Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaslúžená odmena. Všadebol Liška profitoval z Krištofovej intuície

Výkon mal ďaleko od ideálu, ale triumf za tri body je to, čo sa počíta.

21.05.2022 06:30
Kazachstan Slovensko Foto: ,
Pekná prihrávka! Adam Liška ďakuje Michalovi Krištofovi.
debata

Slovenskí hokejisti po výhre nad Kazachstanom 4:3 naďalej živia šancu na postup do štvrťfinále MS 2022.

Nad Kazachmi, ktorí sú aj po piatku bez bodu, viedli po góle Andreja Kollára. Mladý útočník hral prvý zápas na MS v kariére a ozdobil ho presným zásahom.

„Vyhralo sa, to je základ. Môj gól bola iba čerešnička na torte. Kazašský hráč nahral puk rovno na hokejku Sama Takáča a ten ma skvele našiel pri pravej tyčke. Už som to mal potom ľahké,“ vravel Kollár.

Slováci viedli po dvoch tretinách 4:2, ale súper sa v záverečnej časti hry pozviechal a dotiahol sa na jednogólový rozdiel. Ramsayho družina si však výhru postrážila.

„Súper v tretej tretine ožil, začal nás napádať a tým nám komplikoval život. Ale zvládli sme to a môžeme sa sústrediť na ďalší zápas,“ pokračoval Kollár.

Syn otca s rovnakým menom, bývalého reprezentanta, ktorý sa predstavil na MS 2006 v Lotyšsku (dva góly) a MS 2008 v Kanade (jeden gól), trému pred debutom nemal.

„Skôr som mal na začiatku tvrdé nohy. Bol to pre mňa prvý zápas po dlhšej dobe. Predsa len, zápas sa nedá nahradiť tréningami. Verím, že v ďalších stretnutiach to už bude lepšia,“ zaželal si 22-ročný útočník, ktorý ako center viedol štvrtý útok s krídlami Takáčom a Sýkorom.

Odmena pre Lišku

Veľmi dobre hral aj Adam Liška. Šikovný útočník potvrdil povesť platného univerzála.

Zo začiatku šampionátu nastupoval v oslabeniach, tentoraz dostal šancu aj v presilovkách. Netrvalo dlho a využil ju na sto percent. Na modrej ho dlhým pasom našiel Krištof a Liška poslal Slovákov do vedenia 3:2.

„Dostal som peknú prihrávku od Miša Krištofa. Využil pri nej svoju intuíciu a presne ma našiel. Pri nájazde som nevymýšľal a padlo to tam,“ usmieval sa v mixzóne.

Chvíľu predtým nabil v presilovke Martinovi Fehérvárymu, ktorý vyrovnával na 2:2.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Bekhend, forhend a ty kokso... Slafkovský pri nájazde lovil v pamäti

Liška je bojovník, ktorý je platný vo viacerých herných činnostiach. Za svoju aktivitu, nielen v piatkovom zápase, si presný zásah jednoznačne zaslúžil.

„Hrával som väčšinu v oslabeniach, tam ma tréneri využívali. Dnes som dostal priestor aj v presilovke a som rád, že to vyšlo. Snažím byť platný pre tím tam, kde ma tréneri postavia,“ pokračoval.

Priznal, že po prvej tretine, po ktorej Slováci prehrávali 1:2, nebola v šatni najlepšia atmosféra.

„Po prvej tretine sme neboli v ľahkej situácii. Nikto však nezvyšoval hlas a nerobil paniku. Zostali sme pokojní, povzbudzovali sme sa. Vraveli sme si, e budeme hrať svoju, že budeme aktívni a že sa nesmieme dať ďalej vylučovať. Zabralo to,“ vravel.

Kristián Pospíšil Čítajte viac Údery odvšadiaľ. Pospíšilovi naložili fanúšikovia, spoluhráči aj tréner

Slováci mali pred súbojom s Kazachstanom čo naprávať.

Proti Švajčiarom horeli, dostali až tri góly po samostatných akciách Helvétov a sami nedokázali využiť ani jednu z početných presiloviek. Pred piatkom mali v početných výhodách hrozivú bilanciu – 17 presiloviek a len dva góly.

Liška potvrdil, že pomohol hráčsky míting.

„Každý môže povedať v šatni, čo si myslí. Je to predovšetkým o komunikácii. Hlavné má Tomáš Tatar, je to náš líder a kapitán. Na spoločnom sedení sme si čo-to povedali aj o presilovkách a pomohlo to. Dnes už vyzerali početné výhody lepšie,“ reagoval útočník Čerepovca.

Ak chcú Slováci postúpiť do štvrťfinále, musia dnes zdolať Talianov a predovšetkým v utorok Dánov.

"V sobotu nás nečaká nič ľahké. Viacerí Taliani hrávali v kanadských juniorkách. Budú nepríjemní, budú dohrávať súboje.

Chcú sa vyhnúť zostupu z A-kategórie, tiež potrebujú body ako my. Ale náš cieľ je jasný, berieme len výhru za tri body," burcoval Liška pred sobotným súbojom.

Boj Slovenska s Kazachstanom Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský dáva gól zo samostatného nájazdu.
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #kazachstan #Adam Liška #andrej kollár #MS 2022 v hokeji