Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta do 20 rokov - Skupina A

27.12.2019 o 15:08

Slovensko
3 : 1
(0:0, 1:1, 2:0)
Kazachstan
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Hráči zápasu:

Slovensko – Samuel Hlavaj
Kazachstan – Temirlan Gajtamirov

Bol to obrovský boj, Slováci ale napokon húževnatých Kazachov zdolali. V tretej tretine dostali svojho súpera v niektorých pasážach pod veľký tlak, sami sa ale zbrzdili dvomi zbytočnými vylúčeniami, pri ktorých musel našich mladíkov podržať brankár Hlavaj. Rozhodujúcim momentom bol gól Daniela Vladimíra Tkáča na 2:1 tri minúty pred koncom a vydrené víťazstvo Slovenska napokon počiarkol sedem sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky Róbert Džugan. Slováci si tak pripisujú do tabuľky prvé tri body, ideálny výkon, kedy by prevalcovali svojho súpera, to ale dnes od nich ani zďaleka nebol. Vybojovaná výhra však môže slovenských reprezentatov povzbudiť do ďalších zápasov v tejto skupine. Najbližším je zápas s Fínskom, ktorý sa hrá zajtra od 15:00.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 9:10 (24:23)

Koniec zápasu.

59:53

Slovensko dalo gól!
Je rozhodnuté, Slovensko dnes zvíťazí! RÓBERT DŽUGAN po zisku puku vo vlastnom obrannom pásme vyhodil hrací predmet cez všetky čiary priamo do prázdnej kazašskej bránky. Asistencia: Dávid Mudrák.

59:27

Vladislav Nurek odchádza zo svojej bránky a Kazachstan bude hrať so šiestimi korčuliarmi!

59:00

Slováci držia puk v útočnej tretine a nedovoľujú Kazachom rozohrať.

58:28

Po dlhej dobe sa k nemu dostali Kazachovia. Djomin zaviezol hrací predmet do rohu, kde ho však oň obral Česánek. Kazachovia zatiaľ neodvolali brankára Nureka.

58:06

Čajkovič zaviezol puk do tretiny Kazachstanu a spolu so spoluhráčmi ho drží v rohu útočného pásma.

57:31

Po chybe pri slovenskej rozohrávke sa ocitol pred brankárom Hlavajom Bujalskij, puk mu ale pri blafáku do ľavej strany odskočil a v páde ho nedokázal zasunúť za Hlavajov betón.

57:04

Slovensko dalo gól!
Slováci korunujú svoj tlak a dostávajú sa do vytúženého vedenia! Po strele od modrej sa dostal k puku za kazašskou bránkou Mrázik, ktorý puk prihrávkou i so šťastím od korčule kazašského obrancu dostal z ľavej strany k opačnej žŕďke k DANIELOVI VLADIMÍROVI TKÁČOVI. Ten ho síce dobre netrafil, puk sa ale predsa len po jeho zásahu dostal pod brvno kazašskej bránky. Asistencie: Michal Mrázik, Dávid Mudrák.

56:24

Mudrákovu strelu skúšať tentokrát zacloniť Paulíny, Nurek však i tak úspešne zasiahol. Kazašský brankár potom úspešne zasiahol i proti Okuliarovej strele z ľavého krídla.

55:54

Okuliar vybojoval puk pre Mudráka, ktorého strelu z prvej vyrazil brankár Kazachstanu Nurek. Pred ním nebol nikto v bielom a Kazachovia puk vyhodili zo svojho pásma.

55:15

Slovensko v plnom počte.

55:10

Džugan prihrávkou z pravej strany našiel na opačnej strane Faško-Rudáša, tomu ale puk za kazašskými obrancami odskočil. Kazachom sa rozohrávka útoku nedarí.

54:56

Gajtamirovu tvrdú strelu k ľavej žŕďke zastavil Hlavaj ľavým betónom. K odrazenému puku sa po tomto zákroku konečne dostali Slováci a puk vyhodili zo svojej tretiny.

54:15

Bujalskij si nakorčuľoval pred bránku Hlavaja na prihrávku spoza nej, na poslednú chvíľku mu ale v strele zabránil posledný slovenský obranca.

