Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí supertínedžeri! O takých talentoch môžeme len snívať, píšu Švajčiari

Zatiaľ sú stopercentní, zmenia to Slováci?

18.05.2022 12:53
Juraj Slafkovský, Šimon Nemec Foto: ,
Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec na tréningu.
debata

Švajčiarskym hokejistom patrí po troch zápasoch v tabuľke A-skupiny MS vo Fínsku druhá priečka za Kanadou s plným počtom deviatich bodov.

Slovensko, ich stredajší súper, si zatiaľ vybojovalo tri za triumf nad Francúzmi, po ktorom podľahli Nemecku i Kanade.

Portál švajčiarskeho denníka Blick okrajovo pripomenul debakel, ktorý na vlaňajšom šampionáte „Helvéti“ uštedrili súperovi spod Tatier, zato sa bližšie pozrel na mladé talenty v slovenskom tíme.

Adam Húska, Tomáš Tatar Čítajte aj Prekvapujúci ťah. Slováci nastúpia proti Helvétom s týmito zmenami

Článok zverejnil s titulkom „Švajčiarsko môže o takýchto talentoch len snívať“.

Jeho autor priznáva, že pri pohľade na troch hráčov narodených v roku 2004 v mužstve Slovenska sa môže dostaviť menšia žiarlivosť.

"Po olympiáde sa vo švajčiarskej reprezentácii rozbehlo omladenie. S hráčmi ako Raphael Diaz a Simon Moser sa už nepočítalo.

V tíme v Helsinkách je však jediný hráč, ktorý sa narodil v tomto tisícročí: Janis Moser. Ten debutoval ako 18-ročný na MS v Bratislave pred tromi rokmi. Dnes hrá v NHL za Arizonu," informuje spomínaný zdroj.

Švajčiarsko, Slovensko Čítajte aj Zápas Švajčiarsko - Slovensko sme sledovali ONLINE

Dodáva, že Slovensko sa po neúspechu na domácom šampionáte v roku 2019 pustilo do radikálnejšieho omladzovania:

"A môže počítať aj s veľkými talentmi. Obranca Šimon Nemec bol na MS už vlani ako 17-ročný, keď v Rige prehrali Slováci so Švajčiarmi 1:8.

Šikovný strelec z Nitry je jedným z tria hráčov tímu, ktorí sa narodili v roku 2004, keď švajčiarsky veterán Andres Ambühl (38) odohral svoje prvé MS."

Predstavuje aj Nemcovho klubového spoluhráča Adama Sýkoru, no predovšetkým Juraja Slafkovského.

sykorovci Čítajte aj S frajerkou treba ísť do cukrárne. Dedo, na to nemám čas

„Pozornosť skautov NHL priťahuje priam magneticky. Útočníka TPS Turku považujú za horúceho kandidáta na jednu z popredných pozícií na nadchádzajúcom drafte,“ pripomína web.

Upozorňuje na Slafkovského fyzické parametre, výkony na olympiáde v Pekingu i titulnú stranu slovenského vydania magazínu Forbes s vychádzajúcou hviezdou.

„V prvých troch zápasoch na MS vo Fínsku neskóroval, no pripísal si dve asistencie a blysol sa akciami vyrážajúcimi dych. Tím Patrick Fischera by si mal dávať pozor, keď bude Slafkovský pri puku,“ dodáva stránka a pripája video jeho akcií v zápase proti Kanade:

"Švajčiarsko môže o takých talentovaných junioroch ako Slafkovský a Nemec len snívať. Najsľubnejšiu perspektívu na drafte má obranca Lian Bichsel (18), ktorý hrá za švédsky Leksand.

NHL Central Scouting ho zaradil na 9. miesto v zozname kandidátov na draft, ktorí hrajú v Európe. Na čele je Slafkovský pred Fínom Joakimom Kemellom a Nemcom," dopĺňa Blick.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #MS 2022 v hokeji #Adam Sýkora