Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipsport Liga (SR)

06.12.2019 o 18:00

HC 05 iClinic Banská Bystrica
2 : 1
(1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC Slovan Bratislava
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Predĺženie bolo v réžii Banskej Bystrice. Domáci boli v pridanom čase aktívnejší, ich príležitosti boli nebezpečnejšie a napokon sa dočkali i zaslúženého gólu zásluhou Hickmotta. Banská Bystrica tak získava druhý bod z dnešného zápasu a približuje sa aspoň o jeden bod k vedúcemu Slovanu.

Koniec zápasu.

64:05

Banská Bystrica dala gól!
Domáci strieľajú gól a víťazia! JORDAN HICKMOTT sa dostal do prečíslenia 2 proti 1 so Southornom, napokon ho ale zakončil sám strelou z pravého krídla. Pokus z pomerne ostrého uhla prešiel Habalovi pomedzi betóny až do bránky. Asistencia: Jordon Southorn.

63:38

Zigo prihrával pred bránku, tam ale vypichol puk hosťom brankár Beskorowany. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.

62:49

Štajnoch nahodil puk zo stredného pásma na Beskorowanyho a po zákroku domáceho brankára si puk i dokorčuľoval. K strele sa už nedostal.

62:12

Slovanisti majú puk na svojich hokejkách, hostia sa však nedokážu dostať do útočnej tretiny. Puk si tak prihrávajú prevažne na vlastnej polovici.

61:48

Southorn sa po skvelej prihrávke z ľavej strany dostal do samostatného nájazdu, ktorý ale zakončil strelou priamo do Habalovej lapačky.

61:27

Lamper, ktorý bol pri celom svojom prieniku osekávaný, vystrelil z ľavej strany tesne mimo.

60:40

Šedivý sa dostal do prečíslenia s Urbánkom, ktorý mu však nedokázal presne prihrať. Následne sa k puku dostal Viedenský, ktorý sa však prekľučkoval len do rohu útočnej tretiny.

60:16

Slovanisti sa dostali k puku, rozohrávka sa však hosťom nevydarila.

60:01

Začalo sa predĺženie.

Dlho to vypadalo, že Banská Bystrica nepustí hostí v tretej tretine do ničoho, séria vylúčení v poslednej desaťminútovke ale zmenila priebeh zápasu. Slovan sa nimi dostal do tempa a napokon bleskurýchlo využil gólom Viedenského svoju hru bez brankára. Oba tímy si tak z dnešného zápasu odnesú po zrejme zaslúženom bode a všetkých aktérov čaká predĺženie.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:52

Bubela sa po buly ešte pretlačil k strele, propagačnou strelou však minul bránku Slovana.

59:42

Po zákazanom uvoľnení Slovanu budú mať domáci ešte jedno vhadzovanie vo vlastnej tretine.

59:17

Urbánek nastrelil puk na zadný mantinel, tam ho ale zastavil Beskorowany. Ani jeden z tímov sa už nikam neženie a zdá sa, že uvidíme predĺženie.

58:51

Po pase z vlastnej obrany sa dostal k strele z pravého kruhu Jääskeläinen, Habal ju však videl a chytil. Na ľad pri tomto prerušení naskočili z trestných lavíc Matoušek a Brejčák.

58:15

Šille sa popri pravom mantineli pretlačil do tretiny Slovana, strelu cez obrancu Bačika ale Habal vyrazil. Práve Bačik sa potom dostal k puku.

57:40

Slovanisti majú puk na svojich hokejkách a sú v závere riadnej hracej doby omnoho aktívnejší. Domácim sa nedarí dostať sa k puku.

56:49

Slovan Bratislava dal gól!
Hostia využívajú rýchlo svoju power-play a vyrovnávajú! Vyhrané vhadzovanie posunul hráč Slovana za seba na Štajnocha, ktorý ho ešte prihral na pravú stranu Meszárošovi. Ten ho z prvej poslal na bránku a pred brankárom Beskorowanym ho tečoval medzi betóny domáceho gólmana RADOVAN PULIŠ. Asistencie: Andrej Meszároš, Martin Štajnoch.

56:42

Slovan odvolal brankára Habala a hostia tak budú hrať presilovku 6 proti 4!

56:42

Oddychový čas Slovana Bratislava.

