Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipsport Liga (SR)

26.12.2019 o 19:00

HC Košice
2 : 1
(1:1, 0:0, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Šláger Štefanského kola sa práve skončil. Počas predošlých 60 minút sa viac darilo domácemu HC Košice, ktorý zdolal HC Slovan Bratislava pomerom 2:1 a do tabuľky si pripísal ďalšie tri body. Košičania ostávajú neporazení už jedenásť zápasov v rade. Na čele tabuľky si navyše vypracovali sedembodový náskok — práve pred druhým Slovanom.

Pomer striel v dnešnom zápase: 19:31

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte príjemný zvyšok sviatočného večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák.

Koniec zápasu.

59:40

Hrá sa v rohu, Slovan nemôže strieľať.

59:20

Domáci hru vytlačili do stredného pásma.

59:04

Košičania si príliš nepomáhajú, puk poslali na zakázané uvoľnenie. Stále pritom čelia útočným chúťkam šestice Slovanistov.

59:03

Posledná minúta riadnej hracej doby.

58:52

Tlak Slovana, Košarišťan šiel na ľad. Hra je prerušená, puk ale v sieti neskončil.

58:40

Slovan je znova bez brankára.

Vedeli ste?

Sezóna 2019/2020 je pre Košice 27. v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska. Slovan Bratislava si v tomto ročníku na svoje konto pripíše jubileum — 20. sezónu medzi hokejovou elitou Slovenska.

58:10

Posledné dve minúty tretej tretiny. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, Habal sa musel vrátiť.

57:55

Habal je na striedačke, Slovan to skúša so šiestimi mužmi.

57:03

Trochu sa nám to natiahlo, rozhodcovia museli všetkých na ľade upokojiť. Pokračujeme v pásme domácich.

57:03

Pred bránkou Košíc sa ponaťahovalo niekoľko hráčov. Zrejme to bude bez trestov, zápasu by prípadné vylúčenia len zbytočne uškodili.

56:49

Bondra musí začínať spoza Habala.

56:23

Květoň si vypýtal puk, Slovanisti pri ňom ale boli skôr. Prišiel tak výpad po ľavom krídle, ale ani toto nebola gólová šanca.

55:53

Naopak, Košiciam budú podobné momenty už vyhovovať, potrebujú znásobiť svoju defenzívnu činnosť. Hra je vykázaná do stredného pásma.

55:20

Posledných päť minút tretej tretiny. Puk bol dlho zašliapnutý v rohu klziska, arbitri napokon neprerušovalo. Slovan to stojí cenné sekundy.

54:33

Vhadzovať sa bude po pravici Košarišťana.

54:30

Michal Sersen krúžil skúsene po modrej čiare. Mohol odtiaľ strieľať, ale spoluhráči si ho nevšimli a zahrali to po krídle. Úspech im to neprinieslo.

53:46

Nasleduje komerčná prestávka.

53:18

Belluš zakombinoval s Bortňákom, ktorý mu chcel prihrávku vrátiť. Zadovkou ale našiel len jedného z hostí, ktorí pošlú na ľad oddýchnutú formáciu.

52:26

Košice to teraz robia dobre a hoci sa do šancí nedostávajú, puk držia často ďakeko od Košarišťana. Štajnoch sa snaží nakopnúť ofenzívne rady Slovana.

51:30

Pokračujeme v hre piatich proti piatim.

50:54

Slovanistom sa nedarí dostať k tlaku. Videli sme sériu niekoľkých vyhodení puku v podaní domácich hokejistov.

50:06

Od modrej strieľali Sersen aj Šedivý. Ani jeden z ich pokusov ale Košarišťanovi výraznejšie problémy nenarobil. Domáci sa opäť oslobodili.

49:15

Puk opúšťa košické obranné pásmo a smeruje k Habalovi.

49:05

Vylúčenie v tíme HC Košice (Jurij Repe – 2 min., podrazenie).

48:27

Viedenský sa zamotal v súboji so súperom a narazil do jedného zo Slovanistov. Tí sa začínajú trápiť.

