Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pastrňák ukázal na simulanta. Krejčí: Rozhodcovia? To bol vtip

Namiesto postupu do finále schytali výprask. Českí hokejisti podľahli v semifinále majstrovstiev sveta v hokeji Kanade 1:6.

29.05.2022 07:20
Fínsko MS2022 Hokej semifinále Kanada ČR Foto: ,
Sklamaní českí hokejisti po semifinálovom výprasku od Kanady.
debata (3)

Kľúčovou bola druhá tretina, keď zverenci Kariho Jalonena inkasovali tri góly v rozpätí troch minút. Hviezdny útočník David Pastrňák nebol spokojný so svojím výkonom ani s rozhodcami.

„Kanada neurobila nič, vyložene sme im to dali. Vôbec neviem, čo sa stalo v druhej tretine. Úplne sme prestali hrať našu hru a už sme sa do toho nemohli dostať späť. Kanada to trestá a ťažko vás pustí späť do hry,“ cituje Pastrňáka ČT Sport.

Pri jeho vylúčení v 28. minúta otočil súper stav na 2:1. Mrzieť ho môže odplácanie po súboji s Pierrom-Lucom Duboisom.

„On mi dal vyložene lakeť do hlavy. Išiel som si po hokejku a ten chlapec má dva metre. Ľahko som doňho štuchol a on spadol ,na prd…' Myslím, že to nasimuloval,“ opísal momenty Pastrňák, ktorý však priznal vinu za vylúčenie.

„Samozrejme, je to odo mňa blbosť. Moja chyba. Ale ako to rozhodcovia posúdili, hlavne tie fauly v druhej tretine. To je… no neviem,“ pokračoval a narážal napríklad na súboj svojho bývalého spoluhráča z Bostonu Davida Krejčího s Travisom Sanheimom.

Fínsko MS2022 Hokej semifinále Kanada ČR Čítajte aj Viedli, no potom dostali tvrdú lekciu. Česi o zlato nezabojujú

Ten českej opore zvieral hokejku a potom po odstrčení padol na ľad. Rozhodcovia Krejčího vylúčili a Kanaďania zvýšili z presilovky na 4:1.

Center Olomouca v rozhovore Sport.cz poznamenal, že súper dal góly z presiloviek, ktoré by v NHL rozhodcovia vôbec nepískali.

„Ale musíme to brať tak, ako to je. Za mňa – poviem to po anglicky, je to joke (vtip), čo tam nejakí ľudia predviedli. Polovica tých faulov by v NHL nebola,“ povedal Krejčí.

Fínsko MS2022 Hokej štvrťfinále Fínsko Slovensko Čítajte viac Rebríček sily vytiahol Nagano či slovenčinu. Hráči spod Tatier sú aj pri Nóroch

V zápase o bronz čaká Česko v nedeľu ďalší zámorský protivník – USA. „Musíme chcieť hrať, pretože ak tam prídeme ako dnes, môžeme odísť hneď domov,“ dodal.

Stretnutie Česko – USA budeme od 14.20 sledovať naživo.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kanadskí hokejisti #Českí hokejisti #MS 2022 v hokeji