Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta do 20 rokov - Skupina A

30.12.2019 o 19:08

Slovensko
2 : 7
(0:3, 1:2, 1:2)
Švajčiarsko
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Aj tretia tretina ponúkla presné zásahy, ku Faškovi-Rudášovi sa ešte gólovo pridal Džugan. Naši však utrpeli ďalší debakel, keď Švajčiarsku podľahli vysokým rozdielom 2:7 a tak skončia v skupine na konečnom štvrtom mieste.

Slovensko čakajú na tomto šampionáte ešte minimálne dva zápasy. Zajtra ukončíme základnú skupinu zápasom proti Švédsku a potom nás čaká štvrťfinále.

Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok predposledného večera v kalendárnom roku 2019!

Koniec zápasu.

59:21

Sú tu posledné sekundy zápasu. Ešte oba celky sa pokúšajú založiť útočný výpad.

58:26

Vyletelka sa ešte musel mať na pozore po prečíslení súpera, ale na svoje konto si môže pripísať úspešný zákrok.

58:01

Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak už aj celého tohto stretnutia!

57:41

Pokračuje sa už v závere zápasu ďalej. Naši chlapci by to už najradšej mali celé za sebou a na toto stretnutie zabudli.

57:00

Na ľadovej ploche ostal ležať jeden z rozhodcov, konrétne Vladimír Pešina. Za pomoci kolegu doputoval k mantinelu a vyžiadal si menšie ošetrenie. Vyzerá to, že sa tak stalo po kontakte so švajčiarskym hráčom.

56:52

Už bežia posledné chvíle tohto zápasu. Už to potrebujeme dohrať hlavne bez ďalšieho inkasovaného gólu a plne sa sústrediť na zajtrajšie stretnutie proti Švédsku.

55:10

Dnešné stretnutie sleduje 4915 divákov.

54:51

Teraz sme pekne zakombinovali pred bránkou súpera, ale presné zakončenie z našej strany neprišlo.

54:18

Ešte sa však pokúšame aspoň kozmeticky upraviť konečný výsledok. Mudrák v nádejnej pozícii pálil len do stredu brány, kde bol pripravený brankár Hollenstein.

53:26

Môžme teda už teraz konštatovať, že naša reprezentácia do 20 rokov dostáva aj v druhom zápase v rade poriadny debakel. Zrejme sa to až tak nečakalo, ale realita na ľade sa ukázala v plnej paráde.

52:27

Švajčiarsko dalo gól!

Ale aj Švajčiarsko ešte útočí s veľkou chuťou a my inkasujeme siedmy gól! Slovenská obrana teraz bola poriadne vycvičená, MATTHEW VERBOON sa poľahky dostal popri mantinely až pred našu bránku a aj on dnes prekonáva Vyletelku – 2:7!

51:10

Dostávame sa do druhej polovcice tretej tretiny. O všetkom je už rozhodnuté, ale my ešte dúfame, že naši chlapci niečo zaujímavého ukážu.

50:09

Švajčiarsko dalo gól!

Pomerne rýchlo využitá presilovka Švajčiarska! Toto bolo však ukážkové zahratie presilovky, dvaja hráči súpera clonili Vyletelkovi, ktorý tak nič nevidel a MIKA HENAUER prepálil všetko čo mu stálo v ceste – 2:6!
Asistencie: Janis Moser a Valentin Nussbaumer.

49:48

Vylúčenie v tíme Slovensko (Marek Minárik – 2 min., podrazenie).

49:18

Švajčiarsko v plnom počte.

48:39

Už sme však z neho vyhnaní a ťažko sa teraz presadzujeme. Švajčiarsko aj napriek trom oslabeniam v rade má stále dosť síl.

48:18

Švajčiarsko prvú polovicu tohto oslabenia zvládlo, ale stále sa držíme v útočnom pásme.

47:56

Pred bránku súpera smerovala zaujímavá prihrávka, puk však bol tečovaný do stredného pásma.

47:28

A je tu ďalšia presilovka pre Slovensko! Náš tlak pokračuje ďalej, z tribún prichádza jasná požiadavka na gól vo švajčiarskej sieti.

47:18

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Tim Berni – 2 min., hákovanie).

46:47

Prehrávame teda so Švajčiarskom o tri góly. Naši chlapci sa hecujú, že ešte nie je koniec a treba hrať ďalej. Uvidíme, či ešte nejaký ten gólik streliť dokážeme.