47:50

Hra sa presúva pred Habala, buly po jeho pravici.

47:21

Kukumberg vytiahol puk pre spoluhráčov, ktorí po pravej strane prenikli do pásma. Bolo to ale bez strely, ktorú teraz Slovan potrebuje ako soľ.

Vedeli ste?

Medzi nedávne zmeny na súpiskách patrí odchod Tomáša Ziga zo Slovana do Dukly Jihlava z 8. decembra. Naopak, Košice sa naposledy posilnili — 14. novembra začal ich farby hájiť David Květoň z Třinca.

46:38

Pokračujeme v statickej hre. Slovan sa snažil natlačiť pred Košarišťana, bolo to však príliš pomalé.

45:46

Košice dali gól!
Nešťastný moment pre Vladislava Habala, ktorý ostáva s hlavou zaborenou do ľadu. Puk od modrej sa nejavil nebezpečne, padol ale priamo do Habalovho bránkoviska, odkiaľ ho do siete dotlačil JAKUB SUJA. Asistencie: Juraj Majdan, Vojtech Zeleňák.

45:07

Čížek zastavil protiútok Slovana už v jeho zárodku, oba celky striedajú počas hry.

44:31

Košičania sa po ľavej strane snažili pretlačiť do pásma, zastavil ich však ofsajdový verdikt. Ľad je najviac zjazdený v strednom pásme, kde sa zatiaľ tretia tretina odvíja najviac.

43:49

Nepríjemný moment, Adam Kormúth schytal puk do hlavy z bezprostrednej blízkosti. Našťastie bude v poriadku.

43:39

Haščák sa snažil súpera pripraviť o puk, stratil však stabilitu a spadol na ľad. Príliš to Košičanov mrzieť nemusí, Slovan sa totiž dopustil zakázaného uvoľnenia.

42:52

Na ľade sa nedeje nič zaujímavé. Puk niekoľkokrát prekĺzol pozdĺž celej ľadovej ploche. Teraz ho má na čepeli Demo, ktorý za Habalom čaká na svojich spoluhráčov.

42:05

Abdul vypichol puk Sujovi, príliš veľa toho ale so svojimi spoluhráčmi nevymyslel. Každopádne, Slovan získava aspoň vhadzovanie v útočnom pásme.

41:40

Úvodné oťukávačky, Bačík musel zacúvať do stredného pásma. Oba celky sa následne rozhodli prestriedať počas hry.

40:45

Oba celky hrajú medzičasom s piatimi mužmi.

40:30

Sujov zaujímavý pokus o teč. So svojou hokejkou sa musel poriadne predklnoniť. Ak by bol pred bránkoviskom o sekundu skôr, Habal by bol v problémoch.

40:06

Je tu záverečná časť riadnej hracej doby. Stále nie je rozhodnuté, táto pasáž tak bude pre oba celky mimoriadne dôležitá.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Siréna v Steel Aréne znova hlasno zatrúbila. Znamená to jediné — koniec druhej dvadsaťminútovky. Po 2 tretinách riadnej hracej doby sa do šatní pôjde za stavu 1:1.

Pomer striel po 2. tretine: 14:22

Tretia tretina sa začne približne o 20:50.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:03

Posledná minúta druhej tretiny. Skvelá obranná činnosť Slovana, puk je znova ďaleko od Habala.

38:42

Puk sa dostáva rýchlo ku Košarišťanovi, Košice sa musia stiahnuť.

38:28

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Radovan Puliš – 2 min., hákovanie).

38:14

Veľká šanca Košíc! Haščák bol sám pred Habalom, puk ale do jeho siete neposlal. Ešte tam prikorčuľoval aj Majdan, už však bolo neskoro. Hra je prerušená, vhadzovanie v pásme Slovana.

38:10

Posledné dve minúty druhej tretiny.

37:50

Růžička však poslal puk dobre k mantinelu, do následného súboja sa zapojilo päť hráčov. Rozhodcovia mali všetko pod kontrolou a na puk videlu, preto sa rozhodli neprerušovať.

