Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ty ten gól nikdy nedáš, podpichol ho Slafkovský. A potom Nemec udrel

V tretej tretine mal obrovskú šancu. Položil si brankára, ale odkrytú bránku netrafil. Aj na diaľku bolo vidieť, ako ho to mrzí. Aj to, ako si ho doberá kamarát Juraj Slafkovský.

24.05.2022 23:30
Šimon Nemec Foto:
Šimon Nemec z tejto šance dánskeho brankára ešte neprekonal. O pár minút už áno.
debata (3)

Zápas Slovensko – Dánsko (7:1) nebol iba o dvojgólových hrdinoch Tomášovi Tatarovi a Pavlovi Regendovi. Patril aj iným. Napríklad Šimonovi Nemcovi, ktorý si na záver skupinovej fázy na MS v Helsinkách pripísal gól a tri asistencie.

„Bodovo to bol najlepší zápas a výkonnostne asi tiež,“ zamyslel sa 18-ročný Lipták, keď hodnotil jednoznačný zápas. Úprimne, Dáni v utorok poobede neboli rovnocenným súperom. Ani nie dvadsať hodín predtým šokujúco zdolali Kanadu, ale náročný duel zanechal na nich stopy.

„Mali ťažký program, bolo treba na nich vybehnúť. Prvú tretinu boli nejakí vychrtlí, prečítali sme to a už im nedovolili nadýchnuť sa,“ povedal spokojný Nemec.

fínsko, česko Čítajte viac Slováci vyzvú domácich Fínov. Pozrite si štvrťfinálové dvojice

Gólovú kanonádu odštartoval kapitán Tatar. Najprv po buly prestrelil, čo mu stálo v ceste a potom nádherným blafákom vyškolil bezmocného Dahma. „Ukázal, že je pravý líder, dal dva góly a keď mal šancu na hetrik, radšej prihrával chalanom. Aj to hovorí o tom, aká je on povaha,“ chválil mladý bek, ktorý je už na svojich druhých majstrovstvách sve­ta.

Obranca Nitry v tejto sezóne patril medzi ozdoby extraligy, v Helsinkách mal však defenzívnejšie úlohy. "Predsa len, hrá sa tu vyspelejší hokej, nedá sa ísť bezhlavo vpred. Potom by som chýbal vzadu.

Nemec dal v stredu gól. Mohol aj dva, lenže prvú veľkú príležitosť nevyužil. Keď si sadol na striedačku, naklonil sa k nemu Juraj Slafkovský a so smiechom mu dohováral. „Vravel, že ja tu gól asi nikdy nedám,“ prezradil jeho rovesník.

Tomáš Tatar Čítajte viac Hrdina Tatar: Som hrdý Slovák, inú motiváciu nepotrebujem

Ubehlo pár minút a Nemec ho dal. Dáni následne odpálili puk a parťák Slafkovský no šiel na ľad hľadať. Môže si ho teda Nemec odložiť? „Niekto mi ho hodil, asi ho mám,“ odvetil neisto.

V stredu čaká na Slovákov deň voľna a presun do Tampere. Vo štvrtok zápas o postup medzi najlepšiu štvorku. Ich súperom budú domáci Fíni. „Teším sa na halu. Bude to zážitok,“ ceril sa spokojný Nemec.

Keď sme mu však pripomenuli lanské štvrťfinále, v ktorom so spoluhráčmi podľahol Američanom 1:6, zvážnel. „Vlani to bola kanonáda, ale tiež iný súper. Výborne brániacim Dánov sme dali sedem, máme na čom stavať,“ povedal rozhodne.

Slovensko, gól Čítajte viac Smer Tampere. Ohodnoťte Slovákov po kanonáde

Postupový cieľ je splnený. Všetko ostatné môže byť už len bonus. „Nevravím, že mi odľahlo, ani teraz sme neboli pod tlakom. Verili sme si, počas turnaja sme mali toľko smoly, že to šťastie už muselo prísť,“ dodal na záver Nemec.

Zápas Slovensko - Dánsko Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Tomáš Tatar oslavuje so spoluhráčmi gól v...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #MS 2022 v hokeji #Fínsko 2022