53:41

Kazachovia tentokrát vhadzovanie vyhrali a hneď sa dostali k presilovkovej kombinácii. Strela z ich hokejok zatiaľ neprišla.

53:15

Vylúčenie v tíme Slovensko (Boris Česánek – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

52:59

Česánkovu tvrdú strelu z pravej strany vyrazil Nurek len pred seba, tam ale boli len Kazachovia, ktorí puk odpálili za našu bránku.

52:22

Kňažko sa hneď po návrate z trestnej lavice dostal so spoluhráčmi do prečíslenia 3 proti 1, to ale vyriešili Slováci katastrofálne a propagačná Mudrákova strela skončila výrazne mimo kazašskej bránky.

52:06

Slovensko v plnom počte.

51:49

Mrázik vystihol prihrávku Kazachov a dostal sa do úniku na pravom krídle. Prihrávkou pred bránku súpera hľadal Ďurinu, ktorý však puk cez obrancu Kazachstanu nezasiahol.

51:27

Strelu od modrej zastavil telom Jakub Minárik a puk následne odpálil do kazašskej tretiny.

50:49

Kazachovia sa ale rýchlo vrátili do slovenského pásma a rozostavili sa do tradičnej presilovkovej formácie. Situáciu napokon vyriešil brankár Hlavaj, ktorý chytil puk odrazený od korčule slovenského obrancu do jeho bránkoviska.

50:26

Slováci hneď na úvod oslabenia vyhrali vhadzovanie a vyhodili puk za Nurekovu bránku.

50:06

Vylúčenie v tíme Slovensko (Samuel Kňažko – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

49:55

Kňažkovo nahodenie na Faško-Rudáša nebolo presné, Faško-Rudáš sa ale k puku za bránkou Kazachstanu v úspešnom súboji predsa len dostal.

49:13

Naši hráči znovu obrali rozohrávajúcich Kazachov o puk, ani jedno nahodenie od modrej nebolo presné. V rohu útočnej tretiny puk zase získali Slováci.

48:52

Útok Slovákov ukončil Jakub Minárik nahodením od ľavého mantinelu na teč, puk ale nezasiahol nikto v bielom, a tak skončil v lapačke kazašského gólmana Nureka.

48:18

Ďurina vydoloval v rohu útočnej tretiny puk pre Česánka na útočnú modrú, jeho ľahká strela ale znovu minula Nurekovu bránku. Tlak Slovákov pokračuje ďalej.

47:45

Jendek zaviezol puk individuálne do kazašskej tretiny, sám sa ale vytlačil do rohu, kde oň prišiel. Kazachovia potom pod tlakom puk odpálili len k našim obrancom.

47:01

Kňažko vybojoval s Mrázikom puk za bránkou a sám Mrázik potom tečoval strelu od modrej tesne mimo Nurekovej bránky.

46:25

Táto pasáž je v podaní Slovákov zatiaľ jednoznačne najlepšou v zápase. Naši reprezentanti majú veľký tlak v útočnej tretine, cez blokujúcich kazašských obrancov ale strely doletia k Nurekovi len výnimočne.

45:51

Kazachovia húževnato bojujú o každý puk. Dvakrát za sebou sa vrhli do tvrdej strely slovenského hráča od modrej, dvakrát za sebou ale Slováci následne puk opäť získali.

45:09

Mudrákovu strelu zablokoval Bondarenko, ktorý sa bolestivo dvíha z ľadu. Kazachovia puk vyhodili zo svojho pásma.

44:51

Faško-Rudáš dostal od ľavého mantinelu prihrávku medzi kruhy a tvrdou strelou z prvej pohladil zvonku ľavú žŕďku Nurekovej bránky.

44:27

Omirbekov získal po chybe Kňažka puk a dral sa do samostatného úniku, Vitaloš mu však výborným obranným zákrokom na poslednú chvíľu puk vypichol.

44:17

Jendek ho potom zaviezol naspäť do útočnej tretiny a po tom, čo obkorčuľoval celé útočné pásmo, sa k jeho prihrávke spomedzi kruhov dostal Ďurina. Bránku Nureka minul.

43:59

Dlugoš zastavil za vlastnou bránkou vyhodenie Kazachov a okamžite rozohral na opačnú stranu. Kňažko ale o puk na útočnej modrej čiare prišiel.