36:56

Nastrelený puk od modrej, toto Košiciam nevyšlo. Dopredu pôjde bratislavský Slovan.

Vedeli ste?

Najstarším hráčom Košíc je 36-ročný obranca Tomáš Slovák. Najstarším Slovanistom zasa 39-ročný krídelník Roman Kukumberg. Obaja sú pritom odchovancami svojich tímov.

36:18

Nastrelený puk Košarišťan ukryl vo svojej lapačke. Bol to jeho 21. úspešný zákrok. Na Habala zatiaľ smerovalo 13 pukov, z toho 12 úspešne pokryl.

35:49

Záverečné minúty druhej tretiny pripomínajú v mnohých ohľadoch rovnaký čas z predošlej časti. Celky často striedajú a dobre bránia stredné pásmo.

34:46

Růžička stiahol pred Košarišťanom k ľadu Kormútha. Hráči nemali záujem súboj nejako dohrávať, sympatické z oboch strán.

34:18

Na opačnej strane sa za pukom neúspešne naháňal Urbánek.

33:43

A domáci sa dostali do veľkej šance! Haščák inkasoval prihrávku medzi kruhy, odkiaľ pálil ihneď švihom. Na Habala to ale nestačilo.

33:30

Zakázané uvoľnenie Slovana. pokračujeme v sérii nepresností. Košice ju budú chcieť ukončiť pred bránkou Vladislava Habala.

32:56

Nasleduje komerčná prestávka.

32:30

Kytnár chcel popred bránkovisko posunúť spoluhráčovi, ten ale medzičasom zmenil pozíciu na ľade. Hra začíma mierne strácať na svojom tempe.

-58:16

Nepresná strela Slobodu, Košarišťan zasahovať nemusel.

31:28

Růžičkovo priťuknutie na ľavú stranu, následne ale prišla nepresná prihrávka do stredu. Košiciam kombinácie v posledných minútach absolútne nevychádzajú.

30:51

Košičania boli v pásme. Tomáš Slovák to mal na strelu od modrej, ale puk ho nenašiel. Slovan ho následne poslal na zakázané uvoľnenie.

30:01

Veľká šanca Meszároša! Dostal sa tesne pred Košarišťana, ktorému to chcel poslať popod betón. Košický gólman ale dobre zasiahol.

29:30

Až teraz sa domáci oslobodil, hostia si vypracovali slušný tlak.

28:58

Slovanisti sa ale do pásma vrátili. Puliš to skúsil z kruhu, jeho ranu Košarišťan vyrazil. Hostia sa ešte dostali k dorážkam, ale neskórovali.

28:16

Puk rýchlo opúšťa košické pásmo a ostáva za Habalom.

28:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., hákovanie).

27:57

Čížek sa pekne vyhol hitu Ziga, smerom dopredu pôjdu Košice.

27:10

Růžička rozohral do strany s úmyslom hru presunúť pred Habala. Jeho spoluhráč to ale mal na dlhú hokejku, preto sa k strele nedostal.

26:49

Už je všetko v poriadku. Môžeme pokračovať.

26:49

Na ľad teraz smerujú technickí pracovníci Steel Arény. Jedna z reklám na mantineli sa začala oddeľovať, je potrebné vyriešiť to.

26:49

Urbánek chcel dorážať, ale Košarišťan mal puk pevne zovretý v lapačke. Košický brankár teraz hru prerušuje pomerne často.

26:04

Obrovská šanca Slovana! Dvaja z Košičanov sa zrazili, navyše, mimo bránky bol aj Košarišťan. Puk presvišťal popred bránkovisko, ale hostia sa k nemu nedostali.

25:54

Mimochodom, ak vravíme o kapacite Steel Arény, je nutné dodať, že podľa očakávaní je dnes zaplnená do posledného miesta. Zápas sleduje 8347 divákov.

25:54

Nasleduje komerčná prestávka.

