Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry po prílete: Som trošku domačkaný, ale spať nejdem

Najprv nemecká popová diskokapela Boney M., potom Martin Fehérváry (22) s batožinou i zabalenými hokejkami. Keď sa dnes poobede otvorili dvere v príletovej hale na helsinskom letisku, bolo zrejmé, že let cez Atlantik aj s prestupom je unavujúca záležitosť.

16.05.2022 15:16
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry na letisku v Helsinkách.
debata

Aj preto slovenský obranca Washingtonu Capitals do zápasu proti Kanade nezasiahol. Sľubuje však, že na stredajší proti Švajčiarsku už bude pripravený.

Aká bola cesta?

Všetko bolo akési hektické. V piatok sme vypadli z play off, v sobotu som sa balil a večer už letel cez islandský Reykjavík. Našťastie tam je to malé, za desať minút som bol v druhom lietadle. Ušlo to, som však rád, že som už v Helsinkách.

Bola šanca, že stihnete aj večerný zápas proti Kanade?

Riešili sme to, ale všetko, čo prilietalo do Fínska, bolo v podobnom termíne (14.00 miestneho času, pozn. red.) alebo neskôr. Nemal som inú možnosť ako na zápas nenastúpiť. Bolo by to nasilu, predsa len, celú noc som cestoval a z lietadla som vystúpil celkom domačkaný. Škoda, lebo Kanaďania tu majú solídny tím. Ale takto to vyšlo. Chcem si čím skôr zvyknúť, nepôjdem hneď spať, uvidím, ako mi bude v utorok.

Ruku na srdce, v lietadle ste mysleli viac na vyradenie Washingtonu alebo už na majstrovstvá sveta?

Samozrejme, koniec v play off stále vo mne rezonuje. Treba si z toho niečo vziať, poučiť sa. Ale je tu šampionát, chcem sa viac sústrediť na to, čo je teraz.

Martin Fehérváry pár minút po prílete. Foto: TASR
Martin Fehérváry Martin Fehérváry pár minút po prílete.

O tom, že chcete prísť, ste hovorili už dávnejšie. Nevzala vám však prehra v siedmom zápase hokejový elán?

Vždy, keď mám možnosť, chcem reprezentovať. Som rád za každú príležitosť. Vždy to bola pre mňa veľká česť. Navyše, majstrovstvá sveta sú skvelý turnaj.

Aj vás vo Washingtone vyprevadili so želaním veľkého úspechu?

Nestihol som poslednú tímovú večeru, čo ma veľmi mrzí. Skončili sme, nie je to najlepšie. Mali sme dostatočne dobrý tím na to, aby sme prešli aj cez silnú Floridu. Dostali sme zopár nešťastných gólov. Ale z individuálneho hľadiska mám za sebou dobrú sezónu.

Odohrali ste ju celú, často aj v prvej obrannej dvojici. To je zrejme nadplán…

Ale veril som, že môžem mať takúto nováčikovskú sezónu. Dôležité je, že som zostal zdravý.

Takže boľačky po play off nie sú žiadne?

Každý hokejista má nejaké. Odohral som vyše osemdesiat zápasov, telo to cíti. Ale na Helsinki som pripravený, odovzdám zo seba všetko.

Barzal Kanada hokej Čítajte viac Hviezda Kanady pred duelom so Slovákmi: Dúfam, že som tu poslednýkrát

Videli ste zostavy najbližších súperov?

Zaujímal som sa, viem zhruba, koľko hráčov z NHL sem prišlo. Tuším – plus, mínus – akú silu majú jednotlivé mužstvá. Každý súper však bude svojim spôsobom náročný.

Sledovali ste doterajšie vystúpenia vašich spoluhráčov z reprezentácie?

Videl som duel proti Nemecku. Máme mladý tím, veľmi sa na chlapcov teším. Verím, že sa nám podaria nejaké pekné výsledky.

Ste po náročnej sezóne pripravený hrať 25 minút a viac?

Pripravený som na všetko. Prijmem každú úlohu, pomôžem, ako budem môcť. Vážne sa na to teším.

Strieborné Helsinki 2012 ste akiste sledovali pred televíznou obrazovkou. Čo vám najviac zarezonovalo v pamäti?

Bol to skvelý turnaj, dobre si ho pamätám. Užíval som si to ako malý chlapec. Mal som dvanásť rokov a vtedy mladého „Hudyho s Trtom“ som čakal na námestí. Chlapci ho celé zabávali. Sú to krásne spomienky.

280725885 293163882901767 2765621872703962298 n Čítajte viac Pani učiteľka, zajtra ráno tu nebudem. Idem na Slafkovského

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry #Fínsko 2022 #slovenskí hokejsiti