56:42

Hostia sa rýchlo vrátili do útočnej tretiny a naďalej obliehajú obranu Banskej Bystrice. Štajnochovu netečovanú strelu od modrej nakoniec chytil brankár Beskorowany.

56:15

Meszárošovi pri náprahu preskočil puk hokejku a Hrnka po naskočení na ľad hneď vyhodil hrací predmet za Habalovu bránku.

55:55

Slovan vyhral vhadzovanie a hneď sa rozostavil do presilovkovej formácii proti trojici domácich hráčov.

55:45

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Vladimír Mihálik – 2 min., hákovanie).

55:32

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Tomáš Matoušek – 2 min., krosček).
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., krosček).

55:32

Meszárošovo nahodenie chytil brankár Beskorowany a po jeho zákroku vznikla pred brankárom ďalšia šarvátka, ktorú musia riešiť hlavní rozhodcovia.

55:18

Kombinácia hostí na jeden dotyk skončila Kytnárovou prihrávkou spoza bránky na Puliša, ten však bránku Beskorowanyho minul. Domáci následne puk znovu vyhodili za Habalovu bránku.

54:48

Domáci sa v úvode presilovky po vhadzovaní oslobodzujú. Slovanisti začínajú svoju akciu až spoza Habalovej bránky.

54:13

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Tomáš Hrnka – 2 min., podrazenie).

53:40

Domáci pokračujú v tlaku z presilovky a donútili hostí vyhodiť puk po jeho zisku len na brankára Beskorowanyho. Ten hru hneď rozohral na opačnú stranu.

53:00

Slovan Bratislava v plnom počte.

52:48

Lamper prihrávkou spoza bránky našiel medzi kruhmi Šilleho, ktorému však vo výbornej streleckej pozícii puk odskočil. Domáci ale pokračovali v tlaku a Lamper z pravého kruhu tesne minul bránku Slovana.

52:18

Od domácich hráčov od modrej letí na bránku Slovana jedna strela za druhou, brankár bratislavského tímu ale nemusel teraz zasahovať ani raz.

51:34

Domáci hneď od začiatku presilovky kombinujú v tretine Slovana. Hostia sa oslobodili až po strele Southorna, ktorú vyrazil brankár Habal a následne vyhodil obranca Slovana.

51:00

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jindřich Abdul – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel). Trest odpyká Dominik Jendek.
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jindřich Abdul – osobný trest do konca zápasu, nešportové správanie).

51:00

Abdul sa pošmykol pri mantineli, pri tom ale zasiahol veľmi nebezpečne do hrany mantinelu Southorna. Na Abdula sa okamžite vyrútili Southornovi spoluhráči, ktorých od útočníka Slovana oddeľujú rozhodcovia.

50:31

Banskobystrická obrana funguje v tretej tretine výborne. Domáci držia hostí v súbojoch pri mantineli a nedávajú im priestor na uvoľnenie.

50:01

Šedivého strelu od modrej znovu chytil pripravený brankár Beskorowany. Ten zatiaľ drží čisté konto a ak by sa mu to podarilo ešte zhruba 10 minút, tak si zapíše do štatistík prvé čisté konto v tomto ročníku.

49:21

Meszároš nepríjemne zasiahol za vlastnou bránkou Jääskeläinena a ten hneď odkorčuľoval na striedačku. Slovan sa medzitým na ľade dostal do útočnej tretiny.

48:32

Sersenovu tvrdú strelu vyrazil Beskorowany a po pokračovaní tejto kombinácie zrazil obranca Banskej Bystrice Bačikovu strelu na ochrannú sieť.

48:08

Ďatelinka napriahol k strele ešte zo stredného pásma, Habal však bez väčších problémov vyrazil tento pokus na ochrannú sieť za svojou bránkou.

47:34

Bartánusovo nahodenie za bránku Habala získal Podlipnik. Založenie útokov sa teraz nedarí ani jednému z tímov.

46:55

Jendek prišiel o puk v súboji s Nemčíkom za banskobystrickou bránkou, domácim sa ale znovu nevydarila rozohrávka a puk tak získali hostia.

46:36

Bartánus si chcel rukou stiahnuť puk zo vzduchu, rukavicou ale zasiahol Matouška do tváre. Rozhodcovia najprv signalizovali trest pre Bartánusa, ten ale po debate napokon odvolali a hra bude po reklamnej prestávke pokračovať v plnom počte na oboch stranách.