25:49

Čžek zakladal postupnú útočnú akciu, na konci ktorej mal byť Haščák. Ten ale dostával puk na päty, preto to skončilo ešte v strednom pásme.

Vedeli ste?

Zápas sa hrá v druhej najväčšej hokejovej hale na Slovensku — Steel Aréne. Tá disponuje celkovou kapacitou 8347 miest. Najväčším hokejovým stánkom je ten bratislavský (Slovnaft Arena, 10 055 miest).

25:02

Sersenov príklep z pravej strany. Košarišťan bol pozorný a puk chytil. Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim.

24:40

Domáci sa následne dvakrát dobre oslobodili.

23:58

Tak toto bolo tesné! Od modrej vypálil Meszároš, jeho rana preletela ponad hornú žrď Košarišťanovej bránky a pristála na plexiskle.

23:37

Viedenský sa dobre tlačil do zakončenia, Košarišťan puk priľahol.

23:30

Rapáč puk po krídle okamžite vyviezol k Habalovi, kde Košice získali niekoľko sekúnd. Už sa ale hrá pred Košarišťanom.

23:02

Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., krosček).

22:58

Domáci sa usadili pred Habalom. Vyslali niekoľko zaujímavých krížnych prihrávok, ani jedna z nich ale adresáta v lepšej streleckej pozícii nenašla.

22:16

Nastrelený puk zo stredného pásma sa snažil Košarišťan rýchlo rozohrať, ale nemal tam spoluhráčov. Zakázané uvoľnenie aj v neprospech Oceliarov.

21:46

No a hra sa pred týmto mužom udrží ešte na niekoľko sekúnd. Slovan sa totiž previnil zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať v jeho obrannom pásme.

21:37

Náznak košickej šance, puk skončil v Habalovej lapačke.

21:08

Majdanov útočný výpad po ľavom krídle. Košický útočník sa ešte následne snažil rozohrať na pozíciu centra, ale tam boli hokejky Slovanistov.

20:39

Zigo si poklepaním hokejky o ľad pýtal puk — a aj ho dostal. Ale príliš neskoro. Ak by tá prihrávka priletela o dve sekundy skôr, Zigo by pravdepodobne korčuľoval sám proti Košarišťanovi.

20:05

Prostredné dejstvo sa začalo odvíjať. Oba celky sa formujú v strednom pásme, my si preto počkáme, ktorý z nich dokáže v tejto časti zápasu zaútočiť ako prvý.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Slovanom je na konci. Úvodných 20 minút prinieslo niekoľko zaujímavých momentov, do šatní sa odchádza za priebežného stavu 1:1.

Pomer striel po 1. tretine: 7:7

Druhá tretina sa začne približne o 19:53.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:04

Štajnoch hrá len za Habalom. Posledné striedanie prvej tretiny, jedna z posledných šancí na založenie útočnej akcie.

18:30

Košice sa smerom dopredu vydali v trojici, ale Rapáč si nevypracoval pozíciu, do ktorej by mu spoluhráči puk dokázali poslať. Na ťahu je Slovan.

18:01

Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny.

Vedeli ste?

Skúsenejšie mužstvo je to bratislavské. Jeho hráči odohrali celkovo 2265 zápasov, v prípade Košičanov je to 1780 zápasov. Slovanistom v tomto smere výrazne pomáha Andrej Meszároš, ktorý len v NHL odohral 645 stretnutí.

17:37

Navyše, Bondra musel následne vykorčuľovať aj spred Košarišťana. Slovanu totiž puk prepadol do stredného pásma, a tak smerom dopredu pokračovať nemohol.

16:47

Bondra toho veľa nevyriešil. V neprospech Košíc sa síce pískalo postavenie mimo hry, ale smerom dopredu nešiel po privysokej prihrávke ani bratislavský celok.

16:23

Slovan poslal puk ku Košarišťanovi a odišiel striedať. Striedať budú aj Košice.

15:20

Štajnoch nakorčuľoval pred Habala, ktorému teraz výrazne pomohol. Zastavil totiž prihrávku pred jeho bránkovisko, ktorá mohla hosťom narobiť problémy.

