Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lukáč: Nominácia je alibizmus. Čím okrem nepomerne vysokých príjmov zaujal Tatar?

Hokejová legenda nezostala nič dlžná svojej povesti.

13.05.2022 15:04
Vincent Lukáč Foto: ,
Vincent Lukáč.
debata (4)

Vincent Lukáč sa pre denník Šport vyjadril k slovenskej nominácii na majstrovstvá sveta vo Fínsku.

„Som známy ako večný kritik, ani teraz nebudem iný. Nominácia na majstrovstvá sveta je čistý alibizmus. Stavili sme na mladíkov, v prípade výbuchu sa môžeme vyhovoriť na ich neskúsenosť, budeme vyplakávať, že nám chýbala kvalita a herná skúsenosť.

Prečo sme nechali doma viacerých kvalitných borcov, ktorí získali v drese českého majstra Třinca titul, podobne niektorých vyspelých hráčov zo Slovana a Nitry?" pýta sa dvojnásobný majster sveta a strieborný medailista zo ZOH 1984.

Pridal aj krátky pohľad na neúčasť Samuela Bučeka z Nitry, najproduktívnej­šieho hráča uplynulého ročníka Tipos extraligy. Kritické slová potom smeroval najmä na adresu Tomáša Tatara.

"Bučekovo zranenie sa mi javí ako maskovací manéver. Do národného tímu sa, naopak, s pompou vracia ako líder Tatar. Čo v ňom dokázal? Čím, okrem nepomerne vysokých príjmov, hokejový svet zaujal?

Prečo nepomenujeme veci pravými menami? Máme módu tlačiť do popredia mladých a ideme sa z toho zblázniť," pokračoval Lukáč.

Tomáš Tatar Čítajte aj Slovensko potrebuje góly - hoci aj z bufetu. Meno kapitána je známe

Po olympijskom úspechu podľa neho môže prísť „pád z oblakov“.

"Urobíme štvrťfinále a vrátime sa ako majstri sveta. Pozrime sa, kto na nás vo Fínsku čaká. Najprv Francúzsko, s tým by sme mohli mať problémy akurát vo futbale.

Chýbať budú Rusi i Bielorusi. Do politiky sa miešať nebudem, ale hokejovo svet utrpí. Žičím mužstvu ako vždy to najlepšie, ale existujú aj obavy, aby sme nespadli z oblakov,“ upozornil košický rodák.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2022 v hokeji