46:13

Abdul na dvakrát prestrelil obrancu, ktorý mu bránil v strele, bránku Beskorowanyho ale minul. Mihálik potom trochu nezmyselne vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.

45:29

Po Sojkovej nepresnej rozohrávke sa dostal k puku Zigovi, ktorý si ho potiahol medzi kruhy a odtiaľ vystrelil. Beskorowany lapačkou puk výborným zákrokom chytil.

44:50

Slovan postupne zatláča domáci tím do obrany a drží puk v tretine Banskej Bystrice, hostia sa však nedokážu dostať od mantinelov do streleckých pozícií.

44:07

Kytnár prihrávkou z rohu útočnej tretiny našiel na útočnej modrej Šedivého, ktorého tvrdú strelu videl a vyrazil brankár Banskej Bystrice Beskorowany.

43:52

Gabor získal puk v rohu vlastnej tretiny a dostal ho do stredného pásma na Jääskeläinena. Ten puk nahodil ešte zo strednej tretiny na Habala a gólman Slovana musel i tak proti tomuto nebezpečnému pokusu zasiahnuť.

43:10

Meszárošov prienik stredom obrany Banskej Bystrice ukončil Cardwell. Ten chcel vysunúť do útoku svojho spoluhráča, tomu však puk v strednom pásme odskočil.

42:48

Až teraz sa Slovan dostal do útočnej tretiny a Abdul strelou z pomerne ostrého uhla nakoniec získal pre hostí vhadzovanie v útočnej tretine.

42:01

Southornovo nahodenie do útočnej tretiny tečoval Fafrák, čím domáci neposlali puk na zakázané uvoľnenie. Hosťom sa stále nedarí rozohrávka

41:39

Tamáši dostal puk tesne pred bránkoviskom Habala, puk ale zblízka poslal nad bránku Slovana.

41:23

Šedivému sa rozohrávka nevydarila a puk vyhodil za Beskorowanyho bránku na zakázané uvoľnenie.

40:57

Slovanu sa dvakrát za sebou nepodarilo dokorčuľovať nahodenie na zadný mantinel. Brankár Beskorowany druhý pokus odpálil až na červenú čiaru.

40:25

Domáci vyhrali prvé vhadzovanie v tretej tretine a hneď sa dostali do útočnej tretiny. Ďatelinkovu tvrdú strelu od modrej chcel tečovať Lamper, puk ale netrafil, a tak ho chytil brankár Habal.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 19:48.

V druhej tretine bola aktívnejším celkom Banská Bystrica, ktorá si hlavne v úvodných minútach vytvárala jednu šancu za druhou. Vďaka výborne chytajúcemu brankárovi Habalovi sa hostia ubránili a druhý gól neinkasovali, do lepších príležitostí sa ale dostali až v závere druhého dejstva. Dnes to však nie je zápas bohatý na veľké šance, z ktorých by padali góly a navyše sa v druhej tretine hra poriadne pritvrdila a znervóznila. Nezostáva nám teda nič iné, len dúfať, že tretia tretina prinesie viac gólov.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 15:11 (26:22)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:41

Domáci tím trávi posledné tretiny v pásme Slovana, puk sa ale zasekol v súbojoch pri mantineli.

39:01

Ďatelinka vyhodil puk zo svojej tretiny priamo na Jääskeläinena, ktorého však vytlačil čisto mimo streleckú pozíciu Sersena. Ten hrací predmet napokon získal.

38:33

Oba tímy v plnom počte.

38:26

Hostia v závere druhej tretiny trochu ožili a v posledných minútach sú o niečo aktívnejší, vyloženú gólovú príležitosť si ale nevytvorili.

37:44

Šedivý sa dostal do prečíslenia so svojimi spoluhráčmi a krížnou prihrávkou na ľavú stranu našiel Podlipnika. Ten svojou strelou z prvej minul domácu bránku.

36:52

Zigo sám prekorčuľoval celé stredné pásmo, jeho strelu z ostrého uhla však bez problémov zlikvidoval brankár Beskorowany.

36:33

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Patrik Lamper – 2 min., hrubosť).

36:33

Pulišovo nahodenie chytil brankára Beskorowany a následne pred jeho bránkou vznikla veľká šarvátka, ktorá začala Lamperovým sporom s Mihálikom. Hlavní rozhodcovia oddeľujú od seba hráčov.

