou z ľavej strany. Petrík musel puk vytesniť na mantinel. Hostia sa následne oslobodili.

30:20

Detva sa v úvode oslabenia okamžite oslobodzuje. Puk letí k Riečickému.

30:14

Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Viktor Fekiač – 2 min., faul kolenom).

30:00

Uplynula presná polovica riadnej hracej doby. Stále je stav nerozhodný — 2:2.

28:40

Detva mohla opäť vyhrávať! Košičania podcenili súperovu akciu, medzi kruhmi bol najskôr zabudnutý Rimsha. Jeho tvrdý puk sa ešte vrátil do hry, z pravej strany následne dorážal Žilka. Riečický tigrím skokom k opačnej žrdi podržal svoj tím.

28:01

Čacho si prikryl puk telom, chcel ho ešte posunúť za seba. Tam však nemal nikoho zo svojich spoluhráčov. Stále je to bez striel.

27:28

Jacobs si potreboval niečo vysvetliť so súperom, následne sa aj s rozhodcom Balluškom v družnej debate a s úsmevom na tvárach vrátili pred Riečického. Buly v košickej obrannej tretine.

26:04

Na rad príde komerčná prestávka.

25:48

Košičania boli v útočnej tretine ešte skôr, ako sa tam dostal puk. Píska sa tak ich postavenie mimo hry. Nasleduje buly v strednomo pásme.

24:50

Charbonneau si puk stiahol medzi kruhy a skúsil rýchle zakončenie zápästím. Pred bránkou to však bolo plné a puk skončil v ochrannej sieti.

24:06

Deyl posunul Slovákovi, ten skúsene ďalej do poľa. Oceliari potrebujú hru upokojiť, nevedia sa totiž dostať pred súperovu svätyňu.

23:30

Havrila pri mantineli razantne, súpera nepustil dopredu. Košičanom to však príliš nepomohlo, ani oni nemohli pokračovať pred Petríka.

22:20

Šanca pre hostí. Oceliari vpredu prepadli a do útoku sa tak vydali Cox i Klíma. Ani jeden z nich Riečického neprekonal.

21:49

Na Eliašovo zakončenie Petrík zareagoval. Domáci celok ostáva v pásme.

21:37

Pavlin je už v pásme a roztáča košickú kombináciu.

21:01

Oceliari boli v úvode presilovky v pásme, veľa tam toho ale nevymysleli. Baránek Petríka neprepálil, Detva následne poslala puk k Riečickému.

20:17

Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., podrazenie).

20:01

Začala sa druhá tretina.

Skončila sa zaujímavá prvá stretina zápasu medzi Košicami a Detvou. Po dvoch góloch Réwaya a presných zásahoch Sýkoru s Magdolenom platí nerozhodný stav 2:2.

Druhá tretina sa začne približne o 18:03.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:29

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).

19:29

Bellušov zbytočný úder do Coxa. Robustný košický útočník pôjde po druhýkrát v zápase na trestnú lavicu, zatiaľ však sedí na striedačke.

19:08

Je tu posledná minúta prvej tretiny. Zdá sa, že počas nej sa už toho veľa neudeje.

18:42

Charbonneau puk zbiera v strednom pásme.

17:46

Košice dali gól!
Už to neplatí. MARTIN RÉWAY to síce urobil čitateľne, ale aj to mu stačilo na druhý gól v zápase. Dlhý náprah, strela príklepom a Petrík puk musel ťahať zo svojej siete. Asistencie: Bruno Mráz, Marek Baránek.

17:20

V úvode presilovej hry Košíc z toho mohol byť vyrovnávajúci gól. Prvý puk Petríkovi vypadol, okamžite tam priskočila brániaca štvorica hostí. Tí svojmu gólmanovi výrazne pomohli.

17:03

Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Martin Magdolen – 2 min., hákovanie).

16:36

Striedanie v tíme HC Košice: z ihriska odchádza Ádám Vay, prichádza Dominik Riečický.

