Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez rešpektu. Nemecká hviezda má radu pre mladých Slovákov

Na lanskom svetovom šampionáte šokovali konkurenciu. Dostali sa medzi štyri najlepšie tímy turnaja a bojovali o medaily.

14.05.2022 09:20
Tim Stützle Nemecko hokej Foto:
Nemecký útočník Tim Stützle (18) v piatkovom zápase na MS proti Kanade.
debata

Hoci na cenný kov napokon nedosiahli, i tak si hokejisti Nemecka urobili v Lotyšsku výborné meno.

Napriek tomu, že vstup do MS 2022 im nevyšiel a včera prehrali s Kanadou, zverenci Toniho Söderholma majú aj vo Fínsku vysoké ambície.

„Vlani sme ukázali, že treba s nami počítať. Každý turnaj je však iný. Konkurencia sa vyrovnáva, v modernom hokeji už niet slabého súpera. V každom zápase musíme ísť na maximum,“ vraví pre Pravdu Tim Stützle.

Šikovný center patrí medzi najväčšie hviezdy nemeckého výberu. Po tom, ako so spoluhráčmi z Ottawy Senators nepostúpil do play off NHL, neváhal a prijal pozvánku na svetový šampionát.

„Pre mladého hráča ako som ja je príležitosť reprezentovať vždy veľkou poctou. Tvoríme dobrú partiu – na ľade i mimo neho. Keď sa ešte viac zohráme, naše výkony pôjdu hore. Pred play off chceme skončiť v tabuľke čo najvyššie,“ pokračuje rodák z Viersenu.

Druhým súperom Nemecka na turnaji bude dnes Slovensko. Zápas sa začína o 19.20, prinesieme vám ho prostredníctvom online textového prenosu .

Shane Wright Čítajte viac Zámorský nafúkanec? Zaslúžim si byť jednotka, som lepší ako Slafkovský a spol.

„Slováci majú dobrý tím. Korčuľuje v ňom veľa kvalitných hokejistov. Tomáš Tatar patrí medzi hviezdy NHL. Veľa vzruchu je momentálne okolo Juraja Slafkovského. Poznám ho z juniorských svetových šampionátov, sledoval som jeho výkony aj na olympiáde. Má pred sebou skvelú kariéru,“ tvrdí Stützle.

Pred dvoma rokmi bol v podobnej pozícii ako rodák z Košíc. Na drafte 2020 patril medzi najvyššie hodnotených hokejistov z Európy. Napokon si ho z tretieho miesta vybrala Ottawa.

Podobná pozícia sa očakáva aj pri Slafkovskom. Zámorskí experti mu dokonca predpovedajú druhú priečku, čím by robustný krídelník prekonal slovenské maximum na drafte (Marián Gáborík bol draftovou trojkou v roku 2000).

Stützle sa v prvej sezóne v zámorskej profilige len „oťukával“. Nastúpil na 53 zápasov, v ktorých mal bilanciu 12 gólov a 17 asistencií.

V tej uplynulej už patril medzi lídrov Senators. V 79 dueloch pridal k 22 gólom aj 36 asistencií, čo mu vynieslo pozíciu druhého najproduktívnej­šieho hráča tímu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tim Stützle (@timstuetzle8)

Na otázku, čo by poradil slovenským talentom Jurajovi Slafkovskému a Šimonovi Nemcovi, ktorý bude rovnako ako Košičan draftovaný v 1. kole, odpovedal bez váhania.

"Musia mať otvorené oči a učiť sa každý deň. Sledovať skúsenejších spoluhráčov a počúvať ich rady. V NHL hrajú najlepší hráči na svete.

Mladý hokejista môže od nich veľa pochytiť. Treba hrať s pokorou, ale bez rešpektu. Pretože v NHL nezáleží na veku, len na kvalite," vysvetľuje Stützle.

Slovensko - Nemecko Čítajte aj Zápas Slovensko - Nemecko sme sledovali ONLINE

Dodáva, že rovnaké platí aj o reprezentácii:

„Náš kapitán Moritz Müller hrá už na desiatych MS v kariére. Má bohaté skúsenosti, ktoré predáva mladším kolegom. Je skvelé byť obklopený takýmito hráčmi, lepšia lekcia neexistuje.“

Nemci i Slováci majú po dnešnom vzájomnom zápase v nedeľu voľno. V pondelok Slováci nastúpia proti Kanade, Nemecko si zmeria sily s Francúzskom.

Top 10 nádejí pre draft NHL 2022 aj so Slovákmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jonathan Lekkerimäki (Švédsko/Djurgårdens...
debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #MS 2022 v hokeji #Helsinki 2022 #Tim Stützle