36:10

Slovanu sa v tejto tretine nedarí dostať sa do tempa z úvodnej tretiny a hostia dokonca vyhodili puk pri nepresnej rozohrávke na zakázané uvoľnenie.

35:45

Fafrák peknou zadovkou v strednej tretine posunul puk k rozbehnutému Gaborovi, ktorého strelu tečoval obranca Slovan na ochrannú sieť.

35:17

Slovan Bratislava v plnom počte.

35:00

Slovanisti po úspešnom vhadzovaní puk vyhodili zo svojej tretiny a zdá sa, že sa už domácim v tomto oslabení ubránia.

34:40

Jääskeläinen krásnou prihrávkou z ľavej strany našiel medzi kruhmi voľného Hickmotta, ktorého strelu k ľavej žŕďke vyrazil brankár Habal betónom.

34:10

Hickmottovu strelu zrazil jeden z obrancov Slovana priamo pred Habala, tam ho však nikto z domácich hráčov nedokázal zasiahnuť.

33:50

Nahodenie domácich od modrej bolo zrazené na striedačku Slovana.

33:41

Jääskeläinen sa po prihrávke z pravej strane ocitol sám v ľavom kruhu, z výbornej pozície ale jeho strelu vyrazil Habal ľavým betónom. Puk potom pred odkrytou bránkou nedokázal doraziť Hrnka.

33:17

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jindřich Abdul – 2 min., napadnutie).

33:17

Abdul po tom, čo Mihálik odohral puk, narazil nebezpečným spôsobom banskobystrického obrancu na mantinel. Ten si to s ním chce ešte vybaviť, rozhodcovia ho ale držia ďalej od hráča Slovana.

32:44

Zigo prišiel o puk v súboji s Mihálikom pri mantineli a domáci zaútočili. Ich kombinácia sa však kvôli Ďatelinkovej nepresnej prihrávke nevydarila a hostia rýchlo otáčajú hru.

32:24

Štajnoch obišiel dvoch protihráčov a prihrávkou pomedzi nich našiel Abdula. Jeho strelu zablokoval Nemčík na ochrannú sieť.

31:57

Slovan Bratislava v plnom počte.

31:33

Cardwellovu strelu od modrej Habal vyrazil a hostia znovu vyhadzujú puk zo svojej tretiny.

31:02

Kytnár sa s Matouškom dostali do prečíslenia 2 proti 1 a práve Kytnár chcel zakončovať, tomu ale strelu skomplikoval zákrokom na hranici pravidiel domáci obranca. Hra pokračuje útokom Banskej Bystrice.

30:25

Bystričania i v tretej presilovke začali vyhraným vhadzovaním. Southornovu strelu tečoval Hrnka mimo Habalovu bránku a hostia potom puk vyhodili za Beskorowanyho bránku.

29:57

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Patrik Bačik – 2 min., hákovanie).

29:40

Ďatelinka si hneď po návrate na ľad prevzal v strednom pásme puk, Štajnoch ho ale čistým bodyčekom pripravil o puk.

29:11

Banská Bystrica v plnom počte.

28:48

Znovu sa však slovanisti dokázali vrátiť do útočnej tretiny, strela ale neprichádza.

28:20

Štajnochovu strelu od modrej čiary zablokoval obranca Banskej Bystrice a ten následne puk vyhodil znovu za bránku Slovana.

28:00

Až teraz sa hostia usadili v útočnej tretine. Prihrávku od pravého mantinelu si pri ľavej žŕďke spracoval Puliš, ktorý sa s ním chcel vytočiť pred bránku. Puk mu ale odskočil a Beskorowany ho chytil.

27:35

Domáci už dvakrát za pol minúty vyhodili hosťom puk za Habalovu bránku.

27:11

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ivan Ďatelinka – 2 min., podrazenie).

26:53

Fafrák po vyhranom vhadzovaní vyrazil do sólového prieniku. Cez obrancov Slovana sa nedostal, takže aspoň nahodil puk na Habala a získal pre domácich vhadzovanie v útočnej tretine.

26:29

Banskobystričanom sa rozohrávka opäť nevydarila a znovu sa proti pravidlám previnili zakázaným uvoľnením.

26:10

Kabáč si prevzal puk v strednom pásme a so spoluhráčmi sa na dve prihrávky dostal do útočnej tretiny. Sám Kabáč potom strieľal od modrej, Habal ale jeho strelu chytil.