46:37

Slovensko dalo gól!
Túto presilovku sme už dokázali využiť! Predviedli sme úspešnú kombináciu v útočnom pásme, Čajkovič nahadzoval puk pred bránku na voľného RÓBERTA DŽUGANA, ktorý aj so šťastím puk stečoval do siete – 2:5!
Asistencie: Maxim Čajkovič a Dávid Mudrák.

46:17

Prvú polovicu oslabenia súper zvládol výborne, k vážnejšej strele sme sa nedostali.

45:56

Švajčiarsko zachytilo našu kombináciu a vyhadzuje puk cez všetky čiary do bezpečia.

45:27

V krátkom slede je tu aj naša druhá presilovka v tomto zápase. Môžme teda pokračovať tlaku a verme, že vyvrcholí tým správnym spôsobom.

45:17

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Gaétan Jobin – 2 min., sekanie).

45:11

Švajčiarsko v plnom počte.

45:03

Paulíny dostal dobrú prihrávku, ale jeho zakončenie ide tesne vedľa švajčiarskej bránky.

44:36

Súper nás však výborne vytláča preč z útočného pásma. Švajčiari teda úspešne zvládajú toto svoje oslabenie.

43:36

Získavame ďalšiu presilovku, ideálna šanca ešte niečo skúsiť vymyslieť. Faško-Rudáš pálil z prvej bez prípravy, puk končí na zadnom mantinely.

43:11

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Sandro Schmid – 2 min., držanie).

43:05

Veľmi dobrú pasáž hry teraz predviedlo Slovensko. Dokázali sme pritlačiť súpera v jeho obrannom pásme a stále operujeme s pukom na hokejkách.

42:22

Útoky sa však už postupune striedajú na oboch stranách. Hrá sa síce opatrnejší hokej, ale druhá tretina sa ešte len rozbieha.

41:46

Buly sme potom dokázali vyhrať a skúsili sa presunúť do útočného pásma. Defenzíva súpera však zahrala veľmi dobre a do šance sme sa teda nedostali.

41:30

Sledovali sme postupnú kombináciu súpera, k puku sa následne dostal Verboon, ale jeho strela z prvej končí vo výstroji Vyletelku.

40:45

Slovensko založilo rýchly protiútok, k strele na bránku súpera sa dostal náš kapitán Vitaloš, ale Hollenstein si pripisuje úspešný zákrok.

40:10

Posledná tretia tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde, buly v prospech Švajčiarska. Ihneď sa náš súper dostáva do nášho obranného pásma.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Oba reprezentačné celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!

Už aj druhá tretina v Třinci je minulosťou, padli v nej napokon tri góly. Do druhej tretiny vstúpilo Slovensko veľmi aktívne, ale nedokázali sme využiť hneď niekoľko šancí. Naopak, Švajčiarsko potom zvyšovalo na 4:0 krátko po presilovke. Aspoň malé šťastie na našu stranu sa potom usimalo v závere tretiny, keď po veľkej chybe súperovho brankára skóroval Faško-Rudáš. Nezvládli sme ale posledné sekundy a súper upravil na predbežných 5:1 v jeho prospech!

Posledná tretia tretina sa začne približne o 20:50.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:56

Švajčiarsko dalo gól!

Posledné sekundy druhej tretiny sme však nezvládli a inkasujeme ukážkový gól do šatne! Pred vlastnou bránkou sme zle obsadili hráčov súpera, Aebischer našiel presnou prihrávkou Schmida a ten poľahky prekonal Vyletelku – 1:5!
Asistencie: David Aebischer.

39:01

Prebieha posledná minúta druhej tretiny!

38:41

Slovensko v plnom počte.

38:34

Slovensko dalo gól!
Konečne! Tak predsa len sme sa dočkali slovenského gólu v tomto zápase a to počas vlastného oslabenia! Tento gól nám však súper daroval, pretože Hollenstein zle rozohral puk za svojou bránkou, k puku sa potom dostal MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ a upratal ho do odkrytej siete – 1:4! Veľký podiel má však na tomto góle Okuliar, ktorý donútil súperovho brankára chybovať.
Asistencie: Oliver Okuliar.

37:41

Prvú polovicu oslabenia sme zvládli, súpera sme do žiadnej vyloženej šance nepustili.

