Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipsport Liga (SR)

01.10.2019 o 17:30

HC Košice
3 : 0
(0:0, 1:0, 2:0)
HK Dukla Ingema Michalovce
Naposledy zmenené pred 5 rokmi
obnoviť
Filter

Východniarske derby medzi Košicami a Michalovcami je už minulosťou. V Steel Aréne sa radujú domáci, ktorí súpera zdolali pomerom 3:0 a do tabuľky si tak pripísali ďalšie tri body.

Pomer striel v dnešnom zápase: 32:20

Odo mňa je to už pre dnešok všetko, lúčim sa s vami a teším sa na vás opäť nabudúce. Pekný večer z Košíc praje Lukáš Pancurák.

Koniec zápasu.

59:17

Michalovčania sú košickou defenzívou výborne vytláčaní z ideálnych streleckých pozícií. Zápas je rozhodnutý, od troch bodov Oceliarov nás delí posledných 43 sekúnd.

58:20

Posledné dve minúty tretej tretiny.

57:48

Aktivita líšiek naznačuje, že zbrane ešte nezložili. Bdžoch bol však zbytočne pribrzdený, keď musel počkať na to, kým jeho spoluhráči naberú aspoň akú-takú rýchlosť.

56:37

Sameli Ventelä sa nechal oklamať, keď domáci poza jeho chrbát puk prestrčili do útočného pásma. Michalovce tam k súperovi dobre pristúpili a nedovolili mu zakončiť.

55:38

Martin Bdžoch počkal na to, kým sa jeho spoluhráči sformujú do tradičného tvaru. Netrvalo to dlho, preto mohol pomerne rýchlo rozohrávať. Ani toto ale Michalovciam nepomohlo.

55:26

Košičania sa sami vyhnali z pásma, veľmi rýchlo sa tam ale vrátili. Navyše stihli počas hry aj prestriedať.

54:35

S ubúdajúcimi sekundami hra stráca aj na svojom tempe. Azda ani nemusím hovoriť o tom, že tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac Košiciam. Tie hru kontrolujú ďaleko od Košarišťana, ktorý má šancu na ďalší shutout.

53:20

Košické šance na navýšenie vedenia sa gólom s poradovým číslom štyri nekončia. Nepresadili sa Haščák ani Chovan, Filip Surák puk priľahol na ľadovej ploche.

52:40

Oba tímy hrajú v plnom počte.

51:01

A ďalšie košické vyhodenie. Vlastne, líšky z Michaloviec sa ani nestihli vrátiť do pásma, keďže ostali zmrazené v okolí útočnej modrej čiary.

50:37

Teraz sa už domáci celok oslobodzuje, Surák musí hrať svojou hokejkou.

50:20

Michalovce majú ideálnu príležitosť na to, aby sa svojím prvým gólom ešte vrátili do zápasu. Puk držia v útočnom pásme, ale len v rohu klziska.

50:19

Vylúčenie v tíme HC Košice (Jurij Repe – 2 min., držanie).

49:10

Značne frustrovaný Mesikämmen bol napádaný dvojicou súperov, puk preto musel posunúť za Surákovu bránku. Michalovčanom chýba koncept, ktorým by sa dopracovali k vyrovnaniu.

48:20

Steel Arénou sa nesie mexická vlna, diváci sa výborne bavia. Nás však viac zaujíma dianie na ľadovej ploche, kde majú Košice zápas jasne pod kontrolou.

47:30

Mohlo byť ešte veselšie. Puk pred bránku mal hľadať Belluša, tá kolmica bola ale napokon nepresná. A možno je to aj dobre, štvorka v sieti Michaloviec by bola z pohľadu hostí nezaslúžená.

46:52

Košice dali gól!
Už je zrejme definitívne vymaľované. Košičania využívajú v tretej tretine každú šancu, čo ich posúva už do trojgólového vedenia. Do listiny strelcov sa zapísal OLIVER JOKEĽ. Asistencie: Jakub Suja, Patrik Koch.

46:37

Bortňák sa pokúšal o teč v bezprostrednej blízkosti bránky. Nevyšiel mu, Filip Surák si na svoje konto pripísal ľahký, no vzhľadom na pokročilý čas aj dôležitý zákrok.

45:30

Na Košarišťana letel puk od modrej čiary. Košický brankár ho kontroloval lapačkou, napokon ho ale v nej ukryť nemusel.

44:58

Košice pritlačili na svojho súpera, šťastie mali teraz aj hostia.

44:37

A mohlo to byť 3:0! Skokan dostal puk na ľavý kruh, kde absolútne chýbala michalovská obrana. Skúsil si rozpohybovať Suráka, čo sa mu čiastočne aj podarilo, napokon ale priestor troch žrdí minul.