14:56

Haščák chcel vydolovať puk pri mantineli. Nepodarilo sa mu to, opäť to tak ostalo bez vážnejšieho zakončenia. Obaja brankári sú v ostatných minútach viac-menej bez práce.

14:03

Demo sa neponáhľal, počkal na pohyb svojich spoluhráčov. Slovanisti následne zakončili do Košarišťanovho betóna, ale nebolo to nič vážne.

13:20

Pomerne často sa strieda. Aj teraz volili Košice jednoduchú žabku, ktorou puk poslali do stredného pásma. To je ideálny spôsob na rýchlu rotáciu počas hry.

12:58

Bačík kontroloval puk za bránkou, hra sa následne presunula pred Košarišťana.

Vedeli ste?


Košice majú vo svojom tíme celkovo päť legionárov. Najpočetnejšie zastúpenie tu má Česká republika (štyria hráči), dres Oceliarov si oblieka tiež jeden Slovinec. Rovnaký počet zahraničných hokejistov má aj Slovan — dvoch Slovincov, dvoch Čechov a jedného Kanaďana.

12:29

Strela Belluša bezprostredne po vyhranom vhadzovaní. Smerovalo to ale priamo na Habalovu hruď, preto nemal bratislavský brankár dôvod zaváhať. Nasleduje komerčná prestávka.

12:20

Teraz hra mierne zaostáva za nastaveným tempom. Veríme, že to nebude dlhodobejší efekt.

11:29

Šedivý za bránkou so svojimi typickými pohybmi. Slovan to následne zahral na Viedenského, ktorý sa dostal do pásma, ale nevymyslel tam nič zaujímavé.

10:20

Puliš korčuľoval k mantinelu, kam sa puk dostal z hokejky domáceho hokejistu. Nevybojoval ho, ale získal cenné sekundy na prestriedanie. Striedať budú aj Košičania.

09:26

Habal pristavil čepeľou Bačíkovi, ktorý následne bekhendom vyhodil do stredného pásma. Slovan sa nestihol sformovať, preto v improvizovanej akcii nepokračoval.

08:58

Dlhší súboj pri mantineli, oba celky tam bojovali o puk. Podobných momentov dnes zrejme uvidíme viacero.

08:18

Majdan dostal puk na pravú stranu, po ktorej chcel preniknúť do pásma. Zastavil ho ale hvizd arbitra, ktorý správne odpískal postavenie mimo hry. Nasleduje komerčná prestávka.

07:34

Slovan Bratislava dal gól!
Tak napokon máme vyrovnané. Aj Slovan sa presadil z prvej väčšej šance. Hostia sa dobre natlačili sa do pásma, no a ŠIMON PETRÁŠ už urobil presne to, čo mal. 1:1. Asistencia: Roman Žitný.

07:34

Slovanisti sa tešia z gólu, ale ešte sa bude telefonovať.

06:30

Haščák prenikol do pásma po ľavej strane, puk následne prenechal Zeleňákovi. Ten ho ešte posúval priamo pred bránkovisko Květoňovi, ale túto šancu Košice nevyužili.

05:57

Bondra to zahral na istotu a urobil dobre, Bratislavčania potrebovali striedať. Puk je za Habalom, čerstvé sily pošlú na ľad aj domáci.

05:20

Slovan nakukol do útočnej tretiny, ale hra sa odtiaľ rýchlo vytratila. Pokračovať budeme v strednom pásme, kombinujú košickí Oceliari.

04:47

Výborná práca Hudeca, ktorý telom odtlačil súpera spred Habalovej bránky. Košice následne strieľali, ale pýtalo si to teč. A ten neprišiel.

03:45

Slovan to v týchto momentoch absolútne nezvláda. Košičania sa parádne preštrikovali do pásma, kde si Klhůfek dovolil niekoľko sťahovačiek. Následne to skúsil z uhla, no a Habal Slovan betónom podržal.

03:21

Slovan v snahe o odpoveď, Košarišťan hru prerušil.