37:10

Fanúšikovia v Třinci zrejme ešte nádej nestrácajú, pretože stále vysielajú našim chlapcom na ľade potrebnú energiu. To je však asi jediné celkové pozitívum tohto stretnutia.

36:51

Je tu presilovka pre Švajčiarsko. Pomaly to vyzeralo na náš ďalší tlak, ale opäť sa budeme musieť len brániť.

36:41

Vylúčenie v tíme Slovensko (Dominik Jendek – 2 min., držanie).

36:27

Aj naďalej sa však hrá taký ten typický mládežnícky hokej. Často sa hra neprešuje a hrá sa hokej hore-dole.

35:28

Ešte sa pokúšame niečo vymyslieť, ale zrejme už s vedomím, že je tento zápas stratený sa to robí ťažko.

34:21

Už sa asi len ťažko hľadajú slová. Druhú tretinu sme začali veľmi dobre, ale ani jednu zo šancí sme na gól nepremenili. Naopak, Švajčiarom dnes vychádza všetko na čo siahnú.

33:21

Švajčiarsko dalo gól!

Aké je do veľmi jednoduché! Presilovku súpera sme síce zvládli, ale krátko po nej inkasujeme štvrtý gól a to už pomaly začína vyzerať na uterák. Jobin pekne naservíroval puk pred našu bránku a tam sa gólovou strelou prezentuje SIMON KNAK – 0:4!
Asistencie: Gaétan Jobin.

32:26

Slovensko v plnom počte.

31:56

Opäť sa rodil náš útok v oslabení, ale napokon sme stredným pásom prejsť nedokázali.

30:36

Teraz sa však musíme brániť pri presilovke súpera. Verme, že nasledujúce dve minúty prečkáme bez gólovej ujmy.

30:26

Vylúčenie v tíme Slovensko (Viktor Ďurina – 2 min., podrazenie).

30:10

Dostávame sa do druhej polovice prostrednej tretiny. Ak môžme hľadať nejaké pozitíva, tak práve tento úsek hry bol z našej strany veľmi vydarený, ale bez gólov sa hrať hokej nedá.

29:38

Švajčiarsko v plnom počte.

29:16

O ďalšie zakončenie na bránku súpera sa postaral Tkáč, ale Hollenstein bol znova pripravený. Škoda, že sme takto nehrali aj v prvej tretine.

28:40

Hollenstein sa však teraz poriadne zapotil! Faško-Rudáš znova pálil veľmi nebezpečne, k dorážke sa ešte dostal Okuliar, ale švajčiarsky brankár s ďalším úspešným zákrokom.

27:56

K puku sa dostal Faško-Rudáš, ale jeho strela príklepom len preverila kvality švajčiarskeho brankára.

27:48

Teraz je tu presilovka pre naše farby. Pred oslabením sme mali tlak a tak verme, že podobne tomu bude aj pri našej presilovke.

27:38

Nasleduje reklamná prestávka.

27:38

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Sandro Schmid – 2 min., hákovanie).

26:49

Oslabenie sme teda zvládli úspešne, ale môže nás mrzieť mega šanca, keď sme boli sami dvaja pred brankárom, ale nechali sme vyniknúť Hollensteina!

26:05

Slovensko v plnom počte!

25:55

Chudobnému aj z hrnca vykypí! V oslabení sa naši v dvojici dostali sami pred bránku súpera, ale ani z toho sme gól nedokázali dať. To len podčiarko našu frustráciu v tomto zápase! V mega šanci zlyhali Džugan s Kováčikom!

25:05

Prvú polovicu oslabenia sme zvládli, súpera sme do žiadnej vážnej strely nepustili.

24:15

Opäť si však musel náš hráč sadnúť na trestnú lavicu a tak čelíme presilovke súpera. Presne toto Švajčiarsko potrebovalo, prerušiť náš tlak.

24:05

Vylúčenie v tíme Slovensko (Marek Minárik – 2 min., hákovanie).

23:15

Slovenskí fanúšikovia na tribúnach stále vo veľkom povzbudzujú našich chlapcov. Aj to je pre nich veľmi dôležité, že fanúšikovia stoja stále pri nich.

22:41

Na ľade sme si mohli všimnúť aj pár zmien v zložení útoku. Verme, že to prinesie potrebné oživenie a začneme hrať dôstojnejší hokej.

22:10

Úvod druhej tretiny tak patril našim chlapcom. Verme, že sa zvyšok zápasu bude niesť v podobnom duchu a že sa nám už podarí aj skórovať.

