Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

08.11.2020 o 16:00

HC Košice
0 : 2
(0:1, 0:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Koniec zápasu.

Skončil sa súboj dvoch nečných rivalov — HC Košice a HC Slovan Bratislava. V zápase sa viac darilo hosťom, ktorí súpera zdolali pomerom 2:0 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

Pomer striel v dnešnom zápase: 25:25

S týmto konštatovaním sa už v vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu.

59:50

Už sa nič neudeje, puk je v strednom pásme.

59:01

Slovanisti sa snažia aj o tretí gól, keď sa držia v pásme a posielajú si tam pekné prihrávky. Strely sú ale čitateľné, Riečický s nimi preblém nemá.

58:14

Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., hrubosť).

57:46

Slovan Bratislava dal gól!
A v tejto chvíli je už, dovolím si povedať, definitívne rozhodnuté. Slovan sa usadil v pásme, čo využil v najideálnejšom možnom momente teraz už dvojgólový BRENDAN O'DONNELL.

57:28

Petráš sa ponáhľal smerom dopredu, súpera ale neprekorčuľoval. Pre Bratislavčanov však vybojoval cenné sekundy v útočnom pásme.

57:13

Valach zachytil vysoké košické nahodenie a poslal ho späť do stredného pásma. Toto môže byť pre Slovan recept na úspech pri prípadnom košickom záverečnom tlaku.

56:30

Riečického bránka opustila svoje miesto, technici ju tam musia späť navŕtať. Oba celky využijú krátku pauzu na oddych a rozdanie si pokynov.

56:05

Toto môže byť jeden z rozhodujúcich momentov. Košice spôsobili pred Makarovom zmätok, čo chcel využiť na gólovú dorážku Baránek. Gólman Slovana včas preskočil k opačnej žrdi a úmysel mu zmaril.

55:01

Puk bol na dlhší čas zašliapnutý pri mantineli, ale hlavný arbiter naň dobre videl. Aj preto sa hra neprerušovala, čo rozhodne nehrá s domácimi Košicami.

54:16

Od mantinelu rozohrával Bačík, Slovanisti puk napokon prenechali súperovi. Na ľad totiž potrebovali poslať oddýchnutých hokejistov.

53:10

Meszároš mal dostatok času i priestoru na to, aby využil svoje skúsenosti a v pokoji rozohral. Napriek tomu sa mu to nepodarilo, puk letí cez všetky čiary. To znamená jediné — zakázané uvoľnenie.

52:57

Nasleduje komerčná prestávka.

52:53

Podarilo sa im to, ale bolo to bez strely. Hra v ostatných minútach mierne stráca na svojom tempe, čo môže vyhovovať hosťujúcim Bratislavčanom.

52:04

Jendek nemohol zakončiť cez padajúceho súpera, puk preto aspoň nahodil na zadný mantinel. Tam sa ho zmocnili Košičania, ktorí sa pokúsia dostať pred Makarova.

50:53

A znova tam puk Slovanisti dokázali poslať. Medzičasom sa už vylúčený Bačík vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme v hre piatich proti piatim.

50:10

Slovan sa oslobodzuje, puk letí až za bránku Dominika Riečického.

49:49

Klhůfkovo zakončenie Makarov len vyrazil, Růžička nemal následne dostatok priestoru na to, aby puk doklepol za jeho chrbát.

48:53

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Patrik Bačik – 2 min., sekanie).

47:13

Valachovi sa podarilo puk zodvihnúť dostatočne vysoko na to, aby opustil obranné pásmo Slovana Bratislava. Hosťujúci celok to využil na prestriedanie.

46:50

Nasleduje komerčná prestávka.

46:45

Dobrá šanca pre Belluša, ktorý zakončoval z vrchola kruhu, ale len do Makarova. Belluš sa to snažil zodvihnúť, Slovan mal šťastie, že to neletelo pod hornú žrď.

45:46

Štajnoch zaváhal pri mantineli, aj toto chceli Košice využiť. Po puku sa vrhol Chovan, neudržal však stabilitu a spadol.

44:28

Meszárošovi sa nepodarilo vyhodiť, aj tento puk zachytil domáci celok. Ten je teraz aktívnejší, chýba mu ale častejšia streľba, bez ktorej sa dočká vyrovnania len ťažko.

43:57

Jokeľ si dal pozor na súpera, ktorý sa už snažil odpútať od mantinela. Košičania hru upokojili a preniesli na opačný koniec ľadovej plochy.

42:58

Košičania sa do pásma vrátili a znova tam roztočili presilovkový kolotoč. Už to bolo o pozanie zaujímavejšie, ani v tomto prípade ale Makarova výraznejšie neohrozili. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.

