Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čechov opustil útočník z NHL. Jeho rodina potvrdila konflikt so spoluhráčom

Popoludní mal nastúpiť na ďalší zápas na majstrovstvách sveta, namiesto toho si však pobalil veci a nasadol do lietadla. Českú reprezentáciu veľmi prekvapujúco opustil Dominik Simon, útočník s bohatými skúsenosťami z NHL.

18.05.2022 11:50 , aktualizované: 17:04
dominik simon Foto:
Dominik Simon.
debata (5)

Prečo sa to stalo?

„Ide o veľmi citlivú osobnú záležitosť. Rešpektujeme Dominikovo súkromie,“ hovoril českým médiám generálny manažér národného tímu Petr Nedvěd.

Vyjadrenie veľmi strohé, nič nehovoriace. Nie div, že českí novinári pátrali ďalej. Podľa portálu isport.cz sa šepkalo aj o iných dôvodoch, prečo 27-ročný hráč zo šatne českého tímu odišiel.

„Ihneď sa začali špekulácie, hovorilo sa aj o tom, že v šatni malo prísť k incidentu. Zapletení mali byť do neho práve Dominik Simon s Filipom Hronekom,“ píše isport.cz.

Toto tvrdenie však sprvoti nikto nepotvrdil. V podobnom duchu ako predtým Nedvěd sa vyjadril aj Simonov agent Michal Sivek.

„Dominik odcestoval z majstrovstiev sveta z osobných dôvodov. Nehnevajte sa, ale ďalej by som to nechcel komentovať,“ uviedol.

Česko, Rakúsko Čítajte viac Hanba, z ktorej bolia oči. Česi svojich nešetria

Veľmi nekonkrétny bol aj fínsky tréner Čechov Kari Jalonen, ktorý tiež nič neprezradil. Nečudo. Po zápase s Rakúskom, v ktorom jeho tím senzačne prehral 1:2 po samostatných nájazdoch, mal hlavu plnú iných starostí.

Rodina hráča, ktorý odohral v NHL sedem sezón a v aktuálnej nastupoval v drese Anaheimu, v stredu popoludní potvrdila, o čom sa hovorilo.

"Dominik po náročnej sezóne opustil kvôli osobným a rodinným dôvodom majstrovstvá sveta po dvoch zápasoch v národnom mužstve.

Nervy a emócie z ľadu a osobného života vyniesol aj mimo ľadu, keď skúšal vyvolať potýčku so spoluhráčom. Aj keď nešlo o nič osobné, bohužiaľ prišlo aj na fyzický kontakt.

Dominika to ako tímového hráča veľmi mrzí a ospravedlňuje sa tímu aj vedeniu," citoval vyhlásenie rodiny iDnes.cz.

Kto strávil na ľade najviac času Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Adam Liška, 40 minút a 19 sekúnd

Píše sa v ňom aj to, že z pohľadu hráča bola aktuálna sezóna po tej minulej, ktorú skrátili pre covid, veľmi náročná:

„Aj preto sa Dominik z osobných dôvodov so štábom českej reprezentácie dohodol na opustení šampionátu. Teraz je doma, kde odpočíva a dáva sa dokopy.“


10. augusta

USA – Nemecko 5:1
Švédsko – Švajčiarsko 3:2

11. augusta

Nemecko – Rakúsko 4:2

12. augusta

Švajčiarsko – USA 1:7
Rakúsko – Švédsko 0:6

13. augusta

Rakúsko – USA 0:7

14. augusta

Nemecko – Švajčiarsko 3:2

15. augusta

USA – Švédsko 3:2
Švajčiarsko – Rakúsko 3:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Českí hokejisti #MS 2022 v hokeji #Dominik Simon