21:47

Ďalšia veľká šanca pre Slovensko! K puku sa dostal Jendek, ktorý sa následne natlačil pred švajčiarsku bránku, ale ani on nedokázl puk usmerniť do siete.

21:23

Presne toto potrebujeme. Hrať agresívnejšie, tlačiť sa do zakončenia a držať súpera pod veľkým tlakom.

21:13

Veľká šanca pre slovensko! Oplatilo sa nám vysoké napádanie aj za bránkou súpera, puk sa potom od Čajkoviča dostal pred bránku na Džugana, ale toho vo veľkej šanci vychytal Hollenstein!

20:31

Ale ihneď sme sa museli brániť švajčiarskemu tlaku. Zvládli sme to a môže sa pokúsiť zaútočiť.

20:10

Druhá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech Slovenska. Tak verme, že ešte dokážeme na ľade niečo vymyslieť.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Oba reprezentačné celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!

Vo Werk Aréne sa skončila prvá tretina a povedzme si úprimne, že sme za to aj radi. Slovensko predviedol katastrofálny výkon a prehráva so Švajčiarskom po prvej 20-minútovke 0:3! Nedokázali sme využiť ani jednu z troch presiloviek a celkovo sme v tejto tretine vyslali len tri strely!

Čo dodať…Verme len, že naši sa zlepšia a pokúsia sa ešte niečo s týmto zápasom spraviť, aj keď sa to javí ako nemožné.

Druhá tretina sa začne približne o 19:59.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:01

Prebieha posledná minúta prvej tretiny!

18:10

Už je tu samotný záver prvej tretiny, na ktorú musíme rýchlo zabudnúť. Predsa len sa teraz dostávame do tlaku a skúšame výsledok prikrášliť do prestávky.

17:24

Náš súper teda pohodlne zvládol aj tretie oslabenie, opäť to bolo bez strely na bránku.

17:14

Švajčiarsko hrá v plnom počte.

16:43

Až teraz sme si vytvorili poriadnu šancu v tejto presilovke! Nahodenie na švajčiarsku bránku sa snažil do siete upratať Faško-Rudáš, ale puk pod sebou schoval brankár Hollenstein.

15:49

Opäť však máme problémy v rozohrávke. Róbert Petrovický sa po treťom inkasovanom góle rozhodol pre zmenu brankára.

15:24

Je tu naša ďalšia presilovka. Snáď ju už dokážeme zahrať lepšie a prípadne znížime pred prestávkou.

15:14

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Janis Moser – 2 min., držanie).

14:49

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Samuel Hlavaj, prichádza Samuel Vyletelka.

14:49

Švajčiarsko dalo gól!

Ani sa tomu nechce veriť, ale je tomu naozaj tak! Táto tretina nám vôbec nevychádza, Švajčiarsko dáva po krátkom pobyte v útočnom pásme svoj tretí gól a to sa ešte ani neskončila prvá tretina! Verboon našiel presnou prihrávkou zle pokrytého VALENTINA NUSSBAUMERA a ten dostáva puk do našej siete – 0:3!
Asistencie: Matthew Verboon.

14:35

Nasleduje reklamná prestávka.

14:18

Konečne sme sa na dlhšiu dobu usadili v útočnom pásme, ale bolo to bez strely na súperovu bránku. Okuliarova strela išla do konštrukcie bránky, takže stále máme 0 v kólonke striel na bránu!

13:15

V presilovke sa nám teda nepodarilo streliť kontaktný gól, ktorý by nás vrátil späť do zápasu. Uvidíme, čo nám ponúknu zvyšné minúty prvej tretiny.

13:00

Švajčiarsko v plnom počte.

12:49

Mrázik našiel zaujímavou prihrávkou Kňažka, ale ten nedokázal v dobrej pozícii lepšie zakončiť a puk končí len na zadnom mantinely!

12:34

Až teraz sme sa ako tak usadili v útočnom pásme, ale stále je to bez vážnejšej strely na súperovu bránku.

12:00

Dokážeme však vyprodukovať len nepresné prihrávky a tak sme ešte Hollensteina preveriť nedokázali.

11:10

Získavame našu druhú presilovku v tomto zápase. To je určite ideálna šanca dostať sa nejakým spôsobom späť do zápasu.

11:00

Nasleduje reklamná prestávka.

11:00

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Sandro Schmid – 2 min., nedovolené bránenie).