42:01

Až nezmyselne dlho si Košičania prihrávali v pásme, až sa z neho napokon sami dostali. Takto presilová hra vyzerať rozhodne nemôže.

40:42

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marián Studenič – 2 min., hákovanie + osobný trest do konca zápasu, nešportové správanie).

40:42

Marián Studenič sa mal pobrať na trestnú lavicu, diskvalifikoval sa ale sám — za nešportové správanie odchádza rovno do šatne.

40:10

Záverečná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Na buly boli aktívnejší oceliari, ktorí už v strednom pásme premýšľajú, ako sa čo najrýchlejšie dostať pred Makarova.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Siréna v Steel aréne je nekompromisná a v tejto chvíli ukončuje ďalšiu dvadsaťminútovku. Máme teda za sebou aj prostrednú časť riadnej hracej doby, po ktorej platí priebežný stav 0:1.

Pomer striel po 2. tretine: 10:20

Tretia tretina sa začne približne o 17:46.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:26

Posledné sekundy druhej tretiny.

38:40

Kytnár vystihol košickú rozohrávku a puk dostal až ku Riečickému. Medzičasom poslali na ľad oba celky oddýchnuté päťky korčuliarov.

38:04

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jakub Urbánek – 2 min., hákovanie).

37:36

Konečne nejaký zaujímavý moment. Košice využili moment prekvapenia a usadili sa v pásme. Puk letel na Michalčina, ktorý zvolil príklep od modrej. Makarov musel strelu sklepnúť svojimi betónmi.

37:02

V Steel aréne je to dnes ako súboj slepého s hluchým. Hráčom síce snahu uprieť rozhodne nemožno, no až príliš často sme svedkami nepresností a zbytočných nedorozumení. Jedno také teraz prišlo na strane Slovana, jeho výsledkom je zakázané uvoľnenie a buly pred Makarovom.

36:35

Nasleduje komerčná prestávka.

36:25

Košice sa dostávali do prečíslenia dvoch proti jednému, v ktorom smeroval puk na Chovana. Ani táto situácia ale oceliarom na vyrovnávací gól nestačila.

35:21

Krasničanova prihrávka bola nepresná. Puk preťal všetky čiary, vhadzovať sa bude po pravici Dominika Riečického.

34:04

Pavlin posielal puk stredom poľa, Košice ho len tečovali. O niečo podobné sa následne pokúšali Slovanisti, ale ani im to nevyšlo. V dnešnom zápase sledujeme pomerne veľa podobných nepresností.

33:22

Milý si obohral súpera, už ale nemal dostatok síl na to, aby sám pokračoval smerom dopredu. Jeho vyhodenie tak využijú oba tímy na rýchle prestriedanie počas hry.

31:44

Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., hrubosť).

31:44

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Brant Harris – 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).

31:44

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Brant Harris – 2 min., vrazenie na mantinel).

31:18

Slovák to nemyslel zle, ale jeho prihrávka na os bola len na dlhú čepeľ. Napriek tomu sa Košice dostali do pásma, i keď toho v ňom veľa nevymysleli.

30:30

Košice dostali puk do pásma, po Milého práci sa mohol do strely pri čiare oprieť Mráz. Zakončenie bolo tvrdé, ale nepresné. Smerom dopredu pôjdu hostia.

29:15

Zaujímavý švih Kytnára. Opäť ale platilo, že sa dnes strieľa pomerne často len do mantinelov. Práve tam prudký puk smeroval.

28:08

Zvýšenou aktivitou sa teraz prezentujú oceliari, ktorí si pred Makarovom vybojovali sériu vhadzovaní. Ani jeden z ich pokusov ale nemal gólové parametre.

28:00

Nasleduje komerčná prestávka.

27:05

Riečickému ušiel Sersenov puk. Následné zakončenie sa ešte pred bránou snažil tečovať Zigo, ani toto ale Slovanu nevyšlo. Eliaš sa medzičasom vrátil na ľad.

26:17

Hostia sa teraz sami vyháňajú von z útočného pásma, po nepresnom zakončení od modrej čiary prepadol puk hlboko do ich defenzívy. Oba celky budú striedať počas hry.

25:10

Košice sa okamžite oslobodzujú, Makarov musí zbystriť svoju pozornosť.

25:01

Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Eliaš – 2 min., podrazenie).

24:18

Riečický sa snažil košickú hru zdynamizovať, spoluhráči ale jeho zámer nepochopili. Popri mantineli poslali puk na zbytočné zakázané uvoľnenie.

22:43

Košice už hrajú v plnom počte.

