Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

10.01.2021 o 16:00

HK Poprad
4 : 1
(2:0, 1:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

V tretej tretine mali belasí k dispozícii dve presilovky, no nevyužili ani jednu. Poprad zodpovedne odolával a napokon triumf kamzíkov v 59. minúte pečatil gólom do prázdnej brány Haščák. Poprad má znovu na čele tabuľky pred Slovanom trojbodový náskok.

Koniec zápasu.

59:14

Ališauskas korčuľoval z rohu klziska, dával to pred bránu a na chvíľku trošku domáci zapochybovali, no napokon puk dostali preč z nebezpečného priestoru.

58:55

Poprad dal gól!
Popradčania zrejme definitívne pečatia svoje víťazstvo v tomto zápase. O'Donnellovi nevyšiel individuálny pohyb z pravého kruhu. Popradčania získali puk, MARCEL HAŠČÁK ho vypichol na modrej čiare a zo stredného pásma trafil odkrytú bránu.

58:21

Po buly a získanom pásme opäť Noskovič už trieli na striedačku.

58:12

Kytnár urobil kľučku na modrej čiare, vnikol do pásma a je to ofsajd. Vhadzuje sa v strednom pásme.

57:46

Bránka Slovana ostáva prázdna, vhadzuje sa pred Vošvrdom.

57:43

Spoza ľavého kruhu nahadzoval puk na bránu Kundrik a Vošvrda zachytával. Zároveň si tréner Stantien berie oddychový čas.

57:28

Zo súbojov v strednom pásme napokon vzišiel úspešný Meszároš, nahadzoval ihneď do útočnej tretiny, ale bol to ešte ofsajd.

56:52

Belasí boli v pásme, prihrávka O'Donnella naslepo z rohu klziska prešla až do stredného pásma a hostia prišli o pásmo.

55:52

Stratený puk v obrannom pásme získal Svitana, ktorý prenechal Haščákovi. Haščák sa neulakomil, vracal Svitanovi pred bránkovisko, no Noskovič predviedol výborný zákrok a gólu zabránil.

55:18

Založenie útoku zo strany hostí teraz nebolo presvedčivé a ani úspešné. Končí sa to zakázaným uvoľnením.

54:37

Vandas vysúval po krídle Bjalončíka, ktorý zabrzdil na pravom kruhu, prešiel mierne medzi kruhy a strelou to skúsil. Triafal zadný mantinel.

53:48

V strednom pásme spadol Bortňák, belasí si pýtali vylúčenie, ale hlavní rozhodcovia nereagovali. Presilovka Slovana sa chýli ku koncu.

53:20

Presilovka Slovana síce pokračuje, ale v nasledujúcich sekundách neboli hostia veľmi nebezpeční. Popradčania teraz odstraňujú puk preč z obranného pásma.

52:31

Bratislavčania dobre rozbehli presilovú hru. Strelou spoza pravého kruhu to teraz skúšal Brendan O'Donnell. Jeho delovka skončila bezpečne vo Vošvrdovej lapačke.

52:02

Slovan získava presilovkovú možnosť. Dve minúty za podrazenie dostáva Adam Drgoň.

51:31

Handlovskému sa ukázal na modrej čiare Dalhuisen, ktorý okamžite z prvej pálil. Letelo to mimo brány, Noskovič iba pohľadom skontroloval puk.

51:00

Svitana krížnou prihrávkou k pravej žrdi našiel Haščáka, ktorý prekorčuľoval poza a snažil sa to zakončiť k opačnej žrdi. Noskovič posunul bránku, hra je prerušená.

49:43

Puk si pred bránku pýtal Lačný, na hokejke ho mal Lepskij v rohu klziska. Posúval ho pred bránu, gólman Vošvrda hokejkou zapracoval.

48:38

Bjalončíka v strednom pásme zozadu atakoval Bačik, bolo to však v rámci pravidiel. Popradský útočník ešte stihol nahodiť do útočnej tretiny.

47:20

Svitanova krížna prihrávka z rohu klziska nenašla adresáta, Popradčania prišli o útočné pásmo.

46:49

Hra bola prerušená aj asi najmä kvôli tomu, že ešte počas slovanistickej presilovky časomiera stála 20 sekúnd a hlavný rozhodca to konzultoval aj s videorozhodcom.

46:17

Popradčania prežili oslabenie bez inkasovaného gólu, teraz však rozohrávali nedôsledne a nepresne. Končí sa to zakázaným uvoľnením.

