Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipsport Liga (SR)

27.10.2019 o 18:00

HC Košice
2 : 4
(1:0, 0:1, 1:3)
HC 05 iClinic Banská Bystrica
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou sa práve skončil. Po výsledku 2:4 sa z výhry a troch bodov tešia hostia.

Pomer striel v dnešnom zápase: 44:30

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Prajem vám pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák.

Koniec zápasu.

59:43

Banská Bystrica dala gól!
Je definitívne rozhodnuté, výsledku dáva finálnu podobu gólom do prázdnej bránky PATRIK LAMPER. Asistencie: Gillbert Gabor, Andrej Šťastný.

59:03

Barani to teraz robia po taktickej stránke dobre a súpera sa snažia vyprovokovať do pästného súboja. Hra je vykázaná do stredného pásma, Košarišťan sa musí vrátiť.

59:03

Zblokovaný puk a nepresná strela. Obrovský záverečný tlak košických Oceliarov.

58:40

Beskorowany zazmätkoval, Haščák vyslal nepresnú prihrávku. Do prázdnej bránky mohol následne puk poslať Bubela, ale priestor troch žrdí netrafil.

58:33

Košarišťan je na striedačke, Oceliari to skúšajú so šesticou korčuliarov.

58:05

Košice dali gól!
No a napokon je tu ešte predsa len dramatizácia. Nenápadný oblúčik zrejme pred bránkou ešte niekto tečoval. Pravdepodobne nik na ľade ale netuší, ako tento gól padol. Za jeho autora je označený DAVID RŮŽIČKA. Asistencie Jakub Suja, Christian Michalčin.

58:02

Posledné dve minúty riadnej hracej doby.

57:20

Individuálny prienik Petra Klhůfka, ktorý sa zbavil trojice súperov a vydal sa sám proti Beskorowanymu. Zvolil strelu do dolných partií, ktorú banskobystrický gólman vykopol ďaleko od svojej bránky.

56:40

Skutočne len ťažko teraz dokážu Košice reagovať na dobre organizovanú hru banskobystrického celku. Draisaitlovci už nemajú k dispozícii ani oddychový čas, budeme preto zvedaví, čo vytiahnu z rukáva.

55:12

Dnes nie príliš výrazný Marek Bartánus sa na obrannej modrej dostal k puku, ktorý sa snažil po pravej strane poslať smerom dopredu. Jeho spoluhráči však nezareagovali ideálne.

54:10

Nasleduje komerčná prestávka.

54:05

Hohmann striedal pozície na ľade, najčastejšie sme ho teraz videli pred Beskorowanym, kde sa snažil čistiť priestor. Košice sa usadili v pásme, ich strely ale neboli ničím prekvapivé.

53:28

Jordan Hickmott sa snažil rýchlo rozohrať do strany, jeho puk ale nesmeroval na žiadneho z jeho spoluhráčov. Košičania hrajú medzičasom aj s Marcelom Haščákom.

52:40

Ale už je a roztáča tam svoj presilovkový kolotoč.

51:19

Cardwell puk spred Beskorowanyho neodviezol, výborne zapracoval palicou Bortňák. Banská Bystrica počas presilovky zatiaľ prakticky v pásme ani len nebola.

50:49

Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

50:38

Bortňák nemal dostatok síl, potreboval striedať. Smerom dopredu sa ale neponáhľala ani Banská Bystrica, aj tá posiela na ľad oddýchnutých hokejistov.

49:16

Rapáčovi prihrávka nevyša, puk sa od bránkovej siete odrazil k jednému z hostí. Ten ho poslal ďaleko z obrannej tretiny. Barani sú medzičasom na ľade piati.

48:40

Strela od modrej Beskorowanymu vypadla, z bezprostrednej blízkosti dorážal Rapáč. Puk ale do siete popri brankárovom tele neupratal.

48:20

Snahu domácim uprieť rozhodne nemožno, ale chýba tomu koncepčnejšia práca v pásme. Za súčasného stavu sa to však ľahko hovorí, no o čosi ťažšie vykonáva.

47:44

Veľká šanca Košíc! Chovanova prihrávka mala oči a medzi kruhmi našla Belluša. Jeho následne zakončenie tesne minulo priestor troch žrdí.

47:04

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., krosček).

46:49

Košice sa presunuli pred Beskorowanyho. Klhůfek sa tam snažil vybojovať puk, ale Banskobystričania sú teraz všade minimálne o krok pred súperom.

