Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nuda, málo hviezd aj divákov. Rusi zhodnotili šampionát vo Fínsku

Podľa športového webu sovetov.su vylúčenie zbornej spôsobilo príchod nižšieho počtu hráčov z NHL a turnaju chýbali aj diváci a vyššie príjmy.

30.05.2022 18:20
David Pastrňák. Foto: ,
Rusi označili Čecha Davida Pastrňáka za jednu z dvoch hviezd na MS vo Fínsku.
debata (5)

Vedenie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) koncom februára na mimoriadnom zasadnutí pozastavilo účasť reprezentačných tímov z Ruska a Bieloruska na všetkých podujatiach v reakcii na inváziu na Ukrajinu.

„MS bez Ruska to nie je nič, na čo by sa chceli odborníci i fanúšikovia pozerať. Ako sa dá sledovať futbal bez Brazílie alebo basketbal bez tímu USA?“ pýtal sa bývalý rúský tréner Konstantin Kurašov, otec 22-ročného rusko-švajčiarskeho hokejistu Philippa Kurasheva.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Videli sme na vlastné oči: Slafkovský je pripravený. Na veľký hokejový svet

„Škoda, že v semifinále z dôvodov nesúvisiacich so športom nebude náš tým. Bez neho je to všetko akési nudné a predvídateľné,“ posťažovali si v komentári na sebe sovetov.su.

Podľa neho sa hviezdy z NHL na súpiskách tímov takmer nevyskytujú. „A špičkových hráčov je možné spočítať na prstoch jednej ruky. V skutočnosti sú len dvaja – William Nylander a David Pastrňák,“ píše sa v komentári.

Najlepší hokejisti na MS vo Fínsku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Suverénne najproduktívnejším hráčom šampionátu...

V ďalšom článku autor poukazoval na to, že zápasy play off boli poznačené nízkou návštevnosťou. „Tieto MS vojdú do histórie ako tie bez Ruska, s hroznou návštevnosťou a neuveriteľne vysokými cenami za ubytovanie, jedlo a vstupenky.“

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hokej #MS 2022