43:17

Mladí Slováci na chvíľu zatlačili Kazachov do ich tretiny. Strela od hráčov v bielych dresoch ale neprišla a Slováci musia bojovať v rohu útočnej tretiny o puk.

42:41

Okuliarov sólový prienik po pravom krídle skončil pri mantineli. Mrázik potom prihrávkou na Paulínyho nedokázal puk presne posunúť spoluhráčovi do streleckej pozície.

41:59

Slovákom sa stále nedarí rozohrávka a Kazachovia dvakrát za sebou zastavili ich útok už v strednom pásme.

41:32

Po prihrávke spoza bránky sa ocitol Djomin úplne voľný medzi kruhmi, z tejto pozície ale vystrelil tesne mimo Hlavajovej bránky. Slovenský brankár následne prerušil hru po Koroljovovej slabej strele.

40:43

Kazachovia strieľali hneď po vhadzovaní v slovenskej tretine a po Hlavajovom zákroku sa zmocnili puku za jeho bránkou.

40:13

Nacvičený signál po vyhranom vhadzovaní sa Slovákom nevydaril a puk vyhodili znovu na zakázané uvoľnenie.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 16:53.

I po druhej tretine je stav zápasu medzi Slovenskom a Kazachstanom stále vyrovnaný. Slovákov dostal do vedenia presilovkovým gólom Okuliar, rovnakou mincou ale odpovedali i Kazachovia, za ktorých tiež v presilovke vyrovnal Musorov. Kazachovia boli i v tejto tretine našim mladíkom viac ako vyrovnaným súperom a Hlavaj musel predviesť vo svojej bránke zrejme i viac výborných zákrokov ako jeho konkurent v kazašskej bránke. V tretej tretine tak čaká mladých Slovákov obrovský boj o výhru proti papierovému outsiderovi skupiny A.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 6:5 (15:13)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:41

Záver druhej tretiny patrí jednoznačne Slovákom. Tí držali rozohrávajúcich Kazachov v ich tretine a napokon puk získali na svoje hokejky.

39:07

Kňažko si zasekol obrancu a vystrelil cez blokujúceho obrancu, Nurek ale puk vyrazil pred seba a kazašský kapitán Gajtamirov ho následne zaľahol.

38:51

Faško-Rudáš bojovnosťou získal puk v útočnom pásme na Džugana, ktorému ale pri náprahu na strelu odskočil. Slováci ho následne podržali a pokračujú v útoku.

38:23

Nurek prihral puk za svojou bránkou priamo na Okuliara, jeho bekhendovú prihrávku pred kazašské bránkovisko ale spracoval len súperov obranca. Okuliar sa potom znovu dostal k puku, jeho zrazená strela ale skončila na ochrannej sieti.

37:41

Bojko strieľal po slovenskej strate puku bekhendom z pravého kruhu, Bučka ale neprestrelil. Rozohrávka sa Slovákom znovu nevydarila a puk končí na zakázanom uvoľnení.

37:22

Slovensko v plnom počte.

37:02

Práve Čaporov potom nahodil od modrej puk na Hlavaja a keďže ho nikto netečoval, tak slovenský brankár úspešne zasiahol.

36:44

Marek Minárik chcel posunúť puk, ktorý odskočil Kazachovi, do samostatného úniku na Jendeka, puk ale zastavil Čaporov.

36:25

Kazachovia sa nasťahovali do slovenského pásma a prihrávajú si puk okolo celého slovenského pásma.

36:00

Kazachstan v plnom počte. Začína jeho viac ako minútová presilovka.

35:22

Vylúčenie v tíme Slovensko (Oliver Okuliar – 2 min., krosček).

35:22

Kazachovia napokon puk vyhodili, Slováci sa do útočnej tretiny ale rýchlo vrátili. Mudrákovu strelu od modrej zablokoval obranca Kazachstanu a následný možný samostatný únik Musorova zastavil Okuliar. Ten po odpískaní ofsajdu Kazachstanu navyše úplne zbytočným zákrokom krosčekoval Musorova, stav na ľade sa tak opäť vyrovná.

34:38

Slováci si prihrávajú puk okolo celého útočného pásma, strela z ich hokejky ale stále neprichádza.

