Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipsport Liga (SR) - Skupina A

28.02.2020 o 18:00

HC Košice
2 : 3
(1:1, 0:2, 1:0)
HC 05 iClinic Banská Bystrica
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou sa práve skončil. Spokojnejší môžu byť hostia, ktorí súpera zdolali pomerom 3:2 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

Pomer striel v dnešnom zápase: 28:29

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák.

Koniec zápasu.

59:47

Oddychový čas domácich.

59:47

Ešte je tu jedno banskobystrické zakázané uvoľnenie. Zrejme si niektorý z trénerov vyberie oddychový čas.

59:10

Košarišťan je na striedačke, domáci to skúšajú bez brankára.

59:10

Fantastická hra Banskej Bystrice, tá Košice vôbec nepúšťa do pásma.

58:49

MIhalik vyhodil, Košarišťan svoju bránku opustiť nemôže.

58:05

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:38

Stupka dokorčuľoval puk a na niekoľko sekúnd ho podržal. Aj toto teraz bude z pohľadu Banskej Bystrice mimoriadne dôležité.

56:57

Hostia len vysoko vyhadzujú, potrebujú totiž prestriedať. Čerstvé sily pošlú na ľad aj domáci.

55:56

Veľký košický tlak, letelo tam niekoľko striel. Puk sa napokon von z pásma podarilo dostať Gaborovi.

55:45

Sukeľov pokus z veľkého uhla, puk zapadol priamo do Beskorowanyho lapačky. Sukeľ ešte následne spoluhráčom naznačoval, že v útoku potrebuje väčšiu podporu.

54:49

Hra je po nepresnom zakončení hostí vykázaná do stredného pásma.

54:32

Nastrelený puk a menšia skrumáž pred bránkou, puk mal ale napokon vo svojej moci Košarišťan. Ostaneme tak v jeho tesnej blízkosti, kde sa bude vhadzovať.

53:56

Barani sú v pásme. Zatiaľ vyslali jednu dobrú strelu od modrej, ale Košičania sa do nej hodili.

53:13

Neuveriteľné, Košičania dokázali počas vlastného oslabenia spáliť situáciu dvoch proti nikomu! Dalibor Bortňák dostal prihrávku, bránkovú sieť trafil len z jej vonkajšej strany.

52:58

Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

52:25

Košice dali gól!
Tak napokon to ešte predsa bude zaujímavé. Už Bortňákova strela bola dobrá, bránku ale tesne minula. Michalčinovo zakončenie od modrej sa napokon ukázalo ako správny ťah, letelo to na teč. Skóroval PAVEL KLHŮFEK. Asistencie: Christian Michalčin, Michal Chovan.

51:38

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ivan Ďatelinka – 2 min., sekanie).

50:48

Zakázané uvoľnenie Baranov, vhadzovať sa bude po pravici Tylera Beskorowanyho.

50:30

Gabor upratal puk pred košickými útočnými radmi. Medzičasom začala plynúť záverečná desaťminútovka tretej tretiny — a všetko nasvedčuje tomu, že aj celého zápasu.

49:37

Bortňák stiahol k ľadu Cardwella, obaja hráči sa následne v objatí postavili. Bolo však evidentné, že ani jeden z nich zbytočne rukavice zhadzovať nechce.

48:20

Košice sú aktívnejšie, na čepeliach im však chýba väčší pokoj. Možno by mohol prísť spolu s pokynmi trénera Draisaitla, nasleduje totiž komerčná prestávka.

48:20

Košice sú aktívnejšie, na čepeliach im však chýba väčší pokoj. Možno by mohol prísť spolu s pokynmi trénera Draisaitla, nasleduje totiž komerčná prestávka.

47:45

Tvrdá rana Skokana, Beskorowany ten puk len vyrážal pred seba. Banská Bystrica potrebovala reagovať, a to aj za cenu zakázaného uvoľnenia.

46:58

Beskorowany sklepol na čepeľ Nemčíkovi, ktorý to posielal preč okamžite vysokým oblúčikom. Nevyšiel mu ale podľa predstáv, k puku sa dostali Košice.

46:28

Andrej Košarišťan hru prerušil, vhadzovať sa bude pred jeho bránkou.