02:50

Košice dali gól!
Prvý výbuch radosti v košickej Steel Aréne. Sloboda šiel striedať, Slovanisti následne ostali nekoncentrovaní. Využil to FILIP VRÁBEĽ, ktorý si v pásme pritiahol puk a pekným švihom prepálil Vladislava Habala. Asistencie: Oliver Jokeľ, Vojtech Zeleňák.

02:20

Slovanisti sa už teraz pred Košarišťana dostali. Pri modrej prišiel náznak strely, ale bolo to skôr akési nahodenia. Pokračovať sa bude v pásme domáceho celku.

01:49

Klhůfek sa postavil pred Habala, následne proti nemu zahrala sieť jeho bránky. Puk sa od nej odrazil k mantinelu, preto Oceliari v útočení pokračovať nemohli.

01:02

Štajnoch od vlastnej modrej. Smerom dopredu šli všetci hostia, cez prehustené stredné pásmo sa však nedostali. Úvodná minúta prináša pozorné bránenie.

00:30

Slovan to ale cez Ziga poslal na opačný koniec. Košarišťan sa následne presunul k pravej žrdi, zasiahnuť však nemusel. Košice dostanú šancu na reparát.

00:06

Súboj dvoch najväčších slovenských rivalov sa práve začal. Pri puku sú Oceliari, ktorí sa budú chcieť čo najrýchlejšie presunúť do pásma a ohroziť tak bránku Vladislava Habala.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Hokejisti už stoja nastúpení na modrých čiarach. Košičania do zápasu vstúpia v modrej sade dresov, Slovanisti v bielej farbe. Ešte nás čaká hymna Slovenskej republiky, no a po jej doznení už samotný šláger kola.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Koch (A), Čížek (A), Zeleňák, Slovák, Repe, Růžička — Haščák, Skokan ©, Majdan — Klhůfek, Suja, Květoň — Belluš, Bortňák, Rapáč — Jokeľ, Vrábeľ, Milý

HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) — Bačík, Sersen ©, Štajnoch, Meszároš (A), Šedivý, Hudec, Demo — Puliš, Zigo, Abdul — Žitný, Viedenský, Petráš — Kukumberg (A), Kytnár, Kormúth — Bondra, Urbánek, Sloboda

Rozhodca: D. Konc st., Štefik — J. Konc, D. Konc ml..

Tipsport liga pokračuje aj počas sviatkov, keď napíše už svoju 34. tohtosezónnu časť. Štefánske kolo pritom prinesie absolútny ťahák v Košiciach, kde si sily zmerajú najväčší slovenskí rivali — HC Košice a HC Slovan Bratislava.



HC Košice vstúpi do zápasu ako v súčasnosti najlepší hokejový tím Slovenska, a to nielen čo sa tabuľkového postavenia týka, ale veľkú úlohu zohrá aj jeho séria neporaziteľnosti. Veď Oceliari vyhrali ostatných 10 zápasov v rade, čo ich posunulo na prvú priečku. Navyše, Košice zakopli naposledy na domácom ľade ešte 27. októbra (s Banskou Bystricou prehrali 2:4). Historicky najúspešnejší slovenský hokejový tím je aj z tohto dôvodu na čele tipsportligovej tabuľky a isté je, že aj po prípadnej prehre v šlágri sa na tom nič nezmení. Pred druhým Slovanom totiž majú Košice 4-bodový náskok. Spolu s Banskou Bystricou sa Oceliari pýšia najpevnejšou defenzívou súťaže (56 inkasovaných gólov), zverenci trénera Draisaitla disponujú po Slovane aj druhým najproduktívnejším útokom (97 strelených gólov).

Najproduktívnejším hráčom Košíc v doterajšom priebehu súťaže je s 39 kanadskými bodmi Marcel Haščák. Haščák je tiež najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy, najlepším košickým strelcom a najlepším strelcom celej súťaže. 32-ročný odchovanec popradského hokeja napol sieť súpera doposiaľ 23-krát, na 16 gólov prihrával.

