Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tuhý boj, zahodené šance. Slováci padli s Kanadou

Zlepšená hra na body nestačila. Slovenskí hokejisti majú po troch zápasoch na MS vo Fínsku stále len tri body. Napriek sľubnému výkonu v prvej polovici stretnutia v pondelok nestačili na favorizovanú Kanadu a prehrali jasne 1:5.

16.05.2022 17:43 , aktualizované: 17:50
Pavol Regenda Foto: ,
Jediný gólový okamih. Pavol Regenda výborne clonil kanadskému brankárovi a strela Samuela Takáča skončila za jeho chrbtom.
debata (35)

V stredu o 19.20 nastúpia proti silným Švajčiarom a ďalší neúspešný výsledok by im skomplikoval šance na postup do štvrťfinále.

Vydarený úvod

Tréner Ramsay na raňajšom rozkorčuľovaní zdôrazňoval hráčom, aby od prvého buly nastúpili odhodlane s úmyslom vzdorovať favoritovi aktívnou a rýchlou hrou. Aby nevymýšľali zbytočné prihrávky v strednom pásme a hrali jednoducho a účelne.

Presne tak aj začali. Najskôr pálil tesne nad Tatar, potom Nemec nahodil nebezpečný puk pred kanadskú bránku. V rozlete ich zastavilo zbytočné vylúčenie Rosandiča, ale oslabenie ubránili a naďalej hrali so súperom vyrovnanú partiu.

Prvú čistú šancu zápasu mal Slafkovský, ktorý využil dobrú prácu Krištofa. Osemnásťročný supertalent mieril z medzikružia nad Thompsonovu lapačku, ale ten jeho úmysel vystihol.

Adam Húska Čítajte viac Slovenské šance, kanadské góly. Top momenty zo zápasu s favoritom

Košický rodák, ktorého z hľadiska opäť sledovalo množstvo skautov zo zámorských klubov, následne vymyslel šikovnú prihrávku na Regendu a niektorí diváci už dvíhali ruky na znak gólu.

Ten však padol na druhej strane. Húska ešte vyrazil Andersonovu strelu, ale puk sa nešťastne odrazil od Jánošíka a skončil v bránke. Situáciu ešte skúmal videorozhodca a gól napokon uznal.

Slovákov nešťastný moment ešte viac nabudil. Aktívnou hrou si vynútili presilovku a trvalo im len šesť sekúnd, aby ju využili.

Strieľanú prihrávku Takáča si zrazil do vlastnej siete Severson, ktorého natlačil do predbránkového priestoru Regenda.

V závere prvej časti sa dostal k slovu aj Sýkora. Sedemnásťročný debutant hrajúci s veľkou energiou vyprodukoval závar pred Thompsonom, puk poskakoval pred bránkovou čiarou, ale v sieti neskončil.

Kanadská efektivita

Ofenzívny hokej s množstvom šancí pokračoval aj v druhej tretine.

Ďalšieho zaváhania sa dopustil Rosandič, ktorý zasiahol Comtoisa vysokou hokejkou a rozhodcovia mu udelili trest 2+2 minúty.

Javorové listy využili presilovku po ďalšom šťastnom zásahu.

Slafkovský zrazil nahodený puk za Húskov chrbát, rozhodovia pripísali gól Duboisovi.

Slováci sa následne dostali do mierneho útlmu, z čoho rezultoval veľký kanadský tlak. Húska musel vytiahnuť viacero kvalitných zákrokov a udržal mužstvo v hre.

Drake Batherson, Mário Grman Čítajte viac Po bojovnosti prišiel útlm. Ohodnoťte výkony Slovákov

Vyrovnať mohol Tamási, ktorému chýbali len centimetre, aby zakončil peknú kombinačnú akciu po osi Sýkora, Takáč.

V závere druhej tretiny hrali Slováci presilovku, ale opäť udreli zámorskí hráči, keď na dvojgólový rozdiel zvýšil Dubois.

V úvode tretej časti hry si vybral slabšiu chvíľku Húska, ktorý pustil za chrbát strelu Sillingera z veľkého uhla.

Následne skóroval Geekie a duel sa už len dohrával. Obhajca titulu dominoval a je naďalej stopercentný, Slovákom patrí v tabuľke nepostupová piata priečka.

Michal Ivan, obranca SR:
„Škoda, že nám Kanaďania strelili gól hneď v úvode tretej tretiny. Možno by sme inak spravili tlak. Nás to, žiaľ, otupilo. Mrzieť ma môže aj moja šanca v 2. tretine. Keby som dal z toho gól, mohlo to vyzerať inak. Kanaďania mali šance, ale takisto aj my.“

Mislav Rosandič, obranca SR:
„Nemáme ani jeden bod, chceli sme však nejaký získať. Mali sme svoje šance, ale nevyužili sme ich. Góly spred bránky nás zhadzovali z koňa. Pred treťou tretinou sme si hovorili, že je všetko otvorené, ale hneď sme dostali gól "z bufetu,“ a bolo… . Nie sme efektívni. Neviem, ako chceme s jedným streleným gólom vyhrať zápas. Musíme si k tomu niečo povedať."

Adam Húska, brankár SR:
„Držali sme s nimi krok dve tretiny, dokázali sme ich aj zavrieť. Ale nechcelo to tam padnúť, podržal ich brankár. V tretej tretine nám už ušli.“

Jakub Minárik, útočník SR:
„Dve tretiny sme mali veľmi dobré, za stavu 1:2 sme mohli vyrovnať. Potom sme však dostali tretí gól a tretia tretina už bola z našej strany slabšia. Hovorili sme si, že ten tretí gól s nami nemôže nič urobiť, ale nešlo to.“

Zápas Slovenska s Kanadou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský takto ohrozoval kanadského...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Húska #Craig Ramsay #MS 2022 v hokeji #Pavol Regenda