21:59

Stále to domáci držia pri Makarovovi. Tak zdá sa, že hrať presilovku dnes bude za trest, ani jednému z tímo nevychádzajú početné výhody absolútne podľa predstáv.

21:28

Studenič v súboji pri Riečickom spadol, dopredu tak mohli ísť Košice. Tie hrajú v početnej nevýhode, a tak sa nemajú kam ponáhľať.

20:31

Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., nedovolené bránenie).

20:06

Prostredná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Uvidíme, ktorému z celkov sa bude počas nasledujúcej dvadsaťminútovky dariť viac.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Prvá tretina zápasu je na konci, čaká nás 18-minútová prestávka. Hráči odkorčuľujú do šatní za priebežného stavu 0:1.

Pomer striel po 1. tretine: 7:10

Druhá tretina sa začne približne o 16:54.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:16

Košice to vymysleli dobre. Po sérii prihrávok to poslali medzi kruhy, kde bol ich cieľom opäť Mráz. Ten si nakorčuľoval pred Makarova, ale jeho bránu minul.

19:10

Medzičasom začala plynúť záverečná minúta prvej tretiny.

18:50

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Martin Štajnoch – 2 min., krosček).

18:01

Z uhla to skúšal Pospíšil, ale bránku minul. Následne sa ešte puk dostal k Růžičkovi, ten volil tvrdú strelu od modrej čiary. Všetko vyriešil Makarov a jeho lapačka.

16:57

Jenyš naháňal Sersena, k puku sa ale nedostal. V moci ho mali Slovanisti, ktorí prenikli pred Riečického a vybojovali si vhadzovanie v útočnom pásme.

16:34

Medzičasom pokračujeme s piatimi mužmi na oboch stranách.

16:03

Mráz dostával dobrý puk medzi kruhy, v rýchlosti a pohybe ale zakončil len k zadnému mantinelu. To mohol mať presúvajúci sa Makarov ťažké.

15:15

Košičania sa usadili v pásme, ale puk priletel na hokejku Bačíka, ktorý ho poslal jednoducho k Riečickému. Oba celky budú striedať počas hry.

14:34

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Cameron Carleton Lee – 2 min., podrazenie).

14:02

Nasleduje komerčná prestávka.

13:39

Pavlin vybojoval puk pre Košice, následne sa ale k nemu dostal opäť Harris. Ten to skúsil tvrdou strelou bez prípravy. Riečický na puk po celý čas videl, nemal najmenší dôvod zaváhať.

12:57

Vhadzovať sa bude po ľavici Makarova.

12:43

Od modrej to skúšal Meszároš, ten mal ale malý manévrovací priestor, preto dokázal svojím krátkym švihom zasiahnuť len košických obrancov pred sebou.

11:26

Opäť puk pretína všetky čiary a končí za bránkou Dominika Riečického. Košice sa ešte pokúsia o rýchly prienik, zrejme posledný počas tejto početnej výhody.

10:59

Chovan to chcel skúsiť ešte raz, puk mu však z čepele skĺzol. Slovan sa následne oslobodil.

10:40

Počas košickej presilovky sa pred modrú čiaru postavil Chovan. Ten to myslel krížnou strelou dobre, ale presúvajúci sa Makarov puk vykopol do bezpečnej zóny.

09:55

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Brant Harris – 2 min., podrazenie).

09:22

Milý narazil v rohu klziska na dvojicu súperov, z tejto situácie s pukom vykorčuľovať nedokázal. Košice ešte na moment ostali v pásme, ale opäť to bolo bez strely.

08:43

Po sérii vylúčení sme konečne pokračovali v hokeji. Pred Makarova sa natlačil Jenyš, ktorý ešte chcel pokračovať v hre. Medzičasom však už mal brankár Slovana puk pod kontrolou.

06:38

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marián Studenič – 2 min., nedovolené bránenie).

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 10 min., hrubosť).

06:26

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., sekanie + 2 min., hrubosť).

06:26

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Samuel Petráš – 2 min., hrubosť).

05:57

Slovan Bratislava dal gól!
Po presilovke si však hostia vypracovali dobrý tlak, z ktorého pramenil ich zaslúžený gól. Do puku sa oprel BRENDAN O'DONNELL, ktorý ho poslal od žrde do Riečického siete. Asistencie: Jakub Urbánek, Martin Štajnoch.

05:20

Až v závere si Slovan vypracoval aké-také strelecké pozície. Od modrej to skúšal Lee a po jeho rane to veru v Steel aréne poriadne zadunelo, hoci bránku minul.

04:36

Ešte stále sa im však nepodarilo usadiť v pásme. Slovan má problém s prechodom cez modrú čiaru, ktorú majú Košice dobre pokrytú.

