Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fín žiadal pre slovenskú redaktorku zákaz vstupu. RTVS reaguje

Minikauza, o ktorú sa postarala na majstrovstvách sveta v hokeji Barbora Žiačiková, má pokračovanie.

19.05.2022 14:39
Jessica Campbellová Foto:
Jessica Campbellová.
debata

Redaktorka RTVS vyvolala rozruch po tom, ako Jessice Campbellovej, asistentke trénera nemeckej reprezentácie, položila nevhodnú otázku.

Fínske médiá spustili na hlavu slovenskej novinárky vlnu kritiky. Fotoreportér Juha Leskinen dokonca žiadal, aby ju vyhodili a zamedzili jej prístup na športové podujatia.

Kto je Jessica Campbellová Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Do realizačného tímu si ju vybral sám fínsky...

Na incident reagovala na druhý deň aj samotná RTVS, ktorá portálu omediach.com poskytla vyjadrenie, v ktorom tvrdí, že otázka mala zaznieť pre ďalší diel zábavnej relácie Citronáda.

Tú moderuje bývalý hokejista, majster sveta z roku 2002 Richard Lintner.

„RTVS celá situácia ľudsky mrzí. Už od stredajšej noci sme v kontakte s mediálnym manažérom nemeckej hokejovej reprezentácie.

Snažíme sa sprostredkovať opätovné stretnutie Barbory Žiačikovej a Jessicy Campbell, aby si mohli celú situáciu vykomunikovať a aby sa mohla pani Žiačiková za vzniknuté nedorozumenie osobne ospravedlniť,“ píše vedenie RTVS.

Rovnaký portál požiadal o vyjadrenie aj Žiačikovú. Tá odpovedala prostredníctvom svojho zamestnávateľa.

„Osobne ma úprimne veľmi mrzí celá vzniknutá situácia. Jessice Campbell sa hlboko ospravedlňujem a verím, že budem mať v najbližšom čase možnosť ospravedlniť sa jej aj osobne.

Snažím sa robiť svoju prácu, ktorú milujem, najlepšie ako viem. Uvedomujem si, že v tomto kontexte to bola chyba, ktorá ma mrzí.“

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #MS 2022 v hokeji #Jessica Campbellová #Barbora Žiačiková