34:00

Vylúčenie v tíme Kazachstan (Stanislav Alexandrov – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, nešportové správanie). Trest odpyká Konstantin Bondarenko.

33:32

Faško-Rudáš si dokorčuľoval vlastné nahodenie na zadný mantinel, spolu s Marekom Minárikom ale o puk prišiel. Bondarenko hru otočil na opačnú stranu.

33:00

Slováci napokon puk vyhodili aspoň zo svojej tretiny, Djomin sa ale do nej rýchlo vrátil a strelou z pravej strany, z pomerne ostrého uhla, donútil Hlavaja k ďalšiemu zákroku.

32:25

Hra teraz nemá veľký spád. Djomin vystihol medzi kruhmi prihrávku našich obrancov, puk mu ale pri náprahu odskočil.

32:02

Kazachovia sú teraz všade a znovu svojim napádaním donútili Slovákov k zlej rozohrávke. Paulíny sa k puku i tak dostal, za bránkou Nureka oň ale prišiel.

31:11

Kazachovia obrali Vitaloša o puk za slovenskou bránkou, sami ho ale prihrali Paulínymu do jazdy. Ten ho zaviezol do útočnej tretiny a jeho strelu z pravej strany zrazil kazašský obranca na ochrannú sieť.

30:39

Slovákmi inkasovaný gól trochu otriasol a v tejto chvíli sa im nedarí založiť lepšiu útočnú akciu.

29:43

Kazachstan dal gól!
Kazachovia tiež využívajú presilovku a vyrovnávajú! Butenko prihrávkou spoza bránky našiel pri bránkovej čiare na ľavej strane MAXIMA MUSOROVA, ktorý si puk trochu posunul do lepšieho uhla. I tak bol v poriadne ťažkej pozícii na strelu, napriek tomu vystrelil švihom cez slovenského obrancu a strelou nad rameno k bližšej žŕďke prekonal brankára Hlavaja. Asistencia: Danil Butenko.

29:05

Vylúčenie v tíme Slovensko (Oliver Turan – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, nešportové správanie). Trest odpyká Maxim Čajkovič.

29:05

Turan narazil na hranu mantinelu pred kazašskou striedačkou Omirbekova. Otrasený Kazach sa našťastie zdvihol a odišiel na stiedačku sám, Turan ale mieri za tento zákrok na trestnú lavicu.

28:22

Ďalší Mrázikov výborný teč, tentokrát Vitalošovho nahodenia od pravého mantinelu, skončil znovu tesne mimo kazašskej brány.

27:48

Paulínyho útok pokračuje v tlaku. Strelu od modrej tečoval pred brankárom Kazachstanu Mrázik tesne mimo.

27:12

Kňažka čistým, ale tvrdým hitom zastavil v strednom pásme Butenko. Puk sa potom dostali k Čajkovičovi, ktorý strelou z ľavého krídla minul Nurekovu bránku.

26:51

Napádajúci Slováci obrali Kazachov o puk, potom im ale odskočil do stredného pásma a po nezmyselnom nahodení na zadný mantinel sa Kazachovia vrátia do slovenského pásma kvôli zakázanému uvoľneniu.

26:25

Slováci sa usadili v útočnom pásme, zasekli sa ale pri ľavom mantineli a po prihrávke Okuliara rukou napokon puk strácajú.

25:54

Kazachovia chceli rýchlo odpovedať a na konci ich útočnej akcie bol Musorov, ktorému v ľavom kruhu pri pokuse o strelu napokon puk odskočil priamo k brankárovi Hlavajovi.

24:49

Slovensko dalo gól!
Slováci využívajú presilovku a otvárajú skóre! Čajkovič chrbtom k bráne na útočnej modrej čiare posunul puk na ľavú stranu ku Kňažkovi, ktorý ho poslal krížnou prihrávkou z ľavej strany na pravú na voľného OLIVERA OKULIARA a ten ho nekompromisne poslal k ľavej žŕďke za chrbát presúvajúceho sa kazašského brankára Nureka. Asistencia: Samuel Kňažko, Maxim Čajkovič.

24:30

Kazachovia znovu vystihli slovenskú rozohrávku a znovu vyhodili puk za Hlavajovu bránku.