45:05

O'Donnell dostal prihrávku na ľavé krídlo, vnikol s pukom do pásma, ale následne už oň prišiel a nedokázal ohroziť Vošvrdu.

44:28

Prvá časť presilovky Slovana nebola veľmi výrazná, Popradu sa dvakrát podarilo dostať puk preč z obranného pásma.

43:22

Slovan dostáva dobrú možnosť. Na trestnú lavicu za podrazenie si sadá Steven Seigo.

42:22

Na pravé krídlo dostal prihrávku Filip Mešár, ktorý sa snažil zakončovať z kruhu, ale jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.

41:52

Milan Kytnár dostal sympatickú spätnú prihrávku na ľavý kruh, využil to okamžite na strelu, mieril však iba priamo na hruď gólmana Vošvrdu.

40:37

Krížnu prihrávku na pravé krídlo dostal Vandas, ktorý prešiel na os klziska medzi kruhmi, mieril však ponad bránku.

40:01

Začala sa tretia tretina.

V prostrednej dvadsaťminútovke padli dva góly, oba v presilovkách. Najprv zvýšil vedenie Popradu v 24. minúte Haščák a belasých v 35. minúte vrátil do zápasu O'Donnell. Poprad po 40 minútach nad Slovanom vedie 3:1.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:46

Pokus o vysunutie Šišovského nevyšiel, teraz je z toho zakázané uvoľnenie zo strany Slovana a pár sekúnd ešte tímom ostáva.

38:45

Po vyhratom buly pálil spoza pravého kruhu Nerijus Ališauskas. Vošvrda stihol rýchlo reagovať a strelu zachytávať.

38:38

Belasí sa dostali do útočného pásma a donútili kamzíkov rozohrávať len za cenu zakázaného uvoľnenia.

37:44

James Livingston zachytil rozohrávku Vošvrdu. Do možnej krížnej prihrávky sa položil Meszároš. Livingston počkal, bol už sám pred bránou, no zakončil to nepresnou strelou.

37:14

Haščák prečítal rozohrávku hostí a ihneď otočil hru. V pásme to skúšal nahodením od modrej Skokan, Svitana jeho strelu netečoval.

36:43

Matej Paločko prenikal spoločne s Matúšom do pásma, nerozumeli si však dostatočne a je to postavenie mimo hry.

36:14

Beňo vnikol do pásma a zrejme chcel prihrávkou hľadať Ožvalda, ktorý korčuľoval medzi kruhy. Puk však napokon nedostal.

34:49

Slovan Bratislava dal gól!
Belasí využívajú túto presilovku. V predchádzajúcej situácii možno O'Donnell vyčítal Urbánkovi, že ho nenašiel, teraz však Urbánek krížom parádne preniesol puk na hokejku BRENDANA O'DONNELLA a ten z prvej prekonal Vošvrdu.
Asistencie: Jakub Urbánek, Martin Štajnoch.

34:36

Jakub Urbánek prekorčuľoval medzi kruhy, hoci sa mu na pravom kruhu ukazoval O'Donnell, ktorý si pýtal puk. Urbánek napokon strieľal a jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.

33:58

Nepresná prihrávka Šišovskému na modrú čiaru znamenala prienik Haščáka, ktorý vykorčuľoval a zakončoval bekhendom, no nepresne.

33:08

Presilovú hru si teraz zahrajú belasí. Dve minúty za seknutie dostáva Joona Erving.

32:38

Michael Vandas dostal puk do rýchlosti a šiel medzi kruhy. Pred sebou mal Ališauskasa, zakončoval švihom, ale mieril na plexisklo.

32:07

Blíži sa záver popradskej presilovky, ktorá nebola veľmi oslnivá, puk je v obrannom pásme na hokejke Svitanu.

31:22

Už sa domáci usadili v pásme a Seigo to skúsil strelou spomedzi kruhov. Kundrik puk dokázal zblokovať na zadný mantinel.

30:57

Popradčania si úvodnú časť presilovky skomplikovali nedôraznými rozohrávkami a prišli už o takmer celú minútu.

30:17

Presilovú hru získavajú domáci. Michal Beňo dostáva dve minúty za podrazenie.

29:54

Skokan dostal krížnu prihrávku na ľavé krídlo a prenechával puk dozadu na hokejku Stevena Seiga, ktorý zakončoval švihom, ale Noskovič použil rýchlo svoj betón.

