Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomáhali Fínom rozhodcovia? Kanaďanov hnevali kontroverzné verdikty

Najlepší výkon podajú rozhodcovia vtedy, ak sa o nich po zápase nehovorí. To určite nebol prípad švédskej dvojice Mikael Nord a Linus Ohlund, ktorá pískala v Tampere súboj o zlato.

30.05.2022 10:30
Sklamaní hokejisti Kanady po finálovej prehre. Foto: ,
Sklamaní hokejisti Kanady po finálovej prehre.
debata (16)

Kanadskí fanúšikovia na sociálnych sieťach aj hokejisti po zápase vyjadrili veľké rozčarovanie z výkonu rozhodcovskej dvojice.

Búrku nevôle vyvolal najmä dvojminútový trest pre obrancu Thomasa Chabota v predĺžení, po ktorom strelil rozhodujúci gól šampionátu Sakari Manninen.

Fínsko, trofej Čítajte viac Ošiaľ v Tampere! Fíni zavŕšili jazdu zlatom, rozhodli v predĺžení

Medzi hráčmi, ktorí vyjadrili frustráciu, bol aj útočník Winnipeg Jets Pierre-Luc Dubois, ktorý bol so siedmimi gólmi jedným z najlepších kanonierov turnaja.

„Pracujete veľmi tvrdo a aby sa takto rozhodlo? Je to nanič," uviedol Dubois pre TSN. „Keď prídete na tieto turnaje, sú tu iné pravidlá ako v NHL, ale v určitom bode už nepoznáte ani tie."

Autor kľúčového faulu Chabot sa po stretnutí podelil o svoje sklamanie z výsledku. Poznamenal pritom že mal pocit, že faulovaný Björninen pád nafilmoval.

Fínsko šport hokej MS2022 o 3.miesto ČR USA Čítajte viac Tretiu tretinu ovládli 6:1. Česi sa otriasli a po parádnom obrate slávia bronz

To však nebol jediný kontroverzný verdikt rozhodcov. Na začiatku tretej tretiny bol za stavu 1:0 pre Kanadu neprávom vylúčený útočník Cole Sillinger za vysokú hokejku.

Opakované zábery pritom potvrdili, že Fín sa udrel do tváre vlastnou hokejkou potom, čo mu do nej Sillinger ťukol.

Najlepší hokejisti na MS vo Fínsku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Suverénne najproduktívnejším hráčom šampionátu...

V priebehu šampionátu sa pritom viackrát stalo, že rozhodcovia svoje chybné posúdenie trestu po odsledovaní záznamu odvolali.

Tentokrát sa to nestalo, z následnej hry 5 proti 3 domáci vyrovnali a krátko nato v hre 5 proti 4 zvýšili na 2:1. Neoprávnené vylúčenie Sillingera naštartovalo domácich a výrazne zasiahlo do priebehu finálového duelu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #fínska hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2022