45:29

Banská Bystrica dala gól!
No a zdá sa, že o víťazovi je už rozhodnuté. Na strane Košíc bol signalizovaný trest, ten ale napokon nemusí prísť. Do listiny strelcov sa totiž zapísal VLADIMÍR MIHALIK. Asistencie: Tomáš Hrnka, Dávid Šoltés.

45:20

Súboj Haščáka s Cardwellom, obaja šli po ňom k ľadu. Nebolo to ale nič nebezpečné, našťastie sa to tak zaobíde bez zranení.

44:30

Sekundy teraz plynú rýchlo. Košice sa s pukom nedokážu odlepiť od Košarišťana, no ak chcú pomýšľať na bodový zisk, tento fakt musia bezpodmienečne zmeniť.

43:37

Banskobystričania sú bo góle na koni. Demonštroval to Hickmott, ktorý poľahky vnikol do obranného pásma Košíc a niekoľkými prihrávkami so spoluhráčmi ich obral o cenné sily.

42:02

Banská Bystrica dala gól!
No a navyše je tu dôležitý moment — dôležitý pre ďalší vývoj samotného zápasu. V momente, keď Brejčák naskakoval na ľad, sa Banskobystričania dostali k puku a zásluhou TOMÁŠA HRNKU sa po prvýkrát ujali vedenia. Asistencia: Ivan Ďatelinka.

41:36

Košice sa následne usadili v pásme. Haščák to skúšal z ľavej strany, Suja prekvapivo spoza bránky. Ani jedna strela ale na Beskorowanyho neplatila.

40:37

Šťastný neprestrčil puk cez Haščákovu čepeľ, po niekoľkých ďalších pokusoch sa ale Banská Bystrica predsa len oslobodila.

40:07

Je tu záverečná časť riadnej hracej doby. Posledná možnosť pre oba celky ešte výraznejšie hýbať s výsledkom. Uvidíme, ako im to pôjde.

40:01

Začala sa tretia tretina.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Dve tretiny šlágra medzi Košicami a Banskou Bystricou sú už minulosťou. Multimediálna „kocka“ ukazuje priebežný stav 1:1, v hre budeme pokračovať o 18 minút.

Pomer striel po 2. tretine: 29:20

Tretia tretina sa začne približne o 19:52.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:59

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., držanie).

59:59

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., držanie).

39:38

Pokračujeme v hre v strednom pásme. Zdá sa, že ani jeden z celkov už neprejaví záujem riskantnejšie útočiť, a tak sa zrejme pred prestávkou stav viac meniť nebude.

39:01

Je tu posledná minúta druhej tretiny.

38:20

Azda trikrát teraz Gilbertovi Gaborovi puk od čepele odskočil, no vždy ho ľavý krídelník štvrtej banskobystrickej formácie dokorčuľoval. Sympatická hra v podaní Gabora.

37:40

Druhá tretina sa nám pomaly kráti. Oba celky by sa už zrejme videli najradšej v šatniach.

36:53

Hrnka proti Chovanovi. Úspešnejší bol bankobystrický robustný útočník, ale podobne ako Košice, ani hostia toho teraz pred Košarišťanom príliš veľa nevymysleli.

35:56

Bortňák uspel na buly v košickom obrannom pásme, Oceliari tak mohli puk dostať na opačnú stranu. Podarilo sa im to, nevymysleli tam ale vôbec nič.

35:10

Hra je prerušená, Beskorowany má puk vo svojej moci. Nasleduje komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať v pásme banskobystrických Baranov.

34:40

Bubela toho za košickou bránkou veľa nevymyslel. Jeho tím ale pri puku ostal a vyslal ranu na Košarišťana, ktorý zrážal na zadný mantinel.

33:08

Nasledovalo zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice. Vhadzovať sa bude po pravej ruke Tylera Beskorowanyho.

33:02

Chovanova formácia sa musela najprv brániť, následne nezvládla prechod do útočnej tretiny. Píska sa postavenie mimo hry v neprospech košického celku.

32:30

Príliš veľa svetlých momentov terat nevidíme. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že dnešný zápas nie je ani tak o kráse, ako skôr o bojovnosti oboch tímov. Na strely je to zatiaľ 27:16 pre Košice, stav je nerozhodný — 1:1.

31:40

Zubák sa snažil Košarišťanovi cloniť vo výhľade, rana od modrej bola zblokovaná na ochrannú sieť. Pokračovať budeme vhadzovaním v košickom obrannom pásme.

