Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsayho ranná motivačná reč: Chlapci, vykašlite sa na tie prihrávky

Proti Kanade inak. S novými formáciami. S čerstvým brankárom.

16.05.2022 10:30 , aktualizované: 12:00
Ramsay hokej Foto: ,
Craig Ramsay na tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v Helsinkách.
debata

Slovenskí hokejisti nastúpia na tretí zápas majstrovstiev sveta 2022 vo Fínsku v novom zložení. Podľa ranného rozkorčuľovania to dnes od 15.20 proti Kanade bude vyzerať takto:

1. útok: Tatar, Krištof, Pospíšil, 2. útok: Slafkovský, Minárik, Regenda, 3. útok: Lantoši, Roman, Liška, 4. útok: Takáč, Tamáši, Sýkora.

Mladý Adam Sýkora bude na turnaji debutovať. Sedemnásťročný útočník z Nitry tak bude v dnešnom dueli jediným hráčom s košíkom na tvári.

Obranné dvojice zostanú v rovnakom zložení ako proti Nemcom. Siedmym bekom bude Gachulinec.

"Chceme týmito zmenami posilniť útočnú silu vo viacerých formáciách. Dosiaľ sme mali jeden silný útok, vytvorili sme si šance, ale góly nepadali.

Nerobíme radi veľké zmeny, ale niečo sme chceli skúsiť. Uvidíme, čo to prinesie," povedal na margo nového zloženia asistent Andrej Podkonický.

Ranné rozkorčuľovanie sa skončilo zaujímavým spôsobom. Ramsay si hráčov zavolal do kruhu a dal im zopár záverečných rád.

"Od úvodného buly hrajte odhodlane, máte jedinečnú šancu dokázať, čo viete. Treba veľa strieľať, ale na bránu. Tlačiť sa za dorážkami.

Prosím, vykašlite sa už na zbytočné prihrávky," povedal na záver. Pred slovom prihrávky použil štipľavé anglické slovíčko na f…

Podkonický následne vysvetlil, čo tým Ramsay myslel: "V strednom pásme sa už neoplatí kombinovať. Zmenšili ho, aby sa hokej zrýchlil, kombinácia môže byť, no musí byť aj presná.

Čím skôr sa treba dostať do pásma. Predovšetkým proti Kanade si nemôžeme dovoliť strácať puk."

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský? Záleží nám na kvalite, nie na krajine pôvodu

Zbytočné špekulovanie v útočnom pásme bolo pravdepodobne témou počas voľného dňa v slovenskej kabíne.

"Najviac nám chýba to, že nemáme hráča pred bránkou. Strieľať strieľame, ale my potrebujeme mať hráča pred brankárom, lebo všetci gólmani v Helsinkách sú kvalitní, ale keď strelu nevidia, majú to ťažšie.

Pokusov je dosť, proti Nemcom sme však mierili až 17-krát mimo, v tom sa tiež musíme zlepšiť," doplnil Ramsayho po tréningu Podkonický.

Craig Ramsay, Ján Pardavý Čítajte viac Ramsay zmenil názor aj útoky. V zostave nezostal kameň na kameni

Poobede sa do bránky postaví Adam Húska. Brankár New Yorku Rangers, ktorý väčšinu sezóny strávil na farme, sa k tímu pripojil tesne pred šampionátom. V úvodných dvoch zápasoch chytal Patrik Rybár.

"Adam sem prišiel aj na to, aby chytal. Je to jediný gólman, ktorého máme v NHL.

Proti Kanade je najlepšia možnosť postaviť ho. Máme tu troch výborných brankárov, chceme každého vidieť a dať im šancu," dodal Podkonický.

Slováci majú po dvoch zápasoch na konte tri body za výhru nad Francúzskom 4:2.

280725885 293163882901767 2765621872703962298 n Čítajte viac Pani učiteľka, zajtra ráno tu nebudem. Idem na Slafkovského

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #Fínsko 2022