Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec so vztýčenou hlavou. Ale čo na to Pospíšil?

Bolo by krásne hrať o medaily na dvoch top medzinárodných podujatiach v jednej hokejovej sezóne.

27.05.2022 08:12
Kristián Pospíšil Foto: ,
Kristián Pospíšil.
debata (3)

Napriek rozprávkovému vstupu do štvrťfinále proti Fínsku a senzačnému vedeniu 2:0 sa cesta mladého slovenského tímu a možno aj trénera Craiga Ramsayho na lavičke reprezentácie skončila pred víkendovým vyvrcholením.

Odsúdiť teraz fatálnu chybu 18-ročného obrancu Šimona Nemca pri vyrovnávajúcom zásahu Marka Anttilu by nebolo spravodlivé.

Hodnotenie slovenských hokejistov na MS 2022 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Patrik Rybár (2) - V dvoch zápasoch, v ktorých...

Aj pri všetkej úcte k jeho výborným výkonom počas celého šampionátu. Hoci – takýto kiks mu v blížiacom sa drafte do NHL rozhodne nepomôže.

Keby túto chybu neurobil… No všetci vieme, že na keby sa nehrá a prehra 2:4 znamená 8. miesto na šampionáte.

Po ťažšom a menej vydarenom rozbehu sa slovenskí hokejisti v druhej fáze turnaja rozbehli a v pamäti ostane najmä suverénny triumf 7:1 nad Dánskom a dramatické, vyrovnané štvrťfinále.

Mladý tím sa nemá za čo hanbiť a ukončil šampionát so vztýčenou hlavou. Bol bojovný, obetavý, odhodlaný.

Oto Haščák, asistent generálneho manažéra hokejovej reprezentácie Slovenska. Čítajte viac Za Fínov je mi trápne, ničia hokej. Haščák potom potvrdil odchod do Slovana

Po bitke býva každé generál. Nemožno sa však nepristaviť pri jednom z mála negatív v súvislosti s účinkovaním Slovenska na MS.

A tým je útočník Kristián Pospíšil – pôvodne krídelník tretej formácie, v ktorej nastupoval po boku Mária Luntera a Alexa Tamášiho.

Posledné tri sezóny boli pre neho v Lukko Rauma vcelku produktívne. Dravosť a skúsenosti 26-ročného útočníka mohli byť vo štvrťfinále prínosom.

No rovnako – ako v zápasoch proti Taliansku a Dánsku – nebol Pospíšil na zápasovej súpiske.

Človek by si povedal, že vynechanie zo zostavy na jeden-dva zápasy by bolo dostatočným „trestom“ za jeho skrat pri dvoch zbytočných vylúčeniach proti Kazachstanu.

Nevidíme však do kabíny trénera Ramsayho a možno v tom bolo viac, ako len spomínané fauly…

V každom prípade, tréner a realizačný tím má plné právo ukázať, kto je v reprezentácii šéfom a čo sa stane, keď sa rozhodnete ísť nesprávnym smerom.

No škoda pre Pospíšila a možno aj pre slovenskú reprezentáciu, že v tomto prípade neplatilo: každý si zaslúži druhú šancu.

Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským. Čítajte viac Slafkovský o Ramsaym: Mať taký dom, neviem, či by som tu bol

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #Kristián Pospíšil #MS 2022 v hokeji