Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nuda, málo hviezd aj divákov. Rusi zhodnotili šampionát vo Fínsku

Podľa športového webu sovetov.su vylúčenie zbornej spôsobilo príchod nižšieho počtu hráčov z NHL a turnaju chýbali aj diváci a vyššie príjmy.

30.05.2022 18:20
David Pastrňák. Foto: ,
Rusi označili Čecha Davida Pastrňáka za jednu z dvoch hviezd na MS vo Fínsku.
debata (5)

Vedenie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) koncom februára na mimoriadnom zasadnutí pozastavilo účasť reprezentačných tímov z Ruska a Bieloruska na všetkých podujatiach v reakcii na inváziu na Ukrajinu.

„MS bez Ruska to nie je nič, na čo by sa chceli odborníci i fanúšikovia pozerať. Ako sa dá sledovať futbal bez Brazílie alebo basketbal bez tímu USA?“ pýtal sa bývalý rúský tréner Konstantin Kurašov, otec 22-ročného rusko-švajčiarskeho hokejistu Philippa Kurasheva.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Videli sme na vlastné oči: Slafkovský je pripravený. Na veľký hokejový svet

„Škoda, že v semifinále z dôvodov nesúvisiacich so športom nebude náš tým. Bez neho je to všetko akési nudné a predvídateľné,“ posťažovali si v komentári na sebe sovetov.su.

Podľa neho sa hviezdy z NHL na súpiskách tímov takmer nevyskytujú. „A špičkových hráčov je možné spočítať na prstoch jednej ruky. V skutočnosti sú len dvaja – William Nylander a David Pastrňák,“ píše sa v komentári.

Najlepší hokejisti na MS vo Fínsku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Suverénne najproduktívnejším hráčom šampionátu...

V ďalšom článku autor poukazoval na to, že zápasy play off boli poznačené nízkou návštevnosťou. „Tieto MS vojdú do histórie ako tie bez Ruska, s hroznou návštevnosťou a neuveriteľne vysokými cenami za ubytovanie, jedlo a vstupenky.“

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hokej #MS 2022