31:06

No a hra sa tak znova len presúvala zo strany na stranu. V druhej tretine sa príliš často neprerušuje, čo využívajú oba celky na dynamické striedanie.

30:23

Vráťme sa však k hre. Dobrú prácu odviedol Šoltés, ktorý na seba naviazal dvoch hráčov a následne poslal presnú prihrávku na čiaru. Tam to ale na streľbu v tomto prípade nebolo.

29:30

Oba celky pokračujú s piatimi mužmi. Veríme, že budeme sledovať dlhšiu pasáž bez vylúčení, ktoré dnes stretnutiu skôr škodia a na kráse uberajú. Na druhú stranu, oba góly padli pri nerovnovážnom sta­ve.

28:33

Oddychový čas domácich.

28:33

Nemčík prehral súboj s Repem, ktorý sa hru snažil presunúť na opačnú stranu ľadovej plochy. Píska sa však len košické zakázané uvoľnenie.

27:57

Miesta na ľade je teraz viac. Využiť to chcel Cardwell, ktorý zaviezol puk do košického pásma a prenechal ho svojim spoluhráčom. Následne tam prišlo nedôrazné zakončenie z uhla.

27:16

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Andrej Šťastný – 2 min., nedovolené bránenie).

27:01

Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., podrazenie).

26:58

Chovan chcel vyhodiť puk z košického obranného pásma, trafil ale len hráča pred sebou. Bystričania neprejavili záujem hrať, chceli striedať.

26:15

Nasleduje komerčná prestávka.

25:30

Návrat vylúčeného hráča padol domácim nepochybne vhod. Oceliari absolútne nezvládli svoju presilovú hru a začína sa tak od začiatku.

24:06

Banská Bystrica dala gól!
A navyše je tu vyrovnávajúci gól Baranov! Tí sa pred bránku súpera presunuli s dvojicou hráčov, pričom zvolili ranu švihom. Košarišťan bol prikrátky, presadil sa MÁRIO LUNTER. Asistencia: Jordon Southorn.

23:44

Banskobystričania sa dobre ubránili a puk poslali cez všetky čiary. Jurij Repe teraz musí začínať až spoza Andreja Košarišťana.

23:14

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Tyler Beskorowany – 2 min., držanie).

22:49

Michalčin prehral súboj v obrannnom pásme. Okamžite tam však pristúpil Čížek, ktorý súpera zastavil telom a puk tak vybojoval opäť pre Košice.

21:30

Medzičasom hrajú oba celky v plnom počte. V úvode prvej tretiny sledujeme množstvo nepresností.

20:20

Paradoxne, skórovať mohli Košice. Pred bránkou Beskorowanyho ostal nikým nepovšimnutý Bortňák, ktorý, našťastie pre Banskú Bystricu, na 2:0 neupravil.

20:06

V tejto chvíli začalo plynúť prostredné dejstvo zápasu. Uvidíme, ktorému z celkov sa bude počas nasledujúcich dvadsiatich minút dariť viac. Nezabúdajme, že Banská Bystrica ešte dohráva pri Skokanovom treste svoju presilovú hru.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbila a ohlásila koniec úvodného dejstva. Po 20 minútach hry odchádzajú aktéri stretnutia do šatní za priebežného stavu 1:0.

Pomer striel po 1. tretine: 23:9

Druhá tretina sa začne približne o 18:58.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:09

Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., sekanie).

19:04

Chovan strieľal z pravého kruhu, puk zapadol presne do lapačky Beskorowanyho. Medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.

18:20

No a mohlo to byť 2:0. Bystričania nestíhali za Bezúchom, ktorý sa pred bránkovisko pretlačil z pravej strany. Následne bol ale na Tylera Beskorowanyho prikrátky.

17:47

Košice dali gól!
Krásna akcia Oceliarov znamená prvý gól. Zdalo sa, že Chovan posiela puk Bellušovi do príliš veľkého uhla, ale obaja hráči napokon vedeli, čo robia. MARTIN BELLUŠ tak rozvlnil Beskorowanyho sieť. Asistencie: Michal Chovan, Marcel Haščák.

17:24

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mário Lunter – 2 min., podrazenie).

17:02

Barani sa znova oslobodzujú. Čepeľou hrá aj Košarišťan, oba celky ale musia prestriedať.

16:40

Chovan dvakrát strieľal. Jeho prvú ranu Beskorowany vyrazil, druhý strelecký pokus bol zasa nepresný a Košičanov vyhnal z útočného pásma.