25:29

Hneď po vhadzovaní sa k puku dostal Brejčák, ktorého nahodenie od pravého mantinelu vyrazil Beskorowany do rohu vlastného pásma.

24:41

Domácim sa rozohrávka vôbec nevydarila a puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.

24:00

Hra sa po otvorenom úvode tejto tretiny trochu upokojil a oba tímy si rýchlo menia puk v strednom pásme.

23:10

Bondra si nakorčuľoval po ľavej strane do útočnej tretiny a jeho nahodenie od mantinelu chytil brankár Beskorowany.

22:23

Teraz jedna gólová príležitosť strieda druhú! Brejčák sa otočil okolo bránky a po jeho krížnej prihrávke od pravej žŕďky zakončoval z opačnej strany Gabor, ten však trafil vo vyloženej streleckej príležitosti len presúvajúceho sa brankára Habala.

21:34

Hrnka sa po prepadnutí obrany Slovana objavil z ničoho nič sám pred Habalom, z pravého kruhu ale namieril priamo do hrude Habala.

20:51

Abdul sa z pravej strany dostal poza obrancu pred Beskorowanyho, ten ho ale pravým betónom vychytal. Hneď potom sa dostali domáci do prečíslenia 2 proti 1, ktoré po Jääskeläinenovej prihrávke zakončoval jeho spoluhráč do Habala.

20:26

Bartánus sa hneď na úvod druhej tretiny pretlačil pred Habala, vytlačil sa ale do boku a trafil len brankára hostí.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 18:52.

Prvá tretina priniesla rýchly a agresívny hokej a aj keď mali zrejme o niečo viac z hry hostia, tak ju vyhrali domáci. Gólových príležitostí sme kvôli pozorným obranám veľa nevideli, Slovan ale urobil dva zbytočné fauly a druhú presilovku napokon Banská Bystrica využila zásluhou Lampera. Uvidíme, ako na tento inkasovaný gól zareagujú slovanisti v druhej tretine.

Strely na bránku v 1. tretine: 11:11

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:30

Banská Bystrica dala gól!
Domáci otvárajú skóre presilovkovým gólom do šatne! Banskobystričania sa vykombinovali z tlaku na pravej strane, posunuli puk za seba na útočnú modrú čiaru a tam ho ešte prihral Cardwell na Bartánusa. Jeho tvrdú strelu z prvej potom pred bezmocným brankárom Habalom tečoval k pravej žŕďke PATRIK LAMPER. Asistencie: Marek Bartánus, Jacob Cardwell.

19:20

Hickmottovu strelu cez dvoch brániacich hráčov chytil do lapačky brankár Habal.

19:11

Nahodenie Banskej Bystrice na zadný mantinel úspech neprinieslo a hostia znovu puk vyhodili, tentokrát až za Beskorowanyho bránku.

18:49

Banskobystričania znovu vyhrali úvodné presilovkové vhadzovanie, Kytnár ale dokázal domácim puk vypichnúť do stredného pásma.

18:20

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Meszároš – 2 min., krosček).

17:49

Štajnochovu tvrdú strelu od modrej tečoval znovu medzi kruhmi Puliš, Beskorowany sa však dokázal presunúť a puk vyraziť.

17:13

Domáci potom v sérii súbojov pri mantineloch prišli o puk a Slovan sa nahodením do tretiny Banskej Bystrice vytlačil do rohu domácej tretiny.

16:35

Sojka potiahol puk po ľavej strane a prihrávkou na os ihriska vysunul Fafráka. Ten si však nakorčuľoval až príliš do strany a odtiaľ nedokázal zakončiť.

16:10

Oba tímy sa snažia vychádzať z poctivej obrany a napriek rýchlej hre sme veľa gólových príležitosti zatiaľ nevideli.

15:42

Gaborova prihrávka z krídla cez bránkovisko nenašla adresáta a Slovan hru okamžite otočil na opačnú stranu.

14:50

Tamáši vybojoval v súboji v rohu útočnej tretiny puk a posunul ho spoluhráčom, ktorí sa usadili v útočnom pásme a zatláčajú Slovan do obrany.

14:33

Abdul peknou prihrávkou od ľavého mantinelu vyzval k strele spomedzi kruhov Ziga, ktorého pokus musel Beskorowany vyraziť. Zigovi potom v dorážke zabránil odpálením puku Ďatelinka.