24:17

Faško-Rudáš prenikol do kazašskej tretiny a ešte chcel puk posunúť k Mudrákovi, ten ho ale nespracoval a Kazachovia ho znovu vyhodili zo svojho pásma.

23:42

Mudrák pálil hneď po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme, bránku Nureka ale minul. Slováci sa potom nepresnými prihrávkami sami vyhnali z kazašského pásma.

23:08

Vylúčenie v tíme Kazachstan (Vladislav Sajko – 2 min., podrazenie).

22:56

Slováci sú teraz pod tlakom napádajúcich Kazachov a nedarí sa im rozohrať. Puk drží Dlugoš za slovenskou bránkou.

22:12

Jendek nezmyselnou prihrávkou dozadu prihral presne na strelu z prvej pred slovenské bránkovisko Djominovi ktorého ale vychytal ďalším výborným zákrokom Samuel Hlavaj.

21:39

Slovensko v plnom počte.

21:30

Až teraz sa Kazachovia dostali do slovenskej tretiny. Musorovova strela zľava skončila blokom slovenského obrancu, odrazený puk ale získali Kazachovia naspäť na svoje hokejky.

21:02

Kazachom sa cez dobre forčekujúcich hráčov Slovenska nedarí preniknúť do útočnej tretiny a ich útoky sa zasekávajú pred modrou čiarou.

20:30

Kazachstan v plnom počte. Začína zhruba minútová presilovka Kazachov.

20:10

Prvý útok v druhej tretine patril Kazachom, Bujalského strelu z pravej strany ale zrazil Dlugoš na ochrannú sieť.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 16:01.

Po prvej tretine svieti na výsledkovej tabuli bezgólové skóre, ktoré je však zrejme zaslúženým výsledkom. Kazachovia vstúpili do zápasu veľmi dobre a herne boli Slovákom vyrovnaným súperom. Naši mladíci navyše zbytočnými vylúčeniami dali súperovi dostatok presilovkových možností, ani jednu z nich ale našťastie, hlavne vďaka skvelým zákrokom brankára Hlavaja, Kazachovia nevyužili. Slováci sa rozohrali v poslednej časti prvej tretiny, svoju dlhú presilovku ale tiež nevyužili. V druhej tretine tak budú musieť mladí slovenskí reprezentanti výrazne pridať, aby zlomili húževnato bojujúceho súpera.

Strely na bránku v 1. tretine: 9:8

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:39

Vylúčenie v tíme Slovensko (Daniel Vladimír Tkáč – 2 min., sekanie).

19:32

Slováci znovu vyhrali vhadzovanie v útočnej tretine a sú rozostavení do presilovkovej formácie. Faško-Rudáš sa zbavil na ľavej strane obrancu a prihral krížnou prihrávkou na opačnú stranu, Mudrák ale nedokázal namieriť z ostrého uhla na kazašskú bránku.

19:05

Naši hráči zastavili vyhodenie Kazachov v strednom pásme a rýchlo sa vrátili do útočnej tretiny. Faško-Rudáš strelou švihom z ľavého kruhu preveril pozornosť gólmana Nureka.

18:52

Čajkovič od modrej minul kazašskú bránku a krátka presilovka Slovákov o dvoch hráčov sa rýchlo končí.

18:30

Vylúčenie v tíme Kazachstan (Temirlan Gajtamirov – 2 min., podrazenie).

18:16

Po nedorozumení na modrej čiare získali puk znovu Kazachovia a tí ho nekompromisne vyhodili za Hlavajovu bránku.

17:41

Kazachovia puk vyhodili zo svojej tretiny, Hlavaj ale rýchlo rozohral na útočnú modrú a Vitalošovu okamžitú strelu musel chytiť gólman Nurek.

17:12

Slováci sa usadili v útočnej tretine a Kňažko strieľal od modrej. Cez hradbu tiel pred brankárom Nurekom sa však puk ku kazašskému gólmanovi nedostal.

16:45

Vylúčenie v tíme Kazachstan (Vladimir Šlyčkov – 2 min., nedovolené bránenie).