45:48

Barani držali puk pred Košarišťanom a aj keď častejšie nestrieľali, takéto momenty im môžu len vyhovovať. Southorn to ešte zamýšľal na teč, po jeho puku však nik nešiel.

44:37

Ďalší zblokovaný puk, tentokrát Skokanov. Tieto situácie dnes patria z pohľadu Banskej Bystrice medzi veľmi časté, skvelá defenzívna práca.

43:58

Veľká šanca pre Košice, ktoré mohli znížiť na rozdiel jedného gólu! Medzi kruhy nakorčuľoval rýchly Paršin, jeho zakončenie si napokon cestu do siete nenašlo.

42:46

Hra je na začiatku tretej tretiny pomerne často prerušovaná. Naposledy sa tak udialo po tom, čo bola košická strela zblokovaná na ochrannú sieť.

42:30

Maier sa ponáhľal za pukom, v opačnom prípade sa k nemu mohli dostať domáci korčuliari. To sa ale nestalo, keďže banskobystrický korčuliar si svoju úlohu vzorne splnil.

41:12

Úvod tejto časti je opatrný. Košičania sa síce tlačia do pásma, ale v úvodnej minúte kontrolovala puk zväčša hosťujúca Banská Bystrica.

40:16

Začala plynúť záverečná časť riadnej hracej doby. Nasledujúcich 20 minút rozhodne o tom, kto si z dnešného zápasu zoberie body do tabuľky.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Zo zápasu ubehlo ďalších 20 minút, ostáva posledných 20. Pred nimi však na rad príde 18-minútová prestávka, kam hokejisti odkorčuľujú za priebežného stavu 1:3.

Pomer striel po 2. tretine: 17:23

Tretia tretina sa začne približne o 19:49.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:48

Zdá sa, že počas tejto časti zápasu sa už neudeje nič podstatné.

38:10

Sú tu posledné dve minúty druhej tretiny.

37:12

Pomerne dlho sa o puk bojovalo pri mantineli, arbitri ale mali puk po celý čas pod kontrolou. Napokon sa to však rozhodli predsa len všetko ukončiť hvizdom. Buly v strednom pásme.

36:41

Opäť dlhá košická aktivita v pásme. Už tam však medzičasom priskočil aj vylúčený Ďatelinka, preto domáci celok svoju druhú presilovú hru v druhý gól nepretaví.

35:30

Dlho puk Košice držali v pásme, vyslali aj niekoľko striel. Chýbala im však vyššia razancia a lepšia presnosť, takto domáci skórovať nemôžu.

34:30

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ivan Ďatelinka – 2 min., nedovolené bránenie).

34:30

Individuálny prienik Suju, ktorý to ešte v rozhodujúcej chvíli hodil do strany. Odtiaľ letela dobrá strela, Beskorowanyho svätyňa ale opustila svoje pôvodné miesto.

34:00

Nasleduje komerčná prestávka.

33:15

Banská Bystrica dala gól!
Expresne rýchlo využitá presilová hra, no a je z toho doteraz najvyššie vedenie Banskej Bystrice. Košarišťan šiel po strele, musel preto vykorčuľovať z bránky. Do siete to tak pohodlne zasunul SAMUEL MLYNAROVIČ. Asistencie: Jordan Hickmott, Joona Jääskeläinen.

33:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., nedovolené bránenie).

32:21

Gabor spálil obrovskú šancu! Puk mal na čepeli, Košarišťana vysoko z bránky. Jeho zakončenie zápästím ale napokon brankár Košíc zázračne zastavil.

31:30

Opäť to však domáci posielajú preč, tentokrát aspoň do stredného pásma.

31:04

Teraz sú už Bystričania usadení v pásme.

30:33

Čížek režíroval košickú defenzívu, no a domáci to zahrali veľmi dobre. Zbytočne puk neodpálili, radšej ho podržali na svojich čepeliach.

29:45

Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).

29:30

Michalčin z obranného pásma na opačnú stranu, Košičania puk zaviezli do pásma. Ešte si ho tam pýtal Paršin, Banská Bystrica však zapracovala v defenzíve a súperovi vystreliť nedovolila.

28:20

Dvaja hostia proti trom domácim, napriek tomu sa puk dostal ku košickej bránke. Košarišťan ho poslal svojou čepeľou do stredného pásma.