10:04

Švajčiarsko dalo gól!

Prehrávame o dva góly! Túto presilovku napokon dokázalo Švajčiarsko využiť a dostáva sa do výhodnej pozície. Toto bola ukážková presilovková kombinácia nášho súpera, GILIAN KOHLER si trpezlivo počkal pred našou bránkou a puk následne umiestnil do siete – 0:2!
Asistencie: Valentin Nussbaumer a Janis Moser.

09:34

Musíme sa po druhýkrát v krátkom slede brániť pri presilovke súpera. Verme, že aj toto oslabenie naši chlapci zvládnu a ďalší gól neinkasujeme.

09:24

Nasleduje reklamná prestávka.

09:24

Vylúčenie v tíme Slovensko (Róbert Džugan – 2 min., sekanie).

08:55

To je teda určite veľká smola na našej strane. Nič sa nedá robiť, budeme musieť doťahovať náskok súpera.

07:55

Švajčiarsko dalo gól!

Nedáš – dostaneš! Staré otrepané pravidlo sa teraz potvrdilo a tak v tomto zápase ako prvý inkasujeme my! Švajčiarsko sa po rýchlom protiútoku presunulo do útočného pásma a aj so šťastím končí nahodenie puku od GILIANA KOHLERA v našej sieti – 0:1!
Asistencie: Tim Berni a Valentin Nussbaumer.

07:34

Prvá veľká šanca v zápase pre Slovensko! Okuliar si výberne zbehol pred švajčiarsku bránku, ale jeho zakončenie končí na konštrukcii bránky Hollensteina!

07:14

Švajčiarsko v plnom počte.

06:39

Po puk sme si museli do vlastnej tretiny, súper vysoko napádal našu rozohrávku v oslabení. Pomaly sa naša početná výhoda kráti.

06:14

Tkáč si to chystal na strelu, ale v rozhodujúcej chvíli mu puk odskočil od hokejky. Teraz sa nám však darí držať sa v útočnom pásme.

05:53

Musíme však po rohoch mantilenu zvádzať tvrdé súboje o puk. Nepodarilo sa nám tak usadiť v útočnom pásme.

05:24

Prvú presilovku v tomto zápase získava už aj Slovensko! Z hľadiska sa ozýva jasný signál – my chceme gól!

05:14

Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Stéphane Patry – 2 min., podrazenie).

04:29

Naši mladíci na ľade stále dostávajú z hľadiska veľkú podporu. Verme, že to chlapcom pomôže, postupune sa už hra začína vyrovnávať.

04:10

Slovensko sa usadilo v útočnom pásme, k našej prvej lepšej strele sa dostal Kňažko, ale puk tesne míňa švajčiarsku bránku.

03:29

Úspešne sme teda zvládli naše úvodné oslabenie a už sa môžme pokúsiť prvýkrát v tomto zápase zaútočiť.

03:19

Slovensko v plnom počte.

02:49

Teraz sa Švajčiarsko dlho drží v našom obrannom pásme, ale kombinácia nášho súpera až tak nebezpečná nie je.

02:19

Polovica z nášho oslabenie je už minulosťou, Švajčiarsko vyslalo na Hlavaja len jednu strelu, s ktorou si náš brankár bez problémov poradil.

01:56

Zatiaľ sa však bránime úspešne, súpera sme k žiadnej nebezpečnej strele na našu bránku nepustili.

01:29

Presne tomuto sme sa chceli vyvarovať, ale hneď v úvode zápasu ideme do oslabenie. Budeme tak musieť znova čeliť náporu zo strany súpera.

01:19

Vylúčenie v tíme Slovensko (Kristián Kováčik – 2 min., držanie).

00:51

Švajčiari sa nakrátko usadili v našom obrannom pásme, ale bolo to bez strely na nášho brankára Hlavaja. Stále sa však musíme brániť.

00:10

Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech Švajčiarska. Od úvodu je v hľadisku počuť slovenských fanúšikov.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Oba reprezentačné celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Už sme so mohli zvyknúť, že začiatok stretnutia sa na tomto šampionáte vždy posúva. Začne sa teda pár minút po 19-tej hodine.

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom hokeja! Dianie na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov pokračuje ďalšími stretnutiami, naša reprezentácia má po dni voľna pred sebou predposledný zápas v skupine. Slovensko má už istotu postupu do štvrťfinále, ale ak dnes zdoláme Švajčiarsko, môžme sa posunúť na tretie miesto. Potom nás čaká ešte vystúpenie proti rovesníkom zo Švédska. Zatiaľ si teda prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným buly sa znova prihlásime.

