Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trúfalá ambícia Fínov. Chcú zorganizovať MS aj na budúci rok

Po odstúpení Maďarska a Slovinska sú podľa zdrojov fínskej televíznej stanice YLE favoritom a jediným kandidátom na organizáciu šampionátu Tampere a lotyšská Riga.

24.05.2022 13:00
Nokia Arena v Tampere môže hostiť zápasy MS v... Foto:
Nokia Arena v Tampere môže hostiť zápasy MS v hokeji dva roky za sebou.
debata (1)

Ak by sa ambície Tampere a Rigy potvrdili, bolo by to prvýkrát po 10 rokoch, kedy by jedna krajina hostila svetový šampionát v dvoch po sebe idúcich rokoch.

Starostka Tampere Anna-Kaisa Ikonenová pre stanicu YLE potvrdila, že v oficiálnom liste adresovanom IIHF oznámila, že mesto je pripravené organizovať MS aj v roku 2023.

Peter Regin Čítajte viac Už nie sme fackovací panák, odkazuje Slovákom dánsky kapitán

Plány Tampere a Rigy na Twitteri potvrdil aj redaktor kanadského športového kanála TSN, podľa ktorého sú Tampere a Riga jedinou možnosťou.

Podľa zdroja z prostredia IIHF má byť Riga týmto spôsobom odškodnená za šampionát v roku 2021, ktorý sa musel odohrať pred prázdnymi tribúnami a mesto tak nijako neprofitovalo z organizácie MS.

Jessica Campbellová na lavičke nemeckej hokejovej reprezentácie. Čítajte viac Prešľap redaktorky RTVS riešia aj Švajčiari. Jej „obeť“ odvtedy mlčí

Koncom apríla sa IIHF rozhodla odobrať MS 2023 ruskému Petrohradu v reakcii na vojnový konflikt na Ukrajine. Rusko a Bielorusku ostávajú naďalej vylúčené z medzinárodných hokejových podujatí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS v hokeji 2023 #Tampere