Posledné tri zápasy Košíc:
HK Poprad — HC Košice 0:4
HK Dukla Ingema Michalovce — HC Košice 1:2 pp
HC Košice — HC 05 iClinic Banská Bystrica 4:2



Ani HC Slovan Bratislava však na horúcom košickom ľade kožu lacno nepredá. Napokon, od druhého najlepšieho celku súťaže to ani očakávať nemožno. Ešte pred Vianocami bol pritom Slovan prvý, no do karát mu nezahrali ostatné dve prehry v rade — najskôr doma s Miškovcom, následne aj pod Tatrami s Popradom. Zverenci trénera Romana Stantiena majú na svojom konte 63 bodov, v prípade prehry v riadnej hracej doby sa na nich tak môže bodovo dotiahnuť tretia Banská Bystrica (tá by musela za tri body zdolať Budapešť). Mimochodom, Slovanistov zdobí najproduktívnejší útok súťaže, ktorý nastrieľal úctyhodných 103 gólov. Bratislavský celok je tak zatiaľ jediným, ktorý pokoril hranicu 100 presných zásahov. Bratislavčania majú zároveň so 60 inkasovanými gólmi tretiu najpevnejšiu defenzívu najvyššej hokejovej súťaže.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je s 37 bodmi Jindřich Abdul, odchovanec vsetínskeho hokeja. Ten pripomína štatisticky Haščáka vo všetkých smeroch, no je o jednu priečku nižšie. Abdul je totiž aj najlepším strelcom Slovana, druhým najproduktívnejším hráčom ligy a druhým najlepším strelcom našej súťaže. Abdul skóroval 18-krát, na svojom konte má aj 19 asistencií.

Posledné tri zápasy Slovana:
HK Poprad — HC Slovan Bratislava 2:1
HC Slovan Bratislava — DVTK Jegesmedvék Miškovec 2:3
HK Dukla Ingema Michalovce — HC Slovan Bratislava 2:5

Tohtosezónne vzájomné zápasy

V tomto ohľade sú na tom lepšie Slovanisti. Tí už Košice raz zdolali. Udialo sa tak práve na ich ľade, keď Slovan v rámci 1. tohtosezónneho kola vyhral 2:1 (za hostí skórovali Štajnoch a Bondra, v drese domácich sa presadil len Chovan).

HC Košice — HC Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly a asistencie: 56. Chovan (Slovák) — 11. Štajnoch (Meszároš, Abdul), 30. Bondra (Petráš, Urbánek), 8340 divákov

Košice následne Slovanu 20. októbra v Bratislave vrátili, ale stalo sa tak až po samostatných nájazdoch (aj v tomto prípade skóroval Chovan a rozhodujúci samostatný nájazd pridal Haščák, zatiaľ čo v drese Slovana sa presadil len Abdul).

HC Slovan Bratislava — HC Košice 1:2 sn (0:0, 0:1, 1:0 — 0:0)
Góly a asistencie: 59. Abdul (Meszároš) — 28. Chovan (Haščák, Majdan), rozh. sám. nájazd: Haščák (KOS), 9813 divákov

Slovan tak má z dvojzápasu štyri body, Košice dva. 

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

HC Košice

HC Košice

  • Košarišťan (Škorvánek) — Koch (A)
  • Čížek (A)
  • Zeleňák
  • Slovák
  • Repe
  • Růžička — Haščák
  • Skokan (C)
  • Majdan — Klhůfek
  • Suja
  • Květoň — Belluš
  • Bortňák
  • Rapáč — Jokeľ
  • Vrábeľ
  • Milý
HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava

  • Habal (Sabo) — Bačík
  • Sersen (C)
  • Štajnoch
  • Meszároš (A)
  • Šedivý
  • Hudec
  • Demo — Puliš
  • Zigo
  • Abdul — Žitný
  • Viedenský
  • Petráš — Kukumberg (A)
  • Kytnár
  • Kormúth — Bondra
  • Urbánek
  • Sloboda