Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výzva i splnený sen. Na Kanadu musíme strieľať

Úvodné zápasy mu príliš nevyšli, šance zahadzoval ako na bežiacom páse. Róbert Lantoši (26) má teraz šancu dobehnúť zameškané. V zápase proti najsilnejšiemu mužstvu A-skupiny. Slovákov čaká silná Kanada.

15.05.2022 18:48
Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko tréning Foto: ,
Na snímke uprostred tréner Craig Ramsay, vpravo Peter Čerešňák a vľavo Róbert Lantoši počas tréningu.
debata (2)

Ako reagoval v kabíne po prehre s Nemeckom Craig Ramsay?

On vie, čo kedy a ako má povedať. Všetci ho žerieme. Chcel nás nabudiť, snažil sa, aby sme zabudli na zápas. Povedal nám, že je na nás pyšný. Neboli tam žiadne výčitky, napokon, tie by aj tak nikomu nepomohli. Je tu ďalších päť duelov, ktoré potrebujeme zvládnuť. Najbližšie proti Kanade.

Ako na to?

Musíme hrať vzadu zodpovedne, a keď sa naskytne príležitosť, vyrazíme dopredu. Kanada je veľmi efektívna, treba si dávať pozor. Nepúšťať ju do šancí. Zároveň to je súper ako každý iný. Šampionát je o tom, že každý má šancu vyhrať. Všetky tímy na MS majú zvládnutú taktiku, aj keď – samozrejme – Kanada je trošku iný level. Ale možno nás podcení. Verím, že budeme úspešní a získame tri body.

Góly ste si šetrili práve na Kanadu?

(úsmev) Nuž, ak to takto funguje, potom som našetril viac ako dosť. Lebo, keď som si pozrel štatistiky zo zápasu proti Nemcom, koľko som toho netrafil, vravel som si, že mám ešte čo pilovať. Potrebujeme góly. Tlačiť sa do bránky, kým to tam nepadne. Čo dnes brankár vidí, to chytí. Musíme na neho strieľať a predovšetkým triafať bránkový priestor.

Ale proti Kanade toľko šancí ani striel zrejme mať nebudete…

Ťažko povedať, každý zápas je iný. Možno na nich vybehneme a prestrieľame ich. Ak zahráme to, na čo máme, potom to bude vyrovnaná partia.

Existuje pre hokejistu väčšia výzva ako Kanada?

Čo mám na to povedať… Sme na MS a čaká nás veľká Kanada. Je to splnený sen. Takúto šancu budem mať už tretíkrát v kariére. Vždy to bol neskutočný zážitok.

Občas aj boľavý. Spomínate si ešte na nešťastnú prehru z Košíc, keď ste prehrali po góle 1,8 sekundy pred koncom zápasu?

Atmosféra tam bola neskutočná, aj zápas to bol neskutočný. Všetko bolo dobre rozbehnuté a vidíte, ako to dopadlo. To je hokej. No každá prehra bolí iba do polnoci. Je to za nami.

Martin Fehérváry Čítajte aj Fehérváry dostal súhlas. Šatan prezradil, kedy nastúpi

Určite ste si všimli, že súper už môže rátať aj s hviezdnym Mathewom Barzalom…

Samozrejme. A mňa to len teší, aspoň sa môžem trošku porovnávať. Napríklad, ako som na tom rýchlostne.

Tešíte sa už na príchod Martina Fehérváryho?

Určite. V NHL odohral celú sezónu, vo Washingtone patril medzi najlepších bekov. Bude to pre nás veľká vzpruha.

HOKEJ: Najlepšie platené hviezdy z NHL na MS Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Ryan Graves, Kanada - New Jersey Devils
3...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Róbert Lantoši #MS 2022 v hokeji