29:18

Kytnár posúval na modrú čiaru Štajnochovi a ten už útočné pásmo neudržal. Všetci slovanisti teda museli opustiť útočnú tretinu.

28:53

Nepresná prihrávka zo strany kamzíkov znamená za týchto okolností zakázané uvoľnenie a buly teda opäť uvidíme pred popradským brankárom.

28:16

Po nasledujúcej akcii bratislavského Slovana skončil puk po teči od domáceho hráča na ochrannej sieti a vhadzuje sa pred Vošvrdom.

27:56

Ulrych nahadzoval puk od modrej čiary, klbko hráčov však zblokovalo strelu a puk vyletel do rohu klziska.

27:26

Prihrávku medzi kruhy dostal Dávid Hajnik, ktorý to skúsil strelou švihom. Odrazený puk od mantinelu prikryl Noskovič lapačkou a hra je prerušená.

26:14

Popradčania lacno prišli o puk v útočnom pásme a rýchlo otočili hru belasí. Jakub Uram dostal prienikovú prihrávku, zakončoval však iba jednou rukou a pre Vošvrdu to nebol problém.

25:46

O'Donnell posunul puk k žrdi Bortňákovi, ktorý sa obtočil a okamžite zakončoval z tesnej blízkosti. Vošvrda stihol rýchlo vyraziť.

24:55

Slovan opäť musel zakladať akciu spoza Noskoviča. Hosťom sa podarilo získať pásmo a strelou to skúšal Šišovský. Jeho pokus však bol zrazený na ochrannú sieť.

24:16

Po vyhratom buly hostia obsadili útočné pásmo a strelou od modrej to skúšal Michal Sersen. Jeho pokus skončil v náručí Tomáša Vošvrdu.

23:55

Presilovú hru si zahrajú aj Slovanisti. Mike Dalhuisen je vylúčený za seknutie a je tu príležitosť pre hostí na návrat do zápasu.

23:40

Poprad dal gól!
Domáci využívajú aj túto presilovku a zvyšujú svoj náskok na rozdiel troch gólov. Kamzíci založili útočnú akciu z obranného pásma, usadili sa v pásme a Svitana ponúkol krížnu prihrávku na MARCELA HAŠČÁKA, ktorý strelou z prvej príklepom nedovolil Noskovičovi rýchlo sa presunúť.
Asistencia: Patrik Svitana.

23:02

Po vyhratom buly a menších bojoch o puk to nakoniec zo svojej typickej pozície z ľavého kruhu skúšal Haščák. Noskovič rýchlo vytiahol svoju lapačku.

22:49

Matúš Paločko sa dostával do veľmi dobrej pozície pred bránkou, vypýtal si faul a Poprad si zahrá presilovku. Za seknutie odchádza na dve minúty Peter Šišovský.

22:24

Matej Paločko prenechával puk Matúšovi, ktorý zakončoval z pravého kruhu, ale triafal iba do Ališauskasa. Ten teraz s bolestivou grimasou ostal ležať na ľade.

21:22

Ališauskas vnikol po pravom krídle do útočného pásma a z kruhu to posúval pred bránkovisko, kde však bol ďalší hráč Slovana zblokovaný.

20:31

Haščákovi ušiel puk za vlastnou bránkou, nenechal sa však vyviesť z miery a Jendek ho nestihol včas napadnúť.

20:01

Začala sa druhá tretina.

V úvodnej dvadsaťminútovke sme videli dva góly, ktoré padli do bránky bratislavského Slovana. Skóre v 12. minúte otvoril Bjalončík a v záverečných sekundách tretiny využil presilovku Svitana.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:44

Poprad dal gól!
Poprad využíva presilovku pár sekúnd pred príchodom Rapáča a v závere prvej tretiny. Domáci sa prakticky celú presilovku držali v útočnom pásme. Seigo posnul na pravý kruh PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý zamieril a úspešne triafal.
Asistencie: Steven Seigo, Marcel Haščák.

18:36

Svitana strelou spomedzi kruhov trafil iba Bačika, následne sme videli krátke súboje o puk, po ktorých Sersen tvrdo odpálil puk preč.

17:58

Poprad si o pár sekúnd zahrá presilovku. Branislav Rapáč hákoval Marcela Haščáka a odchádza na trestnú lavicu.

17:18

Vo veľmi dobrej pozícii medzi kruhmi sa ocitol Michael Vandas, ktorý z prvej bekhendom priťukol puk po prihrávke priamo na bránu, ale Noskovič úspešne vyrážačkou eliminoval strelu.