16:11

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gilbert Gabor – 2 min., podrazenie).

15:20

Ďatelinka v súboji s Milým. Košičania si pýtali faul, ale hvizd hlavného arbitra neprišiel. Banská Bystrica následne smerom dopredu nevymyslela nič.

14:48

Brejčák zrazil k ľadu nepríjemne Rapáča. Bolo to tvrdé, ale čisté. Celá situácia sa našťastie zaobišla bez zranenia košického hokejistu.

13:45

Výborne to teraz zahral Lunter, ktorý si nakorčuľoval na vysoký oblúčik z obranného pásma. Následne volil strelu z pravej strany, ale na Koľarišťana to neplatilo.

13:20

Nasleduje komerčná prestávka.

12:38

Ďalšia košická šanca. Pavel Klhůfek bol už trochu z uhla, napriek tomu to ale na Beskorowanyho dobre nahodil. Gólman si to mohol zraziť chrbtom, pripísal si však dobrý zákrok.

12:20

Hostia sa oslobodzujú, puk pretína všetky čiary.

11:54

Obrovské šťastie bystrických Baranov! Chovan preniesol hru výborne na Haščáka, Beskorowany jeho puk tentokrát len vykopával. Pred bránkoviskom sa následne zjavil Majdan, no do siete puk neupratal.

11:37

Švih z ľavej strany v podaní Haščáka. Toto bolo čitateľné, brankár Beskorowanyho kvalít nemôže mať s podobným zakončením najmenší problém.

11:03

Chovanovi puk prepadol, hostia sa okamžite oslobodili.

10:59

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ján Brejčák – 2 min., hákovanie).

10:51

Brejčák číhal na útočnej modrej, z pravej strany chcel ohroziť Košarišťana. Puk ale na jeho čepeľ nesmeroval, naopak, Bystričania prišli o možnosť hrať v pásme.

10:16

Medzičasom začala plynúť druhá polovica prvej tretiny. Na gól v Košiciach stále čakáme, aj keď šance naň mali oba celky.

09:50

Cardwell mal hokejku vysoko nad ľadom a spoluhráčom naznačoval, nech sú smerom dopredu trochu dynamickejší. Nasledovalo ale prerušenie hry.

09:27

Michal Chovan vykorčuľoval spred Košarišťana a niekoľkými kľučkami sa dostal až do pásma hostí. Tam chcel voliť strelu švihom, ale puk mu z čepele skĺzol.

08:49

V útočnej snahe aj hostia. Pred Košarišťanom bolo množstvo tiel, v tejto chvíli si to Oceliari postrážili.

07:58

Fantastický Tyler Beskorowany! Banskobystrický gólman zneškodnil košické prečíslenie troch proti dvom, keď prvú ranu síce ešte vykopol na druhú vlnu Klhůfkovi, no napokon vygumoval aj tohto hráča.

07:30

Belluš pretlačil puk výborne na Bezúcha, ktorý stál v ľavom kruhu. Bola z toho rana švihom, puk preletel tesne ponad hornú žrď banskobystrickej svätyne.

06:50

Baranom puk prepadol znova do stredného pásma. Už to hostia počas tejto početnej výhody nestihnú.

06:16

Rapáč vyviezol puk ku Beskorowanymu, kde si poradil aj s hosťujúcim obrancom. Cenné sekundy pre košických Oceliarov.

05:20

Bystričania volia od úvodu presilovky nátlakový hokej, čo je dnes vo svete štandardom. Boli z toho dve strely z ľavej strany, obe Košarišťan vyrazil.

04:51

Vylúčenie v tíme HC Košice (Dalibor Bortňák – 2 min., držanie).

03:54

V strednom pásme sa po puku naťahoval Chovan, pod hokejkou mu ale prekĺzol ďalej. Hra mierne stratila na tempe.

03:14

Bystričania sa usadili v pásme. Ďatelinka bol dvakrát v pozícii, keď mohol dostať zaujímavú prihrávku za kruhy, no ani raz na neho puk nesmeroval. Bolo to tak bez lepšej strely.

02:30

Aktívnejším celkom sú zatiaľ Košice, ktoré zvierajú súpera v jeho obrannom pásme. Zmeniť sa to snažil Nemčík, ale puk mu od čepele odskočil.

01:47

Bortňák nakorčuľoval pred Beskorowanyho neskoro, lapačka hosťujúceho brankára opäť zapracovala.

