Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká posila pre Švédov. Na MS príde ofenzívna hviezda z Toronta

Reprezentácia troch koruniek sa bude môcť spoľahnúť aj na služby krídelníka Williama Nylandera, majstra sveta z roku 2017.

20.05.2022 10:09
William Nylander. Foto: ,
William Nylander.
debata

Pre Nylandera to bude tretia účasť na majstrovstvách sveta po rokoch 2017 a 2019. Na dvoch šampionátoch odohral 18 zápasov a mal neuveriteľnú produktivitu. Dal 12 gólov a pridal 20 prihrávok.

S priemerom 1,78 bodu na zápas je najúspešnejším hokejistom na majstrovstvách sveta od fenomenálneho výkonu Erica Lindrosa z roku 1993. Kanaďan vtedy zaznamenal 17 bodov v 8 zápasoch (priemer 2,13 bodu).

26-ročný Nylander má za sebou siedmu sezónu v NHL v drese Toronta Maple Leafs. A bola jeho doteraz najúspešnejšou v zámorskej profilige. V počte gólov a bodov bol tretím najproduktívnejším hokejistom Toronta – v 81 zápasoch si pripísal 80 bodov.

René Fasel sa netajil obdivom k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Čítajte viac Šéfom hokeja bol 27 rokov. Kvôli Rusku nechcú Fasela na šampionáte

Očakáva sa, že Nylander dorazí do Tampere v sobotu. Keď bude jeho meno oficiálne zaregistrované, Švédsko bude mať kompletnú súpisku s tromi brankármi, ôsmimi obrancami a 13 útočníkmi.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #MS v hokeji #William Nylander