Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na MS hrá najmenej, gólov dal najviac. Popradčan zatienil aj top hviezdy

Skúsený 30-ročný útočník Samuel Takáč má sezónu snov. Po bronze z olympiády a titule so Slovanom prežíva vydarený debut na majstrovstvách sveta.

20.05.2022 07:30
Samuel Takáč Foto: ,
Samuel Takáč dal v štyroch dueloch Slovenska na MS tri góly.
debata (3)

Ešte pred štyrmi rokmi pritom Takáč zamieril kvôli lepším finančným podmienkam do francúzskej ligy. A napriek úspešným sezónam v nej bola pre rodáka z Popradu účasť v reprezentácii vzdialeným snom.

Po návrate z francúzska hral dve sezóny v Poprade, jednu v Michalovciach. A pred ročníkom 2021/22 prestúpil do Slovana Bratislava. A z pohľadu kariéry teraz prežíva sezónu snov.

Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko Švajčiarsko Čítajte viac Posledný z ľadu. Tatar po tréningu zbieral puky a velí do útoku

Vo februári po prvýkrát obliekol dres Slovenska na veľkom medzinárodnom turnaji a hneď z toho bol bronz na olympiáde v Pekingu.

O dva mesiace nato dvíhal nad hlavu Pohár Vladimíra Dzurillu, keď so Slovanom ovládol finále play off extraligy. Následne sa v 30. rokoch dočkal aj prvej nominácie na majstrovstvá sveta.

A zaznamenáva veľmi vydarený debut na MS, ktorý je však v tieni neúspešných výsledkov národného tímu. V štyroch stretnutiach strelil Takáč tri góly – čiže tretinu zo všetkých zásahov Slovenska na turnaji.

Jessica Campbellová Čítajte viac Fín žiadal pre slovenskú redaktorku zákaz vstupu. RTVS reaguje

Pozoruhodný je najmä fakt, že spomedzi útočníkov, ktorý nastúpili na všetky štyri zápasy Slovenska, strávil Takáč na ľade najmenej času – len niečo vyše 48 minút.

V prvých troch dueloch sa jeho ice-time pohyboval na úrovni skromných 11 minút, väčšiu porciu dostal až v poslednom stretnutí proti Švajčiarsku (15:29). Na tri góly stačilo Takáčovi len deväť streleckých pokusov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Samuel Takáč #MS v hokeji 2022