01:40

Košičania využili voľný priestor za pravým kruhom na strelu, Beskorowany všetko videl. Dobiedzajúceho útočníka Oceliarov ešte odtláčal Mihalik.

01:03

Zmeniť sa to mohlo teraz, keď sa pred bránkovisko tlačil Chovan. Banskobystrický gólman šiel do kolien, čím si výborne vykryl priestor.

00:49

Beskorowany pristavil Brejčákovi, ktorý puk dostal do stredného pásma. V úvodnej minúte to bolo z oboch strán o nahodeniach, útočníci sa cez defenzívy nepresadili.

00:13

Zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou sa začal. Ako prví sa k puku dostali Oceliari, ktorí sa už presúvajú pred bránku stráženú Tylerom Beskorowanym.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Hráči sú nastúpení na svojich modrých čiarách. Košice do zápasu vykorčuľujú v bielej sade dresov, Banskobystričania v červenej farbe. Nás ešte čaká štátna hymna Slovenskej republiky.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Repe, Čížek (A), Růžička, Michalčin, Cibák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Rapáč, Skokan ©, Klhůfek, Belluš, Bortňák, Bezúch — Jokeľ, Suja (A), Milý

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) — Ďatelinka ©, Brejčák, Southorn, Mihalik (A), Nemčík, Cardwell, Zubák, Fafrák — Šoltés, Hrnka, Lamper — Lunter, Hickmott, Jääskeläinen — Bartánus (A), Bubela, Hohmann — Kabáč, Šťastný, Gabor

Rozhodca: Baluška, Štefik — Orolin, Rojík.

Záver 43. týždňa so sebou prináša aj už 17. kolo Tipsport ligy. Na ľade Košickej Steel Arény si budú sily merať HC Košice a HC '05 iClinic Banská Bystrica.

HC Košice by bol zrejme za normálnych okolností ako domáci celok označeý za výraznejšieho favorita. A faktom je, že podobne to vidia aj stávkové kancelárie. Faktom je však aj to, že zverenci trénera Petra Draisaitla sa v ostatnom čase trápia — vyhrali síce dva z posledných troch zápasov, ale silný Slovan a Trenčín zdolali až po samostatných nájazdoch. Po predĺžení zasa podľahli Novým Zámkom.

Košičania tak majú vo svojich nohách príliš veľa odohraných minút, čo ich stojí nielen množstvo síl, ale aj body. Tých majú Oceliari 29, čo im stačí na priebežné štvrté miesto. Čelo tabuľky je pritom tradične nabité, vždy s jednobodovým odstupom. Ak by tak chceli byť Košice prvé, potrebovali by sa dorovnať 32-bodovej Banskej Bystrici. S tou majú rovnaký počet strelených gólov (44), pričom Oceliari zatiaľ inkasovali do vlastnej siete 32 pukov.

HC '05 Banská Bystrica je na tom z pohľadu posledných odohraných zápasov predsa len lepšie. Ťahá totiž zaujímavú sériu víťazstiev, keď neprehral osem posledných zápasov v lige. Bystričania pomedzi ne síce dvakrát nestačili na HC Ambri Piotta, ale na to sa nik pýtať nebude.

Celku zo stredného Slovenska tak patrí priebežná líderská pozícia v tipsportligovej tabuľke. Ak si ju však chce udržať aj po nedeli, na košickom ľade by mal bodovať. Dopomôcť by mu k tomu mohla kvalitná defenzívna činnosť, veď Banská Bystrica inkasovala spomedzi všetkých účastníkov najmenej gólov — 24. Sama ich pritom nastrieľala o 20 viac.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice

HC Košice

  • Košarišťan (Škorvánek) — Slovák
  • Repe
  • Čížek (A)
  • Růžička
  • Michalčin
  • Cibák
  • Bučko — Majdan
  • Chovan
  • Haščák — Rapáč
  • Skokan (C)
  • Klhůfek
  • Belluš
  • Bortňák
  • Bezúch — Jokeľ
  • Suja (A)
  • Milý
HC 05 iClinic Banská Bystrica

HC 05 iClinic Banská Bystrica

  • Beskorowany (Gajan) — Ďatelinka (C)
  • Brejčák
  • Southorn
  • Mihalik (A)
  • Nemčík
  • Cardwell
  • Zubák
  • Fafrák — Šoltés
  • Hrnka
  • Lamper — Lunter
  • Hickmott
  • Jääskeläinen — Bartánus (A)
  • Bubela
  • Hohmann — Kabáč
  • Šťastný
  • Gabor