16:20

Marek Minárik sa dostal po ľavom krídle ku kazašskej bránke, jeho prihrávku na opačnú stranu ale zastavil hokejkou obranca súpera. Akcia Slovenska v útočnom pásme však pokračuje.

15:52

Bučko zachytil rozohrávku Kazachov a založil akciu, na konci ktorej bola nepresná strela Ďurinu.

15:02

Rozohrávka sa Slovákom znovu nevydarila, Kazachov ale našťastie v nádejne črtajúcom sa protiútoku zastavil ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.

14:24

Okuliar prenikol po ľavom krídle do kazašského pásma, nepresnou prihrávkou ale puk v podstate daroval súperovým obrancom. Tí ho pod tlakom okamžite napádajúcich Slovákov vyhodili za Hlavajovu bránku.

13:50

Kováčik si spracoval nepresnú prihrávku na útočnú modrú a pod tlakom radšej puk nahodil na Nureka, ktorý ho musel chytiť.

13:27

Slovensko v plnom počte.

13:15

Po prihrávke spoza bránky strieľal spred slovenského bránkoviska z prvej Djomin, Hlavaj sa ale stihol otočiť a betónom túto strelu vyrazil.

12:52

Dvojica napádajúcich Slovákov drží rozohrávajúcich Kazachov v ich tretine a výborným pohybom im bráni v rozohrávke.

12:26

Musorov prenikol do slovenskej tretiny po pravom krídle, strelou od pravého mantinelu ale minul Hlavajovu bránku. Puk následne Slováci znovu vyhodili zo svojho pásma.

11:40

Slováci vyhrali vhadzovanie vo svojej tretine a puk hneď vyhodili za kazašskú bránku.

11:27

Vylúčenie v tíme Slovensko (Daniel Vladimír Tkáč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

11:11

Bučkovo nahodenie od modrej sa odrazilo od nohavíc kazašského obrancu do protipohybu jeho brankára, ten ale ešte stačil zareagovať a lapačkou puk pred vlastným bránkoviskom chytil.

10:49

Čajkovič obkrúžil z pravej strany Nurekovu bránku a z ľavého kruhu tesne prestrelil jeho svätyňu.

10:30

Naši mladíci aktívnym presingom získali znovu puk naspäť pod svoju kontrolu, po chvíli však oň prišli. Kazachovia ho potom len vyhodili za Hlavajovu bránku.

09:50

Faško-Rudáš nahodil puk na zadný mantinel, kde ho v súboji s kazašským obrancom získal Džugan. Jeho spoluhráči však hrací predmet na svojich hokejkách neudržali a Kazachovia rozohrávajú spoza svojej bránky.

08:51

Puk však Slovákom pri kombinácii v útočnej tretine odskočil a Kazachovia sa ho napokon zmocnili. Strela od modrej skončila mimo Hlavajovej bránky a k puku sa potom dostal Česánek.

08:11

Slováci postupne preberajú iniciatívu a po vyhranom vhadzovaní sa znovu usadili v kazašskej tretine.

07:58

Bučko nahadzoval od ľavého mantinelu puk pred kazašské bránkovisko, úspešne ale zasiahol brankár Nurek, ktorý puk zastavil v rozkľaku betónom.

07:31

Po prihrávke Čajkoviča strieľal z vrcholu ľavého kruhu nepresne Okuliar. K odrazenému puku sa dostali Slováci, ktorí majú v tejto chvíli solídny tlak.

07:13

Kazachstan v plnom počte.

06:41

Slovákom sa nepodarilo vrátiť sa do útočnej tretiny a Kazachovia navyše vystihli prihrávku na Okuliara. Naši reprezentanti tak znovu musia začínať spoza svojej bránky.

06:02

Slováci sa následne rozostavili do presilovkového vzorca v kazašskej tretine. Strela Faško-Rudáša skončila mimo a Kazachovia napokon puk vyhodili zo svojho pásma.

05:31

Čajkovičovi preskočil na útočnej modrej čiare puk a dvojica Kazachov sa dostala do úniku. Djomin krásnou prihrávkou posunul hrací predmet pred Hlavaja na Bujalského, ktorý však puk usmernil len do presúvajúceho sa Hlavaja. Výborný zákrok slovenského brankára!

05:13

Vylúčenie v tíme Kazachstan (tímový trest – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Konstantin Bondarenko.