43:15

Signalizovalo sa postavenie mimo hry v neprospech Michaloviec. Tie sú teraz mierne hydovené z konceptu. Hnali sa totiž za vyrovnaním, no prehrávajú už o dva góly.

42:21

Košice dali gól!
Na toto už ale boli michalovské líšky prikrátke. Oceliari si puk niekoľkokrát posunuli, až ho napokon na svoju čepeľ získal MARCEL HAŠČÁK. Ten z uhla upravil na 2:0 pre svoj celok. Asistencie: Dávid Skokan, Michal Chovan.

41:10

Košice mohli okamžite potrestať Lalancetteho trest, nepodarilo sa im to. Michalovce tak puk vyhadzujú cez všetky čiary až ku Košarišťanovi.

40:48

Ešte sa čaká na to, kým michalovská bránka získa späť svoje stále miesto. Technici Steel Arény na tom usilovne pracujú.

40:48

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Christophe Lalancette – 2 min., hákovanie).

40:46

Klhůfkovi sa na pravej strane otvoril priestor na streľbu, preto ho hneď využil. Strelec zatiaľ jediného gólu to skúšal príklepom, Suráka trafil do ramena.

40:15

Puk dopadol na ľadovú plochu. Aktuálne skóre naznačuje, že posledná tretina môže byť zároveň aj pasážou, ktorá ukončí celý zápas — na overenie správnosti tohto tvrdenia si však budeme musieť počkať minimálne dvadsať minút.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Hlavný arbiter hlasným hvizdom ukončil druhú tretinu zápasu, v ktorom si sily merajú Košičania s Michalovčanmi. Týchto 20 minút prinieslo viacero momentov, ktoré si budú chcieť tréneri nepochybne prebrať v kabínach. Odchádza sa tam za stavu 1:0.

Pomer striel v 2. tretine: 22:17

Tretia tretina sa začne približne o 19:16.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:04

Repe počkal s pukom za košickou bránkou, domáci túto presilovku v presný zásah nepretavili. Medzičasom začala prebiehať posledná minúta druhej tretiny.

38:30

Bezúch to vyriešil rutinérsky. Naznačil strelu od modrej, ale posunul sa ešte za kruhy. Odtiaľ skúsil nahodiť na Suráka, ktorému puk vypadol. V neprehľadnej situácii to nedokázal nik využiť.

37:40

Košičania sa v úvode presilovky usadili v pásme, vyslali ale len jedinú strelu. Aj to je dôvod, pre ktorý sa teraz Michalovce dokázali oslobodiť.

36:56

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Mike Dalhuisen – 2 min., podrazenie).

36:08

Matej Giľák mal na pravej strane veľa priestoru, preto sa teraz poriadne hnevá na spoluhráča, ktorý mu nedokázal poslať presnejšiu prihrávku do jazdy. Giľák mohol pokračovať do dobrej šance.

35:56

Oba celky hrajú medzičasom s piatimi mužmi.

34:44

Ani tentokrát to hosťom nevyšlo. Líšky majú problém s prechodom cez útočnú modrú čiaru, v tomto priestore sa nechávajú veľmi jednoducho odzbrojiť.

34:30

MIchalovčanom zatiaľ presilová hra nevychádza podľa predstáv. Košice sa viackrát dobre oslobodili, keď puk poslali jednoducho cez všetky čiary.

33:30

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Konsta Mesikämmen – 2 min., hrubosť).

33:30

Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., hrubosť + 2 min., napadnutie).

33:30

Ťažko teraz povedať, čo si medzi sebou Mesikämmen so Skokanom povedali, každopádne, michalovský obranca začal do súpera udierať v momente, keď už ležal na ľade. To nebolo práve športové gesto.

32:59

Mašlonka prihrával na modrú čiaru, strela odtiaľ na Andreja Košarišťana neprepadla. Oba celky sa následne rozhodli striedať počas hry.

31:52

Hra sa prelieva zo strany na stranu. Ťažko teraz ustrážiť každý strelecký pokus, oba celky v ofenzívnej činnosti výrazne ožili, čo je pre ďalší priebeh stretnutia len dobré.

30:57

Ďalšie zakončenie, tentokrát v podaní Hričinu. Ten sa pokúšal o prekvapenie a aj keď mal Košarišťan na malý moment výhľad zakrytý, betón položil na ľadovú plochu včas.

29:58

Šance sa teraz striedali na oboch stranách. Z pravej strany zakončoval Ventelä, jeho puk Košarišťan zrážal späť do hry. Košická defenzíva ho následne upratala do bezpečnej zóny.