16:36

Detva dala gól!
Stredoslováci sa na konci presilovej hry dostali k puku a ich tlak vyvrcholil zakončením MARTINA MAGDOLENA. Nebol to prudký puk, Vayovi však nešťastne prepadol do siete. Asistencie: Daniel Gachulinec, Viliam Čacho.

16:12

Hostia sa držia pri puku, Belluš je už na ľade.

15:27

Charbonneau prihrával z ľavej strany medzi kruhy, to Košice zblokovali. Aj v tomto momente tak puk smeruje von z obranného pásma domáceho celku.

14:55

Detva je už v pásme, zatiaľ nestrieľa.

14:27

V úvode oslabenia zahral výborne Havrila. Ten puk zaviezol k Petríkovi a v rohu klziska vybojoval niekoľko cenných sekúnd pre svoj tím.

14:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., nedovolené bránenie).

13:21

Zakázané uvoľnenie oceliarov, hra sa sťahuje pred Vaya.

13:17

Réway sa pustil do odvážnej kľučky na dvoch hráčov, tá mu nevyšla. Dopredu sa tak vydali hostia, po ich zakončení prišla mierna šarvátka. Podobných momentov sa dnes dá očakávať viacero.

12:48

Rymsha v defenzíve trochu pasívne, Košice ostávajú pri puku.

11:23

Detva dala gól!
Gól je uznaný, máme vyrovnané. Vay zazmätkoval a vykorčuľoval zo svojej bránky, k puku sa dostal JÁN SÝKORA a strelou pod hornú žrď strieľa prvý presný zásah Detvy. Asistencie: Grayson Downing, Daniel Gachulinec.

Detva dala gól!

11:23

Košická bránka bola prázdna, Vay bol z nej ďaleko. Zdalo sa, že Sýkora puk zavesil priamo pod hornú žrď, ale o všetkom rozhodne videorozhodca.

10:36

Striedať odchádzajú aj Košice.

10:10

Čacho to skúšal posunúť bekhendom ďaleko od Petríkovej svätyne. Jeho spoluhráči však boli unavený a tento útočný zámer nepodporili.

09:48

Milý sa pozeral na spoluhráča a korčuľoval aj do predbránkového priestoru. Čakal tam na vypadnutý puk, ale Petrík ho mal vo svojej moci.

08:51

Růžička šiel do pokľaku a zblokoval tak strelecký pokus spomedzi kruhov. Detva stupňuje svoj tlak, po inkasovanom góle prebrala iniciatívu jasne do svojich rúk.

08:22

Růžička mal puk ďaleko od tela, napriek tomu ale Charbonneauovi znemožnil vystreliť. Detviansky hokejista napokon ešte zadovkou predsa len hľadal spoluhráča, ale Vayova bránka medzitým opustila svoje miesto.

07:18

Náznak šance pre Detvu. Vay na moment nevedel, kde je puk a nechal odkrytý priestor pri oboch žrdiach. Hostia to nevyužili.

06:47

Belluš si puk stiahol na forhend a skúsil to spoza obrancu. Petrík nemohol mať s týmto pukom najmenší problém, letel k jeho bližšej žrdi.

06:20

Na oboch stranách sa začínajú kopiť nepresnosti. Predovšetkým Košičanom sa teraz v rozohrávke príliš nedarí, výsledkom čoho je zakázané uvoľnenie.

05:58

Rais letel po Pavlinovom údere na ľad, slovinský reprezentant sa mu okamžite ospravedlnil. Vylučovať sa nebude, nasleduje komerčná prestávka.

05:40

Dobrá spolupráca na linke Charbonneau — King. Prvý menovaný sa napokon aj dostal k zakončeniu, ale Vay vykorčuľoval vysoko a puk prikryl.

04:08

Košice dali gól!
Oceliari sú od úvodu aktívnejší, za čo sú odmenení aj prvým gólom. MARTIN RÉWAY dostal puk so šťastím medzi kruhy a tam prepadol až za obranu. Petrík bol už bezmocný. Asistencie: Michal Chovan, David Růžička.