27:52

Tak napokon sa zdá, že áno. Mlynarovič odchádza s obomi nohami na ľade, čo je dobré znamenie.

27:52

Nepríjemný moment, na ľade ostáva za košickou bránkou ležať Samuel Mlynarovič, ku ktorému už smeruje lekár. Toto nevidíme radi, veríme, že bude Banskobystričan v poriadku.

27:20

Hrá sa v strednom pásme, oba celky to využijú na prestriedanie.

26:47

Opäť to Barani mysleli dobre, Hickmott to posielal na bránkovú čiaru priamo ku Košarišťanovej hokejke. Domáci gólman puk zblokoval ďaleko od svojej svätyne.

25:46

Banská Bystrica dala gól!
Opäť však skórujú Barani — a opäť po košickej aktivite. Hostia sa dostali za Košarišťana, odkiaľ to poslali do pravého kruhu. Tam sa do puku oprel a košického brankára prepálil JACOB CARDWELL. Asistencie: Samuel Mlynarovič, Václav Stupka.

25:10

Košice sa usadili v pásme a na Beskorowanyho vyslali niekoľko pukov. Nešlo síce o zakončenia s gólovými parametrami, každopádne, domáci si vybojovali niekoľko vhadzovaní v pásme.

24:30

Ani Oceliari toho veľa nevymysleli. Pokračujeme v hre zo strany na stranu.

23:58

Koch zastavil Fafráka, nie však Gabora. Každopádne, Banskobystričania to následne zbytočne zahrali popri mantineli, kde už o puk prišli. Smerom dopredu tak môžu ísť Košice.

23:02

Oba tímy hrajú v plnom počte.

22:48

To sa mohlo zmeniť. Joona Jääskeläinen vyslal dobrú strelu z prvej, mieril k bližšej žrdi, kam sa Košarišťan presúval. Košický gólman to napokon stihol.

22:20

A aj teraz musí hrať Beskorowany. Hosťom dnes zatiaľ presilové hry nevychádzajú vôbec podľa predstáv.

22:01

Vyhodil však aj Suja. Znova sa hra presúva do banskobystric­kého pásma.

21:44

Barani už kombinujú pred Košarišťanom.

21:20

Růžička okamžite vyhodil — ale nielen to, Košice sa dostali do dobrej šance. Bol v nej Bortňák, ktorý sa ocitol tesne pred Beskorowanym. Po druhýkrát ho však neprekonal.

20:52

Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., držanie hokejky).

20:39

Rapáč si musel dať pozor na Jääskeläinena, ktorý proti nemu vystupoval veľmi vysoko a napokon ho skoro o puk pripravil. Nepodarilo sa mu to, smerom dopredu pôjdu Košice.

20:10

Prostredná časť riadnej hracej doby sa práve začala. Uvidíme, ktorý z celkov sa dostane do šance ako prvý. Zatiaľ sa oba tímy formujú v okolí stredového kruhu.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Banskou Bystricou sa práve skončila. Priniesla zaujímavých 20 minút, po ktorých platí priebežný stav 1:1.

Pomer striel po 1. tretine: 9:7

Druhá tretina sa začne približne o 18:56.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:09

Košice dali gól!
Tak toto bol gól par excellence! Oceliari si rozobrali banskobystrickú defenzívu na drobné, puk poslali pred bránkovisko no a tam už Beskorowanyho oklamal DALIBOR BORTŇÁK. Asistencie: Pavel Klhůfek, Michal Chovan.

19:02

Domáci sú v pásme, plynie posledná minúta.

18:22

Southornovo razantné vyhodenie popri mantineli, Banská Bystrica sa rýchlo oslobodzuje a puk posiela až za bránku Andreja Košarišťana.

18:13

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Dávid Šoltés – 2 min., hákovanie).

18:03

Medzičasom začali plynúť posledné dve minúty prvej tretiny.

17:20

Southornova dlhá žabka trafila telá na hranici banskobystrického útočného pásma, každopádne, odraz puku zúročili lepšie košickí hokejisti.

16:30

Vrábeľ si nerozumel ideálne s Jokeľom, Košice sa tú situáciu ešte snažili zachrániť na útočnej modrej čiare. Nepodarilo sa im to, hra sa tak sťahuje do stredného pásma.

