Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukončia Česi medailové suchoty? Hviezda z NHL dostala zelenú

Lídrovi Bostonu Bruins Davidovi Pastrňákovi už nič nebráni v tom, aby posilnil reprezentáciu na majstrovstvách sveta vo Fínsku.

17.05.2022 08:30
David Pastrňák. Foto: ,
David Pastrňák naposledy reprezentoval Česko na MS 2018 v dánskej Kodani.
debata

Podľa informácii iSport.cz dostal Pastrňák povolenie svojho klubu Boston Bruins na účasť na svetovom šampionáte. 25-ročný útočník by sa tak mohol v najbližších hodinách pripojiť k národnému tímu.

Oficiálne potvrdenie jeho štartu by malo prísť v priebehu utorka z úst generálneho manažéra českej reprezentácie Petra Nedvěda. Ten nedávno vyhlásil, že o Pastrňákove služby majú veľký záujem.

Pre rodáka z Havířova by išlo o štvrtú účasť na MS, predtým reprezentoval Česko na šampionátoch v rokoch 2016, 2017 a 2018. V spomínaných rokoch obsadili Česi piate a dvakrát siedme miesto.

Potom, čo Boston vypadol v 1. kole play off s Carolinou bolo jedinou otázkou, či mu dá klub kvôli zdravotným komplikáciám zelenú na štart vo Fínsku.

Kto strávil na ľade najviac času Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Adam Liška, 40 minút a 19 sekúnd

Pastrňák by mal na MS obnoviť spoluprácu s Davidom Krejčím, s ktorým dlhé roky tvoril nerozlučnú dvojicu v drese „medveďov“ z Bostonu. Spoločne s kapitánom Romanom Červenkom by mohli vytvoriť údernú formáciu, ktorá by bola postrachom pre súperov.

Český útočník si už šiestym rokom udržuje v NHL výnimočnú produktivitu, v ktorej dosahuje v priemere bod na zápas. V poslednej sezóne zaznamenal v 72 dueloch 77 bodov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #David Pastrňák #MS v hokeji 2022