28:30

Vyzeralo to na košické prečíslenie dvoch proti jednému. Domáci ho nevyriešili ideálne. Surák šiel síce na ľad, no puk ponad jeho telo Oceliari neposlali.

27:30

Hra bola teraz pomerne často prerušovaná. Dôvodom boli nepresnosti, ktoré znamenali zakázané uvoľnenia. Hrá sa pred Filipom Surákom.

27:07

Nasleduje komerčná prestávka.

26:20

Obrovské šance Michaloviec! Sujovi puk prepadol, za bránkou sa poň naťahoval Ventelä. Nezískal ho, ale pred Košarišťanom mohol zakončovať Mašlonka. Domáci celok mal šťastie, vyrovnanie z toho nie je.

25:40

Oddychový čas hostí.

25:10

Zahanbiť sa nedajú ani Michalovce. Safaraleev získal puk pre svoj celok, podržal si ho pozdĺž celej ľadovej plochy a poslal ho za bránku Košarišťana. Tam sa ešte jeho spolurháči pustili do osobného súboja, ale prehrali ho.

23:44

Ďalšia šanca domáceho celku. Chovan prebral puk z čepele spoluhráča a pokračoval s ním od hranice útočného pásma. Napokon si položil Filipa Suráka, ale gól z toho nebol.

23:10

Košice po góle ožili a držia sa pred bránkou svojho súpera.

22:25

Košice dali gól!
Oceliari sa ujímajú vedenia! Dobrá prihrávka spoza bránky našla PAVLA KLHŮFKA, ktorý už pokojne prepálil Suráka. Všetko odštartoval Čížek, ktorý pokľakol v obrannom pásme a prihrávkou vyzval k vyššej aktivite svojich spoluhráčov. Asistencie: Dávid Skokan, Juraj Bezúch.

21:57

Cez Bortňáka s Rapáčom sa puk dostal až do košického útočného pásma. Tam ale zapadol len k mantinelu, pričom v tomto priestore jasne dominovali michalovskí hokejisti.

21:04

Navyše, Oceliari sa sami vyháňajú z útočnej tretiny. Zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred bránku Andreja Košarišťana.

20:55

Košičania sa síce počas dohrávanej presilovky držali v pásme, nič výnimočné tam ale nevymysleli. Vypadnutý puk Surák postrážil aspoň očami a do siete ho prepadnúť nenechal.

20:15

Diváci sú na svojich miestach, hráči pripravení na ľade. Prostredná časť východniarskeho derby medzi Košicami a Michalovcami sa práve začína.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Úvodná tretina je už minulosťou. Prvé dejstvo prinieslo podľa očakávaní viacero šancí na oboch stranách. Východniarske celky do šatní ale napriek tomu odkorčuľujú za stavu 0:0.

Pomer striel po 1. tretine: 10:12

Druhá tretina sa začne približne o 18:23.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:19

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Jakub Linet – 2 min., zdržiavanie hry).

19:14

Oceliari v závere prebrali iniciatívu, nič im tam ale nepadlo. Už sa hrá v strednom pásme, je tu priestor na azda poslednú útočnú akciu.

18:56

Rapáčovo priťuknutie na modrú, rana odtiaľ ponad padajúceho obrancu skončila pohodlne v sieti Suráka. Ďalší pekný hokejový moment, po ktorom sa bude vhadzovať v michalovskom pás­me.

18:49

Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny. Od modrej pálil Martin Belluš, nanešťastie pre Košice si ale Surák stred bránky výborne vykryl.

17:30

Chovan chcel prihrať medzi kruhy spoluhráčom, našiel len Chalupu. Nie je to tak ani o nepresnostiach, ako skôr o výbornej defenzívnej pozičnej hre oboch celkov.

16:40

Ja len pripomeniem, že sa hrá naďalej mimoriadne čisto. Arbitri zatiaľ udelili len jeden dvojminútový trest, na ďalší zatiaľ dôvod nebol.

15:30

Príklep spoza kruhu nevyšiel Marekovi Kolbovi ideálne. Michalovčania sú veru poriadne nabudení, pripomenúť sa chce aj obranca s číslom 71 — niekdajší košický kapitán.

14:37

Dvojica Ventelä — Mesikämmen sa teraz nemala kam ponáhľať. Michalovskí hokejisti potrebovali striedať, preto sa čakalo na sformovanie ich novej formácie. Striedať stihli aj Košice.

13:40

Jakub Linet vyhral buly pre Michalovce, no puk sa dostal len na útočnú modrú čiaru Košíc. Tu prišla okamžitá rana, Filip Surák musel praváčkou zrážať k mantinelu.