15:09

Banská Bystrica dala gól!
Barani sa dostávajú do vedenia. Po vyhratom buly v útočnom pásme ostal na ľavej strane úplne voľný DÁVID ŠOLTÉS, no a ten už nemal problém puk poslať za presúvajúceho sa Košarišťana. Asistencia: Samuel Mlynarovič.

15:02

Individuálny prienik Hickmotta, ktorý za sebou zabudol puk. Nuž, podobné obrázky absolútne nenaznačujú, že dnes hrajú celky z najlepšej trojice súťaže.

14:40

Rapáč šiel po súboji s Maierom k ľadu, bol tu náznak prvého konfliktu. Arbitri to ale veľmi rýchlo upokojili, a tak sa vylučovať nemusí.

13:57

Owens zakladal banskobystrickú akciu spoza bránky hostí, príliš ďaleko sa však so svojimi spoluhráčmi nedostal. V strednom pásme si puk na hokejky prebrali košickí korčuliari.

13:10

Košiciam sa črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, Bortňákovi sa v rozhodujúcej chvíli nepodarilo prestrčiť puk cez obetavého Cardwella.

12:30

Paršin posunul puk na modrú, strelu po ľade na čepeli skúsene zastavil Mihalik. Obrovský prehľad tohto hokejistu.

11:20

Ďatelinka získa s Mihalikovou pomocou puk, nedal si však pozor na napádajúceho Skokana. Ten sa ešte snažil preštrikovať pred Beskorowanyho, lepšie sa mu zakončiť nepodarilo.

10:23

Oba tímy hrajú medzičasom v plnom počte.

10:03

Košičania držali puk v pásme, naznačili tam aj strelu, ale Beskorowany napokon zakročiť nemusel. Každopádne, dobrá práca počas oslabenia.

09:23

No a Banská Bystrica pokračuje aj zakázaným uvoľnením.

09:17

Dobré banskobystrické prenesenie hry na ľavú stranu, nasledoval ale až nepochopiteľne nepresný strelecký pokus, ktorý Baranov vyhnal von z pásma.

08:30

Košice sa rýchlo oslobodzujú, Southorn sa po puk ponáhľa na opačný koniec ľadovej plochy.

08:23

Vylúčenie v tíme HC Košice (Branislav Rapáč – 2 min., nedovolené bránenie).

08:15

Zblokovaný košický pokus, hra sa presťahuje pred Beskorowanyho.

07:48

Barani sa teraz na niekoľko sekúnd usadili v košickom pásme. Viacero ich príhravok bolo pekných, ale tá finálna na Ďatelinku už nie. Zakončenie od modrej tak nepriletelo.

06:51

Nasleduje komerčná prestávka.

06:33

Košičania si teraz absolútne nerozumeli a po dlhom váhaní za Košarišťanovou bránkou sa dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia.

06:04

Rýchle striedanie na oboch stranách, Southorn musí hrať za Beskorowanym.

05:16

Cardwell poklepal čepeľou o ľad, chcel totiž zakončovať od modrej čiary. To ale nemohol, Košice totiž puk za Košarišťanom získali do svojej moci.

04:54

Ale už áno, Barani si do pásma nakorčuľovali dobre po ľavej strane — a odtiaľ napokon aj strieľali. Malo to ísť pod vyrážačku, ale Košarišťan sa oklamať nenechal.

04:12

Beskorowany chytil ďalší puk, v poradí už šiesty. Andrej Košarišťan na opačnej strane klziska zatiaľ prácu nemal.

03:40

Hričina sa len prizeral košickej aktivite. To nebolo najmúdrejšie rozhodnutie, skackajúci puk sa totiž takmer dostal do nebezpečnej zóny. Našťastie pre hostí to posledný obranca napokon zvládol.

03:07

Oceliari sú zatiaľ aktívnejší, Beskorowany riešil ďalšie zakončenie od čiary. Ešte ho vykopol, puk však následne sám rýchlo prikryl.

02:20

Milý odstúpil od bránky, Bortňák volil ranu zápästím. Puk letel dobre, ale Beskorowany sklepol svoje betóny včas a zakončenie do siete prepadnúť nenechal.

01:52

Paršinova šikovná otočka za bránkou, puk sa mu odtiaľ ešte podarilo posunúť na modrú čiaru. Košice následne vyslali tvrdú, ale nepresnú strelu.