13:42

Ďatelinka pokazil rozohrávku, jeho chybu ale napravil Lamper, ktorý dostal puk aspoň do stredného pásma.

13:15

Žitný sa okamžite po návrate z trestnej lavice zapojil do hry, prihrávkou na Viedenského ale nedokázal vysunúť svojho spoluhráča do samostatného nájazdu.

12:58

Slovan Bratislava v plnom počte.

12:29

Domácim sa nedarí znovu dostať do útočnej tretiny. Slovan bez väčších problémov dvakrát zastavil nahodenie domáceho tímu do útočnej tretiny a hostia puk vyhodili až za domácu bránku.

11:46

Bačik napokon vypichol na pravej strane puk a vyhodil ho za banskobystrickú bránku.

11:32

Domáci sa po vyhranom vhadzovaní hneď rozostavili v útočnej tretine do presilovkového vzorca. Zatiaľ si puk len posúvajú okolo celej tretiny Slovana.

10:58

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Roman Žitný – 2 min., nedovolené bránenie).

10:52

Abdul sa popri pravom mantineli dostal až pred brankára Beskorowanyho, kľučkou okolo neho sa ale vytlačl do uhla. Prihrávkou poza neho už nedokázal presne prihrať spoluhráčovi.

10:04

Štvrtý útok domácich je zatiaľ najaktívnejší. Tamášiho nahodenie dokorčuľoval Fafrák, ten ale v súboji v rohu útočnej tretiny o puk prišiel.

09:21

Kabáčov pokus o sólový prienik úspešný nebol a Jendek okamžite vyrazil na druhú stranu. Podlipnikovo nahodenie od mantinelu potom práve Jendek tečoval, puk ale usmernil mimo Beskorowanyho bránku.

08:30

K puku sa následne dostali znovu slovanisti a vytvorili si solídny tlak v útočnej tretine. Beskorowany naprv vyrazil strelu Žitného z pravého kruhu a potom chytil pokus Matouška z ľavej strany.

08:11

Slovan začína trochu preberať iniciatívu. Hrnka zlou prihrávkou vo vlastnej tretine prihral puk Viedenskému, ten však z prvej bránku domácich minul.

07:32

Viedenský posunul puk popri mantineli na útočnú modrú na Meszároša a jeho strelu, ktorú nikto neclonil ani netečoval, chytil gólman Beskorowany.

07:05

Bačik zachytil rozohrávku domáceho tímu a potom puk rýchlo rozohral na ľavé krídlo, kde sa však Slovan sám vystavil do ofsajdu.

06:26

Sersenovu prihrávku predĺžil na útočnú modrú na rozbehnutého Abdula Puliš a Abdulovu strelu z vrcholu pravého kruhu musel Beskorowany vyraziť.

06:02

Ďalšia útočná akcia domácich Baranov končí ofsajdom a nasleduje reklamná prestávka.

05:16

Banská Bystrica sa prvýkrát usadila v útočnom pásme. Gabor prihrával spoza bránky, puk ale zasiahol až Nemčík na modrej. Ten Habalovu bránku minul.

04:26

Viedenský zaviezol puk do tretiny domáceho tímu a potom si nakorčuľoval pred bránku na nahodenie Žitného, puk však nedokázal tečovať.

03:42

Zápas začal poriadne zostra a útoky oboch tímov sa v úvode rýchlo striedajú.

02:51

Tomáš Zigo sa prekľučkoval po vyhranom vhadzovaní stredom obrany Banskej Bystrice a blafákom do ľavej strany sa snažil oklamať domáceho brankára, ten ho ale vychytal.

01:54

Prvýkrát zaútočili i domáci, ich akciu zakončil zblázka zápästím Michal Kabáč, i on však bránku súpera minul.

00:26

Prvú strelu zápasu vyslal z pravého kruhu Tomáš Zigo, brankár Beskorowany ale zasahovať nemusel.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáca Banská Bystrica bude hrať v červenočiernej kombinácii, Slovan v bielych dresoch.

Úvodné zostavy:

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Cardwell, Southorn, Ďatelinka, Mihálik, Brejčák, Nemčík, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka – Lamper, Bubela, Bartánus – Šille, Gabor, Kabáč – Sojka, Tamáši, Fafrák

HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec – Puliš, Zigo, Abdul – Žitný, Viedenský, Matoušek – Jendek, Kytnár, Petráš – Sloboda, Urbánek, Bondra

Rozhodca: Štefik, Valach – Konc ml., Krajčík.