03:48

Čacho vybojoval puk pre Detvu, nestál však vo výhodnej pozícii. Naopak, stredoslováci musia začínať len spoza Petríka.

02:12

Coxovi prihráva nevyšla, v priestore medri kruhmi bola dvojica domácich korčuliarov. Tí nechajú spoluhráčov prestriedať.

01:23

Košičania sú od úvodu aktívnejší. V pásme vybojoval puk Lapšanský, na jeho puk Petrík reagovať nemusel. Vzápätí ale prišla neprehľadná situácia a v predbránkovom priestore sa nepresadil Lapšanský ani po druhýkrát.

00:27

Detva sa dostala k puku a skúšala sa rýchlo presunúť pred Vaya. Tam puk zapadol k mantineli, čo lepšie vyriešili košickí hokejisti.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Vay (Riečický) — Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl, Slovák, Petran — Klhůfek, Chovan, Réway — Lapšanský, Mráz, Belluš — Frič, Jacobs, Eliaš — Jokeľ, Havrila, Milý — Krasničan

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Lazušin) — F. Fekiač, Lalík, Gachulinec, Rymsha, King, Rais, Turan, Jendroľ — Ľupták, Čacho, Ščurko — Sýkora, Downing, Žilka — Charbonneau, Klíma, Cox — Magdolen, V. Fekiač, Bača

Rozhodca: Baluška, Müllner — Kacej. D. Konc ml..

Tipos extraliga napíše svoje 49. tohtosezónne pokračovanie a na východe republiky sa bude lámať chlieb. O dôležité body do tabuľky budú bojovať ôsme Košice so šiestou Detvou.

HC Košice prežíval v ostatnom čase vydarenú časť sezóny, keď postupne zdolal favoritov z Michaloviec aj Popradu. Oceliari sa tak mohli v tabuľke posunúť vyššie už po poslednom odohranom zápase, no práve v ňom prekvapujúco padli na ľade maďarského Miškovca. Momentálne tak majú Košičania na svojom konte 74 bodov a ak by chceli dorovnať šiestu priečku, ktorá by im zaručovala priamu účasť v play-off, potrebovali by ich ešte o tri viac. Košický celok nastrieľal súperom dovedna 143 gólov, sám inkasoval z čepelí konkurenčných hokejistov 121-krát.

HC 07 Detva bude pred zápasom v lepšej východiskovej pozícii. Stredoslovákom patrí práve šieste miesto tabuľky, teda to, ktoré znamená priamu účasť medzi najlepšími tímami. Detva má na svojom konte 77 bodov a ak v Košiciach vyhrá, s najväčšou pravdepodobnosťou si už pred východniarmi a Trenčínom udrží dostatočný náskok. V Steel aréne si však bude musieť dávať pozor na defenzívu — hostia sú totiž v tomto ukazovateli v porovnaní s Košicami horší a inkasovali 138-krát. Majú však aj produktívnejšie útočné rady. Tie poslali do sietí súperov rovných 150 pukov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HC Košice

HC Košice

  • Vay (16. Riečický) — Baránek
  • Pavlin
  • Růžička
  • Michalčin
  • Deyl
  • Slovák
  • Petran — Klhůfek
  • Chovan
  • Réway — Lapšanský
  • Mráz
  • Belluš — Frič
  • Jacobs
  • Eliaš — Jokeľ
  • Havrila
  • Milý — Krasničan
HC 07 WPC Koliba Detva

HC 07 WPC Koliba Detva

  • Petrík (Lazušin) — F. Fekiač
  • Lalík
  • Gachulinec
  • Rymsha
  • King
  • Rais
  • Turan
  • Jendroľ — Ľupták
  • Čacho
  • Ščurko — Sýkora
  • Downing
  • Žilka — Charbonneau
  • Klíma
  • Cox — Magdolen
  • V. Fekiač
  • Bača