Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez Rusov, s dvomi gigantmi. Proti komu nastúpia Slováci na MS 2023?

Slovenskí hokejisti by o rok mali hrať na MS v lotyšskej vetve v Rige. Predbežne to určuje vývoj rebríčka IIHF a čerstvé pridelenie organizácie šampionátu 2023.

27.05.2022 14:31
Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko... Foto: ,
Slovenskí hokejisti na striedačke.
debata (1)

Zvykom však bývajú aj malé rošády účastníkov na blízkych postoch nasadzovania z dôvodu marketingových priorít, teda prílevu fanúšikov a tv-práv. Situáciu navyše komplikuje tohtoročné vylúčenie Ruska a Bieloruska z turnaja A-kategórie MS.

Kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v piatok rozhodol, že hlavným dejiskom budúcoročného šampionátu bude Tampere.

Fínske mesto usporiada MS 2023 od 12. do 28. mája spoločne s lotyšskou Rigou a domáce reprezentácie budú hrať prirodzene v odlišných skupinách.

Kristián Pospíšil Čítajte viac Koniec so vztýčenou hlavou. Ale čo na to Pospíšil?

Ak do toho nezasiahne „ruský“ problém, Lotyši majú v renkingu IIHF po MS 2022 isté 10. miesto, čo znamená, že primárne by mali vytvoriť skupinový reťazec, v ktorom je aj číslo 7 a to bude po tohtoročnom šampionáte patriť slovenskému hokeju.

V rižskej skupine by mali hrať aj USA, Nórsko a Kazachstan, tiež najvyššie nasadená Kanada, ak nenastane situácia, že cez víkend javorový list získa titul a Fínsko skončí štvrté.

Oba tímy by tak v rebríčku mali rovnaký počet bodov, aj tak by sa však pozície do skupín zrejme nezmenili.

Hodnotenie slovenských hokejistov na MS 2022 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Patrik Rybár (2) - V dvoch zápasoch, v ktorých...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová repezentácia #MS 2022 v hokeji