Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Údery odvšadiaľ. Pospíšilovi naložili fanúšikovia, spoluhráči aj tréner

Po góle Andreja Kollára vyhrávalo Slovensko v 1. tretine nad Kazachstanom 1:0. Následné dve potrestané vylúčenia krídelníka Kristiána Pospíšila skomplikovali vývoj zápasu.

20.05.2022 23:00
Kristián Pospíšil Foto: ,
Sklamaný Kristián Pospíšil na slovenskej striedačke.
debata (15)

Pritom v predchádzajúcich zápasoch proti Kanade aj Švajčiarsku si mohol Pospíšil vypočuť slová chvály za to, že napriek bolestiam a zdravotným problémom bol ochotný nastúpiť.

No prvá tretina proti Kazachstanu urobila z oddaného bojovníka nedisciplinovaného démona. „Kristián Pospíšil – Kazachstan 1:2,“ písali priaznivci na sociálnych sieťach potom, čo obe jeho vylúčenia Kazachovia potrestali gólmi.

Kazachstan Slovensko Čítajte viac Dráma do poslednej sekundy. Slováci vydreli druhé víťazstvo na MS

Jeho nedisciplinovanosť a zbytočné fauly zjavne vytočili aj trénera Craiga Ramsayho a realizačný tím, nakoľko Pospíšil sa od druhej tretiny na ľade už neobjavil.

Jeho konanie sa dostalo na pretras aj pri pozápasových rozhovoroch s hráčmi. „Zápas bol ako na hojdačke. Prvé dva góly sme im darovali za sprosté vylúčenia. Uhrali sme napokon tri body a môžeme byť šťastní,“ uviedol autor prvého gólu v zápase aj v reprezentačnej kariére Andrej Kollár.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Zronený Pospíšil, nekompromisný Slafkovský. Pozrite si boj s Kazachmi

Diplomatickejší slovník na Pospíšilov skrat zvolil asistent trénera Andrej Podkonický.

„V prvej tretine sme hrali dobre až po tie fauly, ktoré sme urobili. Pri druhom góle sme urobili chybu pri napádaní, bohužiaľ, dostali sme z toho gól,“ skonštatoval Podkonický.

Bude zaujímavé sledovať, či boli dve vynechané tretiny proti Kazachstanu pre Pospíšila dostatočným trestom, alebo sa neobjaví na ľade ani v sobotnom nemenej dôležitom súboji proti Taliansku.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS v hokeji #Kristián Pospíšil