05:13

Samuel Hlavaj si trochu neporozumel s obrancami pri rozohrávke, pred Bojkom ale napokon i trochu so šťastím puk odpálil. Hra je teraz z oboch strán rozháraná a plná nepresností.

04:45

Slovensko v plnom počte.

04:30

Až takmer v závere presilovky sa to Kazachom podarilo. Kapitán Gajtamirov nedokázal pred slovenským bránkoviskom tečovať nahodenie od modrej čiary a puk skončil v Hlavajovej lapačke.

04:15

Rozohrávka sa Kazachom nevydarila a v tejto chvíli sa im nedarí usadiť sa v slovenskej tretine.

03:41

Mladí Kazachovia sa vlastnou nepresnosťou vytlačili zo slovenského pásma a naši hráči odchádzajú striedať.

03:16

Kazachovia vyhrali prvé presilovkové vhadzovanie, po Butenkovej nepresnej strele od modrej sa však zasekli v súbojoch pri mantineli.

02:45

Vylúčenie v tíme Slovensko (Dominik Jendek – 2 min., hákovanie).

02:19

Bondarenko zaviezol puk za slovenskú bránku, odkiaľ ho posunul na modrú čiaru. Strelu od modrej čiary potom zastavil Mrázik, ktorý puk vyhodil na druhé zakázané uvoľnenie Slovákov v zápase.

02:01

Paulíny znovu vyhral vhadzovanie a založil útok našich mladíkov. Kombinácia sa mladým Slovákov napokon nepodarila a puku sa zmocnili Kazachovia.

01:31

Slováci po vyhranom vhadzovaní v strednom pásme okamžite zaútočili a Paulínyho strelu z pravej strany musel brankár Nurek zastaviť.

01:21

Vitalošovi pri pokuse o strelu od modrej puk nesadol a Kazachovia ho za svojou bránkou získali. Ich útok skončil neúspešným prechodom útočnej modrej čiary.

00:45

Kazachovia strieľali hneď po vhadzovaní, Hlavaj však úspešne zasiahol. Slovenský tím následne hru otočil a usadil sa v pásme súpera.

00:13

Prvé vhadzovanie v zápase vyhrali Slováci, Dlugoš však nepresným nahodením vyhodil hneď na úvod puk na zakázané uvoľnenie.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Slováci budú hrať v bielych dresoch, Kazachovia v modrých.

Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš ©, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan – Faško-Rudáš, Džugan (A), M. Minárik – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

Kazachstan: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov ©, Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin (A), Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov (A) – Asuchanov, Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

Rozhodca: Schrader (GER), Tscherrig (SUI) – Lederer (CZE), Nordlander (SWE).



Vzájomné zápasy

Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa stretli s Kazachstanom na MS doteraz štyrikrát a trikrát jasne zvíťazili. Jediná prehra prišla v prvom vzájomnom zápase na MS 1998 (2:5). Posledný vzájomný zápas na vlaňajších MS vyhrali Slováci výrazne 11:2.

28.12.1997: Kazachstan – Slovensko 5:2
30.12.2000: Slovensko – Kazachstan 7:0
3.1.2008: Slovensko – Kazachstan 8:0
30.12.2018: Kazachstan – Slovensko 2:11



Kazachstan

Kazachstan sa v minulom roku prvýkrát od roku 2008 zachránil v elitnej kategórii MS do 20 rokov vďaka výhre v dvojzápase s Dánskom, i na týchto MS je ale zrejme hlavným kandidátom na zostup. Pri svojich siedmich predošlých účastiach v najvyššej divízii sa Kazachovia dostali do štvrťfinále trikrát a ich najlepším umiestnením je šieste miesto z roku 1999. Z ich aktuálnej súpisky nevyčnieva výraznejšie žiadny hokejista a vo výbere trénera Sergeja Starygina sú až na jedného hráča hokejisti výhradne z domácich tímov. I tak však vo včerajšom zápase so Švajčiarmi poriadne trápili favorita a napriek prehre 3:5 zanechali veľmi dobrý dojem.

