Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrivdení Rusi útočia na Fínov, pobúrila ich vlajka: Mohli byť „zakázaní“

Rusko pre inváziu na Ukrajinu na tohtoročných MS v hokeji chýba a považuje to za veľkú krivdu. Aj to prispelo ku kritickej reakcii na adresu fínskej reprezentácie, konkrétne doplnku v šatni. Vlajka v kabíne arény v Tampere, dejisku vrcholiacich bojov o medaily, je vraj vojnová.

28.05.2022 08:23
Fínsko MS2022 Hokej B Nórsko Foto: ,
Fínski hokejisti v zápase proti Nórom v aréne v Tampere.
debata (25)

Na bizarné obvinenie zo strany ruských novinárov upozornil aj portál iSport.cz.

Českí priaznivci mali na MS problémy s usporiadateľmi. Čítajte aj Zákaz ukrajinskej vlajky na MS? Česi na tribúne sa vynašli

"Niekoľko dní pred začiatkom šampionátu zverejnila tlačová kancelária Suomi videoprehliadku šatne tímu v Nokia Aréne v Tampere. Tam sa objavila neobvyklá fínska vlajka so škandinávskym krížom zakončeným ,ostrým jazykom‘ na vodorovnom pruhu.

Ako sa ukázalo, túto vlajku používa len tamojšie ministerstvo a nazýva sa vojnová vlajka," pobúrilo Rusov. Umiestnenie takéhoto symbolu v kabíne, kde sa burcuje k bojovnosti, im pripadá zvláštne.

Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko Švajčiarsko Čítajte viac Bez Rusov, s dvomi gigantmi. Proti komu nastúpia Slováci na MS 2023?

Web dopĺňa, že podľa kustóda fínskeho národného tímu vlajka visí v šatni už šesť rokov:

"Ale nikto si ju predtým nevšimol. Fínske zákony zároveň stanovujú, že nepovolené vyvesenie vojnovej vlajky môže viesť k trestnému stíhaniu.

A IIHF je všeobecne proti akémukoľvek koketovaniu s politikou a tak ďalej. Fíni tak riskovali a mohli byť ,zakázaní‘. Všetci však chápeme, že k diskvalifikácii hostiteľskej krajiny majstrovstiev sveta nedošlo."

René Fasel sa netajil obdivom k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Čítajte viac Šéfom hokeja bol 27 rokov. Kvôli Rusku nechcú Fasela na šampionáte

Stránka sa následne púšťa do svojského porovnávania.

„Zdá sa, že sa na túto vlajku zamerali len ruské médiá. Prečo bol náš tím diskvalifikovaný z majstrovstiev sveta kvôli politike a fínsky ,vtip‘ zostal bez povšimnutia?“ pýtajú sa autori.

Domáci Fíni sa v boji o finále stretnú dnes o 13.20 s USA, podvečer o 17.20 je na programe druhé semifinále Kanada – Česko. Oba duely prinesieme naživo.

Hodnotenie slovenských hokejistov na MS 2022 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Patrik Rybár (2) - V dvoch zápasoch, v ktorých...
25 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #fínski hokejisti #MS 2022 v hokeji