13:17

Nasleduje komerčná prestávka.

12:49

Náznak šance pre Košice. Jokeľ nabral rýchlosť, proti Surákovi chcel postupovať sám. V rozhodujúcej chvíli mu ale puk skĺzol z čepele a ideálne mu nevyšla ani otočka okolo bránky.

12:20

Chovan pozbieral zvyšok síl a puk dostal pred Suráka, kde ho podržal v rohu. Jeho spoluhráči zatiaľ stihli pohodlne prestriedať.

11:29

Oddychový čas domácich. Múdry ťah od Petra Draisaitla.

11:29

Tvrdá rana od modrej, schytal to jeden z obetavých obrancov. Bude v poriadku, ale Košice puk poslali len na zakázané uvoľnenie a striedať tak nemôžu.

10:30

Obrovský tlak michalovských líšiek, ktoré zvierajú súpera v obrannej tretine už azda minútu. Pri Košiciach stála šťastena, do ich siete nepadol ani jeden z pukov.

09:37

Jakub Linet spálil zatiaľ najväčšiu šancu v zápase, keď z bezprostrednej blízkosti neprepálil Košarišťana. Nepresadil sa ani svojou dorážkou.

08:37

Výborná práca Chalupu. Ten medzi kruhmi zastavil puk, okamžite ho posunul na krídlo a vyzval tak spoluhráčov k aktivite. Všetko to stroskotalo na košickej defenzíve.

07:57

Aj keď sledujeme aktívny hokej, na strelách sa to zatiaľ neprejavilo. Filip Surák zatiaľ riešil tri zakončenia medzi žrde, Andrej Košarišťan má na svojom konte jeden presný zásah.

07:05

Nasleduje komerčná prestávka.

06:49

Lalancette to teraz neriešil vôbec rozumne. Puk sa spoza bránky rozhodol dostať popred Suráka, kde ale stáli traja Košičania. Michalovce mali šťastie, že sa súper do streleckej pozície napokon nedostal.

06:10

Milý zahral pri mantineli telom. Všetko bolo v rámci pravidiel, vylučovať sa nebude.

05:44

Giľák bol na roztrhanie, pri mantineli sa snažil puk vypichnúť až trojici protihráčov. Nepodarilo sa mu to, každopádne, jeho spoluhráči si už s košickou aktivitou poradili.

05:10

Pavel Klhůfek volil zadovku, ktorou posúval puk za michalovskú bránku. Nenašiel tam síce nikoho zo svojich spoluhráčov, tí ale v pásme ostanú. Líšky sa previnili zakázaným uvoľnením.

04:37

Na prvú vážnejšiu šancu stále čakáme. Zabezpečiť ju chceli Košice a aj keď Haščák pálil z veľkého uhla dobre, gólová strela to nebola. Surák puk dobre vytlačil.

03:56

Vhadzuje sa v strednom pásme. Už to hostia nestihnú.

03:30

A platí to aj teraz. Sameli Ventelä mal hokejku pomerne vysoko, snažil sa zastaviť puk letiaci von z obranného pásma Oceliarov. Nepodarilo sa mu to, spred Košarišťana musel odkorčuľovať.

03:02

Stále sa hrá v okolí Suráka. Michalovce sa zatiaľ počas presilovky nedostali prakticky k ničomu.

02:20

Košičania sa oslobodili. Chovan sa navyše snažil dokorčuľovať puk, ktorý sa kotúľal k Surákovej bránke, no michalovský gólman bol pri ňom skôr a všetko vyriešil.

01:57

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., sekanie).

01:52

Podobne učinili aj Košice. Aktívnejšia je zatiaľ Dukla, no hostia sa doposiaľ k lepšiemu zakončeniu neprepracovali.

01:06

Každopádne, prvá minúta nepriniesla nič zaujímavé. Dalhuisen s pukom zacúval do obranného pásma a počkal na to, kým sa jeho spoluhráči sformujú.

00:49

Haščák zaviezol puk po krídle k mantinelu, kde bol dobre spomalený. Následne sa ešte snažil prihrávať, ale našiel len čepeľ Juuselu. Dopredu tak pôjdu Michalovce.