Súpiska Kazachstanu:

Brankári: Vladislav Nurek (Altaj Ust-Kamenogorsk), Roman Kalmykov, Maxim Pavlenko (obaja Snow Leopards Astana)

Obrancovia: Arťom Koroljov, Danil Butenko, Madi Dichanbek, David Muratov, Vladimir Šlyčkov, Ansar Šaichmeddenov (všetci Snow Leopards Astans), Tamirlan Gajtamirov (Des Moines Buccaneers, USHL/USA), Timofej Katasonov (Altaj Ust-Kamenogorsk)

Útočníci: Maxim Musorov, Oleg Bojko, Jusup Asuchanov, Vladislav Sajko, Alichan Omirbekov, Stanislav Alexandrov, Konstantin Bondarenko (všetci Snow Leopards Astana), Andrej Bujalskij (Sarjarka Karaganda), Denis Čaporov, Ruslan Djomin (obaja HK Temirtau), Nikita Ljapunov, Maxim Čalov (obaja Altaj Ust-Kamenogorsk)



Slovensko

Mladí Slováci vstúpia dnešným zápasom s outsiderom skupiny A do tohtoročných Majstrovstiev sveta a budú sa snažiť po štyroch neúspechoch vo štvrťfinále dostať sa do boja o medaile. Trikrát z týchto štyroch vypadnutí skončili Slováci na Švédoch a na posledných MS vypadli po prehre 3:8 s Ruskom. Rusko zdolalo našu reprezentáciu jasne i v poslednom prípravnom zápase v pondelok v Žiline (1:9). Hlavným ťahúňom výberu Róberta Petrovického by mal byť útočník Maxim Čajkovič, ktorý je jediným draftovaným hráčom v slovenskom tíme.

Súpiska Slovenska:

Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix, QMJHL/Kan.), Jakub Lackovič (MsHKM Žilina), Samuel Vyletelka (Minnesota Magicians, NAHL/USA)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Košice), Boris Česánek (HK ŠKP Poprad), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina/MHK 32 Liptovský Mikuláš), Samuel Kňažko (TPS Turku, Fín.), Dávid Mudrák (TPS Turku, Fín.), Marko Stacha (HK Dukla Trenčín), Oliver Turan (HC 07 Detva), Martin Vitaloš (Rögle Angelholm, Švéd.)

Útočníci: Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs, QHMJL/Kan.), Róbert Džugan (HK Dukla Trenčín/HC Topoľčany), Martin Faško-Rudáš (Everett Silvertips, WHL/Kan.), Nicolas Ferenyi (HK Dukla Trenčín/HK'95 Považská Bystrica), Dominik Jendek (HC Slovan Bratislava), Kristián Kováčik (HK Dukla Trenčín/MsHK Žilina), Jakub Minárik (HK Nitra), Marek Minárik (MsHK Žilina), Michal Mrázik (Linköping HC, Švéd.), Oliver Okuliar (Lethbridge Hurricanes (WHL/Kan.), Adam Paulíny (MHA Martin), Daniel Vladimír Tkáč (Merritt Centennials, BCHL/Kan.), Viktor Ďurina (HK Dukla Trenčín/MHK Dubnica nad Váhom)

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Slovensko – Kazachstan. Stretnutie skupiny A Majstrovstiev sveta v hokeji do 20 rokov sa začne o 15:00.

Slovensko

Slovensko

  • Hlavaj (Vyletelka)
  • Dlugoš
  • Bučko
  • Vitaloš (C)
  • Kňažko
  • Mudrák
  • Česánek
  • Turan
  • Faško-Rudáš
  • Džugan (A)
  • M. Minárik
  • Okuliar
  • Kováčik (A)
  • Čajkovič
  • Paulíny
  • Mrázik
  • Tkáč
  • Jendek
  • J. Minárik
  • Ďurina
Kazachstan

Kazachstan

  • Nurek (Kalmykov)
  • Gajtamirov (C)
  • Dichanbek
  • A. Koroljov
  • Butenko
  • Katasonov
  • Šlyčkov
  • D. Muratov
  • Šaichmeddenov
  • Djomin (A)
  • Bujalskij
  • Sajko
  • Bojko
  • Čaporov
  • Musorov (A)
  • Asuchanov
  • Bondarenko
  • Omirbekov
  • Alexandrov
  • Ljapunov
  • Čalov