Úvodné zostavy:

Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Bučko, Dlugoš, Vitaloš, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan, Stacha – Faško-Rudáš, M. Minárik, Džugan – Čajkovič, Kováčik, Okuliar – Mrázik, Paulíny, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina

Švajčiarsko: Hollenstein (Charlin) – Berni, Aebischer, Guggenheim, Moser, Pezzullo, Henauer – Wetter, Schmid, Patry – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Mettler, Berri – Jobin, Salzgeber, Knak – Sopa

Rozhodca: Campbell (CAN), Pešina (CZE) – Lederer (CZE), Merten (GER)

Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie do 20 rokov Slovenska a Švajčiarsko. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00.

Vianočné obdobie je už tradične spojené s hokejovým šampionátom hráčov do 20 rokov. Toto podujatie tento rok hostí Česká republika a naša reprezentácia odohrá svoju základnú skupinu v Třinci.

Slovensko:
Naši mladíci majú za sebou dva odohraté zápasy. Môžme konštatovať, že to boli dve úplne rozdielne stretnutia, aj keď v oboch prípadoch boli naplnené papierové prognózy. Hneď na úvod nás čakal ten najdôleiteší zápas proti outsiderovi skupiny Kazachstánu. V tomto zápase sme boli lepší, ale na výhru sme sa celkom natrápili. Skóre zápasu otvoril v 25. minúte Okuliar, ale v 30. minúte Musorov vyrovnal. Na ďalší gól sme čakali až do 58. minúty, keď našu veľkú prevahu premenil na gól Tkáč a potom po ňom do prázdnej brány ešte skóroval Džugan. Nad Kazachstanom sme teda zvíťazili 3:1 a spravili tak veľmi dôležitý krok za postupom do štvrťfinále. V druhom stretnutí sme už narazili na obhajcov titulu a veľkého favorita z Fínska. Hneď úvod zápasu nazančil, akým smerom sa to bude celé odvíjať, často sme boli vylučovaní, to málo šancí čo sme mali sme nevyužívali a tak sme schytali debakel 8:1. O náš jediný čestný zásah sa postaral Džugan.

Švajčiarsko:
Náš súper vstúpil do šampionátu rovnako zápasom proti Kazachstanu a aj pre Švajčiarov to bolo veľmi dôležité stretnutie. Aj Šviarčasko sa napokon na výhru celkom nadrelo, ale po výhre 5:3 získali potrebné tri body. V druhom stretnutí preveril nášho súpera výber Švédska, ktorý je takisto adeptom na tie najvyššie méty. Švédi napokon zvíťazili 5:2 a Švajčiarsko sa vďaka lepšiemu skóre usadilo na predbežnom treťom mieste.

Podľa vypísaných kurzov stávkových kancelárii je favoritom zápasu Švajčiarsko, zrejme za to môže aj naša vysoká prehra s Fínskom. Pre oba tímy je však toto stretnutie pomerne dôležité, ide o tretie miesto v tabuľke. My teda budeme našim mladíkom držať palce, aby dali zabudnúť na zlý výkon proti Fínsku a proti Švajčiarom si opäť získali našu priazeň. Pomôcť by im k tomu mala aj zaplnená hokejová hala v Třinci, kde si nájde cestu veľa slovenských fanúšikov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

Slovensko

Slovensko

  • Hlavaj (15. Vyletelka)
  • Bučko
  • Dlugoš
  • Vitaloš
  • Kňažko
  • Mudrák
  • Česánek
  • Turan
  • Stacha
  • Faško-Rudáš
  • M. Minárik
  • Džugan
  • Čajkovič
  • Kováčik
  • Okuliar
  • Mrázik
  • Paulíny
  • Tkáč
  • Jendek
  • J. Minárik
  • Ďurina
Švajčiarsko

Švajčiarsko

  • Hollenstein (Charlin)
  • Berni
  • Aebischer
  • Guggenheim
  • Moser
  • Pezzullo
  • Henauer
  • Wetter
  • Schmid
  • Patry
  • Verboon
  • Nussbaumer
  • Kohler
  • Gerber
  • Mettler
  • Berri
  • Jobin
  • Salzgeber
  • Knak
  • Sopa