00:15

Zápas medzi Košicami a Michalovcami sa práve začal. Pri úvodnom buly boli aktívnejší Oceliari, ktorí sa s pukom pokúsia čo najrýchlejšie presunúť pred bránku stráženú Filipom Surákom.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Štadión sa pomaly zapĺňa, hráči stoja nastúpení na modrých čiarach. Michalovčania nastúpia v oranžovo-čiernej sade, Oceliari v bielej sade dresov. Čaká nás ešte hymna Slovenskej republiky, po ktorej nebude stáť úvodnému vhadzovaniu už nič v ceste.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Koch (A), Slovák, Repe, Bučko, Růžička, Čížek (A), Cibák — Haščák, Chovan, Majdan — Bezúch, Skokan ©, Klhůfek — Belluš, Bortňák, Rapáč — Jokeľ, Suja, Milý

HK Dukla Ingema Michalovce: Surák (Trenčan) — Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjev, Kolba ©, Bdžoch, Borov, Zekucia — Mašlonka (A), Lalancette, Juusela — Hričina, Galamboš, Hvila — Giľák, Linet (A), Safaraleev — Hamráček, Toma, Chalupa

Rozhodca: Stano, Štefik — Stanzel, Beniač.

V utorok 1. októbra sa o 17:30 v košickej Steel Aréne odohrá výnimočný zápas. Východniarske derby, v ktorom Košice do súboja vyzvú Michalovce. A kto by to bol povedal, že pôjde zároveň o absolútny šláger kola — veď prví Oceliari budú hostiť druhé líšky od ukrajinských hraníc.

Oba celky vstúpia do zápasu výborne naladené.


HC Košice z jednoduchého dôvodu. V poslednom odohranom kole totiž deklasoval Nitru na jej vlastnom ľade pomerom 9:0, čím si zabezpečil nielen výrazné vylepšenie pomeru strelených a inkasovaných gólov (23:14) ale predovšetkým dôležité tri body a ruka v ruke s nimi aj prvé miesto v tipsportligovej tabuľke. Oceliari ju ovládli s celkovo piatimi výhrami a pätnástimi bodmi. Neprehrali päť z posledných šiestich odohraných zápasov a pred svojím rivalom z Michaloviec majú jednobodový náskok.

Posledné tri zápasy Košíc:
HK Nitra — HC Košice 0:9
MAC Újbuda — HC Košice 5:1
HC Košice — HKM Zvolen 4:2

Najproduktívnejší Košičan v doterajšom priebehu súťaže:
Michal Chovan — 7 zápasov, 3 góly, 9 asistencií; 12 kanadských bodov

Najlepší stelec Košíc v doterajšom priebehu súťaže:
Marcel Haščák — 7 zápasov, 7 gólov, 4 asistencie; 11 kanadských bodov


Azda ešte viac nabudený však bude HK Dukla Ingema Michalovce. Líšky zažívajú štart ako z rozprávky — veď vyhrali päť zo šiestich odohraných zápasov a spolu s Košicami ťahajú momentálne najlepšiu sériu v pomere výhra/prehra počas ostatných piatich kôl. A čo viac, v závere minulého týždňa na svojom ľade zdolali bratislavský Slovan. Opäť pritom pripomeniem, že za celkom z metropoly východného Slovenska zaostávajú len o bod a patrí im druhé miesto tipsportligovej tabuľky. Navyše, Michalovčania sa pýšia aj najpevnejšou defenzívou súťaže — inkasovali len 13 gólov, hoci sami ich nastrieľali až 21.

Posledné tri zápasy Michaloviec:
HK Dukla Ingema Michalovce — HC Slovan Bratislava 4:3
HC 07 WPC Koliba Detva — HK Dukla Ingema Michalovce 0:4
HK Dukla Ingema Michalovce — HK Poprad 4:3 sn

Najproduktívnejší Michalovčan v doterajšom priebehu súťaže:
Christophe Lalancette — 6 zápasov, 4 góly, 5 asistencií; 9 kanadských bodov

Najlepší strelec Michaloviec v doterajšom priebehu súťaže:
Christophe Lalancette — 6 zápasov, 4 góly, 5 asistencií; 9 kanadských bodov

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice

HC Košice

  • Košarišťan (Škorvánek) — Koch (A)
  • Slovák
  • Repe
  • Bučko
  • Růžička
  • Čížek (A)
  • Cibák — Haščák
  • Chovan
  • Majdan — Bezúch
  • Skokan (C)
  • Klhůfek — Belluš
  • Bortňák
  • Rapáč — Jokeľ
  • Suja
  • Milý
HK Dukla Ingema Michalovce

HK Dukla Ingema Michalovce

  • Surák (Trenčan) — Mesikämmen
  • Dalhuisen
  • Ventelä
  • Vorobjev
  • Kolba (C)
  • Bdžoch
  • Borov
  • Zekucia — Mašlonka (A)
  • Lalancette
  • Juusela — Hričina
  • Galamboš
  • Hvila — Giľák
  • Linet (A)
  • Safaraleev — Hamráček
  • Toma
  • Chalupa