03:52

Slovan neodštartoval presilovku piatich proti štyrom najlepšie, Košice sa dokázali už trikrát oslobodiť. Puk zachytáva na svojej hokejke Makarov, hostia musia začínať spoza vlastnej bránky.

03:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., nedovolené bránenie).

03:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min., hrubosť).

03:02

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Samuel Petráš – 2 min., hrubosť).

03:02

A máme tu prvú potýčku. Pri týchto súperoch sme na ne síce zvyknutí, no dnes to bolo expresne rýchle. Nezaobíde sa to bez trestov na oboch stranách.

02:01

Úvod je obojstranne opatrný, zatiaľ hráme bez prerušení. Ani jeden z tímov sa do bezhlavého útočenia nepúšťa, ako Košice, tak aj Slovan sa snažia dobre prehustiť stredné pásmo.

01:33

Hostia sa usadili v pásme, ale od modrej čiary priletela len nepresná strela. Meszároš sa musí vrátiť do stredného pásma, oba celky budú chcieť prestriedať počas hry.

00:49

Sersen zacúval skúsene za Makarova a Slovan odtiaľ poslal dopredu krížnou príhrávkou. Hostia ale puk zrazili len k mantinelu, pričom tento priestor patril Košiciam.

00:12

Zápas medzi Košicami a Slovanom sa práve začal. Úvodné buly zvládli lepšie domáci Košičania, ktorí sa s pukom posnažia dostať čo najskôr pred súperovu svätyňu.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický (Sedláček) — Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl (A), Slovák (A), Cibák — Chovan ©, Pospíšil, Réway — Klhůfek, Mráz, Belluš — Jokeľ, Eliaš, Milý — Jenyš, Frič, Krasničan — Havrila

HC Slovan Bratislava: Makarov (Durný) — Bačik, Sersen ©, Štajnoch, Meszároš (A) — Valach, Lee, Beňo, Ališauskas — Harris, Zigo, Buček — Studenič, Kytnár (A), Ranford — O'donnell, Urbánek, Gašpar — Jendek, Petráš, Rapáč

Rozhodca: Snášel, Orolin — Šoltés, Kacej.

Vážení športoví priatelia, vítam vás pri súboji dvoch historicky najúspešnejších hokejových klubov našej krajiny. V rámci dohrávky 5. kola Tipos extraligy bude HC Košice hostiť HC Slovan Bratislava.

HC Košice bude v pozícii papierového outsidera, hoci, paradoxne, tabuľkovo je na tom v porovnaní so Slovanom lepšie. Košičania získali v doterajších šiestich zápasoch sedem bodov a pri vzácne vyrovnanom skóre 19:19 okupujú siedme miesto tabuľky. Ich najproduktívnejším hráčom je sedembodový Marek Baránek, najproduktívnejším košickým strelcom je zasa so štyrmi gólmi Pavel Klhůfek.

Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
HK Nitra — HC Košice 5:2
HC Detva — HC Košice 3:2
HC Košice — MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:1

HC Slovan Bratislava je síce jedným z favoritov na zisk majstrovskej trofeje, no úvod sezóny tomu absolútne nenasvedčuje. Zverencom trénera Stantiena sa nedarí a v piatich zápasoch si na svoje konto pripísali len rovnaký počet bodov. Stačí im to na priebežné deviate miesto, na ktorom sa usadili s negatívnym skóre v pomere 14:15. Najproduktívnejším hráčom Bratislavy je s 8 bodmi Brendan Ranford, najlepším strelcom zasa trojgólový Marián Studenič.

Posledné tri odohrané zápasy Slovana:
HC Nové Zámky — HC Slovan Bratislava 0:3
HC Slovan Bratislava — HC Detva 6:7
DVTK Miškovec — HC Slovan Bratislava 2:3 pp

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

HC Košice

HC Košice

  • Riečický (Sedláček) — Baránek
  • Pavlin
  • Růžička
  • Michalčin
  • Deyl (A)
  • Slovák (A)
  • Cibák — Chovan (C)
  • Pospíšil
  • Réway — Klhůfek
  • Mráz
  • Belluš — Jokeľ
  • Eliaš
  • Milý — Jenyš
  • Frič
  • Krasničan — Havrila
HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava

  • Makarov (Durný) — Bačik
  • Sersen (C)
  • Štajnoch
  • Meszároš (A) — Valach
  • Lee
  • Beňo
  • Ališauskas — Harris
  • Zigo
  • Buček — Studenič
  • Kytnár (A)
  • Ranford — O'donnell
  • Urbánek
  • Gašpar — Jendek
  • Petráš
  • Rapáč