Vzájomné zápasy

Od roku 2008, kedy sa vrátila Banská Bystrica do najvyššej hokejovej súťaže, sa oba kluby stretli 22-krát. Vzájomná bilancia hovorí v prospech Banskej Bystrice, ktorá vyhrala 13 zápasov a 9-krát so Slovanom prehrala. Z posledných ôsmich vzájomných ligových zápasov vyhral domáci tím len raz, vo zvyšných siedmich prípadoch sa z výhry radovali hostia. I v tejto sezóne vyhrali oba doterajšie zápasy hosťujúce tímy – v Bratislave vyhrala Banská Bystrica 3:1 a potom v Banskej Bystrici vyhral rovnakým výsledkom Slovan.



HC Slovan Bratislava

Slovanisti vedú po návrate do extraligy ligový pelotón a pred druhou Banskou Bystricou majú štvorbodový náskok. Majú však odohraný o zápas viac a v porovnaní s tretími Košicami dokonca o dva viac. Po dvoch prehrách vonku sa Slovan vrátil na víťaznú vlnu tromi výhrami za sebou, takže do dnešného zápasu pôjdu hostia v psychickej pohode. Útok Slovana je jasne najproduktívnejším (94 strelených gólov) a jeho súčasťou je i najproduktívnejší hráč ligy Jindřich Abdul (15 gólov a 18 asistencií). Ani v zadných radách však hostia nemajú veľký problém, keďže majú tretiu najlepšiu obranu súťaže (51 inkasovaných gólov). Doma je Slovan druhým najlepším tímom Tipsport Ligy, avšak za najlepšou Banskou Bystricou zaostáva len o skóre. Zo 14 zápasov na cudzích ihriskách prehral len tri.

Posledných 5 zápasov:
DVTK Miškovec – Slovan Bratislava 6:3
Poprad – Slovan Bratislava 2:1
Slovan Bratislava – Detva 11:0
Slovan Bratislava – Zvolen 3:2 po predĺžení
Detva – Slovan Bratislava 1:2 po nájazdoch



HC 05 iClinic Banská Bystrica

Banskobystričania sa v posledných zápasoch rozohrali do výbornej formy a vďaka štyrom výhram za sebou sa posunuli na druhé miesto, z ktorého strácajú na prvý Slovan len štyri body. Banská Bystrica má tretí najlepší útok ligy (po Slovane a Zvolene), ktorý vedú najproduktívnejší obranca ligy a druhý najproduktívnejší hráč súťaže Jordon Southorn (10 gólov + 22 asistencií) a útočníci Jordan Hickmott (8+21) a Joona Anttoni Jääskeläinen (13+14). Obrana domáceho tímu je dokonca najlepšou v Tipsport Lige (48 inkasovaných gólov). Doma je Banská Bystrica štvrtým najlepším tímom Tipsport Ligy, pričom z posledných šiestich domácich zápasov vyhrala päť.

Posledných 5 zápasov:
Michalovce – Banská Bystrica 3:1
Banská Bystrica – Nitra 5:2
DVTK Miškovec – Banská Bystrica 1:4
Banská Bystrica – DVTK Miškovec 4:2
Banská Bystrica – Michalovce 4:3 po predĺžení

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC 05 iClinic Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava, ktorý sa odohrá v rámci 29. kola Tipsport Ligy. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC 05 iClinic Banská Bystrica

HC 05 iClinic Banská Bystrica

  • Beskorowany (Gajan)
  • Cardwell
  • Southorn
  • Ďatelinka
  • Mihálik
  • Brejčák
  • Nemčík
  • Petrinec
  • Jääskeläinen
  • Hickmott
  • Hrnka
  • Lamper
  • Bubela
  • Bartánus
  • Šille
  • Gabor
  • Kabáč
  • Sojka
  • Tamáši
  • Fafrák
HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava

  • Habal (Sabo)
  • Bačik
  • Sersen
  • Štajnoch
  • Meszároš
  • Šedivý
  • Podlipnik
  • Hudec
  • Puliš
  • Zigo
  • Abdul
  • Žitný
  • Viedenský
  • Matoušek
  • Jendek
  • Kytnár
  • Petráš
  • Sloboda
  • Urbánek
  • Bondra