16:42

Svitana pokračoval dopredu v prečíslení troch proti dvom. Vyskúšal to napokon strelou od modrej, ktorá mierila nad bránku.

16:05

Presilovka belasých sa ani poriadne nezačala a predčasne sa končí. Milan Kytnár je vylúčený za podrazenie.

15:59

Prvýkrát v zápase sa vylučuje. Presilovku si zahrá Slovan a dve minúty za hákovanie dostáva Matúš Paločko.

15:26

Zaútočili tentokrát hostia. Patrik Maier sa zapojil do ofenzívy a strieľal z ľavého kruhu. Vošvrdova lapačka bola znovu pozorná.

15:03

Matúš Paločko jemne tečoval Hudecovu strelu z pravého kruhu, usmernil puk však iba mimo brány. Následne belasí rozohrávali nepresne a je to zakázané uvoľnenie.

14:22

Štajnoch na modrej čiare dostal puk na bekhend a čakal na pohyb Šišovského pred bránku. Napokon sa rozhodol vystreliť, Vošvrda zachytával do lapačky a Šišovského si postrážil Erving.

13:40

Seigo po vyhratom vhadzovaní Skokana pálil od modrej čiary. Noskovič úspešne eliminoval strelu vyrážačkou.

13:14

Po pravom krídle nabral rýchlosť Jakub Urbánek, ktorý to skúsil strelou z kruhu. Vošvrda priamo zachytával puk a zbytočne ho nevyrážal pred seba.

12:44

Sersen sa rýchlo nepúšťal dopredu a ostal stáť oproti dianiu v strednom pásme a pre istotu dával na kolegu z obrany Bačika.

12:01

Presne po minúte mali ďalšiu dobrú akciu kamzíci. Svitana vykorčuľoval s pukom po krídle, prešiel poza bránu a ideálnou prihrávkou našiel Marcela Haščáka, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti, no len priamo na hruď pripraveného Noskoviča.

11:01

Poprad dal gól!
Kamzíci idú do vedenia v zápase. Strela Matúša Paločka spomedzi kruhov bola vyrazená Noskovičovým betónom pred bránkovisko, kde prikorčuľoval PETER BJALONČÍK a bekhendom trafil nechránenú medzeru medzi betónmi gólmana Slovana.
Asistencia: Matúš Paločko.

10:32

Jendek zablokoval Handlovského strelu. Otváral sa pred ním priestor po pravom krídle, Jendek však iba nahadzoval popri mantineli.

10:01

Nepríjemne vyzeral stret Svitanu s Patrikom Bačikom, ktorý bol tvrdo narazený a ostal po zákroku ležať na ľade. S pomocou spoluhráčov vstal a po svojich s bolestivou grimasou odišiel na striedačku.

09:32

Dalhuisena vytlačil do rohu klziska Bačik. Popradský obranca sa však nenechal odradiť a držal puk na hokejke.

08:12

Rýchlosť po ľavom krídle naberal Michail Lepskij, ktorý to skúsil strelou z ľavého kruhu a Vošvrda sa dotkol puku lapačkou.

07:52

Štajnoch rozohrával novú akciu Slovana. Belasí nahodili puk za popradskú bránku, za ktorou už boli domáci hokejisti.

07:03

Dalhuisen vytvoril priestor na krídle pre Michaela Vandasa, ktorý od mantinelu prešiel na os klziska medzi kruhmi a odtiaľ vystrelil. Noskovič stihol použiť betón.

06:22

Prihrávka na Jendeka v strednom pásme bola zblokovaná Drgoňom, ktorý vyrazil dopredu po krídle, napriahol za kruhom a pálil na vyrážačku Richarda Noskoviča.

05:32

Domáci hokejisti sa pripravili o puk, následne však podobne učinili aj hostia, keď Maierova prihrávka mierila priamo na popradské hokejky.

04:52

Odrazený puk z hokejky Šišovského skončil na popradskej striedačke a hra je znovu prerušená.

04:38

Domáci vyštartovali dopredu so štyrmi hráčmi, Bjalončík však skôr vošiel do pásma než Matej Paločko a za týchto okolností to bol ofsajd.

03:54

Popradskí obrancovia neudržali útočné pásmo, a tak dopredu vyrazili Kundrik s Rapáčom. Kundrik napokon z ľavého kruhu strieľal a Vošvrda lapačkou reagoval.