01:16

Košiciam nevyšla rozohrávka, domáci si to vo vlastnej tretine trafili len do nôh. Puk navyše opustil hraciu plochu, vhadzovať sa bude v strednom pásme.

00:49

Southorn však zahral dobre na obrannej modrej a hru preniesol na opačnú stranu. V úvodnej minúte sme tak na ľade zaujímavejší moment nezaznamenali.

00:10

Zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou sa práve začal. Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí sa budú chcieť presunúť pred bránku Tylera Beskorowanyho.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Pavlin, Koch (A), Čížek (A), Růžička, Michalčin, Zeleňák, Bučko — Paršin, Klhůfek, Sukeľ — Rapáč, Skokan ©, Chovan — Milý, Bortňák, Faith — Suja, Vrábeľ, Jokeľ — Eliáš

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Melicherčík) — Mihalik (A), Southorn, Cardwell, Ďatelinka ©, Owens, Maier, Nemčík — Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen — Stupka, Mlynarovič, Šoltés — Kriška, Bartánus (A), Hričina — Fafrák, Gabor, Kabáč

Rozhodca: Orolin (SVK), Rencz (HUN) — Kacej (SVK), Soltész (HUN).

V rýchlom slede nadstavbových kôl pokračujeme ďalej — čaká nás už tretie, v ktorom si budú sily merať dvaja ašpiranti na postup do finále, HC Košice a HC 05 iClinic Banská Bystrica.

HC Košice si nevybral „hluchú“ časť sezóny práve v najlepšom čase. Koniec-koncov, Oceliarov to pred koncom základnej časti stálo prvé miesto v tabuľke, o ktoré tak ešte skúsia zabojovať v nadstavbovej časti. Ich východisková pozícia však nie je vôbec ideálna, na druhý Slovan totiž strácajú štyri a na prvú Banskú Bystricu až sedem bodov, a tak potrebujú zaberať naplno a body nestrácať. Nepodarilo sa im to v zápase s Popradom, vo Zvolene už ale Draisaitlovci svoju prehru odčinili pohodlným víťazstvom. Skóre Košíc predstavuje pomer 152:103 gólov.

Zápasy Košíc v nadstavbovej časti:
HC Košice — HK Poprad 1:3
HKM Zvolen — HC Košice 2:5

HC 05 iClinic Banská Bystrica je na tom spomedzi najväčších favoritov na zisk majstrovskej trofeje zatiaľ najlepšie. Barani zo stredného Slovenska sú nielen prví, ale na svojom konte majú aj najlepšiu sériu z posledných piatich zápasov, keď z nich vyhrali štyri. Z toho tri v sérii, čo znamená, že Banská Bystrica ešte v nadstavbovej časti neprehrala. Pravdou však je, že oba zápasy odohrala na domácom ľade, čo mohlo hrať výrazne v jej prospech. Skóre Baranov predstavuje pomer 163:97. Hostia sú tak jedným z dvoch tímov, ktoré ešte neinkasovali trojmiestny počet gólov.

Zápasy Banskej Bystrice v nadstavbovej časti:
HC 05 iClinic Banská Bystrica — HK Dukla Trenčín 5:1
HC 05 iClinic Banská Bystrica — HC Slovan Bratislava 4:3 pp

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice

HC Košice

  • Košarišťan (Škorvánek) — Pavlin
  • Koch (A)
  • Čížek (A)
  • Růžička
  • Michalčin
  • Zeleňák
  • Bučko — Paršin
  • Klhůfek
  • Sukeľ — Rapáč
  • Skokan (C)
  • Chovan — Milý
  • Bortňák
  • Faith — Suja
  • Vrábeľ
  • Jokeľ — Eliáš
HC 05 iClinic Banská Bystrica

HC 05 iClinic Banská Bystrica

  • Beskorowany (Melicherčík) — Mihalik (A)
  • Southorn
  • Cardwell
  • Ďatelinka (C)
  • Owens
  • Maier
  • Nemčík — Hohmann
  • Hickmott
  • Jääskeläinen — Stupka
  • Mlynarovič
  • Šoltés — Kriška
  • Bartánus (A)
  • Hričina — Fafrák
  • Gabor
  • Kabáč