03:16

Maier po krídle vysúval Lepského, ktorý sa snažil individuálne presadiť, na ľavom kruhu v útočnom pásme mu však kľučka nevyšla.

02:44

Matúš Paločko prihrávkou posunul puk Jevošovi, ktorý to iba jemne nahodil na brankára Noskoviča a ten pre istotu prikrýval.

02:21

Ulrychova dlhá prihrávka popri mantineli bola iba tečovaná do útočného pásma a rozohráva spoza brány už gólman Noskovič.

01:39

Urbánek na modrej čiare dôrazne zahral proti Dalhuisenovi a holandský obranca už nahadzoval puk zo stredného pásma. Priestor na dôkladnejšiu rozohrávku Slovana.

01:14

Handlovský z pravého kruhu krížnou prihrávkou našiel na opačnej strane Dalhuisena, ktorý to skúšal strelecky, ale Noskovičovu bránu netrafil.

00:39

Proti elitnej popradskej formácii bola v prvom striedaní nasadená tretia slovanistická formácia. Oba tímy už striedajú a posielajú na ľad čerstvé sily.

00:18

Popradčania sa dostali do útočného pásma, Skokanova prihrávka na Hudeca však bola trochu nečakaná a domáci prišli o pásmo.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Na ľadovej ploche už máme oba celky. Popradčania sa predstavia v modrých dresoch a Bratislavčania v bielych. Čaká nás slovenská štátna hymna.

Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Hudec, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Livingston, Handlovský – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár, Jevoš, Hajnik – Valigura

HC Slovan Bratislava: Noskovič (Parks) – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Ališauskas, Valach, Maier, Beňo – Ožvald, Urbánek, Jendek – Šišovský, Kytnár, O'Donnell – Kundrik, Bortňák, Rapáč – J. Uram, Lačný, Lepskij

Rozhodca: Hronský, Štefik – Valo, Frimmel.

Šláger a najatraktívnejší zápas ponúka 30. kolo Tipos Extraligy. Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu medzi HK Poprad a HC Slovan Bratislava. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

SÚBOJ PRVÉHO S DRUHÝM
Po prehre Popradu 4:0 s Košicami v rámci trojkráľového kola sa na pár dní zmenil líder Tipos Extraligy.
Stal sa ním Slovan Bratislava. V nasledujúcom piatkovom kole však Poprad odohral duel na domácom ľade proti Nitre, v ktorom viedol už 3:0, napokon však prišiel o jasné tri body a triumfoval „len“ 4:3 po predĺžení. Belasí zase v piatok cestovali na východ republiky do Michaloviec, kde súperovi podľahli 2:1 po nájazdoch a Poprad sa vrátil na prvú priečku. Momentálne Podtatranci vedú ligu s jednobodovým náskokom pred druhým Slovanom, ktorý však má dva zápasy k dobru a rozhodne teda bude tento štvrtý vzájomný duel v tejto sezóne pre oba tímy dôležitým, tzv. šesťbodovým.
Poprad a Slovan sa v tejto sezóne stretli už tri razy. V prípravnom zápase počas Tatranského pohára Slovan zvíťazil 3:5, v nasledujúcich dvoch ligových zápasoch už boli úspešnejší kamzíci, ktorí 4. októbra na Slovane zvíťazili 1:2 a 15. novembra doma pokorili Slovan 4:1.
Kvalita je na oboch stranách, veríme teda, že uvidíme atraktívny duel. Z pohľadu skóre pôjde o súboj najofenzívnejšieho celku – Popradu – proti najlepšie brániacemu celku – Slovanu. Poprad má skóre 102:71 a Slovan 87:57.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

HK Poprad

HK Poprad

  • Vošvrda (Rychlík)
  • Drgoň
  • Hudec
  • Seigo
  • Dalhuisen
  • Ulrych
  • Erving
  • Kramár
  • Svitana
  • Skokan
  • Haščák
  • Vandas
  • Livingston
  • Handlovský
  • Matúš Paločko
  • Bjalončík
  • Matej Paločko
  • Mešár
  • Jevoš
  • Hajnik
  • Valigura
HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava

  • Noskovič (Parks)
  • Sersen
  • Bačik
  • Meszároš
  • Štajnoch
  • Ališauskas
  • Valach
  • Maier
  • Beňo
  • Ožvald
  • Urbánek
  • Jendek
  • Šišovský
  • Kytnár
  • O'Donnell
  • Kundrik
  • Bortňák
  • Rapáč